HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#141 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:46

Idézet: ion - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:27

Mennyi a regisztracio?

Mint megemlitettem ingyenes az eleres.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#142 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 17:07

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 7:36

Es MAC adress csere,klonozas vagy mas modszerrel ?

Ha van 3 különböző eszközöd, akkor eszközcsere, ha nincs akkor mac csere.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#143 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 23:05

Költöztetnem kell egy céget, új telephelyre.  Anno én "drótoztam" be a régi helyüket, de az új helyen az egy szerver + 5 munkaállomásra leolvaldt géppark miatt nem látom sok értelmét UTP-hálózat kiépítésének. Három egymás melletti irodát bérelnek, összesen kb. 40 négyzetmétert, a válaszfalak Ytong-ból vannak. A középsőbe köttetném be az ADSL-t illetve oda kerülne a szerver ill. a Cisco VPN router/tűzfal.

Wireless témában ősláma vagyok, pontosabban Access Pointokkal még soha a büdös életben nem találkoztam, illetve 2-3 useres othoni wireless LAN-nál nagyobbat még senkinek nem kellett összelőnöm. Miben különböznek ezek egy wireless routertől, mert úgy látom némelyik feature-listáját böngészve, hogy tudását tekintve mindössze az egy darab RJ-45-ös LAN-csatlakozó különbözteti meg a 4+ porttal felszerelt routerektől!

Ez a cuccot néztem ki AP-nek,  szerintetek 4-5 munkaállomást képes egy ilyen akadálymentesen kiszolgálni átlag irodai felhasználás mellett (Outlook + VPN/remote desktop számviteli szofter, minimális internethasználat) vagy célszerű élből kettőt beszerezni? Gyanítom, hogy az ADSL inkább lehet szűk keresztmetszet, mint a wireless eszközök sávszélessége, még akkor is, ha 54 Mbps-es eszközöket szedek össze, nemde?

Előre is kösz!

-atomcsirke-

p.s. Elviekben ilyen PCI hálókártyákkal  társítanám az AP-t. Szerintetek ezek képesek lesznek 108 Mbps-en együttműködni egymással, mert a két eszköz leírásban mindenféle szabvány-verziószámok(?) vannak megjegyzésképp ennél a sebességnél (ver 2.0 ill. 2.2).

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 09. 25. 23:13 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#144 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 01:33

Lehet, hogy kissé  :offtopic: , de inkább drótozd be...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#145 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:12

Idézet: VKP - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 2:33

Lehet, hogy kissé  :offtopic: , de inkább drótozd be...

Nézd, mivel a routerrel egy szobában lévő szerver és két ws. amúgy is "dróttal" fog kapcsolódni a Cisco-hoz, nem látom értelmét a másik két gép meg további esetlegesen felbukkanó 1-2 notebook miatt a falfurkálásnak meg kábelcsatorna-szerelésnek. Arról nem is beszélve, hogy a rack-szekrény a patch-panellel együtt  is a régi helyükön marad, tehát a kultúrált megoldás a wireless verzió költségeinek többszörösét tenné ki.

További vélemények? Mások szerint is alkalmatlanok a mai wireless eszközök egy ilyen - relatíve egyszerű - hálózati konfiguráció problémamentes működtetésére?!  :eek:

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 09. 26. 09:14 -kor

#146 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:27

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 9:12

Nézd, mivel a routerrel egy szobában lévő szerver és két ws. amúgy is "dróttal" fog kapcsolódni a Cisco-hoz, nem látom értelmét a másik két gép meg további esetlegesen felbukkanó 1-2 notebook miatt a falfurkálásnak meg kábelcsatorna-szerelésnek. Arról nem is beszélve, hogy a rack-szekrény a patch-panellel együtt  is a régi helyükön marad, tehát a kultúrált megoldás a wireless verzió költségeinek többszörösét tenné ki.

További vélemények? Mások szerint is alkalmatlanok a mai wireless eszközök egy ilyen - relatíve egyszerű - hálózati konfiguráció problémamentes működtetésére?!  :eek:

Egy sima szekrenybe nem fernek el? a falfuras meg szerintem egyszerubb mint a wlannnal naponta szenvendni.

Amugy egy sima AP kell plusz karik a gepekbe. Lehetoleg egy gyarto es egy rendszer 11/54/108. Innen a gyartoi kerdes Linksys, Zyxel, SMC, 3Com. Lehet meg MSI vagy ASUS is azok jo arban vannak es aranylag megbizhatoak.
Az informatika atok de jo hogy van.

#147 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:39

Idézet: szaki - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 11:27

Egy sima szekrenybe nem fernek el? a falfuras meg szerintem egyszerubb mint a wlannnal naponta szenvendni.

Amugy egy sima AP kell plusz karik a gepekbe. Lehetoleg egy gyarto es egy rendszer 11/54/108. Innen a gyartoi kerdes Linksys, Zyxel, SMC, 3Com. Lehet meg MSI vagy ASUS is azok jo arban vannak es aranylag megbizhatoak.

Na, pont ez az amire kíváncsi lennék, hogy mit lehet a wlan-al nap mint nap szívni!? A két-három gépes otthoni hálózatok, amiket eddig összelőttem, mindig simán működtek, de ezek szerint csak nekem volt sorozatban mázlim.

Jelzem, a telephely egy kukoricatábla közepén van, tehát nem telített az a frekvenciatartomány, ahol az eszközök üzemelnek.

#148 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:45

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 9:39

Na, pont ez az amire kíváncsi lennék, hogy mit lehet a wlan-al nap mint nap szívni!? A két-három gépes otthoni hálózatok, amiket eddig összelőttem, mindig simán működtek, de ezek szerint csak nekem volt sorozatban mázlim.

Jelzem, a telephely egy kukoricatábla közepén van, tehát nem telített az a frekvenciatartomány, ahol az eszközök üzemelnek.

Tudnak érdekes dolgokat produkálni. pl fogja magát az AP és szó nélkül megáll. pl fogja magát a kártya és szó nélkül megáll. pl. fogja magát és egyszercsak nem megy át a nyomtatóra a cucc. Ilyen és ezer más probléma lehet, ezért ha egy mód van rá, akkor inkább kábelezd be.

#149 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:53

Idézet: VKP - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 11:45

Tudnak érdekes dolgokat produkálni. pl fogja magát az AP és szó nélkül megáll. pl fogja magát a kártya és szó nélkül megáll. pl. fogja magát és egyszercsak nem megy át a nyomtatóra a cucc. Ilyen és ezer más probléma lehet, ezért ha egy mód van rá, akkor inkább kábelezd be.

Ja, de én eddig azt hittem, hogy többek között az ilyen problémák adnak munkát a rendszergazdáknak, nem? :D

Amúgy meg ezek többnyire olyan reboottal / AP újraindítással orvosolható problémáknak tűnnek, vagy tévednék?

#150 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 11:00

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 9:53

Ja, de én eddig azt hittem, hogy többek között az ilyen problémák adnak munkát a rendszergazdáknak, nem? :D

Amúgy meg ezek többnyire olyan reboottal / AP újraindítással orvosolható problémáknak tűnnek, vagy tévednék?

Igen, általában. De mondjuk k*** kellemetlen, amikor ott kell hagyni a söröd a pocsolya partján, hogy bemenj megszerelni a problémát...

#151 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 11:30

Idézet: VKP - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 12:00

Igen, általában. De mondjuk k*** kellemetlen, amikor ott kell hagyni a söröd a pocsolya partján, hogy bemenj megszerelni a problémát...

:offtopic:

Kellemetlennek kellemetlen, de ilyenkor a számlát megfejelem a bebukott sör beszerzési árával... :D

Más: Ezzel a 3com AP-vel van valakinek tapasztalata? Egyelőre csak ebből találtam komplett rendszert (PCI/PCMCIA/AP), bár itt a PCI kártyák ára elég combos, majd az AP árát (netto 20k) közelíti!

Asusban, Planetben, MSI-ben érdemes gondolkodni?

p.s. Láma kérdés, de az AP-ben kell nekem "VPN pass-through feature" hogy hajlandók legyenek a wirelessen lógó munkaállomások a Cisco-n keresztül VPN-kapcsolatot felépíteni a távoli szerverrel?

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 09. 26. 12:27 -kor

#152 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 12:38

...

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 09. 26. 12:39 -kor

#153 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 14:17

+ minden keppen kell titkositas. Ez nem mindig teszi biztossa a kapcsolatot, plusz neha a win erdekes dolgokat muvel egyszeruen felul irja a wlan belalitasokat egy sp telepitese utan. A masik gond az ilyen rendszerekkel az uzer aki veletlenul ellalit valamit. Kabelesnel 1 ora mig vissza tudod alitani a halozatot wlan-nal ez 3-4 ora is lehet, ha sikerul. Nekem volt olyan helyem ahol kenytelenek voltunk ujra pakolni a wint mert egyszeruen a kartyat sem vol hajlando felsimerni (barmilyen wlan kartyat raktunk be).

Wlan inkabb a laptopnal jon jol de ott meg a beepitett cucok kepesek erdekes dolgokra.
Az informatika atok de jo hogy van.

#154 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 18:32

Idézet: VKP - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 10:45

20k-s cucctol mit vársz?Azt nem arra találták hogy éjjel nappal menjen rajta 500-600k hanem hogy mezei user adsl osztja meg.
Vannak komolyabb cuccok is de nem ilyen árfekvésbe,és mennek szépen éjjel nappal!
Söt most épitek egy linket 15km-re és 100mbit fog full duplexba átmenni rajta,természetesen wlanon! :)
De ha megkeresel tudok neked szállitani olcsó és minöségi hozzáférési pontott! :)

Szerkesztette: uboat 2006. 09. 26. 18:38 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#155 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:06

Idézet: uboat - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 19:32

20k-s cucctol mit vársz?Azt nem arra találták hogy éjjel nappal menjen rajta 500-600k hanem hogy mezei user adsl osztja meg.
Vannak komolyabb cuccok is de nem ilyen árfekvésbe,és mennek szépen éjjel nappal!
Söt most épitek egy linket 15km-re és 100mbit fog full duplexba átmenni rajta,természetesen wlanon! :)
De ha megkeresel tudok neked szállitani olcsó és minöségi hozzáférési pontott! :)

Hi uboat!
Ha nem túlzottan titkos a project megoszthatnád velünk milyen eszközökkel is tervezed ezt összehozni...
"linket 15km-re és 100mbit fog full duplexba"
:respect:
Én eddig ezt tartottam jónak...
"65 km, AR5213, 37 Mbit with n-streme (TCP test), We're using 2.4 GHz proccesors or better, 5GHz-turbo mode" Forrás: http://www.mikrotik.com/wireless.php

Szerkesztette: Greenthunder 2006. 09. 26. 19:09 -kor

ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#156 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:28

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 19:06

Hi uboat!
Ha nem túlzottan titkos a project megoszthatnád velünk milyen eszközökkel is tervezed ezt összehozni...
"linket 15km-re és 100mbit fog full duplexba"
:respect:
Én eddig ezt tartottam jónak...
"65 km, AR5213, 37 Mbit with n-streme (TCP test), We're using 2.4 GHz proccesors or better, 5GHz-turbo mode" Forrás: http://www.mikrotik.com/wireless.php

Nstreme2
a/g/b pci card support turbo mode up to 108mbit
5.8ghz turbo mode
+hozzá izmos vas!
:cool:
Jelenleg most is müködik olyan linkünk nstreme,5.8ghz turbo mode,8km,54mbit
8mbyte/sec download
3.5mbyte/sec upload

Szerkesztette: uboat 2006. 09. 26. 19:35 -kor

#157 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:41

Idézet: uboat - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 20:28

Nstreme2
a/g/b pci card support turbo mode up to 108mbit
5.8ghz turbo mode
+hozzá izmos vas!
:cool:
Jelenleg most is müködik olyan linkünk nstreme,5.8ghz turbo mode,8km,54mbit
8mbyte/sec download
3.5mbyte/sec upload

THX  :respect:  uboat!
Ha aktualizálódik a dolog érdekelnének a mért eredmények mert a "High-speed wireless data links (Up to 108Mbps)"-ról énis olvastam csak éppen nem részletezik ez a sebesség mekkora távolságig értendő... :think:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#158 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 22:33

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 19:41

THX  :respect:  uboat!
Ha aktualizálódik a dolog érdekelnének a mért eredmények mert a "High-speed wireless data links (Up to 108Mbps)"-ról énis olvastam csak éppen nem részletezik ez a sebesség mekkora távolságig értendő... :think:

Sok minden függ ha ekkora távolságban,ha ekkora sávszélleséget akarsz!Akár még egy nem megfelelö krimpelés! :)

Szerkesztette: uboat 2006. 09. 26. 22:34 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 07:16

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 12:30

p.s. Láma kérdés, de az AP-ben kell nekem "VPN pass-through feature" hogy hajlandók legyenek a wirelessen lógó munkaállomások a Cisco-n keresztül VPN-kapcsolatot felépíteni a távoli szerverrel?

Erre esetleg tudná a választ valaki?

Még egy kérdés: a 108 Mbps mennyire "szabványos" sebesség, tehát elvárhatom, hogy egy 3Com gyártmányú AP hajlandó legyen egy ugyanolyan sebességre specifikált SMC PCMCIA WLAN-csatolóval ezen a sebességen kommunikálni?! Vagy itt is csak az IT-világban bevett módon, kipróbálás útján lehet meggyőzödni a szabvány valóságtartalmáról? ;) Öt nagyker online árlistáját tudom elérni, de sajnos úgy tünik, lehetetlen egy gyártótól összevadászni a cuccokat, ami nem kicsit röhejes a kereskedőkre nézve, tekintettel a mennyiségekre (2 PCI, 1 PCMCIA csatoló és 1 AP)...  :(

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 09. 27. 07:37 -kor

#160 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 08:41

Valaki mondjon egy jo halokartyat, ami jo jelveteli kondiciokkal rendelkezik. Az ar nem erdekes, a minoseg a lenyeg.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.