HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2601 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 25. 10:06

hát a fél másodperces ping magában se túl acélos szerintem :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2602 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 25. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 25. 11:06

hát a fél másodperces ping magában se túl acélos szerintem :)

Vagy adok kőccsön egy Mikrobit, azt át lehet rakni 5 gigára is, meglesed, hogy milyen, vagy meglesed, hogy 2.4-en milyen, csak be kell dugni a mostani dobozodba.
Make love not Wor.

#2603 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 25. 11:24

já thx

#2604 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 26. 21:11

érdekes dolog, most pl atomstabilan 2,1-2,2 megabájttal tudok letölteni wifin, pedig ugyanott a router és ugyanott a laptop is...

#2605 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 26. 22:11

érdekes dolog, most pl atomstabilan 2,1-2,2 megabájttal tudok letölteni wifin, pedig ugyanott a router és ugyanott a laptop is...

Levegőben a zaj meg nincs ugyanott.
Make love not Wor.

#2606 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 30. 12:07

Levegőben a zaj meg nincs ugyanott.

elutazott a szomszéd
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2607 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 07. 30. 19:33

elutazott a szomszéd

vagy 15 centivel arrébb toltam a latttopt. vagy vudu.

#2608 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 26. 22:11

ugyanott a router és ugyanott a laptop is...

hazucc
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2609 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 30. 19:59

vagy 15 centivel arrébb toltam a latttopt. vagy vudu.

2.4 gigán az félhullámhossz. 7.5 cm is elég.

#2610 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 23:30

hát ja.

viszont a nagyobb antenna nem javít semmit sajnos.
asus + nagyobb antennával az egyik gép 26mbitet tud, a másik meg szakadozó webet...
fonerára akasztva meg semmi változás a kisebb antennához képest.

viszont legalább a fonera + dd-wrt-t az istennek nem bírom client bridge-nek felkonfigni :reklamacio:

megyek kecskepásztornak.

#2611 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 08. 01. 00:30

asus + nagyobb antennával az egyik gép 26mbitet tud, a másik meg szakadozó webet...

De mégis baze mit vártál? Ez eleve az 54 megabites alapnál jobb, ha annyit tud a cucc, akkor már rendben van. Fonera meg lehet az N miatt nem megy, routerben tiltsd le a vérbe, sima bg, aztán jónapot, másik is simán megjavulhat.
Make love not Wor.

#2612 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 00:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 01. 00:33

De mégis baze mit vártál? Ez eleve az 54 megabites alapnál jobb, ha annyit tud a cucc, akkor már rendben van. Fonera meg lehet az N miatt nem megy, routerben tiltsd le a vérbe, sima bg, aztán jónapot, másik is simán megjavulhat.

minden eszköz g, csak az egyik notiban van n-t tudó kártya. a 26mbit az teljesen jó lenne, de a másik akkor is darabos rajta, ha csak egyedül van.

kábelezés lesz ebből :Đ

#2613 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 00:12

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 08. 01. 01:06

a 26mbit az teljesen jó lenne, de a másik akkor is darabos rajta, ha csak egyedül van.

Remélem fizikai 26 megbaitről beszélsz. Vedd már vissza és ne vitatkozz :-D
Make love not Wor.

#2614 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 21:04

letekertem az asust 36 mbitre, azzal most stabil mindkét gépen. napközben így 22 mbit a letöltés maximuma wifin, most 10-15 mbit között vagy lejjebb ingadozik (vezetéken lógó asztali gép - ftp - laptop)

a furcsa az, hogy a ~30 centis tp-link antennával semmit sem változik a világ a feleakkora gyárihoz képest... (bal szélen a gyári van fent, a leesésnél a belső panelantenna, utána nagy tplink, belső panel, megint gyári)

Kép

a router felől nézve ez látszik a gyári antennával:
Kép

ez a belső izével:
Kép

ez meg a tp-linkkel.
Kép

ez utóbbival a számok jobbak, de a valóságban nem nagyon látszik változás... (a telefon nem érdekes, aludt éppen)

#2615 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 07. 12:45

Jól betolom ide is, hátha itt többen járnak! :laugh:

https://forum.hwsw.h...ost__p__7194709

Téhóm Cisco EPC3925-höz második set top box, wifi bridgeléssel, lehet-e?
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#2616 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 10. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Atomcsirke - Dátum: 2012. 08. 07. 13:45

Jól betolom ide is, hátha itt többen járnak! :laugh:

https://forum.hwsw.h...ost__p__7194709

Téhóm Cisco EPC3925-höz második set top box, wifi bridgeléssel, lehet-e?

Én megírtam, hogy a set top box nem megy wlanon, de a natolt router mögötti hálón sem. Júzerenél játszódtam vele, csatlakozott, de dobálta. Ahova a set top box megy, abba a lukba dugtam egy switchet, majd ebbe ment a többi set top box, így fasza is lett. Ahogy nézem annak külön vlanozott hálója van, gondolom unicast/multicast/udp-vel címeznek, akkor kevesebb sávszél kell, nem mindegy, hogy 2megabit/háztartás vagy 2 megabit/fél kerületet visz el, aztán doboz lekapkodja a csomagokat.
Make love not Wor.

#2617 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 09. 13:30

agyfazt kapok.

egy baratom egyik ingatlana egy tanya a város szélén,
http://www.airlive.c...h_5400cpe.shtml
ilyennel van összekötve a net, egyik a tanyan,másik a város szélén lévő házban (a ház nem az ővé, sokáig lakatlan volt, két hete vannak benne). nyár elejéig működött minden faszán. tanyan "nagygep", airliveal megtoldva, nálam laptop.
aztan nem foglalkozott vele, ma reggel ahogy nézzük, minden fasza.
a net kábelnet.
ahogy nézelődünk látjuk hogy van egy router is bekötve, belépek tplink wr340es, adminjelzó választás, wifi lelövése. (néztem i nagyot mert ha én cinálom akkkro nem default minden)
az airlive rendszer 7 éve működik jól és reggel is működött. aztan megszűnik minden.
megyünk a házhoz hogy mivan, tplink sehol, a modem egyből bekötve az airlivera. a modem normális (192.168...) ipt nem akar oztani egymagaba, az az ip címünk a laptopon az airliveon kereztül amit a zolgáltató kioszt. laptopon xp, tanyas gepen win7. a win7en nem kap emmilyen ipt, cask automatikusan kioztott kamuipt, amivel a kapcolat korlátozott, felkiáltójele ikon, és ha bedugom ethernettet a laptopba ott is csak ikon. ugyanakkor a laptop wifijen az airliveon kereztül van net, csak nem 192es ip címmel. de! az airlive 192.168.1.20as adminja nem jön be, csak akkor ha 192es ip van.
tehát amin kereztül (airlive) netezek, nem jön be az airlive adminja! ping sem találja!

mi a fuck van? ha sunyiba ki is vettek a tplinket az ott lakok, akkot is kéne neki működnie, rendesen nem?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2618 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 09. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Asker - Dátum: 2012. 09. 09. 14:30

agyfazt kapok.

egy baratom egyik ingatlana egy tanya a város szélén,
http://www.airlive.c...h_5400cpe.shtml
ilyennel van összekötve a net, egyik a tanyan,másik a város szélén lévő házban (a ház nem az ővé, sokáig lakatlan volt, két hete vannak benne). nyár elejéig működött minden faszán. tanyan "nagygep", airliveal megtoldva, nálam laptop.
aztan nem foglalkozott vele, ma reggel ahogy nézzük, minden fasza.
a net kábelnet.
ahogy nézelődünk látjuk hogy van egy router is bekötve, belépek tplink wr340es, adminjelzó választás, wifi lelövése. (néztem i nagyot mert ha én cinálom akkkro nem default minden)
az airlive rendszer 7 éve működik jól és reggel is működött. aztan megszűnik minden.
megyünk a házhoz hogy mivan, tplink sehol, a modem egyből bekötve az airlivera. a modem normális (192.168...) ipt nem akar oztani egymagaba, az az ip címünk a laptopon az airliveon kereztül amit a zolgáltató kioszt. laptopon xp, tanyas gepen win7. a win7en nem kap emmilyen ipt, cask automatikusan kioztott kamuipt, amivel a kapcolat korlátozott, felkiáltójele ikon, és ha bedugom ethernettet a laptopba ott is csak ikon. ugyanakkor a laptop wifijen az airliveon kereztül van net, csak nem 192es ip címmel. de! az airlive 192.168.1.20as adminja nem jön be, csak akkor ha 192es ip van.
tehát amin kereztül (airlive) netezek, nem jön be az airlive adminja! ping sem találja!

mi a fuck van? ha sunyiba ki is vettek a tplinket az ott lakok, akkot is kéne neki működnie, rendesen nem?

Na, ennek fussál neki még egyszer!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2619 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 09. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 09. 14:54

Na, ennek fussál neki még egyszer!

Ha az utolsó cucc is NATol a link végén, akkor ne legyenek egy tartományban. Ugye.
Make love not Wor.

#2620 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 12. 16:58

Még mindig ezzel a szarral szenvedek. TP-LINK WDR4300. Még nem cseréltem rajta sw-t, a gyári alapverzió van rajta. Valami nem stimmel a Wi-Fi-jével. Be van kapcsolva a B/D/G-s és az A/N-es mód is egyszerre. A jelerősség mégis szar. Előtte egy kis nyomoronc, olcsó Belkin G-s router volt, azzal a (nem túl nagy tömbházi) lakás végében is maximális/jó volt a jelerősség minden eszközön, most meg az eszközök a közelben csak jó jelerősséget írnak, a lakás másik végében már rosszat.

A beállításokkal sem jó valami, eleinte az eszközök csak G-vel kapcsolódtak. Végigszenvedtem minden beállítást, próbáltam csak külön a G és N-es módokat engedélyezni, kipróbáltam minden csatornát egyenként, minden kombóban, automata beállításokon is, 20 és 40Mhz sávszélességgel is, sugárzási teljesítmény a maximumon van. Beacon Interval, RTS Threshold, Fragmentation Threshold, DTIM Interval alapértelmezett értéken van/volt. Valami a G és N módokkal nem jó, mert ha külön SSID nevet adok a G és N módnak, akkor az eszközök csak a G-t találják meg maguknak, az N-es SSID-ét nem látják. Ha közös SSID nevet adok mindkét módnak, akkor már N-esen kapcsolódnak az eszközök, de a jelerősség nem elég jó, főleg a lakás végében használhatatlan.

Az eszközökön is frissítettem a Wi-Fi drivert a legújabbra (kivéve a mobilok, azokon nem lehet frissíteni). Biztonsági beállításokban sincs semmi különös, a gyári alapértelmezett WPS-t kikapcsoltam, nem akartam PIN-nel szarakodni. Helyette WPA2-AES Personal van beállítva hosszú jelszóval, benne kisbetű, nagybetű, szám. Más korlátozás nincs beállítva. A routerre az antennák rendesen csatlakoztatva vannak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.