HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#661 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 09. 20:50

Atért Jahno nem vagy te itt Atyaúristen, nem? :)
Pár hozzászólással feljebb olvasta valaki a bejegyzésem, nekem nem muszáj pontos megoldást adni, csak az kellene, hogy tudjam, milyen beállítást igényel egy ilyen, csak úgy, akár elvi síkon.

Szerkesztette: Socket 2007. 06. 09. 20:51 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#662 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 09. 21:09

Idézet: Socket - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 21:50

Atért Jahno nem vagy te itt Atyaúristen, nem? :)
Pár hozzászólással feljebb olvasta valaki a bejegyzésem, nekem nem muszáj pontos megoldást adni, csak az kellene, hogy tudjam, milyen beállítást igényel egy ilyen, csak úgy, akár elvi síkon.

Pedig de, főleg ha másik topikban már megválaszoltam.

Routertől ne félj, ha láttál ilyet, beállítod. Gyanítom előtte valami switches balhé volt, aztán egyik laptopot tárcsáz, rajta keresztül jár ki az összes többi gép.
Make love not Wor.

#663 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 09. 21:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 11:35

Kérlek bocsáss meg, ha leugatunk, de most nincs időnk írogatni, oldd meg.

Másrészt két topikban nem kérdezzük meg ugyanazt, mert ha valaki nem olvassa, akkor ugyanazt válaszolja, vagy éppen elveszel a válaszokban keresztbenkasban.

1. Olvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasniolvasni

2. egyet csak 1 helyen kérdezni. Akkor jóban leszünk.

Jogos. Remélem azért még jóban vagyunk:)

#664 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 09:37

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 17:45

a környéktől függ.... Általában a függőlegest használják, ezért érdemes vízszintesben próbálkozni; egy scannelés választ adhat erre is....

Na meg van a bűnös!
A meleg a hibás!
Visszább kellett venni a teljesítményből, mivel a meleg miatt nem tudott hűlni az AP, így annyira torzult a jelalak, hogy azért nem volt megfelelő sávszél.
Így viszont csak 20dB maradt.
Mennyinek kellene lennie?
(Lehet antennacsere lesz)
ACK-t is belőttem, de végülis bármire állítom, a jelenlegis sávszélt így is átviszi (persze a távnál nagyobb kell legyen...)
Mekkora csomagokkal érdemes próbálgatni?

ÜDV: Tracert

#665 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:17

Idézet: tracert - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 9:37

Na meg van a bűnös!
A meleg a hibás!
Visszább kellett venni a teljesítményből, mivel a meleg miatt nem tudott hűlni az AP, így annyira torzult a jelalak, hogy azért nem volt megfelelő sávszél.
Így viszont csak 20dB maradt.
Mennyinek kellene lennie?
(Lehet antennacsere lesz)
ACK-t is belőttem, de végülis bármire állítom, a jelenlegis sávszélt így is átviszi (persze a távnál nagyobb kell legyen...)
Mekkora csomagokkal érdemes próbálgatni?

:) A 20 dB elméletileg elég, a folyamatosa nmegvan. A csomagméret - ha az eszköz engedi - lehet 15e, vagy akár 30 is. A lényeg az, hogy kb. ua. maradjon a pingidő. Üdv: rl

#666 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:11

Idézet: lrajmon - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:17

:) A 20 dB elméletileg elég, a folyamatosa nmegvan. A csomagméret - ha az eszköz engedi - lehet 15e, vagy akár 30 is. A lényeg az, hogy kb. ua. maradjon a pingidő. Üdv: rl

Köszönöm a segítséget!

Most még megvan, nagyon stabilan csak nem tudom mennyire szól majd bele az időjárás!
Jelenleg 1024-el próbáltam, de majd megpróbálom nagyobbal. Kb mekkora eltérés engedhető meg?

#667 Felhasználó inaktív   Atyman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 10:45

Hi

Nekem egy olyan problémám lenne a wifi hálozatomnál, hogy írtózat lassú és szakadozik a net. Egy Ibm thinkpad laptopom van és egy Asus wl-530g routerem. A jelerősségre azt írja, hogy kíváló. Kb. 15 méter a távolság a laptop és a router között és egy fal. Elvileg a router beállításánál nem lehet probléma. A router asztali géptől, 30 centire helyezkedik el, gondolom nem zavarja be.

TEhát az lenne kérdésem, hogy hogyan tudnék stabilabb kapcsolatot létrehozni, mert ez így nem állapot!

Segítséget köszönöm

#668 Felhasználó inaktív   Ignus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 08:45

Tehát: cégnél egy szinttel alattunk bejön a telefon, ott modem és be a serverbe. onnan fel lan kábel. gépen ip automatikus, nyet van. wifi router wanjába (?) dugom a feljövő lan kábelt, és a routerhez kapott kábellel összekötöm a gépet. pingelni tudom a routert, fellépni rá már nem...  MIVAN?! áthozom irodai gépemhez... összedugom ugyanígy. ping nem megy, fellépés nem megy. Kiszedem a gép beállított ip-jét -> ping megy, fellépés is. nah és mit kéne beállítani? Lényeg az lenne hogy mind a wifi, mind a kábeles része működjön a routernek. Lehetséges ez egyáltalán úgy hogy hálózatra dugom a routert?

#669 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 05:03

Idézet: Ignus - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 8:45

Tehát: cégnél egy szinttel alattunk bejön a telefon, ott modem és be a serverbe. onnan fel lan kábel. gépen ip automatikus, nyet van. wifi router wanjába (?) dugom a feljövő lan kábelt, és a routerhez kapott kábellel összekötöm a gépet. pingelni tudom a routert, fellépni rá már nem...  MIVAN?! áthozom irodai gépemhez... összedugom ugyanígy. ping nem megy, fellépés nem megy. Kiszedem a gép beállított ip-jét -> ping megy, fellépés is. nah és mit kéne beállítani? Lényeg az lenne hogy mind a wifi, mind a kábeles része működjön a routernek. Lehetséges ez egyáltalán úgy hogy hálózatra dugom a routert?

Mit keres itt a router? sztem csak egy AP kellene... Ha jól értem, az ADSL bemegy egy serverbe. Onnan LAN minden. A router LAN portjába dugva a kábelt sztem műxik. De tök feleslges routert használnod. Ha mindenáron WAN portba akarod dugni a kábelt, akkor adj fix IP címet a WAN oldalnak, + NAT a wireless hálóra és a router kábeles végpontjainak. A szerverben meg állítsd be a routot a routert is figyelembe véve. A kétszeres NAT miatt lehetnek gondjaid, ilyenkor a router mögötti cuccokat érdemes lehet fix IP-re állítani, vagy a NAT-ot kikapcsolni (ha lehet).

#670 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 09:04

Idézet: Atyman - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 10:45

Hi

Nekem egy olyan problémám lenne a wifi hálozatomnál, hogy írtózat lassú és szakadozik a net. Egy Ibm thinkpad laptopom van és egy Asus wl-530g routerem. A jelerősségre azt írja, hogy kíváló. Kb. 15 méter a távolság a laptop és a router között és egy fal. Elvileg a router beállításánál nem lehet probléma. A router asztali géptől, 30 centire helyezkedik el, gondolom nem zavarja be.

TEhát az lenne kérdésem, hogy hogyan tudnék stabilabb kapcsolatot létrehozni, mert ez így nem állapot!

Segítséget köszönöm

Egy ilyen antenna megoldja a problémádat:

http://www.secron.hu/WiFi11a.html

(A szakadozás oka a körkörös irányból érkező sokféle zavar. A nyalábolt sugárzásu antenna ezt kiküszöböli.)

#671 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 22:55

Ahoj!

Lenne egy 'aprócska' problémám... a **** *** *** új alaplapom nem bírkózik meg sehogy ennyi eszközzel (2 pcios kártya :rolleyes: ), és a wifi kártyám csak úgy műxik, ha már betöltött windows alatt engedélyezem, telepítéskor belefagy az os és ha engedélyezve van akkor nem tölt be a win. 2 friss telepítés szal az a hiba kicsukva, 19-20as IRQ-ra rakja mikor engedélyezem.

Szal ezért is, meg hogy köv ne kelljen a pci slotokra annyira figylni az új alaplapokon (vízhűtés csőkivezetés+audigy+wifi kártya) egy erősebb USB-s wlan eszközt keresnék...
Mivel némi vasbetonon és vastag kőfalon is át kell jönnie a jelnek ilyen hokibb megoldások nem jöhetnek sajna szóba; a mostani kártyára is egy flat antennával rásegítek és kinn van az ablakban.

Nem aranyárban (mindenképp jó lenne ha  10.000be beférne) mit tudtok ajánlani?  Idáig amiket tlaáltam az az hogy az usbsek enm túl erősek :(...

Köszi a segítségeteket! :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#672 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 23:05

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 23:55

Nem aranyárban (mindenképp jó lenne ha  10.000be beférne) mit tudtok ajánlani?  Idáig amiket tlaáltam az az hogy az usbsek enm túl erősek :(...

Asus WL167

Erejét nem tudom, de működik, nem szopós, kiváló.
Make love not Wor.

#673 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 23:21

Hmmm, a 160 és 169ben ha jól látom/gondolom akkor PCMCIA vevő van, és úgy tudom azok a legerősebbek, ugye?

Ajjaj, a 160as 27 rugó :(

Szerkesztette: MC Pite 2007. 06. 17. 23:27 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#674 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 08:43

Két épület között szeretnék wlan hálózatot kiépíteni. 150 méter távolságra vannak egymástól.

Ezekre gondoltam, hogy beszerzem hozzá:
2db D-Link DWL-G700AP Wireless AirPlus™ G Access Point
és néztem hozzá Wlan antenna panelt kültéri Quad 11dBi SMA-kábellal.

Ezek összeszereléséhez kell még valami kiegészítő vagy elég csak összedugni őket és LAN kábellel csatlakoztathatom a gépekhez?

#675 Felhasználó inaktív   h_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 20:29

Idézet: heaven - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 7:43

Két épület között szeretnék wlan hálózatot kiépíteni. 150 méter távolságra vannak egymástól.

Ezekre gondoltam, hogy beszerzem hozzá:
2db D-Link DWL-G700AP Wireless AirPlus™ G Access Point
és néztem hozzá Wlan antenna panelt kültéri Quad 11dBi SMA-kábellal.

Ezek összeszereléséhez kell még valami kiegészítő vagy elég csak összedugni őket és LAN kábellel csatlakoztathatom a gépekhez?

Szia!

Én a múlt héten kötöttem össze kb 250m-es távolságot 2db Linksys wrt52gl routerrel.
DD-WRT firmwiret raktam fel rá, 84 mW adóteljesítménnyel csodálatosan, szakadásmentesen megy.
Csak ajánlani tudom.
Üdv:Zoli

#676 Felhasználó inaktív   Sound 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 09:36

Ma munkatársam felhívta a figyelmem melóhelyen, hogy előbb bevillant egy WLAN kapcsolat a laptopján. Tudni kell, hogy a telephelyünk a közeli várostól/falutól \o/ ilyen ~3km-re van. Mind1, fogtuk magunkat, kimentük az épületből, és már frankón bejött az a WLAN kapcsolat hogy <Városnév>01 és néztük hogy net is van. Lényeg a lényeg, hogy fogalmam sincs, hogy volt ilyen távolságból Wifi, de volt, a srác laptopja meg is találta, ellenben N80-van nem. Akár mit próbáltam semmi. Számítana bármit is hogy PC-vel vagy elvileg egy Wlan képes telóval szeretnél hálózatot keresni? Vagy amit a PC visz, azt a teló miért nem?

Lusta voltam újraírni, ez copy+paste volt, Nokia N80-ról van szó. De a kérdés ugyan az, hogy "érzékenyebb" lenne a PC mint egy Wifi képes telefon?
.: S0und :.

email - soundb@freemail.hu

#677 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:23

Ha valaki tud segiteni akkor légyszi. A gondom.

Wifis hálozaton netezek, A hálozatban az azonositás MAC cim alapján történik ami nem gond. De van egy második azonositás is Felhasználó név jelszó. Van hozzáférésem de nem akarok mindig jelszóval bajlodni a cokie az megoldás az explorer részére de más progik nem foglalkoznak vele igy mindig el kell inditani az explorert mielött más progi csatlakozik. A kérdés van e ojan router ami a jelszót automatice megadja ha kell. A cuc ami kéri a jelszót az valami Mikrotik cucos.

Van e rá megoldás az én oldalamon?
msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#678 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 09:37

Ha PPPoE akkor azt tudják a routerek.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#679 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 10:03

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 9:37

Ha PPPoE akkor azt tudják a routerek.

Nem PPPoE akkor be tudnám állitani mert azt minden router tudja.
igy néz ki a dolog
http://szolgáltató/login                        itt kéri a jelszót aztán már netezhetek is.
msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#680 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:02

Idézet: Sound - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 9:36

Ma munkatársam felhívta a figyelmem melóhelyen, hogy előbb bevillant egy WLAN kapcsolat a laptopján. Tudni kell, hogy a telephelyünk a közeli várostól/falutól \o/ ilyen ~3km-re van. Mind1, fogtuk magunkat, kimentük az épületből, és már frankón bejött az a WLAN kapcsolat hogy <Városnév>01 és néztük hogy net is van. Lényeg a lényeg, hogy fogalmam sincs, hogy volt ilyen távolságból Wifi, de volt, a srác laptopja meg is találta, ellenben N80-van nem. Akár mit próbáltam semmi. Számítana bármit is hogy PC-vel vagy elvileg egy Wlan képes telóval szeretnél hálózatot keresni? Vagy amit a PC visz, azt a teló miért nem?

Lusta voltam újraírni, ez copy+paste volt, Nokia N80-ról van szó. De a kérdés ugyan az, hogy "érzékenyebb" lenne a PC mint egy Wifi képes telefon?

a notebookban van valamicske antenna, általában 3-5 dBi. A telefonban gyakorlatilag 0. A notebbok Atheros vagy  Intel chipsetes, a tel meg ki tudja?  Egy 18-20 dBi szektort nyugodtan megláthat ilyen távolságból, de a kommunikáció gyakorlatilag esélytelen notebookal (is).
2,4 GHz-en a régi szép időkben még lehetett 30-40 km-es linkeket is csinálni :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.