HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#201 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 06:52

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 12:06

Örülök, hogy megtaláltam ezt a témát.

Szeretném az itthoni két gépemet, egy notebookot és egy asztali gépet összekötni helyi hálózaton. A hálózatokkal kapcsolatos alap ismereteim megvannak, de ne számítsatok sokra. :)

Vettem egy wireless routert, Gigabyte ha van jelentősége. Az internetet megosztottam rajta, az kiválóan működik is, a notebook titkosított wirelessen csatlakozik a routerhez. Az internet megy a routerhez csatlakoztatott asztali géppel is.

Azt nem tudtam összehozni egyedül, hogy a két gép "lássa" egymást, azaz file-okat és mappákat tudjak megosztani a két gép között, és ami még lényeges lenne, hogy a notebookon tudjam használni az asztali gép nyomtatóját.
Egy barátom, aki nálam ehhez jobban ért, azt mondta, hogy mind a két gépnek ugyanabban a munkacsoportban kell lenni. Xp Home van mind a két gépen, MSHOME nevű munkacsoportban van mind a kettő, mindkettőn engedélyeztem a file- és nyomtatómegosztást, és mégse látják egymást. Mit kellene most csinálnom? A segítséget előre is köszi.

Idézet

A hálózatokkal kapcsolatos alap ismereteim megvannak
Nincsenek. :)

Szóval szerintem a két, egymást nem látó gép ip címét meg kéne nézni, illetve legyen feltelepítve a hálókártyákon a Client for Microsoft Networks, meg hasonló MS protokollok. Az ip címek azonos alhálóban, subnet mask-ban stb. legyenek. Aztán 1-1 reboot, és már mennie is kell. Ajánlatos azonos Service Pack-et is használni, én már szoptam SP nulla és SP2 között.
Om mani peme hung.

#202 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 07:13

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 5:52

Nincsenek. :)

Szóval szerintem a két, egymást nem látó gép ip címét meg kéne nézni, illetve legyen feltelepítve a hálókártyákon a Client for Microsoft Networks, meg hasonló MS protokollok. Az ip címek azonos alhálóban, subnet mask-ban stb. legyenek. Aztán 1-1 reboot, és már mennie is kell. Ajánlatos azonos Service Pack-et is használni, én már szoptam SP nulla és SP2 között.

Ezek fel vannak telepítve, illetve azonos az alhálózati maszk ésatöbbi, mert azt a routerhez való csatlakozás után automatikusan beállította a rendszer. Ezért akadtam el. Nem a drótok összedugására gondoltam az alapoknál :)
A gépek ip-címei a routerhez való csatlakozást követően fixek. Mi legyen a következő lépés?

#203 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 07:41

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 7:13

Ezek fel vannak telepítve, illetve azonos az alhálózati maszk ésatöbbi, mert azt a routerhez való csatlakozás után automatikusan beállította a rendszer. Ezért akadtam el. Nem a drótok összedugására gondoltam az alapoknál :)
A gépek ip-címei a routerhez való csatlakozást követően fixek. Mi legyen a következő lépés?

akkor elvileg hálózati hiba nincsen. gondolom pingelni is tudják egymást, és kábelhiba sincs, különben dhcp-vel nem tudott volna egyiknek sem ip-t osztani a router.

windows tűzfal bekavarni nem szokott, de router mögött egy kikapcsol állapotot csak néznék (mindkettőn).

checklist:
- service pack azonos a két gépen ?
- fájlmegosztás engedélyezve ?
- könyvtár megosztva, amit meg szeretnél ? (ilyen is volt már..)
- protokollok feltéve ? (Microsoft Networks Ügyfél és Fájl és Nyomtatómegosztás Microsoft Networkshöz) (bocs de ilyen is volt már).

Nálam még bizonyos antispy progik szokták megbaxni a MS Networks-öt, első számú ellenség az XP Antispy ..  :rolleyes:
Om mani peme hung.

#204 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:00

annyit tennék hozz: milyen tűzfal és víruskereső vagy hasonló progi van fent?

#205 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:49

Hú, gyorsan összefoglalva mind a kettőre a válaszokat.

- elvileg mind a két gépen xp home SP2 van, a windows update-tel utána még frissítve (nem tudom ez baj-e)
- filemegosztás engedélyezve volt mind a két gépen
- az a könyvtár meg volt osztva (próbaképp egy tetszőleges)
- mind a két protokoll fent volt, ha jól emlékszem az egyiknek a tulajdonságait nem lehetett állítani

Anti-spy programom csak egy van, a Spybot Search&Destroy, de az nem rezidens.

Windows tűzfal ki van kapcsolva állandóan, mert mind a két gépen van rendes tűzfal (ami viszont nem egyforma, az asztalin egy Kerio Personal, minden új lehetőséget "Kérdez"-re állítottam, a notebook-on meg egy Norton Internet Security, meg se szólalt próba közben).

Az asztalin víruskereső az Avast, a notebookon a norton, amit írtam.

Szerk.: Stop. Az asztali gépen a windows tűzfal is be van kapcsolva. Kiirtandó? :)

Szerkesztette: lugosi 2006. 10. 18. 08:50 -kor

#206 Felhasználó inaktív   sikoly_mester 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 11:54

Eperkutyus :

Hát én most nemrég nyergeltem át a linuxra (2 hete) és már jelenleg sikerült feltörnöm egy 128 bites WEP Wlant. (Természetesen ez az otthoni WLAN om volt amire megkértem öcsém, hogy dobjon rá vmi megfelelően össze-vissza jelszót)
szvsz szó nincsen arról, hogy linux mélyvízbe kellene ugrani , vagy bármi más.
Ja és a linuxhoz továbbra is noob vagyok, de erre már elég volt a tudásom 2 hét után.

#207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 11:56

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 7:40

gondolkodni azon, hogy EGYÁLTALÁN megpróbáld-e a WLAN sniffing-et  :Đ

Kicsit más ez élőben, mint a filmekben.. !

Pedig ezek az instant auditorCD-k állítólag csodákra képesek...
Make love not Wor.

#208 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 14:01

no vannak mégis itt emberek

Nem tud valalki legalább tippet amit kipróbálhatok vagy utánanézhezek miért nem akar egymással kommunikáni a 2 gép amellett hogy a kapcsolat fennáll, de fogadot szerintem csak annyi van hogy megkérdezték egymás ip címét

plíz help

#209 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 17:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 0:36

Tapasztalatot cserélni, megfejteni, ilyesmi. De amit százszor leírtunk, azt ne várd 101. alkalommal is. Erre való, nem 24 órás support vagyunk poénból.

Annak idején a hálókarinál is dettó ez a probléma lépett fel és akkor sem válaszolt senki ( de talán egy valaki )
Ez egy probléma
Mivel nem én csináltam az op rendszert ( nem értek hozzá ) tehát csak felhasználó vagyok, nem tudon itt "vidéken" megoldani. :(

Ha ismered a problma megoldását ( mert már 101* felmerült) akkor csak egy link-et kell beszúrnod mert én nem találkoztam vele még itt a fórumban :confused:  :respect:

Mostanában azért mintha keveseben járnának a fórumozni hoozászoktak az msnhez mega többiekhez  meg blogoznak. Már senki sem ért semmihez, mindenki készen vár mindent
pl.: öcsém is mindig azzal jön hogy neki ezt nem tanították az iskolában, bah én örültem ha a suliban 2 óra várakozás után odafértem a 286-oshoz vagy a c64-eshez

na ha tud valaki valami megoldást akkor help :confused:

#210 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:47

Idézet: sikoly_mester - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 10:54

Eperkutyus :

Hát én most nemrég nyergeltem át a linuxra (2 hete) és már jelenleg sikerült feltörnöm egy 128 bites WEP Wlant. (Természetesen ez az otthoni WLAN om volt amire megkértem öcsém, hogy dobjon rá vmi megfelelően össze-vissza jelszót)
szvsz szó nincsen arról, hogy linux mélyvízbe kellene ugrani , vagy bármi más.
Ja és a linuxhoz továbbra is noob vagyok, de erre már elég volt a tudásom 2 hét után.

Hüm-hüm, két hete. Akkor te őstehetség vagy, nekem az első disztróm a legelső, 80mm-es chip cd-n megjelent slackware volt, mégse vagyok ekkora ásza a linuxnak. Nagy jövő áll előtted.

#211 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 09:49

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 6:40

amigo.

előbb úgy 10 év felfüggesztett, ahol megtanulhatod az OSI modelltől kezdve az alap ethernet hálózatok működését, routing-ot, protokollokat, kéne akkor még egy kis kripto tudás, aztán jó 4-5 év linux mélyvíz -> na itt elkezdhetnél gondolkodni azon, hogy EGYÁLTALÁN megpróbáld-e a WLAN sniffing-et  :Đ

Kicsit más ez élőben, mint a filmekben.. !

Kösz Kutyus a figyelmeztetést!

Egyébiránt te már a multkor is épületes tanácsokat adtál más témában, ezért nem feltételezem, tehát alapvetően bízok a jószándékodban.  Ennek ellenére csak reménykedni tudok abban, hogy ennél azért jóvaé egyszerűbb módja is van a dolognak, mint amilyen folyamatot te leírtál nekem.

Pár kiegészítő kérdés ezzel kapcsolatban, ha nem bánjátok:
Először is, tudtok-e ajánlani valami oldalat, vagy esetleg fórumot ahol ennél többet is megtudhatok a témáról?
Jelenleg a környéken használható hotspotról nyomom...Ennek kódja USR5462..Mond ez valamit hozzáértőknek, vagy ez egyszerűen a szolgáltató elnevezése? Ezen túlmenően mit jelent az, hogy egy wireless háló WPA elnevezésű? Mondd ez nektek valamit?

Köszi:Peti

#212 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 10:24

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 9:49

Jelenleg a környéken használható hotspotról nyomom...Ennek kódja USR5462..Mond ez valamit hozzáértőknek, vagy ez egyszerűen a szolgáltató elnevezése? Ezen túlmenően mit jelent az, hogy egy wireless háló WPA elnevezésű? Mondd ez nektek valamit?

Az USR5462 elnevezés EZT takarja. A WEP meg szerintem azt, hogy WEP-el van titkosítva.

#213 Felhasználó inaktív   nagyist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 20:33

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Acer travelmate 2410-es laptomon van. Kábelnet van bekötve, a gépben van WiFi kártya. Azt szeretném elérni, hogy a netet megosszam a laptomon a wifi-vel. Magyarul kábel be a gépbe, és a gépből pedig wifin tovább a net...

Mielőbbi válaszotokat várom.

Isti

#214 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 20:45

Idézet: nagyist - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 19:33

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Acer travelmate 2410-es laptomon van. Kábelnet van bekötve, a gépben van WiFi kártya. Azt szeretném elérni, hogy a netet megosszam a laptomon a wifi-vel. Magyarul kábel be a gépbe, és a gépből pedig wifin tovább a net...

Mielőbbi válaszotokat várom.

Isti

Egyszerűbb lenne venni egy wireless routert. Azzal az előnnyel is járna, hogy nem kellene, hogy az asztali géped menjen, ha a notebookon netezni akarsz.

#215 Felhasználó inaktív   nagyist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 22:45

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 20:45

Egyszerűbb lenne venni egy wireless routert. Azzal az előnnyel is járna, hogy nem kellene, hogy az asztali géped menjen, ha a notebookon netezni akarsz.

Szia!

Nincs asztali gépem. Csak laptop van és a laptopban van wifi. A laptophoz szeretném a nokia E61 típusú telefonomat wlan-on kötni.
Ehhez van ötleted? (nem szeretnék venni wireless routert)

Isti

#216 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 17:02

Idézet: nagyist - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 21:45

Szia!

Nincs asztali gépem. Csak laptop van és a laptopban van wifi. A laptophoz szeretném a nokia E61 típusú telefonomat wlan-on kötni.
Ehhez van ötleted? (nem szeretnék venni wireless routert)

Isti

Bocsáss meg, félreértettem a felállást. Halvány elképzeléseim vannak arról, hogy hogyan lehetne megosztani a netet (a bejövő vezetékes kapcsolatodnál kell engedélyezni a netmegosztást), de ahogy a korábbi hozzászólásaimat megnézed, én ezekhez a dolgokhoz sült hülye vagyok, úgyhogy jobban jársz, ha megvárod míg valamelyik komolyabb fórumtag válaszol...  :think:

#217 Felhasználó inaktív   nagyist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 18:31

Oké! Köszönöm szépen, hogy megpróbáltál segíteni. Akkor továbra is várom valaki hozzáértő segítségét!!! :confused:

#218 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 18:54

Van olyan pcmcia-os vagy usb-s wlan adapter amire lehet külső antennát rakni? Elég 11Mbs-es is.

#219 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 19:14

Van. Avaya/Orinoco, van picimaci és usb is
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#220 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 00:43

Sziasztok!

A kérdésemet nagy részben már felraktam egy másik témában is de nem kaptam rá érdemi választ, plussz még kiegészíteném szal beírnám ide is.

Na a következő a szitu. Van egy wireless netem, ami annyit tesz ki hogy van egy antenna, van egy AP azt van a gép. Namármost megszeretném osztani a netet. Két verzióra gondoltam nemtom melyik működne, sejtésem szerint mindkettő, de azért megkérdeznék hozzáértőket is.

Szóval az egyik az hogy kiveszem az AP-t, aztán berakom a helyére a routert, azaz a router antennáját leszedem és a helyére a tetőn lévő antenna kábelét rakom. Ergo antenna-router-gép kombináció lesz csak. A kérdésem az lenne, hogy a router feltudna csatlakozni a szolgáltató AP-jére az antennán keresztül majd megosztani a netet és egy kábelen és az antennán megint szórni az adatokat?

A másik verzió pedig az lenne, hogy vennék egy sima kábeles routert. Akkor ugye lenne egy antenna-AP-router-gép kombináció! Szóval az AP-ból kijövő kábel végét nem a router wan portjába, hanem az egyik lan portjába dugnám be, és így osztaná meg a netet, majd ugy az AP-n keresztül visszaküldené az adatokat az antennára hogy a noti is lássa?

Melyik működhet? És melyiket ajánlanátok?

Köszi előre is a válaszokat!
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.