HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#1941 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 07:47

ok, köszi. Akkor csak az a kérdés, hogy miért történik, ha folyamatos az internet kapcsolat (pl. torrent közben).
Üdvözlettel:
Gabi

#1942 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:27

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 8:47

ok, köszi. Akkor csak az a kérdés, hogy miért történik, ha folyamatos az internet kapcsolat (pl. torrent közben).

semmi, lejárat előtt a kliens megújítja az igényt (a kliens is tudja, mennyi időre kapta meg)

#1943 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:36

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 8:47

Mert a szerver ennyi időre adta, nem érdekli a forgalom. Annó Tkábelnél szoptam olyat, hogy 10 mésodpercre adta az IP-t, aztán folyamatosan megújítgatta.
Make love not Wor.

#1944 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:46

OK, értem. Az asztali gép akkor meg tudja oldani, hogy észrevétlenül újítgatja az IP-t, míg a router nem? Találtam TTL-t a routerben, de ha a szolgáltató nem foglalkozik a forgalommal, akkor az mindegy. Dinamikus IPnél milyen néven keressek olyat, ami mindig újracsatlakozik? Illetve számít-e, hogy mindig ugyanazt az IPt kapom a szolgáltatótól?
Üdvözlettel:
Gabi

#1945 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 11:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:46

OK, értem. Az asztali gép akkor meg tudja oldani, hogy észrevétlenül újítgatja az IP-t, míg a router nem? Találtam TTL-t a routerben, de ha a szolgáltató nem foglalkozik a forgalommal, akkor az mindegy. Dinamikus IPnél milyen néven keressek olyat, ami mindig újracsatlakozik? Illetve számít-e, hogy mindig ugyanazt az IPt kapom a szolgáltatótól?

Router is meg tudja oldani.
A TTL az dhcp-től független, meg az a router "utáni" TTL lesz.
Dinamikus IPnél nincs értelmezve, hogy újracsatlakozik; alap dolog.
Ha más IP-t kapsz, akkor az éppen folyamatban lévő forgalom az megszakad.

Nemtom, mi volt az eredeti probléma, de simán van olyan, hogy adott szolgáltató adott routert nem szereti és annyi (értsd: nem működik rendesen). 

#1946 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 11:56

Igen, erre gondoltam én is, azért vettem tegnap ezt az Edimaxot, mert előtte Zyxel volt berakva, ami mindenhol jól működik, csak itt nem.

Ha a router is meg tudja oldani, akkor asztali gépnél (direktben van kötve a netre) miért nincs olyan tapasztalat, hogy megáll a net, hanem folyamatos, míg routeren keresztül olyan mintha megállna és újra kell a routert indítani, hogy megjavuljon?
Üdvözlettel:
Gabi

#1947 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:03

Sziasztok!

Routert kell vennem a régi helyett. Úgy döntöttem építek egyet. A Routerboard család egyik tagját választottam, de nem tudom, hogy milyen teljesítményű wireless kártyát rendeljek. Az egyik 80 mW-os, a másik 320 mW-os. Két falat kell átjárnia a rádióhullámnak. Korábban egy Asus WL-500g Premiumom volt, az többé-kevésbé jól szórt. Tehát a kérdés elég lesz a 80 mW-os, vagy sem?

Köszönöm a sgítséget előre is!

#1948 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:29

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:46

OK, értem. Az asztali gép akkor meg tudja oldani, hogy észrevétlenül újítgatja az IP-t, míg a router nem?

Asztali gép lehet nem is újít, ha úgy hagyod sokáig, akkor a DHCPben lejár, kiadja másnak, oszt összeakad a két azonos IP, vagy éppen nincs forgalmad. Szerintem rúgj bele a szolgáltatóba, mert 1 óra azért elég vicces.
Make love not Wor.

#1949 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:30

Idézet: multibit - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 13:03

Az egyik 80 mW-os, a másik 320 mW-os. Két falat kell átjárnia a rádióhullámnak. Korábban egy Asus WL-500g Premiumom volt, az többé-kevésbé jól szórt. Tehát a kérdés elég lesz a 80 mW-os, vagy sem?

Aztán hiába szór át, ha a túloldali eszköz csak 80 millivel tud visszabeszélni. Elég a 80-as. Kültéren pont-pont közti wlan kapcsolathoz jobb lehet a nagyobb.
Make love not Wor.

#1950 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 13:30

Aztán hiába szór át, ha a túloldali eszköz csak 80 millivel tud visszabeszélni. Elég a 80-as. Kültéren pont-pont közti wlan kapcsolathoz jobb lehet a nagyobb.

Köszönöm!
Időközben én is erre a megállapításra jutottam. Már meg is rendeltem a cuccost. Elég húzós az ára (legalábbis az Asus-hoz képest    :)  ). Remélem nem bánom meg. Már csak Mikrotik-ül kell megtanulnom. ;)

#1951 Felhasználó inaktív   folli81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 23:30

sziasztok,
egy kulonos wlan problemam van. upc kabelnetem van (wlan), modem+router, mindent a upc allitott be, mukodik is a laptopomon, es a lakotarsamen is. beadtuk elso csatlakozasnal a jelszot, a gep megjegyzi es azota automatikusan csatlakozik.
tegnap azonban ki akartam probalni a masik laptopommal es az tortenik, hogy mikor csatlakozni akar, ahelyett, hogy kerne a jelszot, kiirja, hogy a halozat idokozben mar nem elerheto, aktualizalja az elerheto halozatok listajat es csatlakozzon ujra. kiprobaltam tobb jelszovedett halozatot (szomszedoket), mindnel ezt irja. ami nincs levedve, ahhoz viszont siman csatlakozik.
ha a beallitasokat megbolygatom (WEP-nel valamit pipalgatok), akkor el tudom erni, hogy kerjen jelszot, de mikor beirnam a UPC altal beallitott jelszot (amit en talaltam ki es az alapjan allitottak be), akkor ismet hibauzenet, melyben azt irja, hogy a jelszonak ennyi meg ennyi bitnek kell lennie, vagy x vagy y ascii kodnak vagy xy hexadecimalis jel blabla...
szoval nem tudok rajonni, hogy mi a hiba, mikor a tobbi gepen siman mukodik.az biztos, hogy ezzel a laptoppal nem stimmel valami, de fogalmam sincs, mi lehet az es miert nem keri siman a jelszot csatlakozasnal.
koszi elore is a segitseget!

#1952 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 08:48

Idézet: folli81 - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 0:30

szoval nem tudok rajonni, hogy mi a hiba, mikor a tobbi gepen siman mukodik.az biztos, hogy ezzel a laptoppal nem stimmel valami, de fogalmam sincs, mi lehet az es miert nem keri siman a jelszot csatlakozasnal.
koszi elore is a segitseget!

Lehet WPA jelszód van, laptop meg csak WEPet tud. Vagy valami profil el van dugva. Vagy műszaki hiba.
Make love not Wor.

#1953 Felhasználó inaktív   folli81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 17. 19:15

koszi a tippet!  :respect:
igen, ez lehetseges. mert a beallitasoknal csak olyat latok, hogy WEP, WPA-t pedig sehol sem. es ezen lehet valahogy segiteni, vagy ezt megszivtam?

de az elozo lakhelyemen is wlanom volt, telekomos es ott mukodott ezzel a laptoppal is. es az is jelszavas volt. bar azt nem tudom, hogy az WEP vagy WPA, de ha a WEP a "regebbi", akkor valszeg az is WPA volt , megis mukodott.

hogy tudok ezzel valamit csinalni?  :confused:

#1954 Felhasználó inaktív   folli81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 17. 21:09

na megoldodott. drivert kellett frissitenem. most mar latszanak a wlan beallitasoknak a kodolasnal a nyitott es WEP-en kivul a tobbiek is, WPA, WPA2 stb.
:respect:

#1955 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 15:56

Ha van egy olyan készülék ami képes 2.4 és 5ghz-es módban is működni:
EnGenius EOC-5610 AP 802.11a/b/g, akkor ez azt jelenti, hogy egyszerre megy a kettő vagy választható?
Amire használnám, az egyik épületben lévő 2.4-es wifi hálózatot átvinni másik épületbe 5ghz-en.
Erre vajon jó, vagy marad az, hogy veszek egy AP-t és utp-n kötöm rá az 5ghz-es cuccot a rendszerre.

#1956 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 16:21

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 16:56

EnGenius EOC-5610 AP 802.11a/b/g, akkor ez azt jelenti, hogy egyszerre megy a kettő vagy választható?
Amire használnám, az egyik épületben lévő 2.4-es wifi hálózatot átvinni másik épületbe 5ghz-en.
Erre vajon jó, vagy marad az, hogy veszek egy AP-t és utp-n kötöm rá az 5ghz-es cuccot a rendszerre.

Vagy 2.4ghz vagy 5ghz; egyszerre nem megy mindkettőben.

#1957 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 16:21

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 16:56

Választható. 1 interfész vagy 2.4 vagy 5 giga. Együtt nem.
Make love not Wor.

#1958 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 16:42

Köszi, sejtettem, a használatiját letöltöttem, de nem volt egyértelmű.
Sajnos, bár nem sűrű környéken vagyunk de itt is van pár okos, akiknek ha lassan másol a gép, akkor megveszi az tuningolható routert, van egy kb. két házzal odébb lévő barom akinek erősebben jön a jele mint miénk a szomszéd szobából... nekem meg a biztonsági kamerák képét kell átnyomni, ezért kéne az 5ghz-es kapcsolat.

Szóval akkor marad a plusz ap vásárlás.

#1959 Felhasználó inaktív   KoLasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 15:27

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 15:56

Ha van egy olyan készülék ami képes 2.4 és 5ghz-es módban is működni.....

A SparkLAN WX-7800A egyszerre müködik 11a és 11b/g módban.

#1960 Felhasználó inaktív   ng0ofy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 12:32

Hello!

Tudom, örök kérdés, de most mi a legjobb megoldás (megoldások) a WLAN hálózat router és gép közti adatforgalmának hibás csomag (CRC) számának csökkentésére? Most 15% (átlagban) a CRC hibás fogadott csomagok száma. Olyan 4-5 % beleférne.

Szerkesztette: ng0ofy 2009. 10. 01. 12:33 -kor

"Sokkal jobb valakit idegen nyelven leszidni... Olyan mintha nem is én tenném." K.F.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.