Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 01:40
De ennek mi értelme van? Mit akarsz vele elérni?
Nem egyszerűbb lenne venni egy WiFi-s routert, összedugni az ADSL modemmel, bekonfigolni oszt jóidő?
Vagy Win7-tel akarod szabályozni az internetre esetleg kimerészkedő egyébként meg WiFin hálózatba mászó júzereket?
Egyfelől nincs keret (vagy akarat) beszerezni új kütyüt. Itt csak egy szál utp madzag van belógatva, smmilyen modem nincs. Továbbá oprendszert sincs kedvem telepítgetni.
A cél, mint jeleztem, egy proxy alkotása,mivel van itt egy rakat gép, kéne rájuk net, de nem a trágyalé Microsoftos megosztás, ami lassú, bizonytalan és biztontalan (sztem minden ami mikorfos vagy gugli az akármit is mond magáról, lekontrollált és kedvükre turkálnak ha akarnak, legalábbis ez az én parám), hanem egy korrekt megoldás. Amúgy már nézgetek linux-unix emulátort, lehet az lesz az út...
Az ajánlott porxy szotftvereket mind megnéztem, egyiket sem lehet normálisan konfigurálni. Nem akarok sokat ám én, csak egy primitív setup-ot, ahol még egy analfabéta debil is látja, érti, tudja (mellesleg normális renderszek ilyenek; egyszerű, egyértelmű menürendszerekkel, setup-okkal bírnak) hogy eeeeez itt ez a cím, eezzz a lokális ip, eeezzz meg itt aaaammaaaaz, eehhhezzz kőőőtőőőm ezt a nevet/címet/portot/kapcsolatot és ha ezt megcsináltam akkor máris műxik.
Ehhez képest van egy valag szoftver, amiben semmi ilyen egyértelmű menüpont sincs, és ha valamit beállítasz, garantáltan nem úgy műxik, ill sehogysem, Vagy totál fapados és mindent automatán akar csinálni (persze eredménytelenül) vagy pedig túl van komplikálva teljesen feleslegesen és értelmetlenül.. Értem én hogy ultra jó biznszisz, szoftvereket irogatni, amikhez senki nem ért és senki sem tudja használ generális alapismeretekkel, és akkor lehet hívni supportot és lehet oktatni oktatni és oktatni, virágzik a üzlet (a mikorfos is erre hajaz ugyebár, azért variál át, és bonyolít túl verziónként szinte mindent, tök értelmetlenül és feleslegesen, de azért mondjuk ahhoz hülyék, hogy a magokat, motorokat, alapelveket érdemben képesek legyenek átírni, újraírni egy új működő rendszerre, ezért toldják-foldják többnyire a régieket, és a héjakat agyrémesen elmebeteg módon kavarják össze-vissza..) Na mind1, nem hergelem magam, linux lesz a megoldás valszeg... Hacsak valaki nem ad egy jó tippet. (win7 64-en futó Winproxi-t nem találtam, ami hozzáférhető, az egyik sem indul el)