HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1801 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 11. 20:23

Idézet: bartatamas - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 19:27

Van olyan sorkapocs amibe bele lehet dugni egy dugvilla végét? És azt rászorítani csavarral?

Durva nagyok is vannak.

#1802 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 06:42

Idézet: bartatamas - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 20:49

Sziasztok!

Linksys routeremet szeretném az előszobám falára felszerelni de azt nem szeretném hogy a táp kábel az adapterrel látszódjon. Az előszobám falán van egy kapcsolódoboz és ott van az UTP csatlakozó és elvileg áram is van ott közvetlenül mellette. Azt találtam ki, hogy a router-t felfúrnám a kapcsolódobozra és akkor a kábelek csak annyira látszódnának hogy a routerből bemennek a dobozba.

A problémám viszont az hogy az adaptert hogyan kössem rá a hálózatra. Azt gondoltam az lenne az ideális ha szét tudnám szedni és a dugvillájáról le tudnám kötni a vezetéket és azt rákötni a hálózatra, de nem tudom szétszedni az adaptert. Igy nem tudom bekötni.

Van ötletetek?
Köszi

Mivel nem vagy villanyszerelő, az adaptert véletlenül se szedd szét,
és közvetlenül semmit ne köss a hálózatra!
Sorkapcsot meg végképp felejtsd el!

szerk:  életveszélyes dologgal próbálkozol!

Szerkesztette: pgyafi 2009. 05. 12. 06:43 -kor

#1803 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 12:04

Idézet: bartatamas - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 19:27

Köszönöm, nem tudtam hogy lengő aljzatnak hívják azt ami nekem kell. Most már legalább tudom mivel kell próbálkoznom.

Sorkapcsot nem nagyon értem. Van olyan sorkapocs amibe bele lehet dugni egy dugvilla végét? És azt rászorítani csavarral? Két sorkapcsot próbáltam (ami itthon volt), de egyikbe sem ment bele. Szétszedni pedig nem lehet (legalábbis én nem tudom) az adaptert.

Ami VKP ajánlott az elegánsabb megoldás:
http://www.wlan-ok.hu/product.php?producti...0&cat=58&page=1

Az áramot is a LAN kábelen vezeted oda, mert a 100 Mbit/s-os LAN csak 2 érpárat használ a 4 párból.
Ahol a LAN kábel elmegy egy konnektor mellett a lakásban (a számítógéped mellett biztosan van konnektor) ott dugod be az router adapterét, az egyik közösítő csatlakozóval és kész. A routerhez csak a LAN megy akkor, meg a közösítő csatlakozó szétosztós párja.

#1804 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:21

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 6:42

Mivel nem vagy villanyszerelő, az adaptert véletlenül se szedd szét, és közvetlenül semmit ne köss a hálózatra!
Sorkapcsot meg végképp felejtsd el! szerk:  életveszélyes dologgal próbálkozol!

Amit írtam, komolyan gondoltam. Nyilván, mindenkinek legyen önkritikája, mit képes biztonsággal megcsinálni.
A sorkapocsba biztonsággal (szigetelés és mechanikus) rögzíthető mind a dugvilla vége, mind a vezeték.
A konnektortápoknál régóta előírás, h tartalmazzanak védelmet (hőfok és túláram) meghibásodás esetére (tűzveszély elkerülése). Nem gusztusos megoldás, de fixen is beköthetők (akár (a doboz tetejére épített) leválasztókapcsolón keresztül is).

#1805 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:45

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:21

A sorkapocsba biztonsággal (szigetelés és mechanikus) rögzíthető mind a dugvilla vége, mind a vezeték.

Azért elég könnyen meg bírja markolni, nem?
Make love not Wor.

#1806 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 17:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:21

Amit írtam, komolyan gondoltam. Nyilván, mindenkinek legyen önkritikája, mit képes biztonsággal megcsinálni.
A konnektortápoknál régóta előírás, h tartalmazzanak védelmet (hőfok és túláram) meghibásodás esetére (tűzveszély elkerülése). Nem gusztusos megoldás, de fixen is beköthetők (akár (a doboz tetejére épített) leválasztókapcsolón keresztül is).

Nem szabad. Sajnos ilyen gányolásokból származnak az áramütések.

#1807 Felhasználó inaktív   bartatamas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 17:42

Érintésbiztos lenne abban az értelemben hogy kapcsolódobozon belül lenne, kézzel nem hozzáférhető. Nem vagyok villanyszerelő de villamosiparit végeztem és ha megcsinálni nem is tudnám, de butaságot biztos nem követnék el. Most a megoldási lehetőségek érdekelnek, szakember nélkül azért nem állnék neki megvalósítani. Azt persze meg kell majd néznem hogy az ottani áram kismegszakítóval biztosítva van-e.

A PoE nem rossz dolog, de a konkrét problémám az, hogy az UTP kábelt bevezették a lakás bejáratáig (kapcsolódobozig), de tovább nem tudták vezetni mert a kábelcsatornák nagyon vékonyak és egyikben sem lehetett elvezetni (3 van). Falon kívül a lakás elosztása miatt nem lehetne (nem is szeretném) vezetni, ezért szeretném oda felszerelni a bejárathoz a routert. Ott konnektor nincs, de áram van szintén egy kapcsolódobozban. Tehát szerintem a PoE kábel nem segítene nekem. De javítsatok ki ha tévedek.

#1808 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 17:55

Idézet: bartatamas - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 18:42

Ott konnektor nincs, de áram van szintén egy kapcsolódobozban.

Meg kell nézni mi az áramkör, aztán bemarni is lehet konnektort, de egy rendesebb falon kívüli sem olyan nagy dráma. Tanyára én is így csináltam a falra kis szökőkutat :-)
Make love not Wor.

#1809 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 12:26

A WPA2 által nyújtott biztonságot ki lehet váltani routerben a MAC cím szerinti szűréssel? Nevezetesen, hogy a vezeték nélküli hálózathoz csak az az egy gép férne hozzá.

Azért szeretném leváltani a WPA2-t, mert kicsit sokallom a noteszgépen lévő wifi kapcsolat relatíve magas CPU igényét (5-40% között ingadozik).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1810 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 15:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 12:26

A WPA2 által nyújtott biztonságot ki lehet váltani routerben a MAC cím szerinti szűréssel? Nevezetesen, hogy a vezeték nélküli hálózathoz csak az az egy gép férne hozzá.

Egy időre bizonyára.

Aztán ha megtörték, úgyis észreveszed, mert más már csatlakozott, te meg nem tudsz.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1811 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 16:47

Akkor mit javasolsz WPA2 helyett? Vagy csakis azzal vagyok biztonságban és semmi más nem jöhet szóba helyette?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1812 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 18:05

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 16:47

Akkor mit javasolsz WPA2 helyett? Vagy csakis azzal vagyok biztonságban és semmi más nem jöhet szóba helyette?

Vannak passzív és aktív biztonsági rendszerek.
Az aktívak általában minél erősebbek, annál nagyobb energiaigényüek.
Védelem, ha a routert a lakás közepén helyezed el, és akkora teljesítménnyel üzemelteted, h a lakáson kívül már ne legyen elérhető a jeled.
Védelem, ha lekapcsolod az állomásbroadcastot és így sok rendszer nem is látja.
Védelem, ha csak addig van bekapcsolva a rádió, ameddig használod.
Talán létezik olyan program, amely jó rendszerességgel lekérdezi, kik kapcsolódnak, és ha megjelenik egy új kapcsolat, akkor kiabál.
Ha kikapcsolod az UPNP-t, és erős jól beállított tűzfalat használsz, akkor ha bejut valaki a routerbe, nehezebben éri el a gépedet, csak az erőforrásodat zabálja.
Ha kikapcsolod a pingelhetőséget, megint a biztonság irányába mész.
A védelmek kombinálása erősíti a védelmet.

#1813 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 19:27

Tehát akkor a WPA2 ezekkel kiváltható?

Részleges router futási idő, ping blokkolás kivételével úgy állítottam be, ahogy írtad. A jelerősségről nem tudom mekkora, lakás másik végében van az eszköz és nem akarom belassítani a kapcsolatot gyengébb teljesítménnyel.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 05. 28. 19:27 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 09:26

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. May. 28., Thursday - 12:26

Azért szeretném leváltani a WPA2-t, mert kicsit sokallom a noteszgépen lévő wifi kapcsolat relatíve magas CPU igényét (5-40% között ingadozik).

A titkosítást és a dekódolást a hálózati eszköz végzi hardveresen, tehát a CPU-t nem terheli.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1815 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 15:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 19:27

Tehát akkor a WPA2 ezekkel kiváltható?

Egy páncélszekrény is kiváltható egy papírdobozzal amire teszel egy cetlit: "Ne vidd el"...
Persze a biztonsága így már nem lesz a régi... :D

Esetleg a sima WPA (TKIP-vel), de az is törhető. Csak a szoftveres AES kódoló zabálhatja a cpu-t, ezt kipróbálhatod, de ha nem akkor valami más.. (driver, stb)

#1816 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 19:38

Sziasztok, a helyzet az, hogy 4 számítógép, ami vezetékkel kapcsolódik a routerhez, egy ötödiket is szeretnék csatlakoztatni, vezeték nélkül. A jelenlegi routerem antenna nélküli, azaz csak simán 4 felé osztja az internetet. Az a gond, hogy a bejövő internet csatlakozó a meglehetősen nagy lakásunk legtávolabbi csücskében van, ráadásul a könyvespolcba rejtve (nem is akarom, hogy látsszon) a vezeték nélküli laptopot meg a lakás másik végén használnám. A használat helyénél van egy asztali gép, vezetékes internet csatlakozással. Van-e olyan megoldás, hogy ide tegyek egy szerkezetet, ami már az ide jövő egy vezetéket ketté osztja, illetve valami olyan szerkezet, ami akár a számítógépbe beszerelve kisugározza a jelet a laptop felé. Remélem, hogy jól fogalmaztam meg. Szóval az a lényeg, hogy nem akarom az eredeti routert kicserélni, mert nem akarom láthatóvá tenni az antennáit esztétikai okokból.

#1817 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 20:01

Idézet: fender - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 20:38

A használat helyénél van egy asztali gép, vezetékes internet csatlakozással. Van-e olyan megoldás, hogy ide tegyek egy szerkezetet, ami már az ide jövő egy vezetéket ketté osztja, illetve valami olyan szerkezet, ami akár a számítógépbe beszerelve kisugározza a jelet a laptop felé. Remélem, hogy jól fogalmaztam meg. Szóval az a lényeg, hogy nem akarom az eredeti routert kicserélni, mert nem akarom láthatóvá tenni az antennáit esztétikai okokból.

Eredeti routert ha cseréled, akkor 10k alatt van, kapsz egy jobb cumót.

Vagy PC helyére egy switch, abba a PC, majd switchbe egy wireless AP, aztán ott lesz vezetékesed, meg nélküli is. Esetleg WAP54-es LinkSyst tudok küldeni occsóért, én most bővítek nagyobbra :-)
Make love not Wor.

#1818 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 20:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 20:01

Eredeti routert ha cseréled, akkor 10k alatt van, kapsz egy jobb cumót.

Vagy PC helyére egy switch, abba a PC, majd switchbe egy wireless AP, aztán ott lesz vezetékesed, meg nélküli is. Esetleg WAP54-es LinkSyst tudok küldeni occsóért, én most bővítek nagyobbra :-)

Köszi Jahno, de nem akarom az eredeti routert cserélni, mert gondolom, hogy a wireless miatt ki kéne venni a könyvek mögül, látható helyre kéne tenni, és ráadásul sok falon keresztül kéne a jelet sugároznia. Az asztali gépem mellé meg símán elférnének ezek a cuccok. Tehát switch és wireless AP. Ez így mennyibe jönne ki és milyen bonyolult beállítani, illetve mind az 5 gép hálózatba kerül így? Van olyan switch ami csak kétfelé oszt? Vagy egy másik megoldás jutott eszembe: nem lehetne egy wireless routert rárakni arra a vezetékre, ami az eredeti routerből jön?

#1819 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 20:40

Vagy használhat ott egy routert rádiós + madzagos szwicsként, hamá osztani kell, akkor talán ez az olcsóbb megoldás.

#1820 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 21:35

Idézet: fender - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 21:37

Tehát switch és wireless AP. Ez így mennyibe jönne ki és milyen bonyolult beállítani, illetve mind az 5 gép hálózatba kerül így? Van olyan switch ami csak kétfelé oszt? Vagy egy másik megoldás jutott eszembe: nem lehetne egy wireless routert rárakni arra a vezetékre, ami az eredeti routerből jön?

wireless router is jó, az kb. egy AP+switch keveréke, 10k alatt vannak. Csak natol is, ha érdekel :-) 5 gép lanba kerül, le van írva itt már sokszor, bejövő drótot ott ne a WANba dugd, aztán kb. ugyanaz lesz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.