HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#881 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 13. 20:36

Idézet: monolith - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 20:04

mi a rákot csináljak. mit, hogyan, és miért állítsak be. kérem szépen.

Ha a gépen minden szükséges hálózati szolgáltatás telepítve van, és automata Ip és Dns van beállítva, akkor ha madzagon keresztül van net a gépeken, rádión keresztül is infrastruktúrával lennie kell.
Állíts be minden beállítást a madzagosnak megfelelően, a rádiós részben meg a routerrel azonos titkosítást és jelszót. A routeren menjen a Dhcp szolgáltatás.

#882 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 20:39

Idézet: monolith - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 20:04

sziasztok, kis segítséget kérek. adott egy asztali gép ADSL, illetve más szélessávú internet-eléréssel. (azaz két gép, de egyszerre csak az egyik van használva) szóval egy gép van, van nete, minden műxik.vettem egy d-link dwl-g122 usb-wlan cuccost, amit rendesen feltelepítettem, elvileg működik. adott egy nokia n95 wlannal felszerelve, ennek kéne adnom wi-fi-n keresztül netet, de sehogysem bírom rávenni hogy menjen. próbálom ad-hoc, infrastructure, minden féle módon, de nem megy. összekapcsolódnak, de nem kap netet akármit állítok be. tehát kérek szépen valakit, hogy aki tud, az szájbarágósan magyarázza el nekem, hogy mi a rákot csináljak. mit, hogyan, és miért állítsak be. kérem szépen.

Ip címet állítottál a telefonnak és az usb cuccnak? a telefonon dns van megadva, alapértelmezett átjáró van megadva?

#883 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 21:13

Idézet: monolith - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 21:04

sziasztok, kis segítséget kérek. adott egy asztali gép ADSL, illetve más szélessávú internet-eléréssel. (azaz két gép, de egyszerre csak az egyik van használva) szóval egy gép van, van nete, minden műxik.vettem egy d-link dwl-g122 usb-wlan cuccost, amit rendesen feltelepítettem, elvileg működik. adott egy nokia n95 wlannal felszerelve, ennek kéne adnom wi-fi-n keresztül netet, de sehogysem bírom rávenni hogy menjen. próbálom ad-hoc, infrastructure, minden féle módon, de nem megy. összekapcsolódnak, de nem kap netet akármit állítok be. tehát kérek szépen valakit, hogy aki tud, az szájbarágósan magyarázza el nekem, hogy mi a rákot csináljak. mit, hogyan, és miért állítsak be. kérem szépen.

Én routeren wpa és access pointon keresztül wep titkosítással használtam minden állítgatás nélkül.
A böngészőben beállítottam, hogy kérdezzen rá a kapcsolatra csatlakozás előtt, wifi keresés, megtalálta jelszó be és már ment is. Ha elmented a wifi kapcsolatot akkor automatikusan fel is hozza, ha elérhető.
Máshol nem próbáltál csatlakozni vele?
Sajnos már nincs nálam a telefon így részleteket nem tudok mondani. :(

#884 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 21:20

próbálkoztam a suliban, ott ment volna, mármint csatlakozott meg be is jött a nyitó képernyő, csak nem volt loginom, úgyhogy nem tudtam tovább menni, de ott ment. automatikus minden, én nem állítgattam neki semmit. a telefon egyébként vinnyog ha elveszem tőle a kezelést. itthon se routerem, se access pointom, sem más wlanos eszközöm, csak a telefon, és az usb-s cucc. engem télleg semmi nem érdekel, úgyis csak addig él a kapcsolat amíg netezik a telefon, úgyhogy nem titkosítok, meg MAC addresselek, nem is értek hozzá. fingom sincs hogy kéne ip-t állítani a telefonnak. szerintem hülye vagyok hozzá, beismerem, na de mondjatok valamit...
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#885 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:19

Olvasgattam itt több típusról is, de azért megkérdem, mert ilyet nem találtam itt: ADSL-hez kellene szüleimhez (monornet) egy router, és p2p is lenne bőven használva rajta.
Amit néztem: - Edimax BR-6204WG
                      - ASUS WL-520gC

De ahogy beleolvastam a totyikba lehet hogy inkább Linksys-t kellene?

#886 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:16

A fentebbi edimaxról vélemény? nemsokára indulok vásárolni, és vennem kellene vmit.

#887 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 19:18

Senki sem ismeri az edimaxot?

#888 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 19:20

A "vennem kell valamit" kategóriába belefér...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#889 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:32

Idézet: VKP - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 20:20

A "vennem kell valamit" kategóriába belefér...

Abba talán még az smc is :) Kérdés hogy edimax 8-ért, vagy linksys 12-ért?

#890 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 23:38

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 20:32

Abba talán még az smc is :) Kérdés hogy edimax 8-ért, vagy linksys 12-ért?

A linksys 54GL szerintem mind teljesítményben, mind árban jó választás.

#891 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:31

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 0:38

A linksys 54GL szerintem mind teljesítményben, mind árban jó választás.

Igen, ezzel találkoztam már a topik minden 4. hozzászólásában. Még az lenne a kérdés: az Edimaxot ismeri valaki? Vagy csak én találtam egyet?

#892 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 22:23

Egy wireless AP-n keresztül érem el az ineternetet, és a szolgáltatótól egy muki aztmondta, hogy ha esetleg nemakarna csatlakozni akkor húzzam ki belőle a tápegységet és dugjam vissza aztán próbáljam utána, na én magamban mondtam, hogy jólvan nagyokos te is ottvagy a szeren. Viszont ma tényleg bejött, persze nem mindig hatásos megoldás, ezért nem is próbálgattam, de most azonnal létrejött a kapcsolat ezután.

Most ebből azt akarom kihozni, hogy mitől lehet ez? Pl. a nemjóminőségű AP miatt? Mert amúgy egy kis szutyok noném nyavaja amit megvetett velem, mert ő a szolgáltató és ezt választotta :omg: vagy ez nem az én AP-m miatt van, hanem amiatt a routerféleség miatt amivel csatlakozik?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#893 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 22:30

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 23:23

Egy wireless AP-n keresztül érem el az ineternetet, és a szolgáltatótól egy muki aztmondta, hogy ha esetleg nemakarna csatlakozni akkor húzzam ki belőle a tápegységet és dugjam vissza aztán próbáljam utána, na én magamban mondtam, hogy jólvan nagyokos te is ottvagy a szeren. Viszont ma tényleg bejött, persze nem mindig hatásos megoldás, ezért nem is próbálgattam

Ezek a cuccok néha ilyenek, befordul, megmakkan a táp, lefagy, túl sok csatlakozási kísérletet felad, ez van.
Make love not Wor.

#894 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 22:56

Tehát akkor hiába vennék pl. Linksys vagy valami hasonló márkásabbat azzal is előfordulna?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#895 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 00:04

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 22:56

Tehát akkor hiába vennék pl. Linksys vagy valami hasonló márkásabbat azzal is előfordulna?

Lényegesen kevésbé.  Itt elsősorban arról van szó, h a szerkezet zavarvédelme kicsi. Emiatt könnyen csinál egy számolási vagy regiszter hibát. Van amikor ez nem csak egy továbbított adatcsomagot ront el, ami késöbb egy újraküldés után javítódik, előfordul, h fatális programfutási hiba lép fel.
Ez egy újraindítással javítható. Vagy táp ki-be, vagy reset.

#896 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:20

Általábam minél több 0 van a vételár végén, annál kevesebb az adott időszakra eső megállások száma.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#897 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 19:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 0:04

Lényegesen kevésbé.  Itt elsősorban arról van szó, h a szerkezet zavarvédelme kicsi. Emiatt könnyen csinál egy számolási vagy regiszter hibát. Van amikor ez nem csak egy továbbított adatcsomagot ront el, ami késöbb egy újraküldés után javítódik, előfordul, h fatális programfutási hiba lép fel.
Ez egy újraindítással javítható. Vagy táp ki-be, vagy reset.

Hát ezt így nem állítanám. A WLAN kliensek esetében a problémák jelentős részét a központok generálják; a rádiós zavarok a másik általános probléma. A kliens "lefagyása" egyszerűen annak (is) a következménye, hogy beltéri cuccokat használnak kliensnek.
Számos olcsónak nem mondható cucc (sok nullás) gyengén muzsikál éles környezetben.

#898 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 21:07

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 19:54

Hát ezt így nem állítanám. A WLAN kliensek esetében a problémák jelentős részét a központok generálják; a rádiós zavarok a másik általános probléma. A kliens "lefagyása" egyszerűen annak (is) a következménye, hogy beltéri cuccokat használnak kliensnek.
Számos olcsónak nem mondható cucc (sok nullás) gyengén muzsikál éles környezetben.

Természetesen igaz. Az átviteli láncnak csak egy eleme az AP vagy router.
Az is igaz, a leggyengébb láncszem határozza meg az egész átvitel minőségét. Ne a vevőegység legyen az. Utána ha nincs meg a megvett sáv és az elvárható stabilitás, lehet reklamálni a szolgáltatónál.

#899 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 17:37

Bocs hogy nem olvasom vissza a hozzászólásokat, de nincs sok időm..

Notebookhoz szeretnék wlan internetet, miket kell vennem hozzá? Elő kell fizetnem valamire ahhoz hogy út közben is tudja le fel tölteni, olvasgatni?

Előre is köszönöm!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#900 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 17:49

Kell egy wlan kártya, utána meg keresned kell ingyenes vagy fizetős hotspotot. Gondolom nem gond, ha belinkelem az alábbi oldalt:
www.hotspotter.hu

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.