HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1101 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 29. 21:33

Elolvad a laptop az ölemben de a boros poharam lehűt mindent.  :cool:

#1102 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 19:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 22:46

Wlanok érdekes cég, egyszer ott is előadtam az elméletet, oszt mondtam, hogy ha összerakom oszt mégsem lesz olyan megbízható ott helyben nekem élesben, akkor segítenek nekem megoldani, vagy csak simán üvöltözzek? Erre meg csak jó furán néztek.

Alphasonicban is felvázoltam az elméletet, mondják ez meg ez meg ez kell, így meg így. Mondom ok, de ez speciel nem működik rendesen :-) Aztán vettem egy antennakábelt, mondják nem tudják mit szeretnék vele, de ez eléggé működésképtelennek néz ki. Erre pont bejött.

Most VPK megdumált a Mikrotikkal, úgy néz ki beruházok egy komplett szettre, aztán kész, Ő mellé merte adni a nevét, azt mondja ezzel tuti működik, ha kell segít, összerakjuk, üzemeltetjük, oszt csókolom. Én már kereskedőnek nem mindig hiszek, Alphasonic tanításai is olyanok, amilyenek, inkább marketing, mint okítás, kényelmetlent ne kérdezzetek, meg LinkSys cuccnak az advanced menüpontját se...

Mindenkinek segítenek... :)  Lehet, hogy a kérdés feltevése nem volt elég érthető... :)  On-Line supportot nem sok cég ad a cuccaihoz.....

#1103 Felhasználó inaktív   dudasg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:13

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Edimax AP-kel kapcsolatban amelyek tudnak Universal Repeater modeot? Bármilyen AP érdekel ami tud Universal Repeatert csak működjön stabilan. Az Ovislink WL-5460v2-vel eljutottam oda, hogy kivágom az ablakon... a gyártó se nagyon tudott eddig megoldást a problémámra.

Köszönöm!

#1104 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 01:09

Sziasztok!

Remélem nem nagy baj, hogy ide írok a problémámmal.

Szóval a gondom a következő: van két gépem az egyik egy rendes asztali masina, amiben egy P5K-E Wifi AP-as alaplap dolgozik amin integrálva van egy Realtek 8187-es 54Mbites hálókari, a másik gép egy HP T5700-as vékonykliens némiképp feltúrbózva, tehát rendes XP oprendszerrel és egy Edimax PCI-os szintén 54Mbites lan karival. (az asztali gépen vista business megy)
Gondoltam ha már van a házunkban egy jófajta linksys router, és mind2 gépemen van wlan, akkor miért ne hagyhatnám el a patch kábeleket. Addig ok hogy mind2 gép csatlakozik a routerhez és megy is rendesen, de valamiért a realtek csak 150K-t tud kipréselni magából. míg a másik gyönyörűen 800-900K-val is tud tépni.
Próbáltam alaplapi biost föl le tenni, csatornát váltani, de semmi változás nincs a dologban. A lehető legfrissebb működő driver van fen, szal most tanácstalan vagyok. Igaz nem teljesen raktam fel az asus ap solo driverét, mert a utility bepusztúl, így csak simán a driver van fenn belőle.

Esetleg valakinek valamilyen tippje ötlete hogy lehetne teljes sebességre bírni a realteket? Annyi még fontos infó, hogy a gépek kb 2 méteren belül  vannak a routerhez képest és kíváló a jelerösség, kódolás egy hp nyomtató miatt nincs.

Köszi előre is!

Szerkesztette: pojzon 2007. 12. 05. 01:10 -kor

#1105 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 05:22

Idézet: pojzon - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 1:09

Sziasztok!

Remélem nem nagy baj, hogy ide írok a problémámmal.

Szóval a gondom a következő: van két gépem az egyik egy rendes asztali masina, amiben egy P5K-E Wifi AP-as alaplap dolgozik amin integrálva van egy Realtek 8187-es 54Mbites hálókari, a másik gép egy HP T5700-as vékonykliens némiképp feltúrbózva, tehát rendes XP oprendszerrel és egy Edimax PCI-os szintén 54Mbites lan karival. (az asztali gépen vista business megy)
Gondoltam ha már van a házunkban egy jófajta linksys router, és mind2 gépemen van wlan, akkor miért ne hagyhatnám el a patch kábeleket. Addig ok hogy mind2 gép csatlakozik a routerhez és megy is rendesen, de valamiért a realtek csak 150K-t tud kipréselni magából. míg a másik gyönyörűen 800-900K-val is tud tépni.
Próbáltam alaplapi biost föl le tenni, csatornát váltani, de semmi változás nincs a dologban. A lehető legfrissebb működő driver van fen, szal most tanácstalan vagyok. Igaz nem teljesen raktam fel az asus ap solo driverét, mert a utility bepusztúl, így csak simán a driver van fenn belőle.

Esetleg valakinek valamilyen tippje ötlete hogy lehetne teljes sebességre bírni a realteket? Annyi még fontos infó, hogy a gépek kb 2 méteren belül  vannak a routerhez képest és kíváló a jelerösség, kódolás egy hp nyomtató miatt nincs.

Köszi előre is!

Nos nem tudom hogyan, de sikerült valahogy megoldani a problémát. Egy estém ráment és úgy fest a dolog, hogy most megy úgy ahhogy kell neki..

Annyit csináltam, hogy előszedtem a régebbi routert és megnéztem, hogy azzal csinálja-e a dolgot és azzal ment minden gond nélkül...Aztán mikor visszacsatlakoztam a jelenlegire ment mint a karikacsapás. Lehet hogy jót tett az hogy ki volt húzva a router az áramellátásról? Egyébként meg elötte azt csinálta, hogy hol felgyorsult 5-600k-ra a letöltés hol meg visszaesett 150k-ra vagy az alá. Most meg 800 és 850k között rohangál bárhol bármit töltök le.

Nahh mind1 ezt nevezem X-Aktának. :)

#1106 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:27

Sziasztok!
Segítséget kénék, ugyanis nagyon láma vagyok a témában. Adott egy ASUS WL-520GC router, egy asztali gép és egy laptop. Hogyan és milyen beállításokat kell elvégezni, hogy legyen netem és hálózat mindkét gépen.

#1107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 12:32

Idézet: hpeter - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 12:27

Adott egy ASUS WL-520GC router, egy asztali gép és egy laptop. Hogyan és milyen beállításokat kell elvégezni, hogy legyen netem és hálózat mindkét gépen.

Olvasd el a manualt, csináld végig, aztán itt a fórumot is nézzed meg jól, mert 2 naponta leírjuk valakinek a metódust.
Make love not Wor.

#1108 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 16:30

Beruháztam egy TP-Link 543Gre. Eszméletlen jó, korrekt olcsó szupper!

#1109 Felhasználó inaktív   hpeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 18:31

nos. a kézikönyv szerint csinálom a telepítést, de semmi.
A routeren megnyomom az EZsetup gombot villog a power, rányomom a noti EZsetup gombot, keres egy darabig, de a végén error.
ASUS WL-520GC router - Fujitsu siemens laptop.

#1110 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 20:48

Idézet: hpeter - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 18:31

A routeren megnyomom az EZsetup gombot villog a power, rányomom a noti EZsetup gombot, keres egy darabig, de a végén error.

Kábelről, DHCPvel kérj IP-t, aztán webről konfigold böngészővel...
Make love not Wor.

#1111 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 12:51

Halló mindenkinek!Kérdésem ide is felteszem: van 2 router (1db wrt54g - ezen jön az ADSL-net; 1 db wrt54gl tomato-val, ezzel szeretném venni a netet cirka 300 méterről). A hálózat már kiépítve kifogástalanok a jelek, de a gl wireless clientként nem akar csatlakozni a wrt54g-re.Mit és hogyan kell beállítanom a 2 routeren (IP, DHCP, gateway meg egyéb ilyen finomságok), hogy tudjak netezni? Súgást előre is köszönöm!

#1112 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 10:48

Hello Mindenki!

Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy asus 520-as wlan router és egy motorola (kábel)modem, amelyen a pr szolgáltatótól érkezik az internet. Összedugtam és beállítottam mindent (amit az otthoni ADSL internetnél). A laptop a routerhez csatlakozik, viszont az internetre valamiért nem enged ki. Ha visszadugom a routert a gépbe közvetlenül van net, ha routeren keresztül próbálom nincs.

Van valamilyen xtra beállítás a kábelmodemes internetnél?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Csao
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#1113 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 22:56

Idézet: Tyborg - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 10:48

Ha visszadugom a routert a gépbe közvetlenül van net, ha routeren keresztül próbálom nincs.

Az átjárót definiáltad? A routeren a tárcsázást, macclone-t (ha kell) beállítottad?

#1114 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 09:18

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 21:56

Az átjárót definiáltad? A routeren a tárcsázást, macclone-t (ha kell) beállítottad?

Az átjáró asszem kimaradt, de az egész hóbelebanc DHCP-s, úgy gondoltam hogy nem kell (mint ahogy eddig se otthon se máshol ahol én csináltam nem kellett, mondjuk ott nem kábelmodem volt). Kösz a tippet, megnézem.  :respect:
Azt hogy kell e macclone honnan bírom kideríteni (talán a szolgáltatótól)?
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#1115 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 21:36

Idézet: Tyborg - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 9:18

Azt hogy kell e macclone honnan bírom kideríteni (talán a szolgáltatótól)?

A macot ha az alapján megy a bejelentkezés, akkor általában az első bejelentkezéskor olvassa ki és rögzíti a szolgáltató.
Klónozd a routert a bejelentkező géped mac címére. Ártani biztos nem ártassz vele.

#1116 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 21:56

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e, de remélem igen :)

Kicsit tanácstalan vagy és a segítségetek kérném:

Adott egy számítógép chello internettel és a hozzá adott modem + egy TP-LINK WR542G router, ezenfelül van egy laptop.

Össze van kötve a modem a számítógéppel usb-n keresztül, megy is a net szépen.. hálókábellel WLAN-on keresztül össze van kötve a router is..

Viszont a háló címe 192.16x.x.x nem akar bejönni, pedig azon keresztül tudnám beállítani a routert, hogy laptop-ról is lehessen wlan netezni..

Mit rontottam el vagy mi hiányzik még az összekötésből?

Valaki azt mondta nekem, hogy szerezzek be egy hálókártyát és azt a routerrel hálókábellel kössem össze aztán utána már be fog jönni a router konfigos oldala..

Köszi előre is minden segítséget!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1117 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 22:23

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 22:56

Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e, de remélem igen :)

Kicsit tanácstalan vagy és a segítségetek kérném:

Adott egy számítógép chello internettel és a hozzá adott modem + egy TP-LINK WR542G router, ezenfelül van egy laptop.

Össze van kötve a modem a számítógéppel usb-n keresztül, megy is a net szépen.. hálókábellel WLAN-on keresztül össze van kötve a router is..

Viszont a háló címe 192.16x.x.x nem akar bejönni, pedig azon keresztül tudnám beállítani a routert, hogy laptop-ról is lehessen wlan netezni..

Mit rontottam el vagy mi hiányzik még az összekötésből?

Valaki azt mondta nekem, hogy szerezzek be egy hálókártyát és azt a routerrel hálókábellel kössem össze aztán utána már be fog jönni a router konfigos oldala..

Köszi előre is minden segítséget!

Idézet

És milyen igaza volt. Tégy így.

#1118 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 23:17

Köszike, holnap veszek is, utána remélem rendben lesz minden  :respect:

#1119 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 15:44

Valami nem okés még mindig, mert pingelésre a 192.168.1.1-re ad választ, de a böngészőbe beírva már nem ugrik fel az az ablak.. ilyenkor mit tegyek?

#1120 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 17:28

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 15:44

Valami nem okés még mindig, mert pingelésre a 192.168.1.1-re ad választ, de a böngészőbe beírva már nem ugrik fel az az ablak.. ilyenkor mit tegyek?

Nem ertem, a WR542G-s nek van egy wan portja es 4 lan, a Csellos modembol az UTP kabel bemegy a WAN portjara, a LAn portokrol megyen tovab ket madzag a ket PC-hez. PC kap egy IP-t a routertol. A router konfigjat meg elerheted az IP cim DNS/Gateway felirat melett talalhato 192.168.x.x cimen. Belepsz es az Internet elerest konfigolod kabelesre - DHCP modban. Majd megnezed mi a MAC cime a WAN portnak, belepsz a cello feluletere es ott modositod a bejegyzett MAC cimet. Majd orulsz hogy minden van. Persze ha laptopodon wlan-t akarsz hasznalni a routerben a WLAN reszt is beallitod.

Vagyis kell minimum 2 LAN kabel.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »