HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#501 Felhasználó inaktív   Uterus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 19. 14:24

Idézet: piston - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 23:02

Szia!
Milyen a wlan kari?

gigabyte GN-WP01GS

#502 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 19. 19:25

Idézet: piston - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 21:43

Kedves Ostelsat!
Látom Ti is forgalmaztok TP-LINK termékeket.
Pár napja vettem egy TP-LINK TL-WN551G-PCI adaptert.Gondolom milyen fasza lesz ez a eXtended Range™ tecnológia,mert egy ugyanilyen gyártmányú TL-WA501G AP-m van.A probléma a következő a kártyával:
-gép bekapcsoláskor minden király,signal fullon a kari utilja szerint 100% 1-2 óra elteltével a linksebesség lecsökken 54-ről egészen 1 megabitre majd vissza 54,de az idő múlásával kegyetlen módon ingadozik,sőt meg is szakad.
-csatornát váltottam,de ugyanaz.
-más gyártmányú karival minden hepi
Van valami okosság a problémára?

üdv,
Robi

Mekkora távolság? Falak, födém? Zajszint? Milyen géped van, nem túl kevés a RAM vagy a proci? Torrent? Milyen router van az AP mögött?

#503 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 21:19

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 20:25

Mekkora távolság? Falak, födém? Zajszint? Milyen géped van, nem túl kevés a RAM vagy a proci? Torrent? Milyen router van az AP mögött?

Szia!

Fal nincs,tiszta rálátás kb 800m a táv,antennák kliens oldalon 20 db-es panel+15 m H-1000,AP oldalon 2m H-155+17db-es yagi.Torrent nincs,a router egy zyxel p-334-es.A gépem 1 gb ram,barton proci 2400MHz-en hajtva.Jelszint netstumbler szerint -57dB.
Ennek elégnek kellene lennie.A jelenlegi karim egy ASUS WL-130b-s kártya,és stabil nagyon,semmi jelszintváltozás.Talán egy ralink csippes karit kellene próbálnom g-s verziót mert a WL is ralinkes és marha érzékeny szerintem.Ez az ATHEROS-os eddig nem nyerő :(

#504 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 06:15

Idézet: Exemplary - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 15:48

Hello!

Szeretnék dolgozni távolról egy telephelyre ahol adsl kapcsolat van nem fix IP címmel,
elképzelésem szerint ha VPN képes router veszek akkor ezt tudom kivitelezni ugye?

Ezt a típust néztem ki:
Linksys WRV200 - Vezeték nélküli router VPN és Rangebooster támogatással
http://www.linksys.h...?a=wrv200_.html

Mindenképpen olyan routerrel állj neki, amely le is zárja a VPN-t (terminálja). Ha mégsem, akkor  LogMein-en kívül van még Hamachi is, ami ugyanolyan jó (vagy egy kicsit talán jobb).  Némi kompromisszumal használhatod a TightVNC-t is, a célnak az is megfelel..... (bár itt kell portot nyitni..)

#505 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 06:34

Idézet: piston - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 21:19

Szia!

Fal nincs,tiszta rálátás kb 800m a táv,antennák kliens oldalon 20 db-es panel+15 m H-1000,AP oldalon 2m H-155+17db-es yagi.Torrent nincs,a router egy zyxel p-334-es.A gépem 1 gb ram,barton proci 2400MHz-en hajtva.Jelszint netstumbler szerint -57dB.
Ennek elégnek kellene lennie.A jelenlegi karim egy ASUS WL-130b-s kártya,és stabil nagyon,semmi jelszintváltozás.Talán egy ralink csippes karit kellene próbálnom g-s verziót mert a WL is ralinkes és marha érzékeny szerintem.Ez az ATHEROS-os eddig nem nyerő :(

Tudsz esetleg jelszintet nézni a túloldalon is? Hány AP-t látsz jelenleg? Az Atheros érzékenysége lényegesen jobb mint a Ralinké, a kimenő teljesítmménye viszont kicsit kisebb. Ha stabil kapcsolatot akarsz, a linket butítsd le 5,5 Mb/s-re, legalább teszt jelleggel. Ha az AP b/g alatt működik, vegyétek le csak "b"-re, legalább egy teszt erejéig.
A kártya egyébként enyhén szólva sem egy mai darab, esetleg újabb driver?

#506 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 08:59

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 7:34

Tudsz esetleg jelszintet nézni a túloldalon is? Hány AP-t látsz jelenleg? Az Atheros érzékenysége lényegesen jobb mint a Ralinké, a kimenő teljesítmménye viszont kicsit kisebb. Ha stabil kapcsolatot akarsz, a linket butítsd le 5,5 Mb/s-re, legalább teszt jelleggel. Ha az AP b/g alatt működik, vegyétek le csak "b"-re, legalább egy teszt erejéig.
A kártya egyébként enyhén szólva sem egy mai darab, esetleg újabb driver?

Szia!

Sajnos nem tudok jelszintet nézni az AP oldalon.AP-ból látok kb 13-at,helyi szolgáltató teliszórta az étert rendesen :mad: .Driver az a legujabb ami fent van.Azért gondoltam hogy veszek G-s karit hogy átjöjjön az a 850kB/s.Az asus b-s karival olyan 550-600kB/s jön át de az stabilan.

#507 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 20:26

Idézet: piston - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 8:59

Szia!

Sajnos nem tudok jelszintet nézni az AP oldalon.AP-ból látok kb 13-at,helyi szolgáltató teliszórta az étert rendesen :mad: .Driver az a legujabb ami fent van.Azért gondoltam hogy veszek G-s karit hogy átjöjjön az a 850kB/s.Az asus b-s karival olyan 550-600kB/s jön át de az stabilan.

A "g"-vel vigyázz, sokkal zavarérzékenyebb.

#508 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 23:02

Idézet: piston - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 8:59

AP-ból látok kb 13-at,helyi szolgáltató teliszórta az étert rendesen

keress szabad csatornát.(nem hiszem, hogy lesz de azért próbáld meg, vagy válts 5Ghz-re).

#509 Felhasználó inaktív   krisz82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 08:55

Hello mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy van egy  SMC rot. és Belkin USB wifi egymástó kb20-25m re
és a jel jó, de 7-10 percenként megszakad a kapcsolat  és csak javítással lesz jó megint 10 percre.
Egy érdekesség még, hogy az állapot táblán a forgalomnál  csomagok küldött 0 jelenik meg mindig a fogadott pedig mindig van pl.598 stb.
Mitől lehet ez? tud valaki tanácsot adni
köszönöm

#510 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 10:54

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 0:02

keress szabad csatornát.(nem hiszem, hogy lesz de azért próbáld meg, vagy válts 5Ghz-re).

Tegnap keresgettem,s úgy néz ki találtam egy kevésbé zavart csatornát,úgyhogy átjön  a full sebesség,szakadás,sebességcsökkenés nélkül.
Azt már látom hogy a "g"-s szabvány nagyon zavarérzékeny a "b"-s kütyükhöz képest.
Az 5 Ghz-nek nincs jogi vonzata?Esetemben az lenne a tuti megoldás,csak akkor 5Ghz-es  antennák,5Ghz-es AP-k,5Ghz-es kliens kari.....Alaphangon is olyan 100.000 ropi :think:

#511 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 11:04

Tudtok ajánlani megbízható wireless router + USB adapter kombinációt? Árban a prémium kategóriában keresgélnék. A régi Draytek-ek megbízhatóságáról sokat olvastam, nem tudom, hogy a mai wifis cuccaik is jók-e.

Vajon ezek a Linksys párosítások (WUSB300Nl) mennyire stabilak?

http://www.c-enter.h...er/0177298.html

Megbízhatóság alatt én azt értem, hogy ne kelljen újraindítani, ne dobja a kapcsolatot és bírja valamennyire a meleget is. Ennek a Linksysnek nagy a hatótávolsága is, de nem tudom, mennyire üzembiztos.

Használ ilyet itt valaki?
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#512 Felhasználó inaktív   ostelsat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:57

Idézet: kapasz - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 11:04

Tudtok ajánlani megbízható wireless router + USB adapter kombinációt? Árban a prémium kategóriában keresgélnék. A régi Draytek-ek megbízhatóságáról sokat olvastam, nem tudom, hogy a mai wifis cuccaik is jók-e.

Megbízhatóság alatt én azt értem, hogy ne kelljen újraindítani, ne dobja a kapcsolatot és bírja valamennyire a meleget is. Ennek a Linksysnek nagy a hatótávolsága is, de nem tudom, mennyire üzembiztos.

Ezek 802.11n-esek (illetve pre-n). Biztosan ilyenre van szükséged?
Ha már Linksys, akkor pl egy ilyen azért olcsóbb:
http://www.ostelsat....subaction=N2652

És tudsz hozzá venni Planex USB adaptert, ami drága, ám elég jópofa dolgokat tud.
Kijelzőjén kiírja, ha hálózatot talál, és ennek SSID-jét, a használt csatornát, sőt még a titkosítás módját is.

Vagy ha nem kellenek extrák, akkor elég olcsón lehet már jó USB adaptert kapni.

GY.

#513 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 20:38

Idézet: kapasz - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 11:04

Nem túl szerencsés a párosítás.... Az USB gyengeségei miatt sem, meg az antenna hiánya miatt.... 

#514 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 22:01

Idézet: ostelsat - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 14:57

Ezek 802.11n-esek (illetve pre-n). Biztosan ilyenre van szükséged?
Ha már Linksys, akkor pl egy ilyen azért olcsóbb:

És tudsz hozzá venni Planex USB adaptert, ami drága, ám elég jópofa dolgokat tud.
Kijelzőjén kiírja, ha hálózatot talál, és ennek SSID-jét, a használt csatornát, sőt még a titkosítás módját is.

Vagy ha nem kellenek extrák, akkor elég olcsón lehet már jó USB adaptert kapni.

GY.

Nem az ár a fontos, hanem hogy jól működjön. Melyik a jó USB-s adapter? Nem kell, hogy jópofa legyen, csak működjön stabilan. Laptopba kellene.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#515 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 22:16

Van arra mód, hogy helyi hálón kiadjak a routernek egy reset parancsot?
Tőlem 80 méterre (1.5 háznyira) van egy Dlink förtelem, és tegnap hajnal kettő óta Busy felirat fogad az admin oldal helyett...

Mondom, elég 'buzi' kütyü valóban, ezért ha van kényelmesebb út, akkor az érdekelne.

Szerk.: Jah, azért nem megyek oda személyesen, mert a kollega éppen akkor alszik, mikor én nem.

Szerkesztette: Papa 2007. 02. 22. 22:18 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#516 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 22:34

Idézet: Papa - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 21:16

Van arra mód, hogy helyi hálón kiadjak a routernek egy reset parancsot?
Tőlem 80 méterre (1.5 háznyira) van egy Dlink förtelem, és tegnap hajnal kettő óta Busy felirat fogad az admin oldal helyett...

Mondom, elég 'buzi' kütyü valóban, ezért ha van kényelmesebb út, akkor az érdekelne.

Szerk.: Jah, azért nem megyek oda személyesen, mert a kollega éppen akkor alszik, mikor én nem.

Cseréld ki... esetleg olyat tudsz csinálni, hogy UTP-n elhozod a reset gombját...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#517 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 23:06

Idézet: VKP - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 22:34

Cseréld ki... esetleg olyat tudsz csinálni, hogy UTP-n elhozod a reset gombját...

Vagy átviszek egy fejszét, és darabokra vágom.
Amióta ottvan ez a router, csak a baj van vele....

WLAN-os cuccból mit érdemes venni? Pénz elmehet 20-25K-ig.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#518 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 23:13

Idézet: Papa - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 22:06

Vagy átviszek egy fejszét, és darabokra vágom.
Amióta ottvan ez a router, csak a baj van vele....

WLAN-os cuccból mit érdemes venni? Pénz elmehet 20-25K-ig.

Draytek Vigor
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#519 Felhasználó inaktív   toto99 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 23. 08:26

Kedves Fórumozók!

Nekem egy Intel Pro wireless 2200BG kártya van a hp500-as notebookomban. A kártya működik, internet van, 11mb/s-ot jelez és kíváló jelerősséget. A problémám az, hogy az átviteli sebesség kb. 500kbit/s, pedig az internet hozzáférés 3mbites.
Van másik notebbok is, ott gyors a net.
Mindent átállítottam, meg vissza a kártya beállításainál, de nem lett gyorsabb.
Mi lehet a baj?

Előre is köszönöm a segítséget!

#520 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:56

Az mitől lehet, hogy a WLAN kártya miatt néha lefagy a gép?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.