HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1381 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 20:27

Idézet: Anubis - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 21:10

Valamilyen biztos tudja, hiszen ami nekem van is majdnem eléri a kívánt sebességet.

pgyafitól megkaptad a választ. A SOHO kategóriában nem fogsz ilyen eszközt találni. Jahno-tól érdemes kérdezni, de nem hiszem, hogy ismer ilyen cuccost elfogadható áron.
 aláírás
Spoiler

#1382 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 21:11

Idézet: Anubis - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 20:10

Valamilyen biztos tudja, hiszen ami nekem van is majdnem eléri a kívánt sebességet.

Miért lenne elég, ha 20 Mbitre fizetek elő és tudja is a router wan protjáig a szolgáltató?
De hiszen a G-s eszközök dobozára az van írva, hogy 54 Mbit, ill. 108 Mbit, az N-es eszközökére meg hogy 300 Mbit. Csak sajnos ez valami elméleti sebesség a wirelessnél, a tényleges adatátvitel ennek kb. az 1/5-e. Ami ráadásul brutálisan degradálódik már 1 kis jelerősség csökkenéssel is, vagy ha egyéb rádiós eszköz van a közelben, pl. bluetooth eszköz.

Nekem a jelenlegi D-linkes eszközpár kb. 7 perc alatt tud 790 Mbyte-ot letölteni, vagyis nagyjából 1,88 Mbyte/s (15 Mbit/s)-el működik. A vevőt usb kábelre rakva és a pozíciót variálva kb. 2,3 Mbyte/sec-re vagyis 18,4 Mbit/sec-re tudom ezt a sebességet időnként feltornázni.

Szóval már nem sok kellene, hogy meglegyen a kábelen elérhető sebesség.

ps. a kábeles 100 Mbit/sec az közel 12,5 Mbyte/sec a gyakorlatban is és nem csak 2,5 mint a wireless-nél...

Ami a szabvanyban szerepel 10/54/300 stb az valojaban ket hasonlo eszkoz kozott teljes zavarmentes kornyezetben elerheto fizikai szintu atvitel.

Ha neked nagyon kell WLAN-on a 50 M az megoldhato pld 5Ghz egyseggel egy lap antennaval mikrotikkel a ket oldalon es persze a ket antenna kozvetlenul lassa egymast. De ha jot akarsz magaddal elviseled a csatorna latvanyat es kabelezel.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1383 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 22:08

2 mega flashes Marvell 88W8510-BAN es routerbe mehet a DD WRT?
Már van 1 supportált marveles a listában, ez nincs, 2megába a micronak mennie kéne :think:

szerk: Ajjaj, többféle konfigban is jöttek  többféle proc/memó kombók :( Suxx; hogy az invitelnek miért kell ilyen ****at vennie :(

Szerkesztette: MC Pite 2008. 06. 16. 22:12 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1384 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 08:51

Bocsi , hogy ide irom de nem találtam máshol semmit ahova lehetne irni.
Folyamatosan hibát jelez a hálozati beállitás, van net de hiba van a hálozatba szöveg jelenik meg, bármit állitok nem változik.
Kérdés: Lehet hogy az baj hogy a proxy szerver nyitva van? És miért van nyitva, mert gondolom ez a szogáltató sara. vagy be lehet zárni? nem nagyon értek hozzá, de már idegesit hogy foilyamatosan szétkapcsol a net :reklamacio: help me

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 17. 08:52 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1385 Felhasználó inaktív   Bonyesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:57

Sziasztok!
Azt hiszem ez a megfelelő topik az én problémámra. Van nekem egy Edimax BR-6104K vezetékes routerem. Namármost szeretném megosztani a netet egy másik géppel ami elég távol van. Akkor nekem most kell egy wifi-s router vagy elég ha csak két wifi-s hálókártyával kötöm össze őket??? Please help!

#1386 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:07

Idézet: Bonyesz - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 10:57

Sziasztok!
Azt hiszem ez a megfelelő topik az én problémámra. Van nekem egy Edimax BR-6104K vezetékes routerem. Namármost szeretném megosztani a netet egy másik géppel ami elég távol van. Akkor nekem most kell egy wifi-s router vagy elég ha csak két wifi-s hálókártyával kötöm össze őket??? Please help!

Legtisztább egy wifis router. A másik lehetőség egy a routerrel hasonló árban levő AP bedugása az eredeti router egyik Lan portjába. A másik oldal tetszőleges rádiós kliens felület.
Ez a jó fórum, és a válasz is több helyen benne van.

#1387 Felhasználó inaktív   Bonyesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:14

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 12:07

Legtisztább egy wifis router. A másik lehetőség egy a routerrel hasonló árban levő AP bedugása az eredeti router egyik Lan portjába. A másik oldal tetszőleges rádiós kliens felület.
Ez a jó fórum, és a válasz is több helyen benne van.

Bocsánat, dehá olyan hosszú a topic  ;) 
Na akkor már jobban megéri a router. És kb. 1km áthidalható wifivel?? Gondolom kell hozzá spéci antenna mondjuk valami Yagi igaz?

#1388 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 09:59

sziasztok!
Van egy Toshiba L300 laptopom, és nem akar wifin működni.
az elérhető kapcsolatok között látom a wifimet de valamiért nem csatlakozik a nethez.
dunawebes net. Vista home basic, tűzfal kikapcsolva.
Van valakinek mentő ötlete?

#1389 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 10:17

Idézet: Bonyesz - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 11:14

Bocsánat, dehá olyan hosszú a topic  ;) 
Na akkor már jobban megéri a router. És kb. 1km áthidalható wifivel?? Gondolom kell hozzá spéci antenna mondjuk valami Yagi igaz?

Nem akármilyen routerrel. Fáradj át mondjuk a Linksys és a wireless antennák fórumba.
A yagi ezen a frekvencián nem a legszerencsésebb választás.

#1390 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 10:19

Idézet: hpeter - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 9:59

sziasztok!
Van egy Toshiba L300 laptopom, és nem akar wifin működni.
az elérhető kapcsolatok között látom a wifimet de valamiért nem csatlakozik a nethez.
dunawebes net. Vista home basic, tűzfal kikapcsolva.
Van valakinek mentő ötlete?

A wifinek a bázishoz kell csatlakoznia, a net utána jön.
Rakd automata címkérésra a rádiós kapcsolatot és állítsd be a routeren levő biztonsági rendszert.

#1391 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 14:29

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 9:51

Bocsi , hogy ide irom de nem találtam máshol semmit ahova lehetne irni.
Folyamatosan hibát jelez a hálozati beállitás, van net de hiba van a hálozatba szöveg jelenik meg, bármit állitok nem változik.
Kérdés: Lehet hogy az baj hogy a proxy szerver nyitva van? És miért van nyitva, mert gondolom ez a szogáltató sara. vagy be lehet zárni? nem nagyon értek hozzá, de már idegesit hogy foilyamatosan szétkapcsol a net :reklamacio: help me

1. Lehet hogy fix ip van beállítva, viszont nem megfelelő. Állítsd autómatára a kapcsolat tulajdonságainal.
2. Az AP valoszinuleg tud DHCP-t kapcsold be, és állíts be megfelelő tartományt.
3. Lehet hogy több AP-d/Routered stb. van és több helyen be van kapcsolva DHCP?
(4. Némelyik AP felenged MAC szűrés ellenére, viszont ott korlátoz téged. Lehet hogy beallithato miket engedjen. Milyen gyakran szakad a net? Van más gép a hálón? Látod? Nézd meg van e MAC szűrés/MAC engedélyezés beálllítva, javaslom inkább a WPA kulcs használatát ebben az esetben.)

Proxy szerver beallitasokat hol nezed?

üdv

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 06. 22. 14:33 -kor

#1392 Felhasználó inaktív   zsela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:08

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: adott egy laptop beépített wifi-vel és egy PC USB-s wifi adapterrel felszerelve /Canyon CN-WF518/, mindkét gépen Windows XP SP3 /egyik Home, másik Pro/. Szeretnék közöttük vezeték nélküli hálózatot létrehozni, hogy egyik gépről a másikra tudjak adatot másolni. A PC csatlakozik a netre, a laptop nem. Már több napja szenvedek vele, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. USB-s adapter drivere fenn van, varázslókat lefuttattam /Otthoni hálózat beállítása, Vezeték nélküli.../, de egyszerűen nem látják egy mást és magukat sem (!) a hálózatban.

Aki már csinált ilyet, vagy tudja hogyan kell, légyszi ossza meg velem, mert elég fontos lenne!
Előre is köszi a válaszokat!

#1393 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:13

Idézet: zsela - Dátum: 2008. Jun. 24., Tuesday - 11:08

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: adott egy laptop beépített wifi-vel és egy PC USB-s wifi adapterrel felszerelve /Canyon CN-WF518/, mindkét gépen Windows XP SP3 /egyik Home, másik Pro/. Szeretnék közöttük vezeték nélküli hálózatot létrehozni, hogy egyik gépről a másikra tudjak adatot másolni. A PC csatlakozik a netre, a laptop nem. Már több napja szenvedek vele, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. USB-s adapter drivere fenn van, varázslókat lefuttattam /Otthoni hálózat beállítása, Vezeték nélküli.../, de egyszerűen nem látják egy mást és magukat sem (!) a hálózatban.

Aki már csinált ilyet, vagy tudja hogyan kell, légyszi ossza meg velem, mert elég fontos lenne!
Előre is köszi a válaszokat!

A gepeknek fix ip-juk van vagy DHCP-n kapjak az ip-t? A workgroup ugyanaz mindketton?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1394 Felhasználó inaktív   zsela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:48

A workgroup ugyanaz mindkettőn és probáltam fix ip-címmel illetve úgyis, hogy ő automatikusan ossza ki!

#1395 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 16:02

Idézet: zsela - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:48

A workgroup ugyanaz mindkettőn és probáltam fix ip-címmel illetve úgyis, hogy ő automatikusan ossza ki!

Hogy önmagukat nem látják, az nagyon furcsa.
Adhoc kapcsolatot kell beállítani a két gép között, és kölcsönösen engedélyezni a belépést.
Vagy ha az egyik tudja a bázisállomás (AP) üzemmódot, akkor úgy.
Ha gép-gép kapcsolat van, akkor alapesetben nem osztanak egymásnak címeket, mindkettőnek egy azonos alhálón levő cím kell (az uccsó számban van különbség).
A tűzfalak is megakadályozhatják az elérhetőséget. Érdemes első közelítésben DMZ-be állítani a másik gép címét.
Talán az UPNP bekapcsolása is segít a beállításkor.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 06. 24. 16:08 -kor

#1396 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 10:54

Így van, tehát legyen az egyik gép 192.168.0.1 a másik meg 192.168.0.2
Az ad-hoc módot bedig a wireless  beállításoknál kell belőni.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1397 Felhasználó inaktív   ta22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 15:05

Sziasztok
lenne egy nagy problémám. Upc netem van és routerren osztom meg a netet hogy lehessen wifizni a laptopon. laptop ujra raktam a windows meg minden és azota nem megy a net rajta. van kapcsolat , latja a ip cimet ha beirom ipconfig. Ha kihuzom a router es vissza dugom 20 mp ig jó de utana megint el megy. ( egy ismerosomnel is pont ez a problema )
valaki segitsen mert megorulok :)))))))))

gépen megy a net csak a laptopon nem ( wifi )
jobb alul mutatja hogy wireless network connection hog van net de kozben meg sincs
( router kihuzom es bedugom ujra akkor van kb 20 mp ig )

lenyeg hogy csak egy gepet enged a netre mert ha gepet kikapcsolom akkor laptopon tudok wifizni de ha bekapcsolom akkor az marad ami eloszor lett belepve

#1398 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:39

Sziaszok nem tom mennyire jóhelyre írok a problémámmal, de a következő a helyzet, a net egy d-link dir-635 routerrel van megosztva (wifi-t használok)

A probléma: ha a "pc1"-et (win xp sp2) és a laptopot (vista home premium) összekötöm utp-vel akkor a "pc1"-en megszünik a net, olyan mértékben hogy a router konfigba sem tudok a böngészőből belépni (és a vezeték nélküli hálózat csatlakoztatva van, jelerősség nagyon jó), míg a laptopon (ott is wifin) megy a net! Ez a probléma akkor is fennált mikor "pc1"-et és "pc2"-t(xp sp2) -t kötöttem össze csak akkor a "pc1"-en volt net és a "pc2"-n nem. A "pc1" mindkét esetben ugyanaz az asztali gép melyben az alaplap Gigabyte P31 DS3L. És ha kihúzom az utp kábelt akkor 5-10 sec alatt megjön a net!

Van valami olyan beállítás hogy melyik kapcsolatról próbáljon a netre felmászni a gép?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

#1399 Felhasználó inaktív   timibp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 23:30

Sziasztok!
Abszolút kezdőként kérdezném, hogy hogyan tudom beállítani a wifi-t a F Siemens esprimo laptopban? Routeren nincs hozzá, mivel otthon lanos netem van. A reptéren ill az ingyen foghatú hálózatokat szeretném haszználni. Előre is köszi a segítséget...
1 kezdő

#1400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:38

Idézet: timibp - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 0:30

Abszolút kezdőként kérdezném, hogy hogyan tudom beállítani a wifi-t a F Siemens esprimo laptopban?

A reptéren ill az ingyen foghatú hálózatokat szeretném haszználni. Előre is köszi a segítséget...

Eleve ahogy bekapcsolod a jobb alsó sarokban ott a burorék, hogy vezeték nélküli hálózat van a közelben, aztán kész, odakatt, kilistázza mindet, rákattansz arra, amihez csatlakozni akarsz. Rosszabb esetben kézzel kell a hálózati kapcsolatra bökni, vagy a kártyához adott utilban. Ennyire csak nem bonyolult.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.