HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#381 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:54

próbált már valaki online multiplayer FPS gamet, ahol számít a ping és lagmentes játék wireless eszközön keresztül játszani? Mert ha igen, az légyszi írjon, hogy nála is előjönnek e a "laggok" és mit próbált tenni ellene?
aki kíváncsi az én teljeskörű probléma leírásomra, az nyugodtan megnézheti a linket:
http://www.dd-wrt.co...p?p=50523#50523

#382 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 16:00

Idézet: gyugyus - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:30

Sziasztok!

Volna egy nagy kérdésem. Van egy ilyen routerem: Edimax BR-6304Wg ehhez csatlakozik vezetékesen egy pc és wpa kódolással egy lenovo laptop. A routeren keresztül használjuk a netet.

Ehhez szeretnék még egy kicsit idősebb pc-t csatlakoztatni vezeték nélkül (win98se oprendszerrel, sajna csak ezzel megy normális sebességgel). Vettem bele egy ilyen hálókártyát: Gigabyte GN-WP01GS.
Szépen fel is települt win 98 se alá a driver és a kártyához adott program is, de valamiért nem akarja észlelni az elérhető vezeték nélküli hálózatokat, pedig ugyanott a laptop (winxp sp2 hun-nal) simán lát mindent. Nem tudom, hogy miért.

Legyetek szívesek segíteni, hogy mivel lehet a gond. Köszi.

Routerban a SSID Broadcast be van kapcsolva?
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#383 Felhasználó inaktív   gyugyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 16:02

Idézet: Cybersyrius - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 16:00

Routerban a SSID Broadcast be van kapcsolva?

Igen.
Kép

#384 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 16:17

Idézet: alex1989 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:54

próbált már valaki online multiplayer FPS gamet, ahol számít a ping és lagmentes játék wireless eszközön keresztül játszani? Mert ha igen, az légyszi írjon, hogy nála is előjönnek e a "laggok" és mit próbált tenni ellene?
aki kíváncsi az én teljeskörű probléma leírásomra, az nyugodtan megnézheti a linket:
http://www.dd-wrt.co...p?p=50523#50523

Yes. Én néha tolom a COD2. (Noteszon) Vót má olyan, hogy azért ba..k ki mert alacsony vót a pingem.  :D
Jah normális router + hozzávaló karesz . Meg nem kell, tölteni 1000-l a másik gépeken, játék közben.
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#385 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 10:19

a wifi válaszideje se szarabb sokkal mint a kábel (kábel ugye >1ms, wifi ha jo 2-4-5-10 ms) de a net lesz a gyenge tényezo ugyis...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#386 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:00

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 19:21

Esetleg működhet, de ki kell próbálni.... A biztos: 2 AP UTP-vel összekötve....

Üdv!
Nyugodtan megcsinálhatod a "rádiós" átvitelt a  két gép között, meg sem fog kottyanni neki az a két födém.....Nem kell húzni a "tyúkbelet" :-)

#387 Felhasználó inaktív   gyugyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:49

Idézet: gyugyus - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 15:30

Sziasztok!

Volna egy nagy kérdésem. Van egy ilyen routerem: Edimax BR-6304Wg ehhez csatlakozik vezetékesen egy pc és wpa kódolással egy lenovo laptop. A routeren keresztül használjuk a netet.

Ehhez szeretnék még egy kicsit idősebb pc-t csatlakoztatni vezeték nélkül (win98se oprendszerrel, sajna csak ezzel megy normális sebességgel). Vettem bele egy ilyen hálókártyát: Gigabyte GN-WP01GS.
Szépen fel is települt win 98 se alá a driver és a kártyához adott program is, de valamiért nem akarja észlelni az elérhető vezeték nélküli hálózatokat, pedig ugyanott a laptop (winxp sp2 hun-nal) simán lát mindent. Nem tudom, hogy miért.

Legyetek szívesek segíteni, hogy mivel lehet a gond. Köszi.

Na odáig eljutottam, hogy megtalálta a hálózatot win98ban a kártyához adott progival. Valamiért nem sikerült csatlakoznom, valószínűleg a gyenge jelerősség miatt. Aztán letettem a 98ról és felraktam az XP-t. Itt is sikerült nagy nehezen megtaláltatnom a hálózatot, de gigabyte programjával legnagyobb jelerősség 13%os, windows-al pedig a nagyon gyenge szintet sikerült elérnem csak. Kétszer csatlakoznom is sikerült rá windows-al.
Amit nem értek, hogy mitől ilyen gyenge a jel ezzel a pci-os kártyával pc-ben, mert a lenovo laptop beépített cuccával a jelerősség windows-ban "jó" érték alá sehol sem ment a házban, még egy emelettel feljebb sem.
Amúgy ez egy 2 emeletes könnyűszerkezetes ház (fémszerkezetes, gipszkarton falakkal és üveggyapot szigeteléssel, a földszinten van a router, elsőn ez a pc és a másodikon a laptop).
Erre mi lehet a megoldás? Egy jelerősítő? Esetleg egy másfajta hálózati adapter? Help! :)

Szerkesztette: gyugyus 2007. 01. 04. 14:50 -kor

Kép

#388 Felhasználó inaktív   seagateh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 04. 20:49

Sziasztok. Van egy Ergenic WL-006 routerem és a problémám hogy amikor csatlakozik a géppel, megkapja az IPcímet, de a gép adatot nem fogad a routertől és megszakad a kapcsolat. Mit tudok csinálni. segítsetek légyszi

#389 Felhasználó inaktív   NGee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 04. 22:23

Bocs ha hülye a kérdés, de azt szeretném megtudni hogy egy smc routere ami vezeték nélkül oszt meg hálózatot. Erre összesen hány gép tud rácsatlakozni? csak 6-an vagy beállítás szerint. 6 channel- ezt jelezné? mert van ügye olyan is ahol 11 van kiírva vagy ez valami más? ha más akkor mit jelent itt ez a 6v.11 csatorna? ha van köze hozzá akkor még lesz kérdésem. Válaszokat előre is köszönöm. :)

#390 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 23:59

Idézet: seagateh - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 20:49

Sziasztok. Van egy Ergenic WL-006 routerem és a problémám hogy amikor csatlakozik a géppel, megkapja az IPcímet, de a gép adatot nem fogad a routertől és megszakad a kapcsolat. Mit tudok csinálni. segítsetek légyszi

kicsit részletesebben ha kifejtenéd....  milyen IP címet kapsz? A WAN oldalon tudsz csatlakozni? mi van a router logjában? Mi az, hogy "nem fogad adatot"?

#391 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 00:01

Idézet: NGee - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 22:23

Bocs ha hülye a kérdés, de azt szeretném megtudni hogy egy smc routere ami vezeték nélkül oszt meg hálózatot. Erre összesen hány gép tud rácsatlakozni? csak 6-an vagy beállítás szerint. 6 channel- ezt jelezné? mert van ügye olyan is ahol 11 van kiírva vagy ez valami más? ha más akkor mit jelent itt ez a 6v.11 csatorna? ha van köze hozzá akkor még lesz kérdésem. Válaszokat előre is köszönöm. :)

Hát ebben igazad van... A csatorna száma a rádiófrekvenciát jelöli, semmi köze a felhasználóhoz..... 

#392 Felhasználó inaktív   MacikaG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:50

Idézet: MacikaG - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 12:57

... Ha kirakom a szabadba a garázstetőre, akkor 4 Wlan-t lát, de mindegyik csak 1-es térerővel és így sem megy a csatlakozás.
...

Felvittem a laptopot az emeletre, ott meg sehogy nem látja a szomszédos hálózatot. A tetőre is kitettem az USB-s kütyüt, mégsem látott semmit. Ez meg mitől lehet? Ennyire gáz lenne ez az ASUS cucc? A router itt  a tetőnél szerintem max. 20 méterre lehet.

#393 Felhasználó inaktív   NGee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 05. 14:19

Köszönöm a választ!    :)
A mai nap frissítettem a SMCWBR14T-G router-t  frissítés verziója:

Runtime Code Version: V1.15 (Sep 22 2006 15:56:36);
gondolom ez elég friss. Előtte a V0.7 -es volt azt hiszem.

viszont itt van egy ilyen is hogy:
Boot Code Version V0.03

Az lenne a kérdésem, hogy ezt is kell frissíteni vagy elég az a frissítés amit csináltam?  :think:  :)

Amúgy azért csináltam a frissítést mert mostanáben előfordul hogy lefagyott, bár sokáig semmi baja nem volt. A frissítés után volt egy kis probléma, mert elveszített ügye egy-két beállítást és nem csatlakozott az internetre, de aztán a megfelelő mac address cím beírása után működött is a net. nem is kellett azon kívül mást beállítani. Remélem ez a frissítés megoldja a problémát.

A választ előre is köszönöm!

#394 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:36

Idézet: Cybersyrius - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 17:17

Yes. Én néha tolom a COD2. (Noteszon) Vót má olyan, hogy azért ba..k ki mert alacsony vót a pingem.  :D
Jah normális router + hozzávaló karesz . Meg nem kell, tölteni 1000-l a másik gépeken, játék közben.

Hát ASUS a router, kábelesen semmi gond. Az alaplapomon meg integrált a Wi-Fi, úgyszint ASUS. Szerinted ha angolul leírom az adatokat a linkben, akkor lehetek akkora lame, hogy töltök a másik géppel? jháájj  :eek:  :eek:  :eek:

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 11:19

a wifi válaszideje se szarabb sokkal mint a kábel (kábel ugye >1ms, wifi ha jo 2-4-5-10 ms) de a net lesz a gyenge tényezo ugyis...

chello classic 3072K/512K nem hiszem, hogy gyenge, meg kábeles kapcsiról simán megy, de sajna Wi-Fi-n nem oké.

ui.: és a gép se okozhat fps laggokat (érdekes: CoD2-ben kevesebb a lagg, mint CoD1-ben).

Szerintem úgy néz ki a dolog, hogy kábelt ide kell hozni, nincs más megoldás. Amúgy ismerősöm is hasonló problémákkal küzködik.

#395 Felhasználó inaktív   seagateh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:16

IP címnek a 192.168.1.100 ez a belső hálózati sima LAN IP, a 192.168.2.101 a Wireless hálókártyának az IP-je, tudok csatlakozni a konfighoz, adattot úgy értettem hogy nemfogad hogy az küldött és fogadott bájtok száma tehát a gép küld a routernek, de nem fogad a routertól bájtot

#396 Felhasználó inaktív   seagateh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:20

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 23:59

kicsit részletesebben ha kifejtenéd....  milyen IP címet kapsz? A WAN oldalon tudsz csatlakozni? mi van a router logjában? Mi az, hogy "nem fogad adatot"?

IP címnek a 192.168.1.100 ez a belső hálózati sima LAN IP, a 192.168.2.101 a Wireless hálókártyának az IP-je, tudok csatlakozni a konfighoz, adattot úgy értettem hogy nemfogad hogy az küldött és fogadott bájtok száma tehát a gép küld a routernek, de nem fogad a routertól bájtot

#397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:28

Idézet: seagateh - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 23:20

IP címnek a 192.168.1.100 ez a belső hálózati sima LAN IP, a 192.168.2.101 a Wireless hálókártyának az IP-je,

Ez a kettő nem egy alhálózatban van...

Ha 192.168.1.100 a router, akkor kliens legyen 192.168.1.101, gateway+DNS meg a 192.168.1.100

Aztán lehet megtanulni olvasni.
Make love not Wor.

#398 Felhasználó inaktív   seagateh 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 23:28

Ez a kettő nem egy alhálózatban van...

Ha 192.168.1.100 a router, akkor kliens legyen 192.168.1.101, gateway+DNS meg a 192.168.1.100

Aztán lehet megtanulni olvasni.

igen ezt beállítottam csatlakozik hibátlanul csak net nem megy meg a fogadott bájtok száma 0-5között van.. erre nem jövök egyszerüen mi lehet a baj

#399 Felhasználó inaktív   gyugyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 18:11

Idézet: gyugyus - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 14:49

Na odáig eljutottam, hogy megtalálta a hálózatot win98ban a kártyához adott progival. Valamiért nem sikerült csatlakoznom, valószínűleg a gyenge jelerősség miatt. Aztán letettem a 98ról és felraktam az XP-t. Itt is sikerült nagy nehezen megtaláltatnom a hálózatot, de gigabyte programjával legnagyobb jelerősség 13%os, windows-al pedig a nagyon gyenge szintet sikerült elérnem csak. Kétszer csatlakoznom is sikerült rá windows-al.
Amit nem értek, hogy mitől ilyen gyenge a jel ezzel a pci-os kártyával pc-ben, mert a lenovo laptop beépített cuccával a jelerősség windows-ban "jó" érték alá sehol sem ment a házban, még egy emelettel feljebb sem.
Amúgy ez egy 2 emeletes könnyűszerkezetes ház (fémszerkezetes, gipszkarton falakkal és üveggyapot szigeteléssel, a földszinten van a router, elsőn ez a pc és a másodikon a laptop).
Erre mi lehet a megoldás? Egy jelerősítő? Esetleg egy másfajta hálózati adapter? Help! :)

Na probléma megoldva, sehogy sem akart menni a kártya, úgyhogy eladtam. A vevõ pedig ma közölte, hogy az antennája hibás a cuccnak. Ezek után nem csodálkozom, hogy sehogy sem ment nálam.

Arra adtam a fejem, hogy veszek egy új routert, hogy ne kelljen állandóan bekapcsolni a gépet amihez csatlakozik.
Ki is néztem párat. Ha ajánlanátok ezek közül annak nagyon örülnék. Kéne hozzá még egy pci-os kártya is a rossz darab helyett, ha tudtok a routerhez mondani egyet azt is nagyon megköszönném.

Ezek amiket találtam:

Asus WL-500g Premium (25ezer körül):
http://www.asus.com/products.aspx?l1=12&l2...121&modelmenu=2

Linksys WRT54GR (22ezer körül, de lehet ezt elnéztem és nem támogat
usb-s nyomtatót):
http://www.linksys.h...a=wrt54gr_.html

D-Link DI-524UP (19ezer körül):
http://www.dlink.hu/?go=jN7uAYLx/oIJaWVUDL...KDgLEkYuezebYU=

USRobotics Wireless MAXg Router (18ezer körül):
http://www.usr-emea.com/products/p-wireles...-5461a&loc=hung

Előre is nagyon köszi!

Szerkesztette: gyugyus 2007. 01. 06. 18:12 -kor

Kép

#400 Felhasználó inaktív   btr2006 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:12

Hali.

Van egy wireless routerem, van olyan program, amivel lehetne nézni a rácsatlakozók forgalmát, esetleg milyen ip-ket hívnak meg?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.