HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN III - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN III

#2521 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 07. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 06. 07. 18:31

"A" routert hagyod, "B" -re betolsz egy client bridged mode-ot az "A"-ra, ip-nek adsz egy 192.168.0.0 poolból egy static IP-t, gateway-nek megadod neki az "A" ip címét, dhcp-t meg forward-ra állítod (ha tud ilyet).

Ha két külön subnetet akarsz, akkor client bridged helyett repeater mode-ban csatlakoztatod "B"-t "A"-hoz, és akkor tudod használni a 192.168.1.1 subnetet.

Ne bonyolítsd, elég a mazzagos. A B meg mivel router, jó eséllyel nem tud kliens módot. tána meg wifit főleg és gondolom inkább ez lenne a cél. Repeater módot sem értem, annál miért lenne 2 külön subnet csak úgy? Kis híján layer2 az egész repeaterkedés.
Make love not Wor.

#2522 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 07. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 07. 19:20

Ne bonyolítsd, elég a mazzagos. A B meg mivel router, jó eséllyel nem tud kliens módot. tána meg wifit főleg és gondolom inkább ez lenne a cél. Repeater módot sem értem, annál miért lenne 2 külön subnet csak úgy? Kis híján layer2 az egész repeaterkedés.

hátőőő a repeater az layer1 inkább, gondoljunk csak bele egy hub-ba, ami csak dobálja tovább a jeleket az összes portján (collision powa), ha differens szubnet van, routeolni kéne, ami soho környezetben már layer3 móka. ddwrtnél repeater módban oldják meg, azonos subnetben meg client bridged módban. Bár szerintem a két router default firmware-rel van, úgyhogy franc se tudja, hogy milyen módokat tud.

-C0pp3rM!n3-

#2523 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 06. 07. 19:28

hátőőő a repeater az layer1 inkább, gondoljunk csak bele egy hub-ba

Én a subnetre értettem, hogy összes eszköz repeaterrel együtt egy layer2es hálózat.
Make love not Wor.

#2524 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 07. 21:57

Én a subnetre értettem, hogy összes eszköz repeaterrel együtt egy layer2es hálózat.

hja értem. de az úgy még mindig nem tud routeolni :\ kolléga meg differens subnetet akar összerakni.

-C0pp3rM!n3-

#2525 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 06. 08. 10:09

hja értem. de az úgy még mindig nem tud routeolni :\ kolléga meg differens subnetet akar összerakni.

-C0pp3rM!n3-

Szerintem nem akar, csak így jött neki össze... :D
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2526 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 06. 08. 10:09

-C0pp3rM!n3-

Nem akar, de mi a baj ezzel, ha a második router WAN oldalát az első souter lanjába dugja? Működik, nem? Legfeljebb ami vasat az első routerhez dug, az nem éri el simán hálózattal a második routerben lévő gépeket. Másodikról az elsőben lévőket el lehet, ha meg csak netezni akar, akkor kit érdekel a külön lan? Legalább elszeparált :-)
Make love not Wor.

#2527 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 08. 11:17

Nem akar, de mi a baj ezzel, ha a második router WAN oldalát az első souter lanjába dugja? Működik, nem? Legfeljebb ami vasat az első routerhez dug, az nem éri el simán hálózattal a második routerben lévő gépeket. Másodikról az elsőben lévőket el lehet, ha meg csak netezni akar, akkor kit érdekel a külön lan? Legalább elszeparált :-)

hát lehet nem akar. aztán majd kitalálja, hogy az is jó lenne :Đ figyeld csak meg :Đ

-C0pp3rM!n3-

#2528 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 06. 09. 12:50

hát lehet nem akar. aztán majd kitalálja, hogy az is jó lenne :Đ figyeld csak meg :Đ

-C0pp3rM!n3-

Evés meg étvágy, illetve odanyújtott kisujj esete?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2529 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2012. 06. 09. 16:27

Hali!

Továbbra is gondom van az otthoni wifi-vel. Eddig a Connectify-t használtam, de nem tudom miért már nem működik. A Share over-ben nem látom a megoszott adaptert. Próbáltam egy sima Win7-es virtuális wifi adaptert csinálni, sikerült is, el is indult, meg is osztottam felé a netet, rá is tudok kapcsolódni, de hiába, mert nem jön rajta át a net. Tűfalat már megnéztem, az nem lehet gond (legalábbis kikapcsolatam a csatlakozás idejére és nem hozott változást). Ha van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond, azt szívesen venném. A wifit hardveresen egy usb-s stick szolgáltatja.

#2530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 06. 09. 17:27

Továbbra is gondom van az otthoni wifi-vel. Eddig a Connectify-t használtam, de nem tudom miért már nem működik.

A wifit hardveresen egy usb-s stick szolgáltatja.

Ezzel csak szopni lehet, hajítsd ki a szoftveres megoldásokat és végy egy routert.
Make love not Wor.

#2531 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 09. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 09. 21:51

Ezzel csak szopni lehet, hajítsd ki a szoftveres megoldásokat és végy egy routert.

Lehet, de csak azért, mert 1 héten 1x, 5 percre wifi-re "raknám" a telefonom, azért tök felesleges a router. Több gép nincs, az az egy ami van, annak meg ott a közvetlen elérés.

Szerkesztette: Mercury 2012. 06. 09. 23:23 -kor

#2532 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 23:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2012. 06. 09. 17:27

Hali!

Továbbra is gondom van az otthoni wifi-vel. Eddig a Connectify-t használtam, de nem tudom miért már nem működik. A Share over-ben nem látom a megoszott adaptert. Próbáltam egy sima Win7-es virtuális wifi adaptert csinálni, sikerült is, el is indult, meg is osztottam felé a netet, rá is tudok kapcsolódni, de hiába, mert nem jön rajta át a net. Tűfalat már megnéztem, az nem lehet gond (legalábbis kikapcsolatam a csatlakozás idejére és nem hozott változást). Ha van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond, azt szívesen venném. A wifit hardveresen egy usb-s stick szolgáltatja.

dobj egy gépről egy "route print" outputot, meg írd le a ip-ket, lehet félre van routeolva picit a helyzet. (win képes elqrni a def.gw-t). Bájdövéj, a hálózati architektúrát is felvázolhatnád, mert ennek így se eleje, se vége.

-C0pp3rM!n3-

#2533 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 09:10

Tiszteletem,

Az a valószínűleg sokadjára feltett kérdésem lenne, hogy milyen Wifi routert, illetve adaptert ajánlotok otthoni használatra?

Pár részlet:
- Árkategória igazából nem kötött. Nyilván nem akarom a csillagos eget megfizetni egy sima otthoni hálózatért, ellenben azért a durábilitás és megbízhatóság fontos lenne, ezek miatt hajlandó vagyok akár többet is áldozni rá.
- 75 nm2-es panellakásról van szó, és lakáson belülre kell a net (nincs autóm, de ha lenne se akarnék a parkolóból netezni, a szembe szomszéd meg használja csak a magáét)
- Otthoni gépeken egy Win7 64 bit megy, illetve 3 Win Xp, de ahogy az idő múlik a gumi nyúlik, és ez nyilván változhat.
- DIGINET van használva (BaseNET vagy TopNET, őszintén szólva nem emlékszem, tudom, szegénységi bizonyítvány), kábeles, ezt részben a kábeldzsungel, részben a szuperintelligencs mobil net-elérése miatt akarom wifi-re cserélni.
- Nincsenek extra igények, hacsak az nem extra, hogy minden nagyjából ugyanúgy működjön, mint eddig, értsd: lehessen torrentezni 'élvezhető' sebességen, ha éppen arra támad kedvem, hogy szigorúan legálisan letöltsek a gépemre pár DVD-nyi linux verziót...

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, elnézést, ha már agyonrágott csontról lenne szó, és további kellemeset mindenkinek.
Gergely

#2534 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 10:01

Idézet

Üzenet megtekintéseIdézet: Bendes - Dátum: 2012. 06. 25. 10:10

Az a valószínűleg sokadjára feltett kérdésem lenne, hogy milyen Wifi routert, illetve adaptert ajánlotok otthoni használatra?

Valamelyik TPLinket, nyilván ha torrent, meg miazmás igény akad, akkor ne a 3ezres felé nézelődj, hanem kb. 10 alatti/környéki magasság.
Make love not Wor.

#2535 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 10:20

Tiszteletem,

Pár részlet:
- Árkategória igazából nem kötött. Nyilván nem akarom a csillagos eget megfizetni egy sima otthoni hálózatért, ellenben azért a durábilitás és megbízhatóság fontos lenne, ezek miatt hajlandó vagyok akár többet is áldozni rá.
- 75 nm2-es panellakásról van szó, és lakáson belülre kell a net (nincs autóm, de ha lenne se akarnék a parkolóból netezni, a szembe szomszéd meg használja csak a magáét)
- Otthoni gépeken egy Win7 64 bit megy, illetve 3 Win Xp, de ahogy az idő múlik a gumi nyúlik, és ez nyilván változhat.
- DIGINET van használva (BaseNET vagy TopNET, őszintén szólva nem emlékszem, tudom, szegénységi bizonyítvány), kábeles, ezt részben a kábeldzsungel, részben a szuperintelligencs mobil net-elérése miatt akarom wifi-re cserélni.
- Nincsenek extra igények, hacsak az nem extra, hogy minden nagyjából ugyanúgy működjön, mint eddig, értsd: lehessen torrentezni 'élvezhető' sebességen, ha éppen arra támad kedvem, hogy szigorúan legálisan letöltsek a gépemre pár DVD-nyi linux verziót...

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, elnézést, ha már agyonrágott csontról lenne szó, és további kellemeset mindenkinek.
Gergely

TP-Link-ből, ha elég a 100 Mbit-es belső háló, akkor:

http://www.argep.hu/...uct_871618.html

Ha viszont sokat másolnál belső hálózatban, akkor optimálisabb a gigabites:

http://www.argep.hu/...ct_1177623.html

Utóbbi előnyösebb a TopNet-hez is, van USB port-ja pl. nyomtatószervernek, fájlmegosztáshoz, de wifi-n kb. ugyanannyit tudnak...

Szerk:

Jah, ha wifi-vel zsúfolt környéken laksz, akkor már érdemes elgondolkodni egy az 5 GHz-es tartományban működő routeren, de ezt jelenleg még kevés laptop tudja meghálálni:

http://www.argep.hu/...2543ND&x=43&y=6

Szerkesztette: StSanya 2012. 06. 25. 10:31 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2536 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 06. 25. 12:20

TP-Link-ből, ha elég a 100 Mbit-es belső háló, akkor:

http://www.argep.hu/...uct_871618.html

Ha viszont sokat másolnál belső hálózatban, akkor optimálisabb a gigabites:

http://www.argep.hu/...ct_1177623.html

Utóbbi előnyösebb a TopNet-hez is, van USB port-ja pl. nyomtatószervernek, fájlmegosztáshoz, de wifi-n kb. ugyanannyit tudnak...

Szerk:

Jah, ha wifi-vel zsúfolt környéken laksz, akkor már érdemes elgondolkodni egy az 5 GHz-es tartományban működő routeren, de ezt jelenleg még kevés laptop tudja meghálálni:

http://www.argep.hu/...2543ND&x=43&y=6

Köszönöm szépen a tippeket, úgy látom, akkor a TP-LINK-ből valamelyik javaslat lesz a nyerő. Valószínűleg a második helyezett, mondván, hogy az sosem baj ha többet tud a ketyere.

Szerkesztette: Bendes 2012. 06. 25. 19:41 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Bendes - Dátum: 2012. 06. 25. 20:34

Köszönöm szépen a tippeket, úgy látom, akkor a TP-LINK-ből valamelyik javaslat lesz a nyerő. Valószínűleg a második helyezett, mondván, hogy az sosem baj ha többet tud a ketyere.

Ha még többet szánsz rá, akkor esetleg:
TP-Link WDR4300 , ez már rendes dual-band (egyszerre megy a 2,4 és az 5 GHz).
 aláírás
Spoiler

#2538 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Bendes - Dátum: 2012. 06. 25. 20:34

Tp-linknél figyelj oda, nehogy véletlenül 1042 legyen a 1043 helyett.

#2539 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 11:44

Azért a kábeleket hagyd majd még ott pár napig, mert nem biztos, hogy az egész lakásban értelmes sebességgel fog menni a wifi. Persze msn, net, skype, és hasonlókra elég lesz, de ha teljes sebességgel akarsz tölteni, akkor arra lehet, hogy kevés lesz. Nekem is ilyen 1043-as van, meg legtöbbször egyetlen laptop van "rákötve", router és a laptop között egy 25cm-es téglafal van, meg kb. öt méternyi távolság, és a router admin felülete 60-70Mbit sebességnél többet még nemigazán láttam, hogy mutatott volna. Pedig a laptop is n-es wifis, meg ugye a router is. Amúgy jó cucc a router, csak ajánlani tudom, de azért a wifinek a természetéből fakadóan vannak a korlátai.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2540 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2012. 06. 26. 12:11

Tp-linknél figyelj oda, nehogy véletlenül 1042 legyen a 1043 helyett.

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 26. 13:44

Azért a kábeleket hagyd majd még ott pár napig, mert nem biztos, hogy az egész lakásban értelmes sebességgel fog menni a wifi. Persze msn, net, skype, és hasonlókra elég lesz, de ha teljes sebességgel akarsz tölteni, akkor arra lehet, hogy kevés lesz. Nekem is ilyen 1043-as van, meg legtöbbször egyetlen laptop van "rákötve", router és a laptop között egy 25cm-es téglafal van, meg kb. öt méternyi távolság, és a router admin felülete 60-70Mbit sebességnél többet még nemigazán láttam, hogy mutatott volna. Pedig a laptop is n-es wifis, meg ugye a router is. Amúgy jó cucc a router, csak ajánlani tudom, de azért a wifinek a természetéből fakadóan vannak a korlátai.

Újfent köszönöm a tippeket, vigyázni fogok a típusszámra, illetve úgy is terveztem, hogy először összerakom, megnézem mindenhol hogy megy a net (csak a Win7 64 bit-en, azaz nálam lesz torrent-letöltés, a többinél csak chat/skype/sima netezés fog folyni, ha igaz), és csak aztán tépem ki a falból a kábeleket.

Gondolom érdemes rátenni egy custom firmware-t a routerre, ezt jól sejtem? :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.