Sziasztok!
Projekt megoldva!
Segítségetekkel tényleg összejött, tényleg nem volt bonyolult, még ha nem is volt olyan egyszerű mint a faék.
Végül ezt az utat jártam, működik, és a vezetékes hálózat (192.168.1.0) felhasználója (egy gamer tinédzser) szerint a latencyvel sincs gond:
Idézet: mckay
(1) ESZKÖZ:
- operation mode: Wireless Broadband Router
- lan: 192.168.2.1
- dhcp: enabled
- wireless mode setting: access point
(2) ESZKÖZ:
- operation mode: Access Point
- lan: 192.168.2.254
- dhcp: disabled
- wireless mode setting: ??? access point / client / repeater / bridge
Az itt feltett parás kérdésemre, hogy az (1) eszközön vajon mit kell majd bejelölnöm a wireless mode setting menüpontban, ha előtte az operation mode menüpontban ezt a Wireless Broadband Router fantázianevet választom, nos, erre az élet (és a TP-Link) választ adott. Miután bejelöltem és újraindult az eszköz, a wireless mode-ok között már csak az access point volt elérhető, a client-repeater-bridge változatok már nem. Mondjuk annyi macera volt még, ha jól emlékszem, hogy hiába állítottam a dhcp-t enabledre, a laptop, amivel rákapcsolódtam, nem talált ki a netre, csak ha a dhcp menüpontot kiegészítettem azzal, hogy az átjárót is küljde le a hosztre. Miért, nem volt egyértelmű neki, hogy ő maga az átjáró, ha egyszer ő egy Wireless Broadban Router???
A (2) eszköznél már nem volt ilyen szerencsém: sikerült 20 percet elvacakolnom, annak ellenére, hogy ez a része már tényleg triviálisnak tűnt. Gondoltam ugyanis, hogy simán client módba teszem, megkérdezi a WPA jelszót, és ennyi, máris netezek a vezetékes hoszton. Hát nem. Volt ott ugyan SURVEY, rányomtam, jött a pop-up ablak, ragyogóan látta 40 db-lel az óhajtott SSID-jű hálózatot, rányomtam a CONNECT-re ebben a pop-up ablakban, el is tűnt az ablak, de nem kérdezte, hogy vajon mi a jelszó ehhez az SSID-hez. Egyszerűen nem kérdezett semmit. Nagyon nem értettem. Aztán gondoltam egyet, és menüben tovább mentem a Security Settings-hez, ezt kitöltöttem azzal a jelszóval, mint az (1) eszköznél tettem, és így már kapcsolódott rá, lett is internet. De könyörgöm, miért ilyen kevéssé egyértelmű?!?! Ennél a menünél, én azt gondoltam, azt szokjuk beállítani, amikor ő adja a hozzáférést (AP). De ezek szerint akkor is itt kell, ha ő kapja a hozzáférést (CLIENT AP). És ha ez a menü kell, akkor miért nem hozza be, ha a SURVEY oldalon a CONNECT-re kattintottam?
No mindegy, készen van, ez a lényeg. És nagyon köszönöm mindannyiótoknak a segítséget! Megerősítettetek abban, hogy ez nem lehet bonyolult, és ennek köszönhetően mertem vállalkozni a WISP jellegű kapcsolatra. Sikerrel, mert mondom, nincs latency probléma sem.