HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#481 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:03

Idézet: banditos - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 11:41

Ha valaki tudja a megoldást, annak megköszönném. :)

Adj'ist. :p

Írtam Neked NK topicba. Menni fog.  :Đ
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#482 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:04

Itt is felteszem a kérdést: lehet kapni olyan routert, amelyen ki lehet kapcsolni a wifis részt? :think:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#483 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:14

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:04

Itt is felteszem a kérdést: lehet kapni olyan routert, amelyen ki lehet kapcsolni a wifis részt? :think:

Igen. Ha van bent olyan a Wireless Settings-l, hogy Wireless Router Radio:  On, Off, vagy Enable Wireless Router Radio: pipa be, vagy ki
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#484 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:21

Idézet: Cybersyrius - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:14

Igen. Ha van bent olyan a Wireless Settings-l, hogy Wireless Router Radio:  On, Off, vagy Enable Wireless Router Radio: pipa be, vagy ki

Tudnál típust mondani?
Ha nem, akkor is kösz a válaszért :respect:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#485 Felhasználó inaktív   Cybersyrius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:25

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:21

Tudnál típust mondani?

Yes. Nekem ebben ki lehet.
Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

#486 Felhasználó inaktív   bmdookie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 16:19

Segítsen már valaki :(
még mindig szenvedek WLAN on keresztüli LAN hálózattal.
Az nem lenne megoldás ha beírnák fixen ip-t dns-t ?
mert még mindig nem megy semmise
amúgy nemrég írtam visszább hogy mi is a bajom csak válasz nem érkezett még :(

köszi!

#487 Felhasználó inaktív   trilli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:07

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:21

Tudnál típust mondani?

D-Link DI-624+-nál is ki lehet kapcsolni. Nálam is csak akkor van bekapcsolva, ha éppen használom.

#488 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 19:54

Adott egy MSI RG60G BB router és egy Canyon CN-WF518 USB Wireless adapter.
Ha a routert rákötöm a hálókártyára, tökéletesen megy a net. Ha viszont lehúzom akkor nem találja az USB adaptart. Beállítva minden 802.11g/b-re és mégse megy. Látni látja az MSI-t csak mintha nem lenne kapcsolat.

szerk: kérek tippeket a megoldásra please!

Szerkesztette: Biriboy 2007. 02. 12. 19:54 -kor

COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#489 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 08:16

Idézet: Miki2 - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:04

Eddigi tapasztalat alapján csak olyat lehet kapni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#490 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 08:18

Idézet: Biriboy - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 19:54

Adott egy MSI RG60G BB router és egy Canyon CN-WF518 USB Wireless adapter.
Ha a routert rákötöm a hálókártyára, tökéletesen megy a net. Ha viszont lehúzom akkor nem találja az USB adaptart. Beállítva minden 802.11g/b-re és mégse megy. Látni látja az MSI-t csak mintha nem lenne kapcsolat.

szerk: kérek tippeket a megoldásra please!

Izé, azért a beállítások kicsit részletesebben, jó lenne első tippnek. Például a titkosítás be van állítva? És hogyan?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#491 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 15:48

Hello!

Szeretnék dolgozni távolról egy telephelyre ahol adsl kapcsolat van nem fix IP címmel,
elképzelésem szerint ha VPN képes router veszek akkor ezt tudom kivitelezni ugye?

Ezt a típust néztem ki:
Linksys WRV200 - Vezeték nélküli router VPN és Rangebooster támogatással
http://www.linksys.h...?a=wrv200_.html
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#492 Felhasználó inaktív   ostelsat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:23

Idézet: Exemplary - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 15:48

Hello!

Szeretnék dolgozni távolról egy telephelyre ahol adsl kapcsolat van nem fix IP címmel,
elképzelésem szerint ha VPN képes router veszek akkor ezt tudom kivitelezni ugye?

Ezt a típust néztem ki:
Linksys WRV200 - Vezeték nélküli router VPN és Rangebooster támogatással
http://www.linksys.h...?a=wrv200_.html

Szerintem a www.dyndns.org -on regisztrálni kell hozzá és akkor tutira működni fog.
A múltkor találtam egy még egyszerűbbet: www.logmein.com
Kicsit félelmetes, hogy simán átmegy tűzfalon, mindenen! Teljesen egyszerű beállítani és arra pont jó, hogy a bekapcsolva hagyott irodai gépre az internetről bármikor fel lehessen csatlakozni. Így hely független a dolog, ahol neted van, be tudsz lépni, látod a monitor képet, másolgathatod a fájlokat.
És egy gépre alap szolgáltatásokkal ingyenes. Több gépre többször kell regisztrálni és annyi  :)
Nekem tetszik.

üdv,

Gy

#493 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 17:58

Idézet: bmdookie - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:04

Hali. Wlan-on keresztül szeretnék LAN hálózatot létrehozni :)
még csak ma vettem routert és most kezdek ismerkedni úgyhogy csak józan paraszt ésszel :)
amúgy switchen keresztül értem és csináltam is már a műveletet, de így wlan-on keresztül nem :(
nyomtatómegosztás és fájlmegosztás engedélyezve van

Router : d-link di-524
op: xp sp2
firewall: f-secure

várom segítségeteket kössz .)

Próbálom a legegyszerűbbet leírni.
A routernak kell, hogy legyen a egy webes kezelőfelülete, ott lehet konfigurálni a routert. Vagy a kezelési utasításban, vagy a roueteren rajta szokott lenni a cím, amivel erre a kezelőfelületre beléphetsz. A Linksysnél pl. 192.168.1.1 - ezt kell a böngésződ címsorába beírni.  A username általában üres, a felhasználó pedig többnyire: admin. (Az SMC-nél smcadmin.)
Nem írtad, hogy inetrnet megosztást is akarsz-e, de gondolom igen.
Ha belépsz a router konfigba, akkor ott általában van egy Basic Setup, ahol meg kell adnod az ineternet elérésed felhasználónevét és jelszavát.
El kell döntened, hogy DHCP-vel, vagy fix IP címmel akarod a hálózatot létrehozni.
Vegyük az egyszerűbbet a DHCP-ét. A routerben engedélyezni kell a DHCP-ét, (enable) ekkor  router osztja ki a hálókártyáknak az IP címet, vagyis a hálókártyákon a TCP/IP tulajdonságainál automatikusra kell állítani az IP címet. Próbáld először egyszerű fájlmegosztással. Ezt a Sajátgép >Eszközök >Mappa beállításai > Nézet alatt tudod állítani. (alapértelmezetten ki van pipálva) Ha a kívánt mappákat/meghajtókat megosztottad, akkor még el kell nevezni a gépeket a Sajátgép >Tulajdonságok > Számítógépnév alatt, majd a Módosítás gomb alatt létre kell hozni egy munkacsoportot. A munkacsoport minden gépen ugyanaz legyen. Ugyanezt megcsinálhatod a Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatok > Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása alatt is.

Ha nem DHCP-vel hanem fix IP címmel akarod a hálózatot létrehozni, akkor a router konfigban nem kell engedélyezni a DHCP-t (disable) és a hálókártyáknál a következőket kell beírni: TCP/IP protokol tulajdonságok alatt, ha mondjuk a router IP címe 192.168.1.1 akkor

- hálókártya IP címe 192.168.1.2
- alhálózati maszk 255.255.255.0 (magától adja)
- alapértelmezett átjáró 192.168.1.1 (router local IP címe)
- elsődleges DNS kiszolgáló 192.168.1.1 (router local IP címe)

a másik hálókártyánál értelemszerűen az IP cím mondjuk 192.168.1.2 a többi ugyanaz.

Tűzfalat kapcsold ki, és elméletileg mennie kell.

Szerkesztette: warynski 2007. 02. 17. 18:05 -kor

Üdv Warynski

#494 Felhasználó inaktív   Pitorke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 10:16

Sziasztok,

egy kis segítségre lenne szükségem, próbáltam utána olvasni a dolgoknak, de úgy érzem egyre jobban belekeveredek a decibelek, wattok, AP-k, Routerek,  antennák sokaságába.
a lényeg:

adott nálam egy D-link DI524 es router, és egy laptop, ami simán müködik... viszont a tőlem 230m re lévő szomszédommal szeretném megosztani a netet, de sajnos a "jel" nem ér el csak a házukig, ahogy bemegyünk a lakásba megszünik a kapcsolat...
próbáltuk már hogy az ablapba kitennni a routert, de ugy sem müködik.
a két ház között nincs semmi, még egy fa sincs.

kérdésem a következő, milyen antennával lehetne megoldani a problémát? ha vesz egy pcis Wlan kártyát, akkor azon is kell-e antennát cserélni?
a gyári 2dbi -s helyett az 5dbi antenna mire elég?
érdemes lenne valami küső antennával próbálkozni?
vagy neki is kellene egy routert venni?

köszi a segítséget előre is

#495 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 21:43

Idézet: ostelsat - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 17:23

Szerintem a www.dyndns.org -on regisztrálni kell hozzá és akkor tutira működni fog.
Kicsit félelmetes, hogy simán átmegy tűzfalon, mindenen! Teljesen egyszerű beállítani és arra pont jó, hogy a bekapcsolva hagyott irodai gépre az internetről bármikor fel lehessen csatlakozni. Így hely független a dolog, ahol neted van, be tudsz lépni, látod a monitor képet, másolgathatod a fájlokat.
És egy gépre alap szolgáltatásokkal ingyenes. Több gépre többször kell regisztrálni és annyi  :)
Nekem tetszik.

üdv,

Gy

Kedves Ostelsat!
Látom Ti is forgalmaztok TP-LINK termékeket.
Pár napja vettem egy TP-LINK TL-WN551G-PCI adaptert.Gondolom milyen fasza lesz ez a eXtended Range™ tecnológia,mert egy ugyanilyen gyártmányú TL-WA501G AP-m van.A probléma a következő a kártyával:
-gép bekapcsoláskor minden király,signal fullon a kari utilja szerint 100% 1-2 óra elteltével a linksebesség lecsökken 54-ről egészen 1 megabitre majd vissza 54,de az idő múlásával kegyetlen módon ingadozik,sőt meg is szakad.
-csatornát váltottam,de ugyanaz.
-más gyártmányú karival minden hepi
Van valami okosság a problémára?

üdv,
Robi

#496 Felhasználó inaktív   Uterus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 21:59

Helló all
Volna 1 problémám
Szomszédommal megosztottam az ADSL előfizetésemet,volt egy gigabyte wireless routerem mivel volt már otthon egy hálózatom.Vettem egy Access Point-ot(TP-LINK) hozzá egy 17 Db-s antennát,az AP-t vezetékkel összekötöttem a routerrel.A szomszéd is vett egy ugyanilyen antennát+egy wireless LAN card-ot.Mindent beállítottam ahogyan sztem működnie kell,működik is csakhogy nála néha megy a net mint a szél,néha meg csakúgy megszakad és semmi.Próbálkoztunk már windows cserével meg mindennel.Ha átviszem a laptopomat akkor simán rácsatlakozok nála az AP-re és megy a net is.teljesen véletlenszerű hogy mikor szakad meg így semmihez sem tudom kötni mi okozhatja.Sztetek mi lehet a gond?
Az access pointot Access Point-ra kell állítani vagy Client-re?Esetleg Point-to-Point-ra?
Nálam semmi gond az én gépem kábellel van összekötve a Routerrel.Sztem a router és az AP akad össze néha mert ilyenkor az AP setup bejön ha beirom az IP-t,a router meg elég nehezen.
Légyszi segítsetek....
Előre is köszi.

#497 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 22:02

Idézet: Uterus - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 22:59

Helló all
Volna 1 problémám
Szomszédommal megosztottam az ADSL előfizetésemet,volt egy gigabyte wireless routerem mivel volt már otthon egy hálózatom.Vettem egy Access Point-ot(TP-LINK) hozzá egy 17 Db-s antennát,az AP-t vezetékkel összekötöttem a routerrel.A szomszéd is vett egy ugyanilyen antennát+egy wireless LAN card-ot.Mindent beállítottam ahogyan sztem működnie kell,működik is csakhogy nála néha megy a net mint a szél,néha meg csakúgy megszakad és semmi.Próbálkoztunk már windows cserével meg mindennel.Ha átviszem a laptopomat akkor simán rácsatlakozok nála az AP-re és megy a net is.teljesen véletlenszerű hogy mikor szakad meg így semmihez sem tudom kötni mi okozhatja.Sztetek mi lehet a gond?
Az access pointot Access Point-ra kell állítani vagy Client-re?Esetleg Point-to-Point-ra?
Nálam semmi gond az én gépem kábellel van összekötve a Routerrel.Sztem a router és az AP akad össze néha mert ilyenkor az AP setup bejön ha beirom az IP-t,a router meg elég nehezen.
Légyszi segítsetek....
Előre is köszi.

Szia!
Milyen a wlan kari?

#498 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 00:55

Idézet: ostelsat - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 16:23

Nekem tetszik.

üdv,

Gy

Ez biztató, köszi a help-t!  :respect:
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#499 Felhasználó inaktív   ostelsat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 09:48

Idézet: piston - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 21:43

Kedves Ostelsat!
Látom Ti is forgalmaztok TP-LINK termékeket.
Pár napja vettem egy TP-LINK TL-WN551G-PCI adaptert.Gondolom milyen fasza lesz ez a eXtended Range™ tecnológia,mert egy ugyanilyen gyártmányú TL-WA501G AP-m van.A probléma a következő a kártyával:
-gép bekapcsoláskor minden király,signal fullon a kari utilja szerint 100% 1-2 óra elteltével a linksebesség lecsökken 54-ről egészen 1 megabitre majd vissza 54,de az idő múlásával kegyetlen módon ingadozik,sőt meg is szakad.
-csatornát váltottam,de ugyanaz.
-más gyártmányú karival minden hepi
Van valami okosság a problémára?

üdv,
Robi

Huhh, így hirtelen semmi biztosat nem tudok, eddig semmi gondunk nem volt ezekkel a kártyákkal,
sőt a visszajelzés inkább pozitív. Én megnézném először, hogy nem melegszik e, csak amolyan barkácsolós rutinból. Aztán ha nem vészes, akkor van soft upgrade az oldalunkon (www.ostelsat.hu).

A download menüre kattintva átlinkel egy másik szerverre, ahol van egy-két cucc. A WLAN könyvtárban az N2970 kezdetű lesz az.
Ha ez se segít, akkor nemtom. Esetleg még a gyártó honlapja www.tp-link.com
Írj majd légyszíves, hogy mire jutottál! kösz,

Gy.

#500 Felhasználó inaktív   ostelsat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 10:00

Idézet: Pitorke - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:16

Sziasztok,

egy kis segítségre lenne szükségem, próbáltam utána olvasni a dolgoknak, de úgy érzem egyre jobban belekeveredek a decibelek, wattok, AP-k, Routerek,  antennák sokaságába.
a lényeg:

adott nálam egy D-link DI524 es router, és egy laptop, ami simán müködik... viszont a tőlem 230m re lévő szomszédommal szeretném megosztani a netet, de sajnos a "jel" nem ér el csak a házukig, ahogy bemegyünk a lakásba megszünik a kapcsolat...
próbáltuk már hogy az ablapba kitennni a routert, de ugy sem müködik.
a két ház között nincs semmi, még egy fa sincs.

kérdésem a következő, milyen antennával lehetne megoldani a problémát? ha vesz egy pcis Wlan kártyát, akkor azon is kell-e antennát cserélni?
a gyári 2dbi -s helyett az 5dbi antenna mire elég?
érdemes lenne valami küső antennával próbálkozni?
vagy neki is kellene egy routert venni?  

köszi a segítséget előre is

230m tiszta rálátásal elvileg sima ügy. Feltennék a kliens kártyára egy kis panel antennát, elég valami kisebb 7-8dB-s. Ezután esetleg egy próbát megér, hogy ráirányítod az ablakba helyezett routerre a panelt, és megnézed, hogy mi történik. Előfordulhat, hogy így is jó, de valószínű, hogy a routerre is kell egy antenna. Mivel megosztásról van szó, mindenképp körsugárzót tegyél rá. Ugyanis ha két panelt fordítassz szembe, akkor Te nem fogod látni a routert a laptoppal.

Itt találsz antennákat: http://market.ostels...&page=1&addr=26
Én az A21290-t és az A72531-t használnám.

üdv,
Gy.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »