HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1761 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 29. 12:15

Idézet: dupi - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 19:35

... mi lenne pontosan az a "gépnév\megosztás_neve", ...

Nincs olyan lehetőség, hogy a gép tovább fusson ugyanabban a fiókban, miután elhagyom a vezérlést a távolból?

Megosztasz egy könyvtárat "alma" néven. A gépnév "körte". Eben az esetben a távoli gépen futtatáshoz beírod: \\körte\alma <--- ez fog kapcsolódni az alma néven megosztott könyvtárhoz, aminek a neve az adott (megosztó) gépen akármi lehet, hisz a megosztási név nem kötelező, hogy ugyanaz legyen, mint a könyvtár neve, amit megosztunk.

A fiók több módon is tovább futhat: ha távoli asztallal bejelentkezett user-t akarsz futtatni, akkor egyszerűen NEM kijelentkezni kell vele, hanem csak "bontani a kapcsolatot". Távoló asztal ablakát "x"-szel zárni, ilyesmi, ill. ha távolról belépsz, akkor a start menüben ott a "kapcsolat bontása". Azzal kell bontani, s akkor ha legközelebb belépsz ugyanazzal a userrel (akár távolról, akár helyi konzolról), "ugyanoda" jutsz, ahol bontva lett. Szépen fogalmaztam, remélem kivehető.

Még elegánsabb, ha nem a távolról bejelentkeztt user-t futtatjuk, hanem pl. administrator-ként futtatunk feladatokat. Bonyásabb, de garantáltabb, mert ha a távoli user esetleg mégis kijelentkezik, akkor az ő feladatai leállnak.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1762 Felhasználó inaktív   kundocsoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:45

Sziasztok!

Van itt egy kis gép a nappaliban ami 7/24-ben megy, és direktben rá van dugva a netre. Win2003 server van rajta. Vettem bele egy USB-s wlan adaptert, SMC WUSBS-N a neve neki. Soft AP módban használom, és osztja a többi gépnek a netet.

Az a baj, hogy a szoftvere egy rakás sz*r.

1. Nem lehet beállítani hogy Soft AP módban induljon el, így áramszünet esetén ha újraindul a gép, akkor újra kell konfigolni. De ez még csak a kissebbik baj.
2. A nagyobbik baj az, hogy időnként (kb óránként, de véletlenszerűen csinálja) ledobja a klienseket, és nem is tudnak újra belépni. Ha ekkor átállítom kliens módba majd vissza Soft AP-re akkor megjavul.

Mi lenne a megoldás? Vegyek egy másikat, aminek jó a szoftvere? Melyiket? Vagy van valami általános szoftver, ami Soft AP-t csinál?

#1763 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 21:18

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 13:15

Megosztasz egy könyvtárat "alma" néven. A gépnév "körte".

A fiók több módon is tovább futhat: ha távoli asztallal bejelentkezett user-t akarsz futtatni, akkor egyszerűen NEM kijelentkezni kell vele, hanem csak "bontani a kapcsolatot". Távoló asztal ablakát "x"-szel zárni, ilyesmi, ill. ha távolról belépsz, akkor a start menüben ott a "kapcsolat bontása". Azzal kell bontani, s akkor ha legközelebb belépsz ugyanazzal a userrel (akár távolról, akár helyi konzolról), "ugyanoda" jutsz, ahol bontva lett. Szépen fogalmaztam, remélem kivehető.

Még elegánsabb, ha nem a távolról bejelentkeztt user-t futtatjuk, hanem pl. administrator-ként futtatunk feladatokat. Bonyásabb, de garantáltabb, mert ha a távoli user esetleg mégis kijelentkezik, akkor az ő feladatai leállnak.

Köszönöm, remélem haladunk a megoldás fele :-)

Ebben a variációban is kipróbáltam, vagyis megosztottam egy könyvtárat egy bizonyos néven, de ugyanúgy nem sikerült elérnem parancssorból sem, úgy ahogy javasoltad. A hibaüzenet ugyanaz.
Visszafele irányban továbbra is létre lehet hozni a kapcsolatot, vagyis az xp-s gép felől.

A távoli asztallal kapcsolatban abban a tévhitben voltam, hogy amikor a meghívott gép belépési jelszóra vár, miután  a távoli asztalt megszüntetem, nem futnak rajta a programok, holott valójában tovább futnak.  Ez tehát a segítségeddel tisztázódott bennem.

Abban kérnék viszont még tanácsot, hogy miután nemsokára elutazom, szeretném felügyelni az itthoni gépemet, ami futni fog ezalatt és gyakorlatilag fix ip címen lévő router mögött szintén fix belső ip címen van.

Ki tudom-e próbálni ezt valami trükkel itthon, vagy ahhoz mindenképpen egy másik internet kapcsolat kell?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#1764 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 17:52

Üdv!

A napokban befektettem egy wifi routerbe, hogy az majd jól tartja az árát az ínséges időkben. Egy darabig szép is minden, de bonyodalmak támadtak.

A felállás a következő: Ájn kompjuter, ájn men, na nem az egy másik sztori. :D
Egy gép, benne egy hálókártya és egy wifi adapter, továbbá még egy wifi router és egy vezeték alkotják a nem túl komplex rendszert. Tehát egyetlen gép csatlakozik a routerhez, egyszer vezetékkel, egyszer vezeték nélkül, ezzel idáig nincs is baj.
Viszont a router beállításainál a wifis rész alatt a mac címek engedélyezése és tiltása időnként fogja magát és elmászik. Konkrétan beállítom az egyetlen wifi adapter mac címét egyetlen engedélyezett címként és jó, működik, de csak egy ideig. Aztán egyszercsak (kikapcs, bekapcs, alvás, egyéb) az engedélyezett címek listájából kitörlődik a wifi adapter címe, és így másnap reggel már nem működik, lehet megint begépelni. Sőt egészen pontosan, habár rejtélyes módon a sima hálókártyám mac címe kerül a helyére, mint engedélyezett mac cím, ami alapvetően nem lenne baj, de teljesen feleslegesen van ott, másrészt felülírja az én beállításaimat. Namármost ez így nem jó. Biztos van valami triviális oka, amiért ezt csinálja, de nem tudtam rájönni, ha esetleg valaki tudna segíteni, azt megköszönném.

Szerk.: A lényeget kihagytam:
Router: Linksys wrt160n
Adapter: Linksys wusb600n

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 30. 17:54 -kor

#1765 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:35

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 18:52

Üdv!

A napokban befektettem egy wifi routerbe, hogy az majd jól tartja az árát az ínséges időkben. Egy darabig szép is minden, de bonyodalmak támadtak.

Nem biztos, hogy tudom a megoldást, de tippeket adnék:
Szerintem nem kellene felülírnod a hálókártya mac címét azt hagyd meg, és újabb címként tedd mellé az adapter mac címét is. Hátha így megmarad. Az, hogy feleslegesen van esetleg ott, az ne zavarjon.
Semmi hátrányod nem lesz belőle.
Ha a mac címet, mint egyedüli védelmet használod, az szakértők véleménye szerint hiba, legfeljebb kiegészítő védelemként ajálnható, mondjuk egy wep titkosítás mellé.

Szerkesztette: dupi 2009. 03. 30. 19:36 -kor

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#1766 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:49

Idézet: dupi - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 20:35

Nem biztos, hogy tudom a megoldást, de tippeket adnék:
Szerintem nem kellene felülírnod a hálókártya mac címét azt hagyd meg, és újabb címként tedd mellé az adapter mac címét is. Hátha így megmarad. Az, hogy feleslegesen van esetleg ott, az ne zavarjon.
Semmi hátrányod nem lesz belőle.
Ha a mac címet, mint egyedüli védelmet használod, az szakértők véleménye szerint hiba, legfeljebb kiegészítő védelemként ajálnható, mondjuk egy wep titkosítás mellé.

Igen, pont ez volt a tegnapi próbálkozásom, és így is kitörlődött, maradt a másik. :D

Van WPA2 256 bites. :Đ

De kösz, jó tipp, csak nem jött be. :( Majd próbálgatom, meg megpróbálom megfejteni, hogy mikor is változik meg pontosan és akkor talán közelebb jutok a miérthez és a megoldáshoz.

Szerk.: Egyébként tippek jöhetnek még. ;)

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 30. 19:50 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   kundocsoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:51

Idézet: kundocsoki - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 20:45

Sziasztok!

Van itt egy kis gép a nappaliban ami 7/24-ben megy, és direktben rá van dugva a netre. Win2003 server van rajta. Vettem bele egy USB-s wlan adaptert, SMC WUSBS-N a neve neki. Soft AP módban használom, és osztja a többi gépnek a netet.

Az a baj, hogy a szoftvere egy rakás sz*r.

1. Nem lehet beállítani hogy Soft AP módban induljon el, így áramszünet esetén ha újraindul a gép, akkor újra kell konfigolni. De ez még csak a kissebbik baj.
2. A nagyobbik baj az, hogy időnként (kb óránként, de véletlenszerűen csinálja) ledobja a klienseket, és nem is tudnak újra belépni. Ha ekkor átállítom kliens módba majd vissza Soft AP-re akkor megjavul.

Mi lenne a megoldás? Vegyek egy másikat, aminek jó a szoftvere? Melyiket? Vagy van valami általános szoftver, ami Soft AP-t csinál?

Én is kérek szépen tippeket! Légyszilégyszilégyszi!

#1768 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:59

Idézet: kundocsoki - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 20:51

Én is kérek szépen tippeket! Légyszilégyszilégyszi!

Nincs hozzá esetleg másik, vagy újabb szoftver?

#1769 Felhasználó inaktív   kundocsoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 01:01

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 20:59

Nincs hozzá esetleg másik, vagy újabb szoftver?

A gyártó oldaláról szedtem le azt, amelyik ehhez a típuszámú kütyühöz a legfrisseb volt.

#1770 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 02:29

Idézet: kundocsoki - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 1:01

A gyártó oldaláról szedtem le azt, amelyik ehhez a típuszámú kütyühöz a legfrisseb volt.

És nincs a programban profilkészítés, mentés funkció?

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 03. 31. 03:24 -kor

#1771 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 10:05

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 18:52

Üdv!

A felállás a következő: Ájn kompjuter, ájn men, na nem az egy másik sztori. :D
Egy gép, benne egy hálókártya és egy wifi adapter, továbbá még egy wifi router és egy vezeték alkotják a nem túl komplex rendszert. Tehát egyetlen gép csatlakozik a routerhez, egyszer vezetékkel, egyszer vezeték nélkül, ezzel idáig nincs is baj.
Viszont a router beállításainál a wifis rész alatt a mac címek engedélyezése és tiltása időnként fogja magát és elmászik. Konkrétan beállítom az egyetlen wifi adapter mac címét egyetlen engedélyezett címként és jó, működik, de csak egy ideig. Aztán egyszercsak (kikapcs, bekapcs, alvás, egyéb) az engedélyezett címek listájából kitörlődik a wifi adapter címe, és így másnap reggel már nem működik, lehet megint begépelni. Sőt egészen pontosan, habár rejtélyes módon a sima hálókártyám mac címe kerül a helyére, mint engedélyezett mac cím, ami alapvetően nem lenne baj, de teljesen feleslegesen van ott, másrészt felülírja az én beállításaimat. Namármost ez így nem jó. Biztos van valami triviális oka, amiért ezt csinálja, de nem tudtam rájönni, ha esetleg valaki tudna segíteni, azt megköszönném.

Bonyolodik a helyzet. Ma már egy órája nem jön össze a wifi kapcsolat. A Mac lista most is felülíródik, és általában, akkor a mikor csatlakozni próbálok vezeték nélkül. Bele írtam kamu ip címeket is, és azok is törlődnek, nem csak a wifi adapteré, tehát lényegében kitörlődik az egész lista és a sima hálókártyám mac címe kerül a helyére, akármi is volt előtte ott.

Most ki is kapcsoltam ezt a részt teljesen, mást egyáltalán nem állítottam. És mégsem csatlakozik. Illetve látszólag csatlakozik, de azt írja ki, hogy:

Nem azonosított hálózat
Hozzáférés: Csak helyi. (Néha: korlátozott kapcsolat)

Nemértem miért.

Tehát most épp nem is működik.

Szerk.: Ühüm, nem is csak felülírja a listát, hanem vissza is kapcsolja, hogy csak azokat az ip-ket engedje, amik a listában vannak, ami még mindig az az egy, ami pont nem kell. Csodás. Na átolvasok minden chechboxot. Persze még mindig nem működik, akkor sem, ha épp ki van kapcsolva a szűrés, mondjuk egy idő után úgyis visszakapcsolódik. :omg:

Szerk.: Nem tudom lehet-e az upnp-nek ehhez köze, mindenesetre kikapcsoltam azt is.

Szerk.: Na végre sikerült csatlakozni, csupán újra kellett indítani a rendszert. Akkor ezt a hibát ideiglenesen a Windows-ra fogom. De a mac lista manipulálás valószínűleg még elő fog jönni. Majd holnap kiderül. Folytatása következik... :D

Mindenesetre a mac címeimet, meg a random generált sokbetűs wifi jelszót már fejből tudom. :D

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 31. 10:45 -kor

#1772 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 11:01

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 11:05

Bonyolodik a helyzet.

Nem lehet, hogy a Mac listát kevered a Mac szűréssel? Vagyis ahol a Mac szűrés fejezetet van, oda kellene beírni a wifi adapter címét és lehet, hogy nem is oda ahová eddig próbáltad.

#1773 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 11:48

Idézet: dupi - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 12:01

Nem lehet, hogy a Mac listát kevered a Mac szűréssel? Vagyis ahol a Mac szűrés fejezetet van, oda kellene beírni a wifi adapter címét és lehet, hogy nem is oda ahová eddig próbáltad.

Minden lehet, mert eddig ilyet nem csináltam, de szerintem nem.
Konkrétan a képen látható módon van beállítva, és így működik. Csak reggelre ez ugyanígy fog kinézni, csak a második mac cím nem lesz benne, csupán az első, ami egyébként nem is kéne oda.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Ndrew 2009. 03. 31. 11:50 -kor

#1774 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 12:38

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 12:48

Minden lehet, mert eddig ilyet nem csináltam, de szerintem nem.
Konkrétan a képen látható módon van beállítva, és így működik. Csak reggelre ez ugyanígy fog kinézni, csak a második mac cím nem lesz benne, csupán az első, ami egyébként nem is kéne oda.

Persze gondolom a lap alján rendesen el is mented (?)

#1775 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 12:42

Idézet: dupi - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 13:38

Persze gondolom a lap alján rendesen el is mented (?)

:D Igen.

#1776 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 12:59

Nem értem, miért kéne "Wireless MAC filterben" permit jogot adni egy vezetékes hálókártyának.
Csak egy USB-s wifi vevőd van, nem? Csak annak a MAC addressét kell beírni.
(ezt pedig úgy tudod meg, hogy parancssorba beírod: ipconfig /all
magyar xp esetén "fizikai cím" a mac address neve)

A DHCP résznél lehet lefoglalni IP címhez MAC address-t, hogyha lejárna a "lease time". Ha elfogy az összes kiosztható pl 200 IP cím és valaki mondjuk 2 hétig nem kapcsolja be a gépet (nem bukkan fel a mac address), akkor az ő címe is kiosztható más gépnek. De ez otthoni környezetben nem reális tényező, hogy ennyi user akarna csatlakozni, szóval igazából meg se nagyon kell adni ott semmit.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1777 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 13:38

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 13:59

Nem értem, miért kéne "Wireless MAC filterben" permit jogot adni egy vezetékes hálókártyának.
Csak egy USB-s wifi vevőd van, nem? Csak annak a MAC addressét kell beírni.
(ezt pedig úgy tudod meg, hogy parancssorba beírod: ipconfig /all
magyar xp esetén "fizikai cím" a mac address neve)

A DHCP résznél lehet lefoglalni IP címhez MAC address-t, hogyha lejárna a "lease time". Ha elfogy az összes kiosztható pl 200 IP cím és valaki mondjuk 2 hétig nem kapcsolja be a gépet (nem bukkan fel a mac address), akkor az ő címe is kiosztható más gépnek. De ez otthoni környezetben nem reális tényező, hogy ennyi user akarna csatlakozni, szóval igazából meg se nagyon kell adni ott semmit.

Lehet érthetetlenül fogalmazok, sajnálom.

A vezetékes kártyának nem kell/kéne, nem is szeretnék. De az teljesen magától íródik be oda. Éppen ez az alapvető problémám.

Most is csak azért van ott, mert felülírta a wifi adapter mac címét. És legutoljára nem felülírtam, hanem beírtam alá a wifi adapterét, mert végülis sok vizet nem zavar. Dupi is javasolta ezt, hátha segít, de egyébként nem.
Tehát mégegyszer, akárhogy töltöm ki (Csak a wifi adapterét / benthagyom a hálókártyát és mellé az adapterét.), egy idő után kitrölődik a permit listából az összes mac cím és beíródik a sima hálókártyámé. Amit én soha még csak be se írtam oda.
Meg ugye működik is mindaddig ameddig nem írodik valamitől megint felül a lista, amihez ismétlem, soha nem adtam hozzá a sima hálókártyám mac címét, egyszerűen fogja magát és beteszi oda automatikusan, ezzel minden mást kitörölve onnan.

Egyébként összesen két fix ip-t oszt ki a router szintén a két mac cím alapján, amivel nincs is probléma. Több ki se osztható, mert nem kell egyelőre több.

Tehát úgy érzem mindent jól beállítottam, sőt jó is, de csak ideig-óráig. Jó persze gondolom bennem van a hiba és átsiklottam valami felett, de egyelőre lövésem sincs mi lehet a gond.

Bevágom a biztonság kedvéért azt a részt is ide, hátha segít.

http://digitus.itk.p...oman/hwsw/1.png
http://digitus.itk.p...oman/hwsw/2.png

#1778 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 13:46

Client Lease time mondjuk lehetne 9999 vagy amennyit enged.
Azt már meg se merem említeni, hogy van 2.0.0.2-es firmware a routeredhez a honlapjukon, de ahogy nézem, nem ilyeneket javítottak, tehát ne kínlódj vele.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1779 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 13:49

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 13:42

:D Igen.

Ha nem akarsz tovább kínlódni vele, szerintem felejtsd el a Mac szűrést, nincs rá igazán szükséged.
Ha viszont igen, akkor nézz körül le lehet-e cserélni a routered jelenlegi szoftverét.

#1780 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 13:55

Idézet: dupi - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 14:49

Ha nem akarsz tovább kínlódni vele, szerintem felejtsd el a Mac szűrést, nincs rá igazán szükséged.
Ha viszont igen, akkor nézz körül le lehet-e cserélni a routered jelenlegi szoftverét.

Jó ok, lehet az lesz.
Le lehet, csak addig még nem jutottam el. De arra hétvége előtt nem is lesz időm.

Kösz a segítséget! Mondjuk szerintem még pár napra beköltözök a topic-ba a fejleményekkel. :D

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.