HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#221 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 24. 01:33

Veszel egy wireless routert, a wan portjába bedugod az AP-t, beállítod jól és kész.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#222 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 08:20

Idézet: VKP - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 20:14

Van. Avaya/Orinoco, van picimaci és usb is

Köszi, utánanézek az áraknak :)

#223 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:45

Idézet: VKP - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 2:33

Veszel egy wireless routert, a wan portjába bedugod az AP-t, beállítod jól és kész.

Ezt eddig is tudtam, ez nem újdonság. De minek legyen AP, ha elég egy router? Szóval a kérdésemre még mindíg nem kaptam kielégítő választ. Engem az érdekel h úgy működik-e ahogy én leírtam. Meg ebben az esetben a wan porton csatlakozna egy kliens gép is, ami sztem megint nem menne.
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#224 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:13

Idézet: Joke - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 13:45

Ezt eddig is tudtam, ez nem újdonság. De minek legyen AP, ha elég egy router? Szóval a kérdésemre még mindíg nem kaptam kielégítő választ. Engem az érdekel h úgy működik-e ahogy én leírtam. Meg ebben az esetben a wan porton csatlakozna egy kliens gép is, ami sztem megint nem menne.

jön az antennából a jeled az AP-ba, az AP-ből UTP-n kapcsolatot teremtesz a router WAN portjával(DHCP internet kapcsolat, mert gondolom hogy az AP az oszt IP címet pl: 192.168.0.2)a router csatlakotik a nethez(AP) és a router pedig oszt neked egy másik ip címet(pl:192.168.1.2)

#225 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 15:28

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 15:13

jön az antennából a jeled az AP-ba, az AP-ből UTP-n kapcsolatot teremtesz a router WAN portjával(DHCP internet kapcsolat, mert gondolom hogy az AP az oszt IP címet pl: 192.168.0.2)a router csatlakotik a nethez(AP) és a router pedig oszt neked egy másik ip címet(pl:192.168.1.2)

Ezt értem, tudom h így működik. De engem az érdekel hogy megy-e AP nélkül! Mert minek az oda hogy ha megy nélküle is? Ennyit azért konyítok a hálózati dolgokhoz, és sejtésem szerint működne is az egész rendszer úgy is hogy kiveszem az AP-t. De erre még senki sem adott választ, mindenki azt mondja hogy az AP-t dugjam a router wan portjával össze, ami nyílvánvaló. Csak nem akartam venni addig routert amíg tutira nem működik. Szerencsére úgy néz ki tok kölcsön szerezni egy routert és ki fogom próbálni a dolgot.
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#226 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 15:45

Idézet: Joke - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 15:28

Ezt értem, tudom h így működik. De engem az érdekel hogy megy-e AP nélkül! Mert minek az oda hogy ha megy nélküle is? Ennyit azért konyítok a hálózati dolgokhoz, és sejtésem szerint működne is az egész rendszer úgy is hogy kiveszem az AP-t. De erre még senki sem adott választ, mindenki azt mondja hogy az AP-t dugjam a router wan portjával össze, ami nyílvánvaló. Csak nem akartam venni addig routert amíg tutira nem működik. Szerencsére úgy néz ki tok kölcsön szerezni egy routert és ki fogom próbálni a dolgot.

Kell az AP mindenképp, különben hogy kötsz tá 2 antennát egyszerre? mert azt mondtad hogy továgg is akarod osztani wireless. Linksys wrt54g-vel lehetne megcsinálni, hogy nem kell az AP, de akkor is csak 5 vezetékesre tudnád megosztani, ha megtudnád.

#227 Felhasználó inaktív   nagyist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:32

Sziasztok!

Ott tartok, hogy a winfost letiltottam arról, hogy ne ő menedzselje  :)  a wlanomat. Felraktam a wlan clien-s progit, és egy rakat beállítandó van benne. Az lenne a kérdéesem, még mindig, hogy hogy lehet a notebookba bejövö netet a wlannal tovább sugározni.

#228 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:43

Idézet: nagyist - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 17:32

... Az lenne a kérdéesem, még mindig, hogy hogy lehet a notebookba bejövö netet a wlannal tovább sugározni.

Ha a laptopod beépített kártyája tudja, akkor: SoftAp mód (vagy valami hasonló), és a telefonoddal valahogy rácsatlakozol, vagy ami esélyesebb, hogy a laptopon és telefonon az ad-hoc módot állítod be.
(Azonos csatornát választasz, és mindkét eszköznek ugyanazt a hálózati nevet -(e)ssid- adod meg)

#229 Felhasználó inaktív   nagyist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:39

Idézet: DankenMcL - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 18:43

Ha a laptopod beépített kártyája tudja, akkor: SoftAp mód (vagy valami hasonló), és a telefonoddal valahogy rácsatlakozol, vagy ami esélyesebb, hogy a laptopon és telefonon az ad-hoc módot állítod be.
(Azonos csatornát választasz, és mindkét eszköznek ugyanazt a hálózati nevet -(e)ssid- adod meg)

köszi! Az adhocot megcsináltam a gépen a telcsin is és látják egymást, de nem kapcsolódik hozzá... Nincs adatforgalom. Ip cím meg ehhez hasonlóknál miket állítsak be ?

#230 Felhasználó inaktív   nagyist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:41

Idézet: nagyist - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 19:39

köszi! Az adhocot megcsináltam a gépen a telcsin is és látják egymást, de nem kapcsolódik hozzá... Nincs adatforgalom. Ip cím meg ehhez hasonlóknál miket állítsak be ?

hiba üzenet: A átjáró nem válaszol...

#231 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 11:11

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 16:45

Kell az AP mindenképp, különben hogy kötsz tá 2 antennát egyszerre? mert azt mondtad hogy továgg is akarod osztani wireless. Linksys wrt54g-vel lehetne megcsinálni, hogy nem kell az AP, de akkor is csak 5 vezetékesre tudnád megosztani, ha megtudnád.

Na akkor a megoldás. Nem kell az AP, és nem kell két antennás router sem.

Sikerült kölcsönbe szereznem egy Edimax BR-6204WG wireless routert. A Wan type-nál ugye ki lehet választani hogy ethernet azaz a wan dugaszon, vagy wireless isp, azaz az antennán keresztül kapcsolódik a nethez. Szóval itt szépen kiválasztottama  wireless isp-t, meg beállítottam a static ip címet, mert az van. Mivel van mac cím szűrés, ezért ezt is át kellett állítanom, ez volt kicsit bonyodalmasabb, mert kicsit hülye a menürendszere és nem mindíg érhető el minden opció. Na szal ez is megvolt, és akkor a wireless wan settingben pedig a select site surveyt megnyomva kiválaztottam a szolgáltatót és felcsatlakoztam rá. Most pedig működik a net egy, a routert kábellel összekötött gépen, valamint egy laptopon is, ami ugyan arról az antennáról kapja a jelet, mint amin a router veszi.(Úgy működik lényegileg mint egy AP Universal repeater módban). Igaz így csak a fél lakásban van net, mert hát ugye ez egy irányitott antenna, de ott van ahol lennie is kell! :) Szóval a lényeg, hogy a rádiós netet sikerült úgy megosztani, hogy nem kell hozzá AP, csak a router, ami veszi a "netet" és ráadásul még wirelessen meg kábelen keresztül is továbbszórja!

Na csak ennyit akartam!

#232 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 19:46

helo
Véleményt szeretnék kérni, hogy a tonze AW6660 802.11a+b/g AP, AP kliens és bridge -hálózati eszköz valóban megéri az árát?
A Tonze AW-AP k kiválóak és olcsók, de ezt nemtudom.
Leírás a tonze AW6660-os készülékhez:

Két, egymástól "független" AP-t tartalmazó beltéri eszköz, egy 802.11a és egy 802.11b/g WLAN AP-vel, valamint egy Ethertnet interfésszel. A második generációs hardware lényegesen megbízhatóbb mint a korábbi verzió. WDS, Repeater, kliens üzemmódok. Két RPSMA csatlakozó, állítható ACK és számos egyéb opció, amely csak telnet felületről érhető el. Kiválóan használható ott, ahol egy 5GHz-es gerincről akarunk egy 2,4 GHz-es AP-t működtetni.

Nos ha valaki netán ezt a készüléket közelebbről ismeri, akkor nem lehet két darab 2,4 GHZ-es antennát rákötni, hogy az egyik AP a másik kliens módban üzemeljen? Továbbá AP-AP, kliens-kliens(bridge)?
http://wlan-ok.hu/index.php?si=234

#233 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 20:40

Idézet: Gordon88 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 20:46

helo
Véleményt szeretnék kérni, hogy a tonze AW6660 802.11a+b/g AP, AP kliens és bridge -hálózati eszköz valóban megéri az árát?

Két, egymástól "független" AP-t tartalmazó beltéri eszköz, egy 802.11a és egy 802.11b/g WLAN AP-vel, valamint egy Ethertnet interfésszel. A második generációs hardware lényegesen megbízhatóbb mint a korábbi verzió. WDS, Repeater, kliens üzemmódok. Két RPSMA csatlakozó, állítható ACK és számos egyéb opció, amely csak telnet felületről érhető el. Kiválóan használható ott, ahol egy 5GHz-es gerincről akarunk egy 2,4 GHz-es AP-t működtetni.

Nos ha valaki netán ezt a készüléket közelebbről ismeri, akkor nem lehet két darab 2,4 GHZ-es antennát rákötni, hogy az egyik AP a másik kliens módban üzemeljen? Továbbá AP-AP, kliens-kliens(bridge)?

Ezt a fajtát nem ismerem, de mire akarod használni? Mert ha ezzel akarod "fogni a netet" és azt még tovább osztani is akkor elég rá egy sima AP, ami megy universal repeater módba is.

Egyébként van egy Edimax EW-7206APg 54 MBps AP/Kliens/Bridge -m, ami ugyan az mint a Tonze AW-6200R, ha érdekel, eladó :) Ja, és nagyon stabilan és jól működik!

#234 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 20:15

hozzám is szóljon valaki
:confused:

#235 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 15:31

Sziasztok!

Clevo notebookomba szeretnék egy WLAN kártyát vásárolni (PCMCIA slotost). Eddig az Asus WL-107G kártyát néztem ki magamnak, amely jó ár/érték arányúnak tűnik számomra. Azt szeretném kérdezni, hogy mik a tapasztalatok ezzel a kártyával? Érdemes ilyet venni? Mennyire megbízható? Milyen a vételi érzékenysége és hasonlók? Vagy tudtok más olcsó (10e Ft alatti) jó PCMCIA WLAN kártyát ajánlani?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#236 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 16:47

Idézet: Gordon88 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 19:46

helo

Nah válaszolok saját kérdésemre:

Az AP az 5GHZ-es jelet tudja "átalakítani" 2.4GHZ-es jellé, magyarul két AP van egy dobozban és külön-külön dolgozza fel a jeleket, avagy Brudge (hídként működik) és egy adatkábellel (UTP) vannak összekötve.

#237 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 16:49

Idézet: Joke - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 20:40

Ezt a fajtát nem ismerem, de mire akarod használni? Mert ha ezzel akarod "fogni a netet" és azt még tovább osztani is akkor elég rá egy sima AP, ami megy universal repeater módba is.

Egyébként van egy Edimax EW-7206APg 54 MBps AP/Kliens/Bridge -m, ami ugyan az mint a Tonze AW-6200R, ha érdekel, eladó :) Ja, és nagyon stabilan és jól működik!

Kösz Joke, de mi hálózatépítők vagyunk.
Jelenleg a szobámban 4darab Tonze AP pihen, holnap fogunk ebből 2 db-ot felszerelni, de azért kösz

#238 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 22:11

Idézet: Gordon88 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 19:46

helo

nem lehet....  A dolog csak úgy műxik, hogy 5 GHz-n WDS-ben műxik, és 2,4 GHz-en AP-ként megy.

#239 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 15:14

Hi
Nem tudnátok segíteni nekem:
Van nekem egy "élőhalott" WA-2204-es Wireless Routerem.
Feltőltöttem rá egy új Firmware-t. Feltőltés után kiírta, hogy OK minden, majd nyomjam meg az okot és újraindul. Nos azóta nemláttuk egymást...
Megpróbáltunk rákeresni portscanerrel jópár IP-tartományban, de eddig semmi.
Sajnos egyelőre csak Switchként működik. Semmi PING, se semmi.
Vissza lehet tőlteni egy új firmware-t TFTP-n keresztül, de nemnagyon vágom innentől a dolgokat. Valaki nem fejtené ki bővebben ezt az egészet?
Egyáltalán lehet ilyenkor a Routert Pingelni..?

#240 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 09:55

Hali evribodri szakértők!!!

Lakásomon kívűl elhelyezkedő szabad wireless netet szeretnék behozni a lakásba, ehhez kellene egy kis segítség. Egyébként laptopra szeretném rákötni.

A témához kapcsolódóan 2 dolog lenne. Először is, hogy a hozzáértő barátom 2 kivitelezhető módot javasolt nekem. Az egyik, hogy routerrel hozzuk be a másik, hogy wifi antennával , ez másodikhoz kábel lenne lőve, na meg egy PCIMIA kártya bele a laptopba...

Nos, az első kérdés ezzel kapcsolatban: Felvetődött, hogy az első kettőt elvetve egy "bridge-s" jelfogás és netbehozás kellene. Mit gondoltok erről?

A másik hogy ha mégis antenna, akkor az egyetlen kártya amit tudok szerezni az a SENAO2511-es 11Mbit-es cucc? SENAO-ról mit kell tudni? Elmegy?

Köszönöm a segítséget.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.