HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#821 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:34

Idézet: Maya - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 12:14

Sziasztok!

Van egy Fujitsu-Siemens Amilo 1703-as laptopom, és van otthon egy wireless-képes routerem, de nem tudom összehozni a kettőt, hogy tudjak internetezni. A gépembe be van építve a wlan eszköz, és bekapcsolom, elvileg ilyenkor egy kis ablaknak kellene felugrania, amely keresné a wireless adást, de nem ugrik. Talán nincs fent a szoftver?
Van valami ötletetek?

Xp-nél, ha telepítve van, akkor alapértelmezés szerint a jobb alsó sarokban látszik egy kapcsolati ikon (letiltható a megjelenítés).
Nézd meg a hálózati kapcsolatok ablakban, van-e vezeték nélküli hálózati kapcsolatod definiálva.
Elvileg, ha érzékeli a kártyát, akkor telepíti is magának.
Nézd meg az eszközkezelők/hálózati kártyáknál szerepel-e a vezérlő.
A laptophoz vagy a hálókártyához megvan-e a driver lemez? Ha nincs telepítve, és megvan a telepítőlemez (driver és XP), akkor a hardwer hozzáadásával telepítsd.
Ha van egy sárga vagy piros telepítésed (eszközkezelő), akkor elöbb töröld és indítsd újra a gépet.

#822 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 13:13

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 21:58

Pedig van a honlapjukon. Menj be az alkönyvtárba, ott zipelve benn vannak.  *****_sp2_voip.zip állományokban.
Menj át a Linksys fórumba is.

Hát próbáltam párat és mindre ez jött ki válaszként :

Firmware Upgrade failed due to the following reason: 

Status: No/Invalid Magic number

Szóval úgy tűnik mégsincs megoldás .... :think:  :confused:

Isti

#823 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 27. 19:08

Hali!

Előre is bocs a :lama: kérdésekért. ;)
Van nálam egy LINKSYS wireless router. Be kellene üzemelni, de sose csináltam ilyent. Chellos vagyok.
A basic setupnál vannak olyan választási lehetőségek, hogy: automatikus - DHCP vel kiosztott, PPPOE stb. Itt mit kell kiválasztani?
Aki csinált ilyent minden segítséget szivesen fogadok.
laptop amit el kellene érni wirelessel már föl van véve a MAC listbe, látja is, a mh-en ADSL-el ki lett próbálva. Csak a cellot nem tudom, hogy kell elérni.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#824 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 19:22

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 20:08

Van nálam egy LINKSYS wireless router. Be kellene üzemelni, de sose csináltam ilyent. Chellos vagyok.

dhcp

Meg amiről ddig működött gép, annak a MAC addressét alul be kell írni.
Make love not Wor.

#825 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 20:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 20:22

dhcp

Meg amiről ddig működött gép, annak a MAC addressét alul be kell írni.

Hali!

Megtaláltam MAC adress clone menüpont alatt. :) Müxik! Köszi.  :up:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#826 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 23:06

Idézet: isti1968 - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 13:13

Hát próbáltam párat és mindre ez jött ki válaszként :

Firmware Upgrade failed due to the following reason:    

Status: No/Invalid Magic number

Szóval úgy tűnik mégsincs megoldás .... :think:  :confused:

Akkor már csak egy ötletem van, keresd meg mailban DD-wrt-éket meg a paradicsomot, aztán típusszám és verzió megadásával kérdezz rá a lehetőségre. Meg böngéssz a Linksys lapon. Mintha olvastam volna valami olyat, h az USB feláldozásával is csináltak valamit.

#827 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:59

Sziasztok!

Adott egy wlan hálózat, amihez egy WAP54g csatlakozik AP client módban. Össze van kötve egy asztali gép hálókártyájával. A netet sehogy sem sikerül behozni rajta.... Az ap címét beírva a böngészőbe (192.168.1.245) minden ok. Ki is választottam azt a hálózatot amit szeretnék használni de mégsem tudok netezni. A kiszolgáló wlan router látja az ap mac címét de ip-t nem oszt neki.

Mit kellene beállítanom?

Előre is köszi.

Jan.

#828 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:53

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 20:59

Sziasztok!

Adott egy wlan hálózat, amihez egy WAP54g csatlakozik AP client módban. Össze van kötve egy asztali gép hálókártyájával. A netet sehogy sem sikerül behozni rajta.... Az ap címét beírva a böngészőbe (192.168.1.245) minden ok. Ki is választottam azt a hálózatot amit szeretnék használni de mégsem tudok netezni. A kiszolgáló wlan router látja az ap mac címét de ip-t nem oszt neki.

Mit kellene beállítanom?

Előre is köszi.

Jan.

Már mindegy, megoldódott. Az volt a probléma, hogy a gyári szoftverrel, csak másik Linksys AP-val hajlandó kommunikálni ap client módban, tehát más gyártmánnyal nem!. A megoldás: dd-wrt micro firmvare, ami egyéb más finomságot is tartalmaz

Üdv. Jan.

#829 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 13:45

Idézet: jan2 - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 11:53

Már mindegy, megoldódott. Az volt a probléma, hogy a gyári szoftverrel, csak másik Linksys AP-val hajlandó kommunikálni ap client módban

Nekem a LinkSys eddig SMC-re meg DLinkre is felment kliens módban, bár lehet, hogy csak szerencsém volt. Nem kevered a bridge móddal?
Make love not Wor.

#830 Felhasználó inaktív   evett23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 18:43

Sziasztok!

Tuti kérdeztek már ilyet, de már kifolyik a szemem a sok olvasgatástól.

A gond a következő: adatik egy router( wireless), amibe kábelmodemes net megy. Adatik egy asztali gép és egy laptop. Routert leírás szerint beállítottam, pingeléssel is jön válasz, de akkor sincs net az asztali gépen. a laptop meg nem is tud felkapcsolódni, pedig látja a kapcsolatot. Miért nincs net? miért nem tud felcsatlakozni a laptop? 

léciléci vki egy kishelp!  :)

üdv:evett

Szerkesztette: evett23 2007. 08. 30. 18:44 -kor

evett

#831 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 23:27

Idézet: evett23 - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 18:43

Sziasztok!

Tuti kérdeztek már ilyet, de már kifolyik a szemem a sok olvasgatástól.

A gond a következő: adatik egy router( wireless), amibe kábelmodemes net megy. Adatik egy asztali gép és egy laptop. Routert leírás szerint beállítottam, pingeléssel is jön válasz, de akkor sincs net az asztali gépen. a laptop meg nem is tud felkapcsolódni, pedig látja a kapcsolatot. Miért nincs net? miért nem tud felcsatlakozni a laptop? 

léciléci vki egy kishelp!  :)

üdv:evett

MAC Address clone megvolt?

#832 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 13:45

Nekem a LinkSys eddig SMC-re meg DLinkre is felment kliens módban, bár lehet, hogy csak szerencsém volt. Nem kevered a bridge móddal?

Nekem nem volt hajlandó felmenni SMC-re a gyárival, az üzemmód választó oldal alján oda volt írva apró betűvel, hogy bridge és ap client módban is csak másik lynksys AP-vel hajlandó kommunikálni, repeaterként meg csak WRT54G-vel. Svájci fórumokon találtam használható útbaigazitást, ott ki lett tárgyalva hogy gyárilag tényleg ez a helyzet és hogy mi a megoldás. Az új beta verziójú v24 ddwrt állítólag már Wlan routert is képes csinálni a Wap54g-ből, persze csak egy bemeneti wan porttal. Én biztosra mentem és a v23 SP1 generic micrót toltam fel rá, azt ajánlották a legtöbben. Simán fel is ment és egy áramtalanítás után életre is kelt, csak arra kell figyelni, hogy a 198.162.1.1-en érhető el. Ja és persze egy csomó felesleges funkciót ki kell kapcsolni, hogy ne terheljük a memóriát és a procit.

Fontos: HW verzió: 3.1, SW verzió gyárilag 3.08-as volt.

#833 Felhasználó inaktív   evett23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 17:33

Idézet: dnyl - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:27

MAC Address clone megvolt?

öö na azt meg hogyan kell?  :think:
evett

#834 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 18:00

Idézet: evett23 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 18:33

öö na azt meg hogyan kell?  :think:

Bármilye meglepő keresni kell egy MAC address menüpontot, aztán legfeljebb oda manuálisan beírni annak a gépnek a mac címét, amivel eddig ment a net.
Make love not Wor.

#835 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 09:24

Hali!
Miért van az, hogy a gép egyszer csatlakozik magától a WLAN-on keresztül a hálózathoz, egyszer meg nem?Jelszint fullos. -A hálókártya szoftverével még rosszabb a helyzet, a windovs vezérlőjével 5-ből egyszer tuti nem csatlakozik a rendszer felállása után, kézileg kell frissítgetni, vagy újraindítani a gépet.
Mit tegyek, h satbil legyen?

#836 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 09:52

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 9:24

Hali!
Miért van az, hogy a gép egyszer csatlakozik magától a WLAN-on keresztül a hálózathoz, egyszer meg nem?Jelszint fullos. -A hálókártya szoftverével még rosszabb a helyzet, a windovs vezérlőjével 5-ből egyszer tuti nem csatlakozik a rendszer felállása után, kézileg kell frissítgetni, vagy újraindítani a gépet.
Mit tegyek, h satbil legyen?

Csak tippelhetek, meg leírhatom a tapasztalatom.
Én egy USB-s SMC fejjel kapcsolódok, ami meg van patkolva egy síkparabola reflektorral így a jelszintem pár falon és egy födémen keresztül 10-25% között változik. Érdekes módon, ha nagyon felugrik a jelszínt, akkor nem is kapcsolódik.
A gép bekapcsolásakor a gyári vezérlő hibával leáll. Újraindítás után működik. A vezérlőprogramot levettem és visszatettem, ennek ellenére csinálja frissen telepített rendszer mellett is.
Találkoztam olyan kliens eszközzel, amely igen kutya mód scannelte a teret, sokadikra jelenítette csak meg a bázisokat.
A rádiós kapcsolatnál és kapcsolódásnál is fontosak az időhatáron belüli válaszok.  Könnyen lehet, a router válaszol lassabban, mint amit a kliens elvárna. Az se mindegy, hányadik kísérlet után adja fel a csatlakozást.
Az én fejem vezérlőprogramjában van várakozásiidő beállítási lehetőség.
Ha csak úgy hagyod, akkor nem kapcsolódik fel egy idő után?
Ha elindítod az explorert, akkor az nem vált ki kapcsolódást?

#837 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 11:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 10:52

Csak tippelhetek, meg leírhatom a tapasztalatom.
Én egy USB-s SMC fejjel kapcsolódok, ami meg van patkolva egy síkparabola reflektorral így a jelszintem pár falon és egy födémen keresztül 10-25% között változik. Érdekes módon, ha nagyon felugrik a jelszínt, akkor nem is kapcsolódik.
A gép bekapcsolásakor a gyári vezérlő hibával leáll. Újraindítás után működik. A vezérlőprogramot levettem és visszatettem, ennek ellenére csinálja frissen telepített rendszer mellett is.
Találkoztam olyan kliens eszközzel, amely igen kutya mód scannelte a teret, sokadikra jelenítette csak meg a bázisokat.
A rádiós kapcsolatnál és kapcsolódásnál is fontosak az időhatáron belüli válaszok.  Könnyen lehet, a router válaszol lassabban, mint amit a kliens elvárna. Az se mindegy, hányadik kísérlet után adja fel a csatlakozást.
Az én fejem vezérlőprogramjában van várakozásiidő beállítási lehetőség.
Ha csak úgy hagyod, akkor nem kapcsolódik fel egy idő után?
Ha elindítod az explorert, akkor az nem vált ki kapcsolódást?

Szia Gyula!

Ha hagyom, akkor néha egy fél perc, perc után felkapcsolódik, csak ezt nagyon nehéz megszokni azok után, hogy évek óta úgy van netem, hogy a gép felállása pillanatában már mindig volt.
Az explorer nem vált ki kapcsolódást, sőt, amikor van kapcsolat az explorer akkor is hibát jelez "kapcsolat nélküli munka" és kell nyomnom egy "újra" -t, hogy bejöjjön a kezdőoldal.

(régebben volt parabolaantennás 2,4GHz-es netem is, ott azonnal volt kapcsolat, ahogy bejött a win. Wifis hálókariba jött H155-ös koaxon a jel, még állt fel a rendszer, de a hálózat már okés volt. Ugyenez USB panelantennánál is.)

Egyszerűen nem tudom, hogy mit kellene beállítani a routerben vagy a gépen, hogy rögtön legyen kapcsolat. (néha azért van)

Másik érdekesség, hogy amikor nem csatlakozik a gép, a routert sem látja, ellenben a szomszédok wifijét igen, úgy, hogy azok jelszintje csak 10-20%-os az én 90%-hoz képest. Az én gépem és routerem ráadásul egy helységben van és sokszor mintha nem is létezne. A hálókari gyári szoftverét már fel sem merem rakni, mert 2 óra amíg a leszedése után újra összeáll a hálózat a win-es vezérléssel...

Mondjatok valami okosat!

#838 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:14

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 11:54

Mondjatok valami okosat!

Feltehetőleg a routered lassabban válaszol, mint amit a kliens elvár.
Kéne valahol egy Rts treshold vagy egyébb válszra várakozás állítási lehetőséget keresned.

#839 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:39

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 13:14

Feltehetőleg a routered lassabban válaszol, mint amit a kliens elvár.
Kéne valahol egy Rts treshold vagy egyébb válszra várakozás állítási lehetőséget keresned.

A hálókarinál? Ilyet sehol nem láttam még, pedig már mindent végignéztem....
De, ha valaki tudja hol van, ossza meg velem.

#840 Felhasználó inaktív   sneax 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 02. 12:44

helló mindenkinek!

Van nekem egy USR5463-as wlan routerem d-link DSL-360R modemre kötve. 1 gép van rajta LAN-al és egy laptop W-lanon. Az a probléma,hogy szinte 5 percenként megszakad az internetkapcsolat minkét gépnél. A laptop újrakapcsolódik és minden megy tovább. Ha megnézem a log file-t a routerben akkor nem ír kapcsolat hibát, csupán annyit hogy sikeresen beléptem a laptopról. Próbáltam másik modemmel; akkor az internetkapcsolat stabil maradt, csak a messenger dobált le 1 percenként. Mi lehet a probléma? Modem?? Ruoter?? Beállítás???

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.