Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 10:52
Csak tippelhetek, meg leírhatom a tapasztalatom.
Én egy USB-s SMC fejjel kapcsolódok, ami meg van patkolva egy síkparabola reflektorral így a jelszintem pár falon és egy födémen keresztül 10-25% között változik. Érdekes módon, ha nagyon felugrik a jelszínt, akkor nem is kapcsolódik.
A gép bekapcsolásakor a gyári vezérlő hibával leáll. Újraindítás után működik. A vezérlőprogramot levettem és visszatettem, ennek ellenére csinálja frissen telepített rendszer mellett is.
Találkoztam olyan kliens eszközzel, amely igen kutya mód scannelte a teret, sokadikra jelenítette csak meg a bázisokat.
A rádiós kapcsolatnál és kapcsolódásnál is fontosak az időhatáron belüli válaszok. Könnyen lehet, a router válaszol lassabban, mint amit a kliens elvárna. Az se mindegy, hányadik kísérlet után adja fel a csatlakozást.
Az én fejem vezérlőprogramjában van várakozásiidő beállítási lehetőség.
Ha csak úgy hagyod, akkor nem kapcsolódik fel egy idő után?
Ha elindítod az explorert, akkor az nem vált ki kapcsolódást?
Szia Gyula!
Ha hagyom, akkor néha egy fél perc, perc után felkapcsolódik, csak ezt nagyon nehéz megszokni azok után, hogy évek óta úgy van netem, hogy a gép felállása pillanatában már mindig volt.
Az explorer nem vált ki kapcsolódást, sőt, amikor van kapcsolat az explorer akkor is hibát jelez "kapcsolat nélküli munka" és kell nyomnom egy "újra" -t, hogy bejöjjön a kezdőoldal.
(régebben volt parabolaantennás 2,4GHz-es netem is, ott azonnal volt kapcsolat, ahogy bejött a win. Wifis hálókariba jött H155-ös koaxon a jel, még állt fel a rendszer, de a hálózat már okés volt. Ugyenez USB panelantennánál is.)
Egyszerűen nem tudom, hogy mit kellene beállítani a routerben vagy a gépen, hogy rögtön legyen kapcsolat. (néha azért van)
Másik érdekesség, hogy amikor nem csatlakozik a gép, a routert sem látja, ellenben a szomszédok wifijét igen, úgy, hogy azok jelszintje csak 10-20%-os az én 90%-hoz képest. Az én gépem és routerem ráadásul egy helységben van és sokszor mintha nem is létezne. A hálókari gyári szoftverét már fel sem merem rakni, mert 2 óra amíg a leszedése után újra összeáll a hálózat a win-es vezérléssel...
Mondjatok valami okosat!