HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2461 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 09. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 09. 18:35

Kb. mióta a 64bites Win-t raktam fel a 32-es helyett. Más változás nincs, mindent ugyanúgy állítottam be, osztottam meg és mégse...

Milyen eszköz? Másodszor kérdezem..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2462 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 09. 18:38

Az 1db eszköz miatt, aminek kéne a Wi-Fi még nem fogok router-t venni, mert felesleges. Így ez tökéletes volt és ha rájönnék mi kuszálódott el, akkor jó eséllyel a jövőben is tökéletesen elég lenne, de azért köszi az "építő" hozzászólást!

Elég jellemzően egy eszköz miatt szokott lenni wifis router, meg amúgy bármi feladathoz, ahol szükséges egynél több eszközre net. Meg ha telefonon netezni akarsz, mennie kell a gépnek, holott olyankor pont nem a gép előtt ülsz. Szerintem vegyél egy routert, és a gépet kösd rá wifin, a net kábelét+routert el tudod rakni akárhova, ahol nincs útban, nem látszik. Ha maradunk a szopás témakörén belül, akkor eszközillesztő frissítése kerülhet képbe, az adott kártya (melynek típusát kérdeztem..) nem feltétlenül megy jól 64b-es W7-tel.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2463 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 09. 18:55

nos, van egy probléma, amit valahogy nem tudok megfejteni.

adott egy Intel 3945ABG wlan-os notebook, win xp 32bit hun installal.
szimptóma: hibernálás után nincs internet. belső hálózat pingelhető (routerig), de kívülre nem lát már. a vicces az, hogy gép újraindítása után is megmarad ez az állapot. dns flushelve, dhcp újraregisztrálva, routerből dhcp reserve törölve, stb. egyszerűen ezután nem hajlandó kilátni a netre. az érdekesség az, hogy véletlenszerűen produkálja ezt. van, mikor többször lehibernálom, és nincs ez a jelenség. viszont ha bejön ez a jelenség, onnantól kezdve az adott routeren keresztül nem lát ki. a poén az egészben az, hogy ha lehibernálom, elviszem egy másik AP-hoz, felcsatlakozok, akkor meg működik :) erre esetleg valakinek ötlet ? :)

-C0pp3rM!n3-

#2464 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 04. 09. 19:55

nos, van egy probléma, amit valahogy nem tudok megfejteni.

adott egy Intel 3945ABG wlan-os notebook, win xp 32bit hun installal.
szimptóma: hibernálás után nincs internet. belső hálózat pingelhető (routerig), de kívülre nem lát már. a vicces az, hogy gép újraindítása után is megmarad ez az állapot. dns flushelve, dhcp újraregisztrálva, routerből dhcp reserve törölve, stb. egyszerűen ezután nem hajlandó kilátni a netre. az érdekesség az, hogy véletlenszerűen produkálja ezt. van, mikor többször lehibernálom, és nincs ez a jelenség. viszont ha bejön ez a jelenség, onnantól kezdve az adott routeren keresztül nem lát ki. a poén az egészben az, hogy ha lehibernálom, elviszem egy másik AP-hoz, felcsatlakozok, akkor meg működik :) erre esetleg valakinek ötlet ? :)

-C0pp3rM!n3-

eh, eszközkezelőben kártya eltávolít, restart, és működik. de ilyet én még nem láttam ...

-C0pp3rM!n3-

#2465 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 04. 09. 17:52

Elég jellemzően egy eszköz miatt szokott lenni wifis router, meg amúgy bármi feladathoz, ahol szükséges egynél több eszközre net. Meg ha telefonon netezni akarsz, mennie kell a gépnek, holott olyankor pont nem a gép előtt ülsz. Szerintem vegyél egy routert, és a gépet kösd rá wifin, a net kábelét+routert el tudod rakni akárhova, ahol nincs útban, nem látszik. Ha maradunk a szopás témakörén belül, akkor eszközillesztő frissítése kerülhet képbe, az adott kártya (melynek típusát kérdeztem..) nem feltétlenül megy jól 64b-es W7-tel.

Ez lenne az eszköz: http://www.edimax.co..._id=1&pl2_id=44

Tudomásom szerint a 64bit-es Win-el sincs gondja az illesztőprogramjának, már csak talán azért sem, mert közben beugrott, hogy a 64bites Win telepítése után 2-3 nappal még tudtam használni. Aztán bexart, csak nem tudok rájönni, hogy miért. Egyébként még visszatérve a router-es dologra: a telefonon netezni nem akarok, arra szoktam használni az itthoni szórt netet, hogy ha kell valami a play áruházból vagy frissíteni az alkalmazásokat rajta, akkor azt meg tudjam csinálni. Ez viszont általában 5 percnél nem szokott több lenni és olyankor egyébként is a gép előtt ülök. Nincs szükségem úgy netre, hogy a pc-m ne menjen. Ezért ideális nekem ez a megoldás, hogy amikor megy a gép, akkor szór netet a telefonnak is, aztán elintézem azt a pár frissítést vagy letöltést amit akarok és onnantól kezdve semmi szükségem a wifi-re. Erre meg tökéletesen megfelel ez az usb-s adapter/ap.

#2466 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 09. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 09. 20:59

Ez lenne az eszköz: http://www.edimax.co..._id=1&pl2_id=44

Tudomásom szerint a 64bit-es Win-el sincs gondja az illesztőprogramjának, már csak talán azért sem, mert közben beugrott, hogy a 64bites Win telepítése után 2-3 nappal még tudtam használni. Aztán bexart, csak nem tudok rájönni, hogy miért. Egyébként még visszatérve a router-es dologra: a telefonon netezni nem akarok, arra szoktam használni az itthoni szórt netet, hogy ha kell valami a play áruházból vagy frissíteni az alkalmazásokat rajta, akkor azt meg tudjam csinálni. Ez viszont általában 5 percnél nem szokott több lenni és olyankor egyébként is a gép előtt ülök. Nincs szükségem úgy netre, hogy a pc-m ne menjen. Ezért ideális nekem ez a megoldás, hogy amikor megy a gép, akkor szór netet a telefonnak is, aztán elintézem azt a pár frissítést vagy letöltést amit akarok és onnantól kezdve semmi szükségem a wifi-re. Erre meg tökéletesen megfelel ez az usb-s adapter/ap.

És ehhez a telefon 3G-s lehetősége akkor nem lehet elég, vagy fér bele valami ingyenes keretbe? Ez végülis annyira nem régi kártya. Tesztelni tudod, hajlandó csatlakozni AP-hez? Hálózati konfigurációban mi szerepel, telefon pingelhető?

#2467 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2012. 04. 09. 23:31

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 04. 09. 21:12

És ehhez a telefon 3G-s lehetősége akkor nem lehet elég, vagy fér bele valami ingyenes keretbe? Ez végülis annyira nem régi kártya. Tesztelni tudod, hajlandó csatlakozni AP-hez? Hálózati konfigurációban mi szerepel, telefon pingelhető?

Az igazság szerint, nem akarok semmilyen mobilnetre költeni, ingyenes keretet meg azért nem, mert néha a frissítések 50-60mb-ok is szoktak lenni és akkor az már nem igazán fér bele semmilyen ingyenes csomagba. Viszont közben megoldódott a dolog, a Connectify nevű programmal tökéletesen megy minden. Igaz ez a progi a Microsoft virtual wi-fi adapterét használja, nem az Edimax sajátját. Mondjuk mindegy is, a lényeg, hogy megy. Ettől függetlenül köszi a hozzászólást!

#2468 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 00:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 10. 00:31

a Connectify nevű programmal tökéletesen megy minden. Igaz ez a progi a Microsoft virtual wi-fi adapterét használja, nem az Edimax sajátját. Mondjuk mindegy is, a lényeg, hogy megy. Ettől függetlenül köszi a hozzászólást!

Szomszéd topikban pont ezzel szopoltak, majd ha lassú lesz a gépen a kábeles net, akkor ez is jusson eszedbe.
Make love not Wor.

#2469 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 06:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 10. 00:31

Az igazság szerint, nem akarok semmilyen mobilnetre költeni, ingyenes keretet meg azért nem, mert néha a frissítések 50-60mb-ok is szoktak lenni és akkor az már nem igazán fér bele semmilyen ingyenes csomagba. Viszont közben megoldódott a dolog, a Connectify nevű programmal tökéletesen megy minden. Igaz ez a progi a Microsoft virtual wi-fi adapterét használja, nem az Edimax sajátját. Mondjuk mindegy is, a lényeg, hogy megy. Ettől függetlenül köszi a hozzászólást!

A Virtual Wifi is a beépítettet használja. Virtuálisan nem lehet rádióadást szórni, a fizikai eszköz kezeléséhez meg az illesztőprogramjára mindenképpen szükség van. De ha így megy, akkor rendben van.

#2470 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 04. 10. 06:01

A Virtual Wifi is a beépítettet használja. Virtuálisan nem lehet rádióadást szórni, a fizikai eszköz kezeléséhez meg az illesztőprogramjára mindenképpen szükség van. De ha így megy, akkor rendben van.

Igazad van. A meghajtóra szükség van és efölött egy újabb szint a kezelőfelület.
USB-s cuccal jártam úgy, h átdugtam egy másik likba. Oda is feltelepítette a meghajtót, de ezt már a saját készletéből valóval tette, ami nem volt kompatibilis a cucihoz adott kezelőfelülettel.

#2471 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 14:06

Sziasztok!

Van egy TP-link routerem, a szobában és az étkezőben laptop. A probléma a jelerősség. Mivel régi házról van szó, van egy támfal (1m vastag) plusz néhány kisebb fal is, ami árnyékol. Namost alapból 5dB jelerősségü az antennája a routernek, van értelme lecserélni erőssebre javulni fog a helyzet vagy ez csak parasztvakitás? A másik dolog, amiben viszot "hiszek" ha az antennát kivezetem az előszobáig a támfalon áthozva. Viszont nem tudom milyen kábel kellene az antennához. A gyári az (LMR-400)jelzésü, de itthon nem találok ilyet illetve csak arany árban. A gári ez elvileg, csak erről le kell vágnom a csatikat, hogy áthuzzam a falban.
http://ipon.hu/websh...nt24ec12n/41171
Tud valaki segiteni merre keressek nem hiszem el, hogy a csupasz kábel drágább mint a legyártott? Persze csak ha nem jó az antenna csere akkor csinálnám a második verziot.

#2472 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Dikri - Dátum: 2012. 04. 10. 15:06

Tud valaki segiteni merre keressek nem hiszem el, hogy a csupasz kábel drágább mint a legyártott? Persze csak ha nem jó az antenna csere akkor csinálnám a második verziot.

Tedd át a routert a fal innenső oldalára. Ez ilyen, de hiába toldod, kábelen ugyanúgy veszni fog a jel, mint ha a fal csillapítaná.
Make love not Wor.

#2473 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 10. 00:40

Szomszéd topikban pont ezzel szopoltak, majd ha lassú lesz a gépen a kábeles net, akkor ez is jusson eszedbe.

Ok, bár eleve csak akkor indítom el, amikor kell, ezért ki is vettem a startup programok közül. Így meg még kapcsolatként sem jelenik meg a gépen, de azért köszi, ha lassúl a netem, majd tudni fogom hol keressem a hibát.

#2474 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 04. 10. 06:01

Mondjuk ezzel kapcsolatban akkor csak azt nem értem, hogy az Edimax saját felületével miért nem tudtam csatlakozni, és miért tudok a Connectify-al, hiszen akkor a driver ezek szerint ugyanaz mindkét progi "alatt".

#2475 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 10. 15:51

Mondjuk ezzel kapcsolatban akkor csak azt nem értem, hogy az Edimax saját felületével miért nem tudtam csatlakozni, és miért tudok a Connectify-al, hiszen akkor a driver ezek szerint ugyanaz mindkét progi "alatt".

Edimax. az biztos AP-t csinált az USB-s eszközből? Elég ritka az ilyen megoldás.
Make love not Wor.

#2476 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 10. 17:28

Edimax. az biztos AP-t csinált az USB-s eszközből? Elég ritka az ilyen megoldás.

Igen, a kezelőszoftverében volt egy menü, ahol válthattam, hogy wifi vevőként vagy ap-ként akarom e használni. Utóbbinál pedig a fentebb írt módon a megosztott netet szórta, amíg úgy nem döntött, hogy mégse...

#2477 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 10. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 10. 18:24

Igen, a kezelőszoftverében volt egy menü, ahol válthattam, hogy wifi vevőként vagy ap-ként akarom e használni. Utóbbinál pedig a fentebb írt módon a megosztott netet szórta, amíg úgy nem döntött, hogy mégse...

Próbáld meg, h (az eszközvezérlőben) letelepíted, majd az újratelepítésnél a saját szoftver telepítést kéred (vagy ha van, akkor szoftverfrissítés opcióval).

#2478 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 04. 10. 23:49

Próbáld meg, h (az eszközvezérlőben) letelepíted, majd az újratelepítésnél a saját szoftver telepítést kéred (vagy ha van, akkor szoftverfrissítés opcióval).

Próbáltam már, de ahogy rádugom az usb-re, a Win rögtön telepíti hozzá a drivert, így már amikor a saját driverét akarnám telepíteni azt nem engedi, mondván, hogy a telepített driver frissebb.

#2479 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 04. 11. 17:25

Próbáltam már, de ahogy rádugom az usb-re, a Win rögtön telepíti hozzá a drivert, így már amikor a saját driverét akarnám telepíteni azt nem engedi, mondván, hogy a telepített driver frissebb.

Akkor mondd meg neki, hogy márpedig te kézzel telepítesz hozzá drivert...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2480 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 04. 11. 18:28

Akkor mondd meg neki, hogy márpedig te kézzel telepítesz hozzá drivert...

Nincs változás, kézi telepítésnél is (már amennyiben egyre gondolunk) azt írja, hogy a jelenlegi driver frissebb és nem cseréli.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.