Vezetek nelkuli LAN III
Elküldve: 2007. 04. 21. 17:55
Probléma kövezkező: Új notebook Vistával régebbi asztali PC XP-vel. Munkacsoport azonos mégse látják egymást.Ebből következik,hogy hálózaton megosztott nyomtató se megy.Mindkét gép WLAN-om keresztül van összekötve,net rendben fut a 2 gépen.
Miért nem megy?
Másik dolog hogy az outlook beérkező leveleit mindkét gépnek kellene látnia,hogyan lehet megoldani azt, hogy ha az egyik gépen megnézték már,másik gép is lássa azt.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Hankp
Elküldve: 2007. 04. 21. 18:13
Idézet: Hank - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 17:55
Probléma kövezkező: Új notebook Vistával régebbi asztali PC XP-vel. Munkacsoport azonos mégse látják egymást.Ebből következik,hogy hálózaton megosztott nyomtató se megy.Mindkét gép WLAN-om keresztül van összekötve,net rendben fut a 2 gépen.
Miért nem megy?
Másik dolog hogy az outlook beérkező leveleit mindkét gépnek kellene látnia,hogyan lehet megoldani azt, hogy ha az egyik gépen megnézték már,másik gép is lássa azt.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Hankp
levél: fent kell hagyni a szerveren, sajna az egyiknek le kell törölnie -- vagy automatikus törlés X nap után....
XP/Wista Tűzfal lesz feltehetőleg... ping van?
Elküldve: 2007. 04. 21. 18:37
Megoldódott a probléma levezési fiók beállításai között ''az üzenetek egy-egy példánya maradjon a kiszolgálón''-t kellett bepipálnom.
Pingelés felemás eredményeket okozott.van egy másik XP-s gép a WLAN hálón,azt megpingelem szépen,de a kritikusan fontos gépet nem tudom pingelni se... Átnyálazom a gépeket,amúgy mindkét gépen Vistás és XP-s gépen is Van Norton Internet Szekuritty...
Hankp
Szerkesztette: Hank 2007. 04. 21. 19:33 -kor
Elküldve: 2007. 04. 22. 14:10
Egy SMC router beállításában kéne nekem segítség... Amióta megemelték a sávszélességet a netemen, azóta a routeren keresztül lassabb lett az internet (igen az eredetinél is lassabb), viszont ha csak az ADSL-t kötöm rá a laptopra, akkor megy "rendesen"...
Mi lehet ennek az oka?
Elméletileg nem lopják a netemet és minden faxszán be volt állítva...
Előre is köszi!
PS:
Itt a mérési eredmény router nélkül:

...és routerrel:
Szerkesztette: LightBringer 2007. 04. 22. 15:02 -kor
Elküldve: 2007. 04. 22. 20:28
Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 14:10
Egy SMC router beállításában kéne nekem segítség... Amióta megemelték a sávszélességet a netemen, azóta a routeren keresztül lassabb lett az internet (igen az eredetinél is lassabb), viszont ha csak az ADSL-t kötöm rá a laptopra, akkor megy "rendesen"...
Mi lehet ennek az oka?
Elméletileg nem lopják a netemet és minden faxszán be volt állítva...
Előre is köszi!
PS:
Itt a mérési eredmény router nélkül:

...és routerrel:

1. Milyen router?
2. Milyen modem?
Elküldve: 2007. 04. 23. 18:05
Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 21:28
2. Milyen modem?
1. SMC WBR14-G2 (EU) (firmw.: 1.09)
2. Dialcom 1520 (ennek nem is érem el a beállításait...)
Szerkesztette: LightBringer 2007. 04. 23. 18:10 -kor
Elküldve: 2007. 04. 24. 15:27
van olyan antenna ami kb 7-10 km távolságba is tud sugározni?
ha van ilyen akkor melyik az..?
ha valaki tudna egy leirást linkelni az csuda jó volna...
a célpontra amugy szabad rálátásom van csak nagy a távolság...
és még egy dolog...
ime a tervem
adó oldal... : Net ---- Router ----- Laptop
---- Antenna
vevő oldal : Antenna ------ rooter ------- Laptop
------ pc
muködne a dolog?
és ha valaki az antenák polaritásárol is tudna valmi alap infot intézn i az is nagyon fincsi volna...
bocsika a sok kérdésért de wifivel most kezdtem foglalkozni...
thx elöre is...
www.szamitogepszervizpecs.com
Elküldve: 2007. 04. 24. 15:38
Idézet: Viperace - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 15:27
van olyan antenna ami kb 7-10 km távolságba is tud sugározni?
ha van ilyen akkor melyik az..?
ha valaki tudna egy leirást linkelni az csuda jó volna...
a célpontra amugy szabad rálátásom van csak nagy a távolság...
és még egy dolog...
ime a tervem
adó oldal... : Net ---- Router ----- Laptop
---- Antenna
vevő oldal : Antenna ------ rooter ------- Laptop
------ pc
muködne a dolog?
és ha valaki az antenák polaritásárol is tudna valmi alap infot intézn i az is nagyon fincsi volna...
bocsika a sok kérdésért de wifivel most kezdtem foglalkozni...
thx elöre is...
igen mukodne ha a masodik helyen a router tud kliens modot is. Antenna parabola vagy olyan antenna ami pont pon kapcsolatra jo. De nem mindegy hol lesz a kapcsolat ha nincs kulso zavaros forras (nincs a kornyek tele meg wlanokkal) akkor igen sikerul de 11Mbit nel tobb nagy szerencsevel jonne ki fikszen beallitott adatokkal. Az antenna kabel lehetoleg 1 m tobb ne legyen.
Elküldve: 2007. 05. 01. 09:44
Honnan értelmezzük a yagi antennák nyitási szögét? (sugárzó elemtől, vagy az utolsó elemtől)
Mennyi kliens akasztható egy Linksys WRT54GL-re kb. és ennek mi szab határt (az AP része nem bír el annyit, vagy a routerrész nem tud annyi kapcsolatot lekezelni?
Előre is köszönöm!
ÜDV: Tracert
Szerkesztette: tracert 2007. 05. 01. 09:46 -kor
Elküldve: 2007. 05. 03. 21:25
egy ap vel kapcsolodok a hot-spot hoz mej internetet szolgáltat de mivel a távolság nagy a kiépitése nem olcso házanként. viszont az azonositás MAC cim alapu. egy APvel egy gép csatlakozhat. repeater modman is csak az AP mac cimét látja a hot spot. igy megint csak egy gép csatlakozhat. de nekm 4 gépet kellene felcsatlakoztatno.
sajna nem tom kiprobálni hogy mivan a (auto mac lone) funkciot bekapcsolom mert ienkor nem férek a hálózathoz. ahhoz kéne mégegy elöfizetés a lan mac cimével de nekem csak az ap mac cimére van elöfizetésem. ezért jólene ha valaki tudná meik gép mac cimét látja a hot-spot ha mekapcsolom az auto mac clone funkciot.
Szerkesztette: haxy27 2007. 05. 03. 21:31 -kor
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip
Elküldve: 2007. 05. 06. 19:52
Bedoglott a routerem es gondoltam, akkor most osszerakok egy wirelesst egy PChez es a Notebookhoz.
A kovi kombinacio mukodik?, siman ugyanugy osszedugom, mint a vezetkest beallitom es kesz?
Tudom, hogy vegig kene olvasni, de kaptam egy jo ajanlatot es holnap el kell dontenem, hogy megveszem, vagy sem
SMC 54Mbps Wireless BR Router 4x10/100 + 1 WAN (802.11g) + Firew
SMC 54Mbps Wireless PCI Card (802.11g)
SMC 54Mbps Wireless PCMCIA Card (802.11g)
Elküldve: 2007. 05. 07. 08:19
Idézet: TomAce - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 20:52
Bedoglott a routerem es gondoltam, akkor most osszerakok egy wirelesst egy PChez es a Notebookhoz.
A kovi kombinacio mukodik?, siman ugyanugy osszedugom, mint a vezetkest beallitom es kesz?
Tudom, hogy vegig kene olvasni, de kaptam egy jo ajanlatot es holnap el kell dontenem, hogy megveszem, vagy sem
SMC 54Mbps Wireless BR Router 4x10/100 + 1 WAN (802.11g) + Firew
SMC 54Mbps Wireless PCI Card (802.11g)
SMC 54Mbps Wireless PCMCIA Card (802.11g)
Hááá...t nem tudom. Én anno lecseréltem az SMC WBR routert egy Linksysre, mert sűrün ledobált a netről. Ahogy olvastam, ez nem egyedi probléma volt nálam.
Elküldve: 2007. 05. 07. 14:45
Elküldve: 2007. 05. 08. 08:08
De lehet az antennat "hosszabbitani" :Đ
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"
Elküldve: 2007. 05. 08. 10:38
A Wiera szolgáltató 'friera' Basic netjét szeretném 'bevezetni' itthonra.
Sajnos a kölcsönbe kapott 18 DBi-s panel antenna sokmindent talál, csak hotspotot nem.
Pedig elvileg 2 km-en belül a hotspotter szerint 4 hotspot is lenne, ebből 2 wierás.
Az egyik épp a ház túloldalán a McDönci.
Tudnátok ajánlani valami alternativ antenna megoldást?
Előre is köszi!
Elküldve: 2007. 05. 08. 11:16
Idézet: Shirko - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:38
Sajnos a kölcsönbe kapott 18 DBi-s panel antenna sokmindent talál, csak hotspotot nem.
Pedig elvileg 2 km-en belül a hotspotter szerint 4 hotspot is lenne, ebből 2 wierás.
Előre is köszi!
szerintem nem fogod tudni használni, mivel a wierások nem 15 dbi-s szektorokat raknak fel egy mekibe. odapakolnak egy cisco router egy botantennával, és a meki környékén még van nem de tovább nem.
Elküldve: 2007. 05. 11. 18:14
Akadt egy kis problémám! segítségeteket kérném! Nos:
van egy wireless linksys routerem! ehhez csatizok egy laptoppal! megy is minden de az udvaron már ratyi a jel mert egy rohdt cserépkályha megfogja a jeleket! na msot!
kiszeretném kerülni a kályhát egy ujabb alkatrész közbeiktatásával! ami wirlessen csatizik a routeremhez és felerősíti a jelet majd továbbküldi hogy normálisan lehessen netezni az udvaron is! Az acces pointok tudják ezt vagy milyen eszköz kell hozzá?
egy linksys wap11 et vaslzeg tudnék szerezni ha az jó hozzá!
előre is köszi a segítséget!
Elküldve: 2007. 05. 11. 20:26
Idézet: Shirko - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:38
Előre is köszi!
igen, pl. rálátást..akármilyen is az antennád, a vasbetont egy határ felett nem tutdod "átlőni"
Elküldve: 2007. 05. 11. 21:27
azt hiszem még próbálok szerezni egy erős Yagi-t, hátha az 'érzékenyebb', a hiradástechnikai boltban is azt ajánlották, csak azt nem tudtam szerezni a baráti körből.
Üdv.!
Shirko
Elküldve: 2007. 05. 14. 10:44
Idézet: ezekiel25-17 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:14
kiszeretném kerülni a kályhát egy ujabb alkatrész
Tedd fel az AP-det a kályha fölé a falra.

Súgó
A téma zárva.