HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2381 Felhasználó inaktív   xavihernandez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 27. 22:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 27. 21:00

Ha csak ennyi kell, akkor feltehetően, mint az XP-n, ezen is van internet megosztás.
Ha a kártya (vezérlő) tudja a bázisállomás üzemmódot, akkor szerintem így egyszerűen megoldható.

Próbáltam, de nem működik.(vagy legalábbis én lámáskodtam - de hát empátiát kérek, hiszen DOS-on, Novell 2-őn és win 3-0-án kezdtem anno 20 éve és több, mint 10 éve legfönebb hobbi szinten nyomom ) Ráadásul nem paraméterezhető (legalábbis grafikus setup-menüből - bár registry mélyén bányászva biztos), tehát még ha működne is, le van butítva fekete-fehérre, jó mikrofosos szokás szerint... szal vagy van vagy nincs és ennyi.... :-s

#2382 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 27. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 27. 21:00

Ha csak ennyi kell, akkor feltehetően, mint az XP-n, ezen is van internet megosztás.
Ha a kártya (vezérlő) tudja a bázisállomás üzemmódot, akkor szerintem így egyszerűen megoldható.

Ezzel meg csak szopni lehet, nem mindig egyszerű.
Make love not Wor.

#2383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 27. 23:22

Próbáltam, de nem működik.(vagy legalábbis én lámáskodtam - de hát empátiát kérek, hiszen DOS-on, Novell 2-őn és win 3-0-án kezdtem anno 20 éve és több, mint 10 éve legfönebb hobbi szinten nyomom )

Ha ilyen régóta működsz, akkor azt is tudhatnád, hogy két topikban nem kérdezzük ugyanazt.
Make love not Wor.

#2384 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 28. 00:40

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 27. 18:58

Tisztelet a mestereknek!
A problémám a következő. Nem tudom egyáltalán megoldható-e... de remélem igen...
Proxy szervert szeretnék alkotni 64 bites win7-en. Van vason egy élő ppoe kapcsolat, dróton, hálókártyán jön be.
És van egy wifi csatoló. Belőle szeretnék proxyt csinálni, annak dedikálni. Tehát a cél hogy a wifi csatolóhoz rendelt ip-címen is kapjak internetet a lanomon, (a pc kvázi router-ként működjön)
Egyetlen proxy szoftver volt hajlandó eddig elindulni, a Spoonproxy, de nem tudom használni sajnos... a setup-olása valahogy számomra kínai...
Előre is kösz a segedelmet...

De ennek mi értelme van? Mit akarsz vele elérni?
Nem egyszerűbb lenne venni egy WiFi-s routert, összedugni az ADSL modemmel, bekonfigolni oszt jóidő?

Vagy Win7-tel akarod szabályozni az internetre esetleg kimerészkedő egyébként meg WiFin hálózatba mászó júzereket?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2385 Felhasználó inaktív   xavihernandez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 01:40

De ennek mi értelme van? Mit akarsz vele elérni?
Nem egyszerűbb lenne venni egy WiFi-s routert, összedugni az ADSL modemmel, bekonfigolni oszt jóidő?

Vagy Win7-tel akarod szabályozni az internetre esetleg kimerészkedő egyébként meg WiFin hálózatba mászó júzereket?

Egyfelől nincs keret (vagy akarat) beszerezni új kütyüt. Itt csak egy szál utp madzag van belógatva, smmilyen modem nincs. Továbbá oprendszert sincs kedvem telepítgetni.
A cél, mint jeleztem, egy proxy alkotása,mivel van itt egy rakat gép, kéne rájuk net, de nem a trágyalé Microsoftos megosztás, ami lassú, bizonytalan és biztontalan (sztem minden ami mikorfos vagy gugli az akármit is mond magáról, lekontrollált és kedvükre turkálnak ha akarnak, legalábbis ez az én parám), hanem egy korrekt megoldás. Amúgy már nézgetek linux-unix emulátort, lehet az lesz az út...
Az ajánlott porxy szotftvereket mind megnéztem, egyiket sem lehet normálisan konfigurálni. Nem akarok sokat ám én, csak egy primitív setup-ot, ahol még egy analfabéta debil is látja, érti, tudja (mellesleg normális renderszek ilyenek; egyszerű, egyértelmű menürendszerekkel, setup-okkal bírnak) hogy eeeeez itt ez a cím, eezzz a lokális ip, eeezzz meg itt aaaammaaaaz, eehhhezzz kőőőtőőőm ezt a nevet/címet/portot/kapcsolatot és ha ezt megcsináltam akkor máris műxik.

Ehhez képest van egy valag szoftver, amiben semmi ilyen egyértelmű menüpont sincs, és ha valamit beállítasz, garantáltan nem úgy műxik, ill sehogysem, Vagy totál fapados és mindent automatán akar csinálni (persze eredménytelenül) vagy pedig túl van komplikálva teljesen feleslegesen és értelmetlenül.. Értem én hogy ultra jó biznszisz, szoftvereket irogatni, amikhez senki nem ért és senki sem tudja használ generális alapismeretekkel, és akkor lehet hívni supportot és lehet oktatni oktatni és oktatni, virágzik a üzlet (a mikorfos is erre hajaz ugyebár, azért variál át, és bonyolít túl verziónként szinte mindent, tök értelmetlenül és feleslegesen, de azért mondjuk ahhoz hülyék, hogy a magokat, motorokat, alapelveket érdemben képesek legyenek átírni, újraírni egy új működő rendszerre, ezért toldják-foldják többnyire a régieket, és a héjakat agyrémesen elmebeteg módon kavarják össze-vissza..) Na mind1, nem hergelem magam, linux lesz a megoldás valszeg... Hacsak valaki nem ad egy jó tippet. (win7 64-en futó Winproxi-t nem találtam, ami hozzáférhető, az egyik sem indul el)

#2386 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 28. 13:46

Egyfelől nincs keret (vagy akarat) beszerezni új kütyüt. Itt csak egy szál utp madzag van belógatva, smmilyen modem nincs.
...

10/100-as switch használtan nem jó? Vagy egy TP-Link TL-WR841N wifi router 3 év garival max. 10 eFt-ért?
Mert ha nem, akkor csak magadnak gyártod a szopást, aztán ha kikapcsolod az internetmegosztós gépet, akkor meg kapod a basztatást a fejedre sűrűn. Kell ez neked?

(Én is 286/6Mhz, DOS 3.31, Novell Netware 2.12, Clipper '87 Summer, stb. variációval kezdtem, de ADSL modem telepítést és SoHo router konfigurálást fél-másfél óra alatt meg lehet tanulni egyedül, úgy, hogy ami rajtad múlik az fél-másfél óra múlva működjön is. Alap.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 28. 13:46

(sztem minden ami mikorfos vagy gugli az akármit is mond magáról, lekontrollált és kedvükre turkálnak ha akarnak, legalábbis ez az én parám), hanem egy korrekt megoldás.

Elejét nem kommentálom, mert nem vagyok orvos. A korrekt megoldás meg egy router, occsóért TPLink.
Make love not Wor.

#2388 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 28. 14:54

Elejét nem kommentálom, mert nem vagyok orvos. A korrekt megoldás meg egy router, occsóért TPLink.

Írtam már neki, majd meglátjuk a reakciót.

Egyébként meg:
Szeva Jahno! Rég láttalak. Mikor iszunk cyberde fórumtársnál legközelebb? Amikor mindegyikünk ráér... :kocc: :reszeg: ;)

szerk: emoticon

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 09. 28. 13:59 -kor

#2389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 14:58

Szeva Jahno! Rég láttalak. Mikor iszunk cyberde fórumtársnál legközelebb? Amikor mindegyikünk ráér... :kocc: :reszeg: ;)

Én most 3 napig a Syma csarnokban, ott annyira vastagon nem érek rá, de lesz jó buli, meg mérnek sört is. Ha valakit érdekelnek koncertek jól.
Make love not Wor.

#2390 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 28. 15:00

Én most 3 napig a Syma csarnokban, ott annyira vastagon nem érek rá, de lesz jó buli, meg mérnek sört is. Ha valakit érdekelnek koncertek jól.

OK, még egyeztetünk, amint áttanulmányoztam az októberi beosztásomat.

#2391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 15:26

OK, még egyeztetünk, amint áttanulmányoztam az októberi beosztásomat.

Vasárnap este Beatrice koncerttel zárnak, de lesz ott akármi, napi 10 órányi ingyenes nagy zenélés, hörgős metál, világzene, afrikai baszok, lányzenekar, ésatöbbi.
Make love not Wor.

#2392 Felhasználó inaktív   xavihernandez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 14:13

10/100-as switch használtan nem jó? Vagy egy TP-Link TL-WR841N wifi router 3 év garival max. 10 eFt-ért?
Mert ha nem, akkor csak magadnak gyártod a szopást, aztán ha kikapcsolod az internetmegosztós gépet, akkor meg kapod a basztatást a fejedre sűrűn. Kell ez neked?

(Én is 286/6Mhz, DOS 3.31, Novell Netware 2.12, Clipper '87 Summer, stb. variációval kezdtem, de ADSL modem telepítést és SoHo router konfigurálást fél-másfél óra alatt meg lehet tanulni egyedül, úgy, hogy ami rajtad múlik az fél-másfél óra múlva működjön is. Alap.)

Rendben köszönöm urak (külön kösz a kedves burkolt le-idiótázást Jahno) bocs az okvetetlenkedésért!
Előbb kicsit próbálkozom még linux-al, ha nem megy, feladom és beszerzek egy nyavajás rútert.
Routereket konfigurálgattam már jó párat, de sosem proxyként. Node biztos nem nagyügy,
Lábcsók

#2393 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 28. 15:41

Routereket konfigurálgattam már jó párat, de sosem proxyként. Node biztos nem nagyügy,

Várj, itt fogalmi zavar van: a proxy és a netosztás 2 külön dolog. Ha az a cél (márpedig azt írtad), hogy az egy darab bejövő utp-dről tudjon dolgozni a géped és egy (vagy több) másik gép is wifi-n, akkor ahhoz nem proxy kell, hanem egy router, ami NAT-ol. Ennek legegyszerűbb és (hosszútávú fogyasztást is számolva) legolcsóbb módja az, hogy veszel egy router-t. Akár használtan, bontóból, vaterán, akármi. Párezerből újan, boltban, garral is megvan.

#2394 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 28. 15:27

Vasárnap este Beatrice koncerttel zárnak, de lesz ott akármi, napi 10 órányi ingyenes nagy zenélés, hörgős metál, világzene, afrikai baszok, lányzenekar, ésatöbbi.

Azabaaaaj... hogy a 12 nap alatt 11 műszakból -ebből 10 éjszakás - pont az utolsó 7 db előtt állok. Október első hétvégéjén tudok először felszabadultan hörögni. Már várom. :alcohol: :-D

#2395 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 28. 15:41

Előbb kicsit próbálkozom még linux-al, ha nem megy, feladom és beszerzek egy nyavajás rútert.
...
Lábcsók

Hosszú szopás ingyért vs router 5 év gari, AFÁs számla, 10k. :lollypop:
...
Köszönjük, megdolgoztunk érte. :nevet: :nevet2:

#2396 Felhasználó inaktív   xavihernandez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 15:37

http://www.linquist.net/geek/proxy

mi a vélemény erről?

#2397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 16:19

Hosszú szopás ingyért vs router 5 év gari, AFÁs számla, 10k. :lollypop:

Vagy 4k. Vagy ha olcsóbb kell, akkor régi TPLinket tán 3500-ért is láttam.
Make love not Wor.

#2398 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2011. 09. 28. 16:37

http://www.linquist.net/geek/proxy

mi a vélemény erről?

20 dollár, ssh megfejtés, sok szopás? Mégis minek, vagy mi lenne?
Make love not Wor.

#2399 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 07:24

Sziasztok!

Egy hónappal ezelőtt pont itt, ezen a fórumon sikerült összehozni egy AP - AP kapcsolatot két családi ház között.
A kapcsolat, ha megy, akkor frankó, kevés az elveszett csomag, ami van (1-2%) azt is simán fel lehet írni annak a rovására, hogy a két AP között nincs optikai kapcsolat, mert ott éktelenkedik egy komplett családi ház.

Igen ám, de a felhasználó azt tapasztalja, hogy gyakran nincs net, és olyankor csak az segít, ha a DHCP-t végző, átjáróként működő, mondjuk azt, hogy 1. AP-t kihúzzák a konnektorból. Ez így eléggé nem klafa.
A héten arra autóztam pont, megálltam, és megint ez volt a szitu: nem kapott a 2. AP-n vezetékkel lógó host gép ip címet. Kihúztam a konnektorból a 2. AP-t, semmi. Átballagtam, kihúztam a konnektorból az 1. AP-t, máris lett DHCP és net.

A két AP típusa ugyanaz, TL-WA5210G - a 10 ezer forint olyan kevés, hogy ennyiért nem lehet stabil AP-t venni?
Nekem otthon egy 5 éves Air Link ap-m van, az 5 év alatt ha kétszer kellett újraindítani..
Jó, otthon az nem is csinál dhcp-t..

Szóval ez normális 10 ezer forintért, vagy valamit rosszul csinálok?

#2400 Felhasználó inaktív   HE-TECH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 17. 04:58

Ilyen AP-t 6-ot is felszereltem már mindegyik pont-pont közötti összeköttetést csinál.
Stabilan működnek, van amelyik már 1 éve...

Esetleg próbáld meg használni a watchdog funkciót bennük. (bár nekem még nem volt rá szükségem)
Mindegyikben beállítod, hogy a másikat pingelje és ha a beállított időn belül nem sikerül neki akkor restartolja magát.
Ez szerintem segíteni fog.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.