HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#341 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:21

Valaki meg tudja mondani, hogy a teljesen egyszerű SMC WBR14-G típusú router tud-e MAC address klónozást? Azaz változtatható a MAC címe?

#342 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 08:25

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:21

Valaki meg tudja mondani, hogy a teljesen egyszerű SMC WBR14-G típusú router tud-e MAC address klónozást? Azaz változtatható a MAC címe?

Tud.
Make love not Wor.

#343 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 12. 08:50

Köszi! Reméltem hogy az olcsóbb típusok is tudják.

#344 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:41

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 7:50

Köszi! Reméltem hogy az olcsóbb típusok is tudják.

Oszt majd vissza jössz, hogy szakad + nem kapcsolódik.  :D A MAC clonozást azt tényleg tudja, de azon kívűl nem sok mindent. :(
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#345 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 07:48

Idézet: Cybersyrius - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:41

Oszt majd vissza jössz, hogy szakad + nem kapcsolódik.  :D A MAC clonozást azt tényleg tudja, de azon kívűl nem sok mindent. :(

Hát lehet, úgy kapnám egy munkáért cserébe ezt baráti alapon, hasonló áron (nagyker nettó 6-7) mi lenne ami lényegesen jobb, mert még ma meg tudom mondani hogy más legyen esetleg.

#346 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 19. 13:01

Na, nem sírok mert megy a cucc :D 1 gép 1-es porton + 1 notebook vezetéknélkülin.

Meg is frissítettem a firmwarejét (jó lassan csinálja, mint bármi mást), de okés.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 19. 13:04 -kor

#347 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:13

Hy, akkor ide is bemásolom a láma kérdésimet, mer a másik topicba nem kaptam választ, nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni. :)

Na hy Jahno, vagy akárki más. smile2.gif
A helyzet, hogy tegnap belődtem magamnál az wlan-t, igaz nálam adsl van, de az eddig problémát sikerült megszüntetnem, hogy a routert egyáltalán nem találta. Nos, ma átvittem ismerősömhöz, hogy megcsináljam az ottani kábeles netre, a net UPC Chello. Persze jött a szívás vele, aztán rájöttem én állat, hogy a kábelmodem MAC adressét nem adtam meg, itt kért még egy Host nevet, amit elvileg az ISP oszt ki, de fogalmam nem volt mit kell beírni oda, íygy tovább léptem, látta az SMC routert, majd szépen fel is csatlakozott rá. Na eddig okés minden,  jelerősség kiváló, minden majdhogynem korrekt, de egy valami, vagyis az, hogy internetezésre használjam a gépet nem jött össze. smile2.gif Na igen érdekes, hiszen a rácsatlakozott a routerre, azonban semmilyen oldalra nem tud fellépni, sm MSN, se pingelés (max a routert pingelhetem), egyszóval net nuku. Okozhatja-e az esetleg, hogy nem tudom mi a Host név? átnéztem a szerződésüket, és én ott nem találtam Host névre utaló nyomokat, valaki ezt esetleg tudná, hogy hol találom?  smile2.gif Na visszatérve, se lan porton keresztül, se wlan-on keresztül nem megy a net, de mindkettő alól elérhető az SMC router admin felülete, legalább. biggrin_2.gif A gépek amúgy DHCP-n vannak, és a router is. Ha jól gondolom a DHCP ugye megold "mindent". És mivan akkor, ha nem DHCP-vel próbálom, akkor ugye elég manuálisan beírni a szgépeken TCP/Ip alatt az Ip címeket, illetve megadni átjárónak a router ip címét? Apropó a DNS serve IP címét, honnan tudhatom meg? Nos, azt viszont tényleg nemtudom, hogy a router admin felületén, ugye meglehet adni a DHCP azonositósját (ID), ezt honnan tudjam mi? biggrin_2.gif
Ja igen, most jutott eszembe, ugyhogy rátenyereltem a szerkesztés gombra. smile2.gif A chellonál be is kell regisztrálnod magad egy admin oldalon, ha így routeren keresztül akarom használni a netet, akkor routeren keresztül érjem el a Chello admin oldalát és ezen keresztül végezzem az adminolást? láma kérdés, a cmd-n kersztül elért ipconfig/all parancsal kapott fizikai cím a MAC cím? smile2.gif Valamint az itt kapott DNS kiszolgálók címével, akkor választ is kaptam fenti DNS szerver ip problémámra? smile2.gif Nagyon köszönöm a segítséget, tényleg meghívok valakit egy sörre. smile2.gif Csak ez a mai meló ne fárasztott volna le. :s
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#348 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:03

:(

#349 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:19

a routeret mindnen varázslo nélkül rakd DHCP-re, semmiféle hostnevet ne töls ki.
Ha felmész a router oldalára, advanced, vagy valami hasonlo menupontban van a Status, azt pls. másold be ide (mármint ami ott van :) )
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#350 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:19

Hali, most nem ott vagyok, de tegnap is 5,5 órát játszottam vele hiába. :( Ha valahogy sikerül ezt majd bemásolnom, akkor mit tudsz meg belőle? :)

#351 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:22

Most kábelen keresztül probáltuk összekötni a gépet, a routerrel, de már úgysem megy, bejön a regisztrációs oldal, de a kattints ide felíratra kattintva, nem jön be oldal, hanem azthiszem oldal nem található felírat jön be. Ez meg mitől lehet?  :confused:

#352 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:43

Most beszéltem egy UPC-s operátorral, azt mondta, hogy a MAC Clonozásával biztosan menni fog a gép, még nem probáltam ki, mert nem ott vagyok, de így belegondolva, ha leklónozom az egyik gép beregisztrált MAC címét, és ezáltal a maszkolás által,, olyan mintha az a gép lépne be, igaz a routeren keresztül, akkor még is, még egy gépet, hogyan tudok majd csatlakoztatni? :)

Szerkesztette: Socket 2006. 12. 21. 09:43 -kor

#353 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:57

figy, egy gépet direktbe rádugod a csellos modemre. beregeled a mac-át (prov.chello,hu oldalon)
majd ujrainditod a modemet, megnézed, hogy megy-e rendesen (direktbe dugva)
aztán, kikapcsolsz mindent, átdugod a gépet a router egy portjára, ha DHCP-van akkor arra állitod, ha nicns akkor kézzel adsz neki IP-t a router tartományábol (ha defaulton ahgytad valszeg 192.168.2.x) gw-nek meg DNS-nek meg a router cimét állitod be (ált. 192.168.2.1)

no, bemész ekkor a varázsloba, ott beállitod, hogy DHCP kliens legyen a router, mac cimhez meg az elözöleg beregelt gép mac cimét adod meg (ipconfig /all kiirja az adott gépen futtatva)
(arra nem emlékszem, hogy kötöjellel vagy anélkl kell az smc-nlé megadni, de ugyis kiderül a form mezo hosszábol)
ezután ujrainditod a routert és modemet (elöbb a modemet dugd be, vard meg mig feljelentkezik, ez lehet hosszabb ido is, én már jartam ugy ,hogy 6-8 perc volt mig online lett a modem)
aztán dugd be a routert a delejbe, és elvileg megy.
Azt, hogy megkapta-e az ip-t, az advanced részben a statusnál tudod ellenörizni

A többi gépet meg értelemszerűen a router portjaiba dugod, és menni fog faszán :)

(ha a netre sikerült felscatlakoznia, akkor ha engedélyezeda weben keresztüli bütykölést tudok segíteni bealitani)

szerk.: ez tuti mukodik, kiprobáltam smc routerrel és cselloval

Szerkesztette: charlie 2006. 12. 21. 09:58 -kor

#354 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:21

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 9:57

figy, egy gépet direktbe rádugod a csellos modemre. beregeled a mac-át (prov.chello,hu oldalon)
majd ujrainditod a modemet, megnézed, hogy megy-e rendesen (direktbe dugva)
aztán, kikapcsolsz mindent, átdugod a gépet a router egy portjára, ha DHCP-van akkor arra állitod, ha nicns akkor kézzel adsz neki IP-t a router tartományábol (ha defaulton ahgytad valszeg 192.168.2.x) gw-nek meg DNS-nek meg a router cimét állitod be (ált. 192.168.2.1)

no, bemész ekkor a varázsloba, ott beállitod, hogy DHCP kliens legyen a router, mac cimhez meg az elözöleg beregelt gép mac cimét adod meg (ipconfig /all kiirja az adott gépen futtatva)
(arra nem emlékszem, hogy kötöjellel vagy anélkl kell az smc-nlé megadni, de ugyis kiderül a form mezo hosszábol)
ezután ujrainditod a routert és modemet (elöbb a modemet dugd be, vard meg mig feljelentkezik, ez lehet hosszabb ido is, én már jartam ugy ,hogy 6-8 perc volt mig online lett a modem)
aztán dugd be a routert a delejbe, és elvileg megy.
Azt, hogy megkapta-e az ip-t, az advanced részben a statusnál tudod ellenörizni

A többi gépet meg értelemszerűen a router portjaiba dugod, és menni fog faszán :)

(ha a netre sikerült felscatlakoznia, akkor ha engedélyezeda weben keresztüli bütykölést tudok segíteni bealitani)

szerk.: ez tuti mukodik, kiprobáltam smc routerrel és cselloval

Köszönöm szépen, kicsit rendbe szedem magam, mert sikerült megfáznom, de már szerencsére jól vagyok, és akkor elmegyek megcsinálni amit mondtál, ha valami nem megy, akkor meg benyomom a neten keresztüli bütykölést, és ha akarod, csinálhatod. :D Ezért minimum egy jó fajta, vagy 3 rosszabb fajta sör jár. :)

Szerkesztette: Socket 2006. 12. 21. 10:22 -kor

#355 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:33

n, ez a status oldal, nekem ha bemegyek az advancedre akkor egyböl ez jön be.
ezt masold fel ide :)

Csatolt fájl:

#356 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 13:31

Szia! Sajnos újabb fejlemény, a router admin felületére nemtudok belépni. :( Hazhoztam, de sajna itt sem megy, hiába ütöm be a router admin ip-jét, semmi sem. Ahova ez kellene ott mind két gép a "Hálózat korlátozott vagy..." stb. üzenetet dopta. Itthon meg a renew parancsra egy idő után csak azt dopta ki, hogy nemtud a DHCP kiszolgálóval kapcsolatba lépni. Tehát a megoldás jó lehet amit mondtál, de sajnos amig nemtud kapcsolatba lépni a gép a routerrel, addig semmit nemtudok csinálni. :( Gyakorlatilag így a hálózati címet sem tudja lekérni, mostmár elegem van ebből, nemtudom mitcsináljak, szerintem először szétütöm, majd kidobom a kukába.

#357 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 14:04

reseteld a routert és a gépnek adj ipét a a tartományabol (ha a router 192.168.2.1 akkor a gép 2.2 legyen)
a rouer ipje bent van a kezikonyvbe

#358 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:26

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 14:04

reseteld a routert és a gépnek adj ipét a a tartományabol (ha a router 192.168.2.1 akkor a gép 2.2 legyen)
a rouer ipje bent van a kezikonyvbe

Hát ha te azt tudnád, hány resetet nyomtam azóta. :)

#359 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:56

Szerintem feladta a router, tényleg semilyen módon nem érhető el az admin felülete. :(
Érdekes, még tegnapig müködött, ma meg már kész, pedig a ledek villognak, de a gép nem kap semmi infót róla, lehet, hogy a firmware sérült meg? Így, hogy nem tudom elérni, hogyan tudnék egy frissitést rárakni, gondolom sehogy. :(

#360 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:21

ha garis vid vissza a fenébe.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)