HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1881 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 19:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 19:15

Accespoint az kb. drótnélküli switch, beállítod, IPje sem érdekes, van bármilyen SSIDje, meg WPAja, akkor csatlakozni lehet hozzá. Ha dróton lanba van dugva, lanon meg DHCP és net, akkor az megy az APn keresztül.

Hello !

Ez kínai volt nekem.
Azt viszont látom, hogy az ap , specify ip -t kér. Az mi? Mit írjak oda?
Ha csak ki pipálom az ap-t nem megy. A dhcp-t is ki kapcsoltam ahol az ap-t be.

#1882 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 15. 16:09

Üdv! Egy olyan problémába kerültem miszerint van egy edimax wi.fi routerünk erre 4 gép kapcsolódik wi-fi n és úgy a netre. pár héttel ezelőttig minden rendben is volt. majd babráltam a routerrel. utánna az egyik gép nem tudott csatlakozni. Linksys kártya van a gépben . látja a h routert de nem tud csatlakozni kb 5 ször újratelepítettem a gépet . tettem rá xp-t  7 et , 7 et 64 biten . kivettem a kártyát áttettem másik pci-ba.kicseréltem a ramokat reseteltem a biost. hogyan tovább?

#1883 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 15. 16:20

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 17:09

Üdv! Egy olyan problémába kerültem miszerint van egy edimax wi.fi routerünk erre 4 gép kapcsolódik wi-fi n és úgy a netre. pár héttel ezelőttig minden rendben is volt. majd babráltam a routerrel. utánna az egyik gép nem tudott csatlakozni. Linksys kártya van a gépben . látja a h routert de nem tud csatlakozni kb 5 ször újratelepítettem a gépet . tettem rá xp-t  7 et , 7 et 64 biten . kivettem a kártyát áttettem másik pci-ba.kicseréltem a ramokat reseteltem a biost. hogyan tovább?

Nem érzel valami furát abban, hogy a router-t babráltad és most mégis a klienseken próbálod megoldani a problémát? :think: Mit babráltál benne?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1884 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 16:28

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 17:09

kb 5 ször újratelepítettem a gépet . tettem rá xp-t  7 et , 7 et 64 biten . kivettem a kártyát áttettem másik pci-ba.kicseréltem a ramokat reseteltem a biost. hogyan tovább?

Ahhoz képest, hogy a többi kapcsolódik, elég lett volna a meglévő kapcsolatot kitörölni, oszt újra beállítani. Mit "babráltál" a routerrel?
Make love not Wor.

#1885 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 17:41

A wep titkosítást kapcsoltam ki ,egy bridge-el próbáltam hozzá csatlakozni... utánna próbáltam újraconfigolni a routert ,de annyira kuka hogyha ki van húzva és 2 percig nyomom a reset gombot akkor is megőrzi a beállításokat.:(

#1886 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 17:43

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 18:41

de annyira kuka hogyha ki van húzva és 2 percig nyomom a reset gombot akkor is megőrzi a beállításokat.:(

Akkor elromlott. Bár ha menüjét eléred, akkor be lehet állogatni, változtatni kell SSID-t, aztán összes kliensen az új netként jelentkezik. Esetleg menüjében restore factory settings.
Make love not Wor.

#1887 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 22:09

Sikerült ezt a fránya rútert  rendbeszedni! :) THx!

#1888 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 17. 19:33

Sziasztok!

Amatőr kérdésem van, segítséget szeretnék kérni antennás témában. A helyzet a következő. A nappali sarkában van egy router, D-Link 524 elvileg. A következő helyiség egy előszoba, aztán van egy gardrób és aztán jön barátnőm dolgozószobája. Ő ott szokott ülni a laptopjával. És van kábé 20% térerő a WLAN jel tekintetében. Gyakran megszakad, így nem jó.

Eredetileg volt rajta a gyári antenna, most egy 9 dB-es íbéjes uli-buli antenna van rajta. Ugyanúgy függőlegesen áll, körsugárzó jellegű.

A tervem az, hogy a routerből egy hosszabbító kábellel elmegyek az előszoba faláig, oda menne egy falra szerelhető antenna. Ekkor kevesebb falat kellene átvilágítania, elvileg jobb lenne a helyzet.

Most lehet hogy hülyeségeket kérdezek, de nézzétek el nekem, a hálózatokhoz semmit sem értek szinte. A kérdésem a következő:

- van-e értelme valami márkára hajtani vagy az antenna márkától függően azonosan teljesít?
- elvileg RG174 kábel kell a hosszabításhoz, 50 ohm-os. Ilyen, nem?
- milyen csatlakozók kellenek a végére, hogy egyik oldalon a router legyen a "nagy" csatlakozóval (antenna helye), a másik oldalon meg az antenna lenne?

Kábelt blankolni tudok, szóval elvileg rá tudom szerelni.

Köszönöm!
Üdv!
.
.
.

#1889 Felhasználó inaktív   Skyline0082 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 11:07

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.  :think:

Vettem egy NETGEAR WGR617 routert. Rá van kötve az asztali gépre (kábelen) és van egy laptop, ami Wi-Fin csatlakozik. A Laptopról megy a mail. Eddig tudtam küldeni mailt a régi routerrel, de az új nem engedi át a leveleket.  :reklamacio: A mail szolgáltató nem változott, és ha a router kihagyásával direktbe kötöm a laptopot, akkor a levelek elmennek. Levelet viszont fogadni és netezni tudok,  full sebességgel Wi-Fin. Szerintem valami beállítási probléma lehet a routeren. Nem nagyon értek hozzá, de az alap beállítások biztos jók. (Nem blokkol a router semmit beállítás szerint).

Kérlek segítsetek.  :respect:  :respect:  :respect:

Köszönöm!

#1890 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 11:23

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 19:33

A tervem az, hogy a routerből egy hosszabbító kábellel elmegyek az előszoba faláig, oda menne egy falra szerelhető antenna. Ekkor kevesebb falat kellene átvilágítania, elvileg jobb lenne a helyzet.

Vedd meg készen egyben..
Ha mindenképp szerelni akarsz, akkor itt vannak kábelek csatlakozók is, de ne olyan gagyi kábelt keress. és szerszámod is legyen az adott csatlakozóhoz..

#1891 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:29

Idézet: Skyline0082 - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:07

Eddig tudtam küldeni mailt a régi routerrel, de az új nem engedi át a leveleket.  :reklamacio: A mail szolgáltató nem változott, és ha a router kihagyásával direktbe kötöm a laptopot, akkor a levelek elmennek.

Külön tűzfal a gépen, ami nem örül az új hálózatnak?
Make love not Wor.

#1892 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 12:34

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 20:33

Gyakorlatban végy kész antennát kábellel együtt, mert a kábelen meg a csatlakozáson is lesz veszteség.

Ez pld. alapban fehér színű, teljesen jó, rá is mehet a routerre, bár nem néztem meg a csatiját, ellenben jobb helyen meg is csinálják:

http://www.alphasonic.hu/product_info.php?...c729ef0f3ba1bb9
Make love not Wor.

#1893 Felhasználó inaktív   Skyline0082 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 14:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:29

Külön tűzfal a gépen, ami nem örül az új hálózatnak?

Nincs tűzfal, de Vista rendszer van!

#1894 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 19:54

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 11:23

Vedd meg készen egyben..
Ha mindenképp szerelni akarsz, akkor itt vannak kábelek csatlakozók is, de ne olyan gagyi kábelt keress. és szerszámod is legyen az adott csatlakozóhoz..

Köszönöm, megnézem a linket  :up:
.
.
.

#1895 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 19:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 12:34

Gyakorlatban végy kész antennát kábellel együtt, mert a kábelen meg a csatlakozáson is lesz veszteség.

Ez pld. alapban fehér színű, teljesen jó, rá is mehet a routerre, bár nem néztem meg a csatiját, ellenben jobb helyen meg is csinálják:

http://www.alphasonic.hu/product_info.php?...c729ef0f3ba1bb9

Köszönöm, nézegetem ezeket is  :up:
.
.
.

#1896 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 20:44

Sziasztok!

Nyomon vagyok! Egy ilyen kábel és egy ilyen antenna jó megoldás?

A dróttal ki tudnám vinni a jelet a nappali sarkából az előszobába, ahonnan rá tudnám irányítani asszony asztalára a jelet. Így a gardrób két falán kellene csak átvilágítani és akkor jó is lenne elvileg.

Okoz valami élettani problémát ha "odafókuszálom" a jelet? A szórása elég széles, ahogy nézem:

Idézet

Horizontal: 60°
Vertical: 76°

Kép

Kép

Már csak egy kérdés: az antenna "N Female", a drót "N Male to Female". Az antenna női dugaszába megy a drót férfi dugasza, így a maradék dugasz marad női, tehát a drót simán csak hosszabbít. Ha szerény logikám jól működik ilyen kései órán.

Köszönöm a türelmet és a segítséget előre is  :up:

Üdv!
.
.
.

#1897 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 09:40

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 20:44

12m kábel +amit az antennához adnak? lassan már össze is kábelezheted a laptopot a routerrel..  :D
Ezért ajánlottam én az all-in-one megoldást (antenna 5m kábelel+csatlakozóval egybeépítve)..
Nem írtad hol élsz, de talán a pesti bolt közelebbi mint az USA -ból rendelni ilyesmit, egyébként javaslom nézd meg a routereden milyen csatlakozó van, mert az N csatlakozó az teljesen más, itt általában reverse SMA szokott lenni tudtommal..

Szerkesztette: Doky586 2009. 08. 19. 09:51 -kor

#1898 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 12:18

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 21:44

...
Okoz valami élettani problémát ha "odafókuszálom" a jelet? ...

:offtopic: Persze hogy okoz: boldog lesz majd, ha tud már netezni. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1899 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 13:45

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 21:44

Ezt az antennát nem véletlenül adják rövid kábellel. Értelme nincs 10+ méterest rálógatni, vagy jóval vastagabb kábelből, aminek kicsi a vesztesége. Mondjuk 5 méterig teljesen jó vagy, de antennának a nyeresége is számít. Szóval bonyás :-)
Make love not Wor.

#1900 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 17:24

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 9:40

12m kábel +amit az antennához adnak? lassan már össze is kábelezheted a laptopot a routerrel..  :D
Ezért ajánlottam én az all-in-one megoldást (antenna 5m kábelel+csatlakozóval egybeépítve)..
Nem írtad hol élsz, de talán a pesti bolt közelebbi mint az USA -ból rendelni ilyesmit, egyébként javaslom nézd meg a routereden milyen csatlakozó van, mert az N csatlakozó az teljesen más, itt általában reverse SMA szokott lenni tudtommal..

A baj az, hogy a router egy fal közelében van, ami majdnem abba az irányba mutat ahogy a megcélzott szoba van. Tehát kis szögben megy a jel a routertől a laptopig. Ezért arra gyanakszom, hogy a falra tangens jelből egy csomót elnyel a fal. Mert "hosszában" megy át a jel rajta, ami érthetően több veszteséget okoz. Ha ezt a falat kikerülném azzal hogy az előszobában lenne az antenna akkor már csak két falat kell merőlegesen átvilágítania és azzal akkor jól is jártam alighanem.

Svédországban lakom, ezért a pesti boltok kiesnek. Ha ebay-en megtalálom akkor már jó. Vagy valahol a közelben ahonnan nem vagyonokért szállítanak.

Nézem a csatlakozókat.

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95