HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1361 Felhasználó inaktív   memberjoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 21:30

Abszolút kezdő vagyok a témában. A kérdésem a következő:

Adott egy egyszerű laptop wifi-vel. Nyilvános wifi ponton szeretném használni a vezetéknélküli kapcsolatot levelezésre, internetezésre. Kérdésem az, hogyan tudok védekezni a támadások ellen (tűzfal, beállítások stb.)?

Ha van valamilyen weboldal, ahol erről olvasni lehet, ajánlanátok ilyet?

Szerkesztette: memberjoe 2008. 05. 27. 21:31 -kor

#1362 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 21:39

Idézet: memberjoe - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 21:30

Adott egy egyszerű laptop wifi-vel. Nyilvános wifi ponton szeretném használni a vezetéknélküli kapcsolatot levelezésre, internetezésre. Kérdésem az, hogyan tudok védekezni a támadások ellen (tűzfal, beállítások stb.)?

Minimum az XP tűzfalának és egy erős vírusvédelemnek élnie kell.
Vannak ingyenesek is, amik többé kevésbé védenek.
A fizetősök közül talán legjobb az Fsecure cég védelmi rendszere.
Menj el a 2f.hu-ra

#1363 Felhasználó inaktív   memberjoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 21:52

PC Tools Firewall + avast! antivirus 4.x Home Edition kombináció elegendő lenne az ingyenes programok közül Wifi védelemre?

#1364 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 21:19

Hali!

Aki tud segítsen pls, nagy gondban vagyok....Van 1 tplink 510g nevű wlan adapterem meg 1 smc routerem, meg ugye a vistám sp1-el....eddig semmi gond nem volt  a csatlakozással az smc routerre, de pár napja, csak helyi hálózat van, és net nincs.... A router konfigoldalát el tudtam érni, ma már azt sem...csatlakozni tudok, de a network és sári center azt írja, hogy azonosítatlan hálózat, az SSID viszont szerepel mellette zárójelben....Ma már a router konfig oldalát sem tudom elérni, bekapcs kikapcs se segített rajtam....nem kapok fogadott csomagokat, de szegény wlan karim küldi  a szerencsétlen routernek, de minek?:s biztos szeretetcsomagokat.....Szal nekem is küldhetne valaki valami okosságot erről....Ja és ipv6 korlátozott....

Előre is Köszi a tájékoztatást, és az építő jellegű hozzászólásokat! :smoker:

Csecs mindenkinek! :respect:

#1365 Felhasználó inaktív   leportp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:29

Hello!Nekem olyan kérdésem lenne,hogy szeretném növelni e routerem hatótávolságát de megfizethető áron!d-Link routerem van,lecsatolható antennával!Láttam, itt ZYXEL EXT-105-öt ez milyen hatótávolságban jó?Mert ennek az ára sem olyan drág 4000Ft!Vagy lenne jobb ajánlat ien áron?Kb 50-70 méter távoságban kellen szórnia a jeletMit ajánlotok?Vagy házilag mit lehetne összedobni?Lehet hogy hülyeség de a az asztali antennával összehozom a routert az nem jó?

#1366 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:41

Idézet: wandendorf - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 21:19

Van 1 tplink 510g nevű wlan adapterem meg 1 smc routerem, meg ugye a vistám sp1-el pár napja, csak helyi hálózat van, és net nincs.... A router konfigoldalát el tudtam érni, ma már azt sem...

Először azt kellene tisztázni, h a router vagy az adapter hervadt-e le. (próbagép, a router másutt való kipróbálása stb). A folyamat alapján jó eséllyel a router. Nem ártana próbaképp összemadzagolni a géppel.
Érdemes átnézned az SMC fórumra.

#1367 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:45

Idézet: leportp - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 23:29

szeretném növelni e routerem hatótávolságát de megfizethető áron!d-Link routerem van,lecsatolható antennával!

A te helyed az antennás és a milyen routert vegyek fórumon van. Egy 4000-res routertől szobán kívül ne sokat várj. Se nagy és többszálú adatforgalmat és stabilitást.

#1368 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:30

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 0:41

Először azt kellene tisztázni, h a router vagy az adapter hervadt-e le. (próbagép, a router másutt való kipróbálása stb). A folyamat alapján jó eséllyel a router. Nem ártana próbaképp összemadzagolni a géppel.
Érdemes átnézned az SMC fórumra.

Na sikerült megalkotnom, hogy van küldött fogadott csomag, újra látom a router config oldalát, kikapcsolom a tűzfalat és azt írja , van net...de a valóságban nincs, és ha bekapcsolom tűzfalat már azt sem írja az internet résznél, hogy connected...Amúgy ez egy smc wbr14-g2 router....Most próbálkozom firmware frissítéssel hátha....backup nemsegített....Érdekes...Ipv6 címet még mindig nem kapok, ez lenne felelős a netemért?:s

#1369 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:07

Idézet: wandendorf - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:30

Na sikerült megalkotnom, hogy van küldött fogadott csomag, újra látom a router config oldalát, kikapcsolom a tűzfalat és azt írja , van net...de a valóságban nincs, és ha bekapcsolom tűzfalat már azt sem írja az internet résznél, hogy connected...Amúgy ez egy smc wbr14-g2 router....Most próbálkozom firmware frissítéssel hátha....backup nemsegített....Érdekes...Ipv6 címet még mindig nem kapok, ez lenne felelős a netemért?:s

Ennek a routernek van külön fóruma.
Ki kellene próbálnod madzaggal hogyan működik. Valószínüsítek a tünetek után vagy egy csótányt, vagy valami rendszerhibát is.

#1370 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 16:03

Idézet: wandendorf - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:30

IP v6 címet még sokáig nem kapsz. Legyen elég a IPv4 egyenlőre....

#1371 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 21:05

Bekotottek a T-Home-ot a sajat kis Speedtouch wifi ruterevel. A noti gond nelkul csatlakozik, az asztali gep nem. Latja a halozatot, viszont az ip-cim lekeresenel megakad, es onnantol se kep, se hang. Vegul marad az 169.x.x.x, es a korlatozott halozat. Mi lehet a gond?

#1372 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 06:29

Idézet: viharhozo - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 22:05

Bekotottek a T-Home-ot a sajat kis Speedtouch wifi ruterevel. A noti gond nelkul csatlakozik, az asztali gep nem. Latja a halozatot, viszont az ip-cim lekeresenel megakad, es onnantol se kep, se hang. Vegul marad az 169.x.x.x, es a korlatozott halozat. Mi lehet a gond?

köthetsz rá több gépet?

#1373 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 08:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 7:29

köthetsz rá több gépet?

Elvi akadalya tudtommal nincs. A telefon+notebook kombo megy egyutt, az asztali meg onmagaban sem kap ipt.

#1374 Felhasználó inaktív   chefair 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 12. 10:23

Sziasztok!

Egy olyan problémába ütköztem mint eddig soha. Kérlek segítsetek.

Adott egy hatalmas ház. Szerencsére galériás, így mindehol nagyon jó a vétel.
A probléma az, hogy a wifi random leszakad. Lehet hogy megy kétnapig, de lehet, hogy csak 10 percig.
Ha újra felvetetem vele a címet akkor meg megy tovább. Végig próbálgattam már a frekvenciákat, de teljesen mindegy.
A jel nagyon jó lett mert a kertben is tökéletesen veszi.
A router egy Linksys WRT350N. A vevők pedig egy MSI notebook és egy Belkin usb stick, asztali géphez csatlakoztatva. Titkosítás pedig WPA-PSK.

#1375 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:19

Üdv!

Picit elakadtam, ha tudtok segítsetek légyszíves!
Egy WL500G kapja  netet, osztja vezetéken és éterben. Olyan helyre is kéne a net ahova már nem tud ellőni; van mégegy D-Link DI-524 is itthon, gondoltam akkor kapja és továbbítsa. Nem csak hidat szeretnék hanem hogy az asusra is tudjak máshonnan is bármikor kapcsolni, ezért kapcsoltam hybridbe (AP + WDS = hybrid).

Innen OK, viszont a DI524el nem sikerül elrébb jutnom, a Statip és dinamikus WAN beállításokkal próbálkoztam mert repeaternek/WDS móüdba nem tudom kapcsolni.  Ez sw-es limit lenne, elbaxtam a beállításokat (asust adtam meg szervernek) vagy egyéb?

Ha sw-es limit akkor DDWRT fw-el vszínű megoldható lenne? :think:

Köszöntem :respect2:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1376 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 15:56

1 kis segítséget kérnék vezeték nélküli eszközök guruitól:

Nemrég bővíttettem az Internet sávszélességemet 20/20 Mbit-esre, amit (sajnos) a szolgáltató a gyakorlatban is biztosít, sőt a felfelé irány általában a 30 Mbit-et is meghaladja. A probléma az, hogy a lakásba bejövő vezetéktől csak végső esetben szeretnék a számítógépemig vezetékes kapcsolatot kiépíteni, mert a kábelt elég nagy munka árán lehetne vinni és a falon kívüli vezetéket/kábelcsatornát nem tartom esztétikusnak. Kipróbáltam több vezeték nélküli routert és usb-s pendrive-szerű antennát is, de sajnos egyik sem képes akkora átviteli sebességre, ami ne korlátozná a meglévő sávszélességem. Most a legutolsó verzióm, D-link DIR-655 és D-link DWA-140. Sajnos, bár n-es eszközökről van szó, még ezek sem képesek 54-58,5-65 Mbit-nél nagyobb sebességű kapcsolatot kiépíteni. Ami letöltési irányban 16-19 Mbit tényleges sebességet biztosít, ez a meglévő kapcsolatom 80-90%-os kihasználását jelenti, míg feltöltési irányban 10-18 Mbit a maximum, ez csak 40-60%-a vezetékkel elérhetőnek. Kipróbáltam úgy is, hogy az usb antenna és a router 50 cm-re legyen egymástól, akadálymentes rálátással, és még így sem tudja a kapcsolat 100%-os jelszint mellett sem a kb. 110 Mbit-es (kapcsolati, nem gyakorlati letöltési) sebességet meghaladni. Az eszközök tényleges helyein a légvonalbeli távolságuk nem haladja meg a 2 métert, de 1 monolit vasbeton födém van közöttük, amitől a jel kb. 60-89% közöttire csökken.

Kérdésem, hogy milyen router-usb antenna páros képes a fenti körülmények és 60-89% közötti jelszint mellett le-fel irányban egyarát minimum stabil gyakorlati 30 Mbit/s kapcsolatra?
Csak gyakorlati tapasztalatok (pl. router egyik szobában, szgép a másikban) érdekelnének, mert az eszközök a dobozaikra ráírt adatokat még laboratóriumi körülmények között sem tudják...

Szerkesztette: Anubis 2008. 06. 15. 16:00 -kor

#1377 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 16:17

Idézet: Anubis - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 16:56

1 kis segítséget kérnék vezeték nélküli eszközök guruitól:
..

egyszerű a válasz: semmilyen  :cool:

miért ill. mire nem elég a 10-15mbit/sec?
110mbitet a vezetékes gigabites rendszer tud átvinni jó esetben

Szerkesztette: pgyafi 2008. 06. 15. 16:18 -kor

#1378 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 20:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:17

egyszerű a válasz: semmilyen  :cool:

miért ill. mire nem elég a 10-15mbit/sec?
110mbitet a vezetékes gigabites rendszer tud átvinni jó esetben

Valamilyen biztos tudja, hiszen ami nekem van is majdnem eléri a kívánt sebességet.

Miért lenne elég, ha 20 Mbitre fizetek elő és tudja is a router wan protjáig a szolgáltató?
De hiszen a G-s eszközök dobozára az van írva, hogy 54 Mbit, ill. 108 Mbit, az N-es eszközökére meg hogy 300 Mbit. Csak sajnos ez valami elméleti sebesség a wirelessnél, a tényleges adatátvitel ennek kb. az 1/5-e. Ami ráadásul brutálisan degradálódik már 1 kis jelerősség csökkenéssel is, vagy ha egyéb rádiós eszköz van a közelben, pl. bluetooth eszköz.

Nekem a jelenlegi D-linkes eszközpár kb. 7 perc alatt tud 790 Mbyte-ot letölteni, vagyis nagyjából 1,88 Mbyte/s (15 Mbit/s)-el működik. A vevőt usb kábelre rakva és a pozíciót variálva kb. 2,3 Mbyte/sec-re vagyis 18,4 Mbit/sec-re tudom ezt a sebességet időnként feltornázni.

Szóval már nem sok kellene, hogy meglegyen a kábelen elérhető sebesség.

ps. a kábeles 100 Mbit/sec az közel 12,5 Mbyte/sec a gyakorlatban is és nem csak 2,5 mint a wireless-nél...

#1379 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 21:43

WEP/WAP kulcsxokat használsz? Az is sávszét eszik, én kikapcsolom mert nem túl erős a jelem, inkább csak mac addreses szűrést csinálok.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1380 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 20:11

sziasztok

adott egy linksys wrt54gs router meg egy fusi amilo 1705 noti
a kézikönyve nem sokat foglalkozik a beállításokkal, az automatikus cuccban meg nem volt hozzá beállítási lehetőség
net kábelesen megy normálisan, wireless egyáltalán nem
elvileg a webes felületen jól állítottam be a dolgokat, a notin meg automatikus érzékelés van beállítva
valamelyik nap az egyik szomszéd hálózatát érzékelte a noti, szóval hardveresen jónak kell lennie
a routert meg most vettem ki a dobozából
tudna valaki segíteni a beállításban?
yooccoo#2929

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71