HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#541 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:26

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 8:14

A kiválasztott dlnik anenna jó választás mivel biztosan nagyobb vételi érzékenység és teljesítmény érhető el vele (5 dBi) mint a Netgear kártyádéval (0-1 dBi). Hozzátéve azt, hogy a Netgear oldalán ÉN nem találtam az antenna teljesítményére vonatkozó adatokat.
Ha ehhez hasonló antenna érdekelne érdemes megnézni esetleg ITT 1-2 típust.
Asztali 2.4GHz 5dBi omni antenna szimpatikus mivel van rajta 1,5 méter kábel is így valószínüleg jobb helyen lenne az antenna az asztalon mint a gép mögött.
A kábelen fellépő 2dBi körüli csillapítást kompenzálja az antenna elhelyezésével történő nyereség...  :think:

Reverse SMA-contact:
A legtöbb PCI kártyához,AP-hez és routerhez csatlakoztatható antenna dugó típus... RPSMA
Egyébként attól Reverse, hogy a dugó közepén itt nincsen tüske mert az az aljzatban található...
:omg:

Idézet

Köszi a válaszokat.
Ezek szerint javít a vételen ha lecserélem az antennát.
Utánanézek itt kint is, hogy egy hasonló antenna mennyibe kerül, sajnos elég drágák.

#542 Felhasználó inaktív   Horkxcrux 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 16:13

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy bejövő net. Mikrohullámú. Ezt kellene megosztani házon belül, szintén vezeték nélkül, a padláson. Adott ehhez egy D-Link DWL-810+ típusú bridge, ami veszi a jelet és egy Linksys WRT54G router, ami majd wifin szétosztja. Ja és egy régebbi Linksys WMP11 kártya a földszinten az asztali gépbe, ami majd csatlakozik a helyi hálóra. Egyelőre ez a gép lesz az egyetlen kliens, de később lesz több is és a vezetékes megoldás mindenképp kilőve, ezért kéne így.
A kérdés igazából az, hogy ez az elgondolás kivitelezhető-e a valóságban? :)
Köszi!

#543 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 21:14

Idézet: Horkxcrux - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 16:13

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy bejövő net. Mikrohullámú. Ezt kellene megosztani házon belül, szintén vezeték nélkül, a padláson. Adott ehhez egy D-Link DWL-810+ típusú bridge, ami veszi a jelet és egy Linksys WRT54G router, ami majd wifin szétosztja. Ja és egy régebbi Linksys WMP11 kártya a földszinten az asztali gépbe, ami majd csatlakozik a helyi hálóra. Egyelőre ez a gép lesz az egyetlen kliens, de később lesz több is és a vezetékes megoldás mindenképp kilőve, ezért kéne így.
A kérdés igazából az, hogy ez az elgondolás kivitelezhető-e a valóságban? :)
Köszi!

Mukodik csak a savokra kell ugyelni mert a sajat internetes szolgaltatod kapcsolatat ronthatod le ezzel. Ami nem az o hibajuk lesz.

Amugy mukodik minden gond nelkul.
Az informatika atok de jo hogy van.

#544 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 10:55

Hmm... meghalt benn az egyik Giga router, mondom bele lesek.
Mit látok benne, wifi részéért mi felelős? Egy PCIMCIA-s wifi kártya :eek: !
GN-WLMS502  11mbps-es kártya. Még nem tudom hogy picimaci 1 vagy 2-es, mert van egy PII-es notim amibe fain lenne...  De drivert nem találok hozzá... tipp hog ymlyen chip lehet benne? :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#545 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:44

Egy drivert leszedtem ami elvileg ehhez van; viszont a util része nem látj a kártyát. Win Me-re van vmi egyébb wifi beállító progi?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#546 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 09:30

Bocsi, hogy belekontárkodok a topikba, de lenne egy kérdésem és ez mégiscsak wifi-s topik. Hátha...

Szóval adott egy Linksys wrt54G v7-es router a legújabb gyári firmware-vel. Illetve a Linksys egyik LAN portján lóg egy Fonera wifi router is.

Laptopommal XP alól csatlakozva a kettő közül bármelyikhez 6-7 megánál többel nem jött a cucc Chello plus-al (teljesen szűz XP esetén sem). A routerek 1-3 m-en belül vannak, a jel tökéletes és nem egy csatornán kommunikálnak.
Szóval a lényeg, hogy felraktam a Vista-t és meglepődve tapasztaltam, hogy 13-15 megával is hasít.
Noh ennek fele sem tréfa, XP alá felraktam az Ashampoo WinOptimizer v4.20-t (bár nem vagyok híve az ilyen buzergálásnak) és azon van valami Internet tuner nevű beállítási csuda, amit ha automatikusan futtatok XP altt is jön 13-15 megával. Azt látom, hogy az MTU-t 1500-ról átállítja 1492-re, meg még mást is átkurminál, valami RWIN-t, meg egyebeket, amiket fejből nem tudok, mert melóhelyről írok.

Kérdésem, hogy más is tapasztal e ilyen jelenséget? És ha már így alakul, akkor milyen értékekkel lehet ezt a sebességet még feljebb tornászni? Mondjuk úgy 20 mega környékére. Tudom, hogy a WPA2 titkosítás, meg egyebek levesznek a routerek sebességéből és a wifi nem megy 54 megával, de 20 mega azért mégiscsak jó lenne, ha meglenne.

Szerkesztette: ufonauta 2007. 03. 12. 09:30 -kor

#547 Felhasználó inaktív   csipu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 19:42

Hello,

Az electroworld-ben kaphato most egy Zyxel wifi router P-320w egy hozzavalo USB dongle-val. Ez az egesz 10 ropi osszesen.
Ez igy nagyon lowcost, de jo azert annyira, hogy erdemes legyen megvenni?
Csipu

#548 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 14:10

Idézet: csipu - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 20:42

Hello,

Az electroworld-ben kaphato most egy Zyxel wifi router P-320w egy hozzavalo USB dongle-val. Ez az egesz 10 ropi osszesen.
Ez igy nagyon lowcost, de jo azert annyira, hogy erdemes legyen megvenni?
Csipu

http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHO...ZAAAAEOXZQQ1q1D

Én nem találom... hol van?
Ennyiért többet ne várj el mint hgoy egy vékony falat átlő...

Hmm, azt mondják hogy attól még a boltban lehet.. egy ilyet vennék ha másik routertól tudja VENNI a jelet és azt tovább tudja OSZTANI vezetékes részén...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 03. 13. 15:09 -kor

#549 Felhasználó inaktív   csipu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 15:07

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 14:10

http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHO...ZAAAAEOXZQQ1q1D

Én nem találom... hol van?
Ennyiért többet ne várj el mint hgoy egy vékony falat átlő...

Akcios ujsag 2. oldal.
http://www.akciok.electroworld.hu/
Szerintuk naluk amugy ez 22 lenne.

#550 Felhasználó inaktív   hl225 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 19:10

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 6:15

A 20% jelerősség nagyon sovány.... Számtalanszor leírtuk, hogy a wlan alapja a rálátás. Ha kintre tudnád tenni az antennát vagy az eszközt, minden gond megoldódna.

Kösz a választ!
Mi lenne az a jelerősség ami elfogadható lenne? Sajnos csak az Én antennámat tudnám falon kívülre helyezni, a szomszédé nem megy (azért is kellett vezeték nélküli hálózat). Az mennyit segítene ha mindkét készülékre nagyobb nyereségű antenna kerülne?
Kipróbáltam egyébként, hogy a vezetéket a lakáson keresztülhúzva a készüléket nálunk az ablakba tettem, ugye így csak egy téglafal maradt a két eszköz között. A jelerősség ekkor 50% körül mozogott de a korábbi hozzászólásban említett problémák nem szűntek meg.

#551 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 23:59

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 7:15

A 20% jelerősség nagyon sovány.... Számtalanszor leírtuk, hogy a wlan alapja a rálátás. Ha kintre tudnád tenni az antennát vagy az eszközt, minden gond megoldódna.

nekem megy a netem 12%on tökéletessen :) és ha megnézzük a zaj sem kicsi.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  12.PNG (0byte)
    Letöltések:: 17

#552 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 07:56

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 23:59

nekem megy a netem 12%on tökéletessen :) és ha megnézzük a zaj sem kicsi.

Ezek az értékek nem exaktak, termékenként változók... A 12%ettől függetlenül nagyon sovány...

#553 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 10:31

Olyan kártyát keresek ami:
PCMCIA vagy CARDBUS csatis.
ismeri az ABG szabványokat.
Atheros chipsetes => megy MADWIFI-driverrel!
Van külső amtenna csatija.
100mW-ot vagy többet teljesít
Jó érzékenységű (91dB felett)

Ja és persze 20E HUF alatt!

Aki ismer ilyent az írja meg ide a típusát, és hogy honnan lehetne beszerezni…

#554 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 20:13

Idézet: tracert - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 10:31

Olyan kártyát keresek ami:
PCMCIA vagy CARDBUS csatis.
ismeri az ABG szabványokat.
Atheros chipsetes => megy MADWIFI-driverrel!
Van külső amtenna csatija.
100mW-ot vagy többet teljesít
Jó érzékenységű (91dB felett)

Ja és persze 20E HUF alatt!

Aki ismer ilyent az írja meg ide a típusát, és hogy honnan lehetne beszerezni…

csak a wistronnak van, nem tudom mikor lesz... a 100mW-ot nem tudja, kb. 70 körül van.

#555 Felhasználó inaktív   richie420 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 22:06

Sziasztok!
Egy elég láma kérdést szeretnék feltenni  :confused:
Több wireless hálózatot használok, különböző IP beállításokkal és nem szeretném mindig manuálisan átírogatni az ip-ket. Gondolom létezik erre software-es megoldás, hogy melyik hálóhoz milyen setting tartozik... Most az Intel Proset Wirelesst használom, de abben nincs ilyen funkció....
Keresővel próbálkoztam, de nem tudom mit is kéne pontosan beírni, hogy ne 150 topicot dobjon föl  :omg:
köszi a segítséget :respect:

#556 Felhasználó inaktív   haver12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 07:54

sziasztok

pls. segítsetek! egy wifi háló már jó egy éve működik 4-5 géppel. Egyszer csak 2 gépnél fura hibajelenség jött elő: megkapják a routertől az IP-t, de nincs net. Ha letiltom majd újra engedélyezem a hálókártyát, akkor 90%-ban már úgy kap ismét IP-t, hogy van net is, de gép újra indítással csak IP-t kap, net nem megy. Ami a fura, hogy a hálózatban lévő többi gépnél ezt nem csinálja, sőt, ha új gépet teszek a hálóba, ott is jól műkxik.

ez leginkább azért rossz, mert akik használják a gépet, azok nem értenek semmihez, tehát azonnal kéne hogy menjen nekik a net gép újra indítás után, képtelenek lennének megtanulni, h. a hálót letiltsák majd engedélyezzék.... meg amúgy is nagyon bosszantó, hogy ezt csinálja :(

????, valakinek van ötlete? :confused:

köszi

#557 Felhasználó inaktív   vrbst 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:10

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Adott egy MSI RG54G3 típusú router, egy asztali gép, egy laptop, és 10 Mbites chello net. A gond az, hogy a laptopon a net sehogy sem akar 5 Mbit fölé menni WLAN-on keresztül, pedig a kapcsolat "54 Mbps". Az asztali gépen megy szépen 10 Mbittel. Létezik, hogy csak ennyit tud a WLAN vagy vmi beállítási gond lehet?

Előre is köszi a választ, és sorry, ha volt már...

Üdv

Szerkesztette: vrbst 2007. 03. 21. 20:13 -kor

#558 Felhasználó inaktív   richie420 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 23:18

Idézet: vrbst - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 20:10

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Adott egy MSI RG54G3 típusú router, egy asztali gép, egy laptop, és 10 Mbites chello net. A gond az, hogy a laptopon a net sehogy sem akar 5 Mbit fölé menni WLAN-on keresztül, pedig a kapcsolat "54 Mbps". Az asztali gépen megy szépen 10 Mbittel. Létezik, hogy csak ennyit tud a WLAN vagy vmi beállítási gond lehet?

Előre is köszi a választ, és sorry, ha volt már...

Üdv

Attól, hogy 54mbs-et jelez, még nem biztos, hogy annyi a valós átvitelisebesség. Ülj oda a laptoppal a router mellé és próbáld meg úgy. Ha így gyorsabb, akkor állítsd feljebb a transmit powert a routeren, vagy szerezz rá egy jobb antennát. Ha a router közelében sem jobb a sebesség ..... akkor majd egy nálam okosabb megmondja, hogy mi a gond  ;)

#559 Felhasználó inaktív   vrbst 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 06:41

Idézet: richie420 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 23:18

Attól, hogy 54mbs-et jelez, még nem biztos, hogy annyi a valós átvitelisebesség. Ülj oda a laptoppal a router mellé és próbáld meg úgy. Ha így gyorsabb, akkor állítsd feljebb a transmit powert a routeren, vagy szerezz rá egy jobb antennát. Ha a router közelében sem jobb a sebesség ..... akkor majd egy nálam okosabb megmondja, hogy mi a gond  ;)

Köszi a választ! Próbáltam már úgy is, de sajna akkor sem ment 5 Mbit fölé :(

#560 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 09:07

Sziasztok !

A következö problémával küszködök:

Van egy belkin pre-n mimo routerem, és egy laptopom 3945-ös intel wlan vezérlövel.

A kapcsolat tökéletes, 54mbit, zavar nincs, több csatornán is próbáltam.
Viszont a feladatkezelöben a sebesség másoláskor nem megy 20-30% fölé.
Ez 10-15 mbit. Próbáltam titkosítás nélkül,wep-el,wpa-val.
Wep-el a leggyorsabb : kb. 28%, wpa tkip-el 15-20%, wpa aes-el kb. 25%, de ezzel nem tudok file-okat lejátszani ill. másolni a másik gépröl.A directory váltások mennek,de a másolási sebesség 0 (BUG?)
A laptopban az energiagazdálkodási lehetöségek ki vannak kapcsolva, így ez sem tud lassítani, valamint a routerbe is a linksys wrt54gx firmware van benne, mert az a jobb. (A belkin még rosszabb, a hardver megegyezik)

Mitöl ilyen kicsi a sávszélesség? Tudom hogy az 54 mbit az egy szép álom, de legalább 50%-ot kéne tudnia nem?
Van esetleg valami megoldás, amivel ezt feljebb lehet tornászni?

Vagy milyen routert érdemes venni, ami maximálisan kihasználja a laptop vezérlöjének a tudását, és gyorsabb sebességet tud vele a wlan (bittorrent,webkamera,stb. van)?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.