Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2006. 09. 06. 12:15
Allnet0276 vez-nél rúterem van és hozzá 1db Allnet0271 kari, net kapcsolatom kábelNET, ami fix ip-t jelent.
Első kérdésem még nem wi-fi, hanem a vezetékes géppel hogyan létesícsek net elérhetőséget.: modem->rúter WAN vagy LAN dugó hely?
Elküldve: 2006. 09. 06. 12:28
Idézet: chungee - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:15
Allnet0276 vez-nél rúterem van és hozzá 1db Allnet0271 kari, net kapcsolatom kábelNET, ami fix ip-t jelent.
Első kérdésem még nem wi-fi, hanem a vezetékes géppel hogyan létesícsek net elérhetőséget.: modem->rúter WAN vagy LAN dugó hely?
Ok! Közben rájöttem. Nem WAN-ba kell dugni a modemet, hanem LAN-1 és LAN-2 jön ki a cross wired PC-be.
És a messzebbik PC-t nemtok sehogy sem netet csinálni:(
Elküldve: 2006. 09. 06. 13:19
Elküldve: 2006. 09. 06. 14:41
Idézet: chungee - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:28
És a messzebbik PC-t nemtok sehogy sem netet csinálni:(
Nem sajna mégis WAN-ba kell dugni. De akkor annyira lassú mintha nem is lenne net:(
Rúternek a beállításai sem tudom betölteni: 192.168.0.1 ezt kb. 10perc alatt tölti be, lassabb mint dial-up.
Elküldve: 2006. 09. 10. 07:56
Kb. 100 méterre lévő ingyenes AP eléréséhez szeretnék PCI-os WLAN kártyát venni. Nem tudom, hogy megoldható-e külső antenna nélkül (közvetlen rálátás nincs).
Első körben az lenne a kérdésem, hogy a manapság kapható wlan kártyák közül szerintetek milyen márkát, típust érdemes venni, olyan 5-6e Ft-os kategóriában. Elsődleges szempont nem a sebesség (főleg netezésre kellene), hanem a hatótáv.
Köszi
Elküldve: 2006. 09. 10. 08:31
Idézet: ati_x - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 14:19
smc wbr14g2-eu + smc wusb-g
De ezt csak akkor, ha egy térben van a 2 cucc és van rálátás és semmi zavaró dolog nincsen útközben.
Elküldve: 2006. 09. 10. 08:33
Idézet: ralf - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 8:56
Kb. 100 méterre lévő ingyenes AP eléréséhez szeretnék PCI-os WLAN kártyát venni. Nem tudom, hogy megoldható-e külső antenna nélkül (közvetlen rálátás nincs).
Első körben az lenne a kérdésem, hogy a manapság kapható wlan kártyák közül szerintetek milyen márkát, típust érdemes venni, olyan 5-6e Ft-os kategóriában. Elsődleges szempont nem a sebesség (főleg netezésre kellene), hanem a hatótáv.
Köszi
5-6 eFt-ből 100m rálátás nélkül - felejtsd el!
Külső, irányba állított antennával meg lehet próbálni.
Elküldve: 2006. 09. 12. 16:18
Kis segítségre lenne szükségem. Szóval...
1. Van egy asztali PC, ami kábellel össze van kötve egy D-Link DI-714P+ Wireless routerrel. Pár szobával arrébb egy másik asztali PC, melyben vezeték nélküli hálókártya található. Plusz még egy HP laptop, melyben szintén van Wireless hálókártya. A gond a következő: a kábellel összekötött PC-nek tökéletesen továbbítja a router a netet. Ám a másik két gépen borzalmas. Kb 10 méter lehet a távolság, közte pár fal. Néha van net, néha nincs, de ha van akkor is elég gyenge, letöltésre pedig egyáltalán nem alkalmas. A laptopot ha a router közelébe hozom, akkor már kiváló internetet jelez a windows, de mégis nagyon lassú a letöltés, vagy akadozik a net. Egyébként Chello Classic van. Nincs valami ötletetek beállítással, vagy bármivel kapcsolatban?
2. Pár hete frissítettem a router firmware-ét, azóta ha a gépbe közvetlenül a chello-s modemet dugom, akkor bejön egy chello-s oldal ahol regelnem kell a modemet. Ha visszadugom a routert megint regelni kell a modemet. Régebben gyakran váltogattam, mert DC++-ról nem tudok tölteni ha a routerről jön a net, viszont így mindig meg kell csinálnom ezt a procedúrát. De firmware frissítésig nem volt ilyen gond. Esetleg ha van valami ötletetek, hogy tudnám a DC++-t belőni router mellett....
3. Megoldható otthoni vezeték nélküli hálózat kiépítése? Már többször próbálkoztam, de nem nagyon sikerült. Gondolok itt fájlok átvitelére gépről gépre, stb, egyszóval hogy tudjanak kommunikálni egymással.
Előre is köszi a válaszokat, segítséget!
Elküldve: 2006. 09. 12. 17:02
4. Ha kikapcsolom azt a gépet ami vezetékkel van összekötve a routerrel, akkor a másáik asztali PC-n és a laptopon már nincs internetkapcsolat. Nem tudom hogy függ ez össze, hiszen a router a modemtől kapja a netet. Persze a router és a modem is áram alatt van és be van kapcsolva.
Elküldve: 2006. 09. 13. 14:11
Egy a lakasomtol 300meterre levo ingyenes hotspothoz szeretnek csatlakozni.
A ralatast nem igazan tudom megoldani.
Tudnatok ajanlani valami hw-et amivel tudnek hozza csatlakozni elfogadhato sebessegen.
Kossz a valaszokat elore is.

(Tudom, hogy volt mar -nem is egy- hasonlo kerdes, de nem igazan talaltam valaszt, foleg, hogy eleg laikus vagyok a temaban.)
Elküldve: 2006. 09. 13. 16:08
Néztünk egy masinát 17k értékben, de boltban azt mpndta eladó, hogy az erre kevés lenne, mert erre a felállásra irányított antenna meg úgy kb 70k kellene. Ezen kicsit elszörnyűlködtem.
Szóval milyen tapasztalataitok vannak???
Köszi
Elküldve: 2006. 09. 13. 16:28
Idézet: eMeM - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 17:08
Néztünk egy masinát 17k értékben, de boltban azt mpndta eladó, hogy az erre kevés lenne, mert erre a felállásra irányított antenna meg úgy kb 70k kellene. Ezen kicsit elszörnyűlködtem.
Szóval milyen tapasztalataitok vannak???
Köszi
Egy jobbfajta router (pl. zyxel 334wt) meg egy kártya (akár smc is) külső asztali antennával (zyxel ext105) képes erre.
Elküldve: 2006. 09. 14. 22:53
Végigolvastam a topicot,de mivel laikus vagyok,több segítséget szeretnék kérni!
100 négyzetméteres földszintes házunkban 3 felé szeretném osztani a netet. Max 4 méterre lennének a gépek,1,illetve 2 téglafal választja el őket. Szeretném olcsón megúszni.
Nagyon szépen köszönöm,ha ajánlotok valamit!
(pgyafi! Elragadó a segítőkészséged!)

Köszönöm: Kata
Elküldve: 2006. 09. 15. 06:11
Idézet: Blanche - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 22:53
Végigolvastam a topicot,de mivel laikus vagyok,több segítséget szeretnék kérni!
100 négyzetméteres földszintes házunkban 3 felé szeretném osztani a netet. Max 4 méterre lennének a gépek,1,illetve 2 téglafal választja el őket. Szeretném olcsón megúszni.
Nagyon szépen köszönöm,ha ajánlotok valamit!
(pgyafi! Elragadó a segítőkészséged!)

Köszönöm: Kata
A legolcsóbb megoldás ha UTP vezetékeket húzol ki.
De ha nem akarsz vezetékezni, akkor kell venned egy AP és a gépekebe egy-egy WLAN os PCI-s kártyát.
És már csak beállítani kell ezeket.
Elküldve: 2006. 09. 15. 07:31
Elküldve: 2006. 09. 15. 08:54
Idézet: petoczg - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 6:11
De ha nem akarsz vezetékezni, akkor kell venned egy AP és a gépekebe egy-egy WLAN os PCI-s kártyát.
És már csak beállítani kell ezeket.
Köszi,h ezt mondod. Anyum nem akarja,h az utcán a házunk elől netezzenek az emberek. Nem akar Wlant. Nem akar netet a laptopjára. Pillanatnyilag tárgytalan.
Mégegyszer köszi,érdekes,pihentető napot!

Elküldve: 2006. 09. 15. 15:59
Idézet: TromF - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 8:31
pl. hrp
Elküldve: 2006. 09. 17. 09:19
Idézet: Blanche - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 9:54
Mégegyszer köszi,érdekes,pihentető napot!

Csak akkor tudnak "az utcán a ház elől netezni", ha nincs megfelelően beállítva a Wlan biztonság. Például ha nem teszed közzé a Wlan azonosítűját, csak amíg beálíítod a gépeket, akkor már nem is fogják tudni használni... És akkor még lehet titkosítást rátenni stb...

Viszont nekem is lenne 1 kérdésem:
Vettem egy USR5470 starter kitet (5422 USB adapter + 5462 Router), és az lenne a problémám, hogy mióta az USB adaptert telpítettük az aláírásomban látható gépre, azóta teljesen véletszerűen lefagy a gép. Átnyálaztam már a windows hiba logját, állandóan a Párhuzamos port ilesztőprogramja fagy le, mondván, hogy nem talál eszközt amit használhatna. Mondjuk nincs is, párhuzamos port alaplapról le van tíltva.
A Wlannál 11-es csatornát és WEP titkosítást használok, de próbáltam már más csatornán és titkosítás nélkül is, de a jelenség ugyanaz. Esetleg valami ótlet?
A Segítséget előre is köszi!
Elküldve: 2006. 09. 18. 05:52
Idézet: M63.003 - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 9:19

Viszont nekem is lenne 1 kérdésem:
Vettem egy USR5470 starter kitet (5422 USB adapter + 5462 Router), és az lenne a problémám, hogy mióta az USB adaptert telpítettük az aláírásomban látható gépre, azóta teljesen véletszerűen lefagy a gép. Átnyálaztam már a windows hiba logját, állandóan a Párhuzamos port ilesztőprogramja fagy le, mondván, hogy nem talál eszközt amit használhatna. Mondjuk nincs is, párhuzamos port alaplapról le van tíltva.
A Wlannál 11-es csatornát és WEP titkosítást használok, de próbáltam már más csatornán és titkosítás nélkül is, de a jelenség ugyanaz. Esetleg valami ótlet?
A Segítséget előre is köszi!
próbáld meg a firmware t frissíteni vagy úgy driver az adapterhoz.
Szerkesztette: petoczg 2006. 09. 18. 05:52 -kor
Elküldve: 2006. 09. 18. 08:25
Sok eroforrast nem eszik...