Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2012. 07. 25. 10:06
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2012. 07. 25. 10:20
Idézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 25. 11:06
Vagy adok kőccsön egy Mikrobit, azt át lehet rakni 5 gigára is, meglesed, hogy milyen, vagy meglesed, hogy 2.4-en milyen, csak be kell dugni a mostani dobozodba.
Elküldve: 2012. 07. 25. 11:24
Elküldve: 2012. 07. 26. 21:11
Elküldve: 2012. 07. 30. 18:33
Elküldve: 2012. 07. 30. 21:08
Elküldve: 2012. 07. 30. 21:09
Idézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 30. 19:59
2.4 gigán az félhullámhossz. 7.5 cm is elég.
Elküldve: 2012. 07. 31. 23:30
viszont a nagyobb antenna nem javít semmit sajnos.
asus + nagyobb antennával az egyik gép 26mbitet tud, a másik meg szakadozó webet...
fonerára akasztva meg semmi változás a kisebb antennához képest.
viszont legalább a fonera + dd-wrt-t az istennek nem bírom client bridge-nek felkonfigni
megyek kecskepásztornak.
Elküldve: 2012. 07. 31. 23:33
Idézet: qnadam - Dátum: 2012. 08. 01. 00:30
De mégis baze mit vártál? Ez eleve az 54 megabites alapnál jobb, ha annyit tud a cucc, akkor már rendben van. Fonera meg lehet az N miatt nem megy, routerben tiltsd le a vérbe, sima bg, aztán jónapot, másik is simán megjavulhat.
Elküldve: 2012. 08. 01. 00:06
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 01. 00:33
minden eszköz g, csak az egyik notiban van n-t tudó kártya. a 26mbit az teljesen jó lenne, de a másik akkor is darabos rajta, ha csak egyedül van.
kábelezés lesz ebből
Elküldve: 2012. 08. 01. 21:04
a furcsa az, hogy a ~30 centis tp-link antennával semmit sem változik a világ a feleakkora gyárihoz képest... (bal szélen a gyári van fent, a leesésnél a belső panelantenna, utána nagy tplink, belső panel, megint gyári)

a router felől nézve ez látszik a gyári antennával:

ez a belső izével:

ez meg a tp-linkkel.

ez utóbbival a számok jobbak, de a valóságban nem nagyon látszik változás... (a telefon nem érdekes, aludt éppen)
Elküldve: 2012. 08. 07. 12:45
https://forum.hwsw.h...ost__p__7194709
Téhóm Cisco EPC3925-höz második set top box, wifi bridgeléssel, lehet-e?
Elküldve: 2012. 08. 10. 19:41
Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2012. 08. 07. 13:45
https://forum.hwsw.h...ost__p__7194709
Téhóm Cisco EPC3925-höz második set top box, wifi bridgeléssel, lehet-e?
Én megírtam, hogy a set top box nem megy wlanon, de a natolt router mögötti hálón sem. Júzerenél játszódtam vele, csatlakozott, de dobálta. Ahova a set top box megy, abba a lukba dugtam egy switchet, majd ebbe ment a többi set top box, így fasza is lett. Ahogy nézem annak külön vlanozott hálója van, gondolom unicast/multicast/udp-vel címeznek, akkor kevesebb sávszél kell, nem mindegy, hogy 2megabit/háztartás vagy 2 megabit/fél kerületet visz el, aztán doboz lekapkodja a csomagokat.
Elküldve: 2012. 09. 09. 13:30
egy baratom egyik ingatlana egy tanya a város szélén,
http://www.airlive.c...h_5400cpe.shtml
ilyennel van összekötve a net, egyik a tanyan,másik a város szélén lévő házban (a ház nem az ővé, sokáig lakatlan volt, két hete vannak benne). nyár elejéig működött minden faszán. tanyan "nagygep", airliveal megtoldva, nálam laptop.
aztan nem foglalkozott vele, ma reggel ahogy nézzük, minden fasza.
a net kábelnet.
ahogy nézelődünk látjuk hogy van egy router is bekötve, belépek tplink wr340es, adminjelzó választás, wifi lelövése. (néztem i nagyot mert ha én cinálom akkkro nem default minden)
az airlive rendszer 7 éve működik jól és reggel is működött. aztan megszűnik minden.
megyünk a házhoz hogy mivan, tplink sehol, a modem egyből bekötve az airlivera. a modem normális (192.168...) ipt nem akar oztani egymagaba, az az ip címünk a laptopon az airliveon kereztül amit a zolgáltató kioszt. laptopon xp, tanyas gepen win7. a win7en nem kap emmilyen ipt, cask automatikusan kioztott kamuipt, amivel a kapcolat korlátozott, felkiáltójele ikon, és ha bedugom ethernettet a laptopba ott is csak ikon. ugyanakkor a laptop wifijen az airliveon kereztül van net, csak nem 192es ip címmel. de! az airlive 192.168.1.20as adminja nem jön be, csak akkor ha 192es ip van.
tehát amin kereztül (airlive) netezek, nem jön be az airlive adminja! ping sem találja!
mi a fuck van? ha sunyiba ki is vettek a tplinket az ott lakok, akkot is kéne neki működnie, rendesen nem?
Elküldve: 2012. 09. 09. 13:54
Idézet: Asker - Dátum: 2012. 09. 09. 14:30
egy baratom egyik ingatlana egy tanya a város szélén,
http://www.airlive.c...h_5400cpe.shtml
ilyennel van összekötve a net, egyik a tanyan,másik a város szélén lévő házban (a ház nem az ővé, sokáig lakatlan volt, két hete vannak benne). nyár elejéig működött minden faszán. tanyan "nagygep", airliveal megtoldva, nálam laptop.
aztan nem foglalkozott vele, ma reggel ahogy nézzük, minden fasza.
a net kábelnet.
ahogy nézelődünk látjuk hogy van egy router is bekötve, belépek tplink wr340es, adminjelzó választás, wifi lelövése. (néztem i nagyot mert ha én cinálom akkkro nem default minden)
az airlive rendszer 7 éve működik jól és reggel is működött. aztan megszűnik minden.
megyünk a házhoz hogy mivan, tplink sehol, a modem egyből bekötve az airlivera. a modem normális (192.168...) ipt nem akar oztani egymagaba, az az ip címünk a laptopon az airliveon kereztül amit a zolgáltató kioszt. laptopon xp, tanyas gepen win7. a win7en nem kap emmilyen ipt, cask automatikusan kioztott kamuipt, amivel a kapcolat korlátozott, felkiáltójele ikon, és ha bedugom ethernettet a laptopba ott is csak ikon. ugyanakkor a laptop wifijen az airliveon kereztül van net, csak nem 192es ip címmel. de! az airlive 192.168.1.20as adminja nem jön be, csak akkor ha 192es ip van.
tehát amin kereztül (airlive) netezek, nem jön be az airlive adminja! ping sem találja!
mi a fuck van? ha sunyiba ki is vettek a tplinket az ott lakok, akkot is kéne neki működnie, rendesen nem?
Na, ennek fussál neki még egyszer!
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2012. 09. 12. 16:58
A beállításokkal sem jó valami, eleinte az eszközök csak G-vel kapcsolódtak. Végigszenvedtem minden beállítást, próbáltam csak külön a G és N-es módokat engedélyezni, kipróbáltam minden csatornát egyenként, minden kombóban, automata beállításokon is, 20 és 40Mhz sávszélességgel is, sugárzási teljesítmény a maximumon van. Beacon Interval, RTS Threshold, Fragmentation Threshold, DTIM Interval alapértelmezett értéken van/volt. Valami a G és N módokkal nem jó, mert ha külön SSID nevet adok a G és N módnak, akkor az eszközök csak a G-t találják meg maguknak, az N-es SSID-ét nem látják. Ha közös SSID nevet adok mindkét módnak, akkor már N-esen kapcsolódnak az eszközök, de a jelerősség nem elég jó, főleg a lakás végében használhatatlan.
Az eszközökön is frissítettem a Wi-Fi drivert a legújabbra (kivéve a mobilok, azokon nem lehet frissíteni). Biztonsági beállításokban sincs semmi különös, a gyári alapértelmezett WPS-t kikapcsoltam, nem akartam PIN-nel szarakodni. Helyette WPA2-AES Personal van beállítva hosszú jelszóval, benne kisbetű, nagybetű, szám. Más korlátozás nincs beállítva. A routerre az antennák rendesen csatlakoztatva vannak.

Súgó
A téma zárva.