HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1101 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 12. 10:38

Hi

Közben megnéztem ami a netgear képen van.
USB Mini Print Server.
Egyik fele lan másik USB igy lehet routerhez csatlakoztatni.
Persze az ára eléggé meglepett. 10e ft.
Akkor más sokkal jobb választás az asus vagy usr amibe alapból beleépítik.

Néztem az 500gP routert, de drágább azért nem említettem.
Egyébként ha már asusod van, hogy birja a töltögetést, torrentet, internetes esetleg local játékot?
Köszi az infót a nyomtató telepítésről, ha jól értem minden hálozaton lévő gépen telepíteni kell a nyomtató driverét?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1102 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 13:36

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 12., szombat - 10:38

Hi

Néztem az 500gP routert, de drágább azért nem említettem.
Egyébként ha már asusod van, hogy birja a töltögetést, torrentet, internetes esetleg local játékot?
Köszi az infót a nyomtató telepítésről, ha jól értem minden hálozaton lévő gépen telepíteni kell a nyomtató driverét?

Üdv
szabi

Nekem ezelott is Asusom volt, nagyon meg vagyok elegedve a markaval. Birja a toltogetest, a router magatol sosem disconnetalt, es az antennaja is eleg nekem.
Nalunk csak egy gep van, arra fel van rakva, gondolom a tobbire is felkene.

#1103 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 14:04

Köszi az infókat.  ;)
Akárhogy is nézem ebben az árban, nincs párja az asus és usr routereknek, ha a nyomtató dolog is fontos.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1104 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 21:54

Nah, hölgyek-urak az elkövetkezendő néhány napban szeretnék néhány abszolút kezdő kérdést feltenni a router és modem kategóriában. Előre jelzem hogy jelenleg teljesen zeromorphema vagy ezügyben. Még nem olvastam át a topikot, de ígérem hamarosan megteszem. (Most épp a Computer Panorama-s "Router iskolá"-t olvasgatom. Remélem "korrekt", "szakértői" válaszokat kapok, mert sajnos nagyon sürget az idő.  :(

Szóval adott egy ADSL előfizetés, amit az eddigi 1 gép helyett kettőn szeretnénk használni (egyszerre is).
Ha jól sejtem akkor pontosan erre való a router, és nem a switch.

Először is létezik-e, pontosabban mennyire gyakori az olyan router ami USB-s modemet tud fogadni?

Az USB-s és a "klasszikus" modemes net között annyi a különbség, hogy a nem USB-s modemnek kell táp, és a modem a hálókártyára csatlakozik? Ezt hívják Ethernetnek?  Sajnos nem láttam még ilyet...

Nekem kifejezetten ADSL routert kell vennem, vagy vannak "általánosabb" típusok is?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1105 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 17:40

Igen, router kell neked. Cable/ADSL. USB-t felejtsd el, helyette UTP kábel RJ45 dugóval.

#1106 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 21:57

Melyik a jobb?

LINKSYS BEFSX41
ZYXEL P660H
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

#1107 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 22:33

Nem egyforma a kettő. A Linksys UTP RJ45 kábelen (hálókábelen) keresztül kapja az internetet. A Zyxel meg nem.

Linksys:
Kép

Zyxel:
Kép

#1108 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 07:55

Ebből az MDI/MDIX dologból származhat valamilyen hátrányom? Ezeket találtam róla:

My Webpage1
My Webpage2

Igazából én a Zyxel mellett voksolnék, mert tudja a sávszél-kiosztást. Vagy vegyem inkább a Linksys-t és próbálkozzak Netlimiterrel :confused:

#1109 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 08:30

Úgy látom mégsem tudja, csak priorizálni lehet. Netlimiter jelenthet megoldást? (Persze ha a "fő" gép is be van kapcsolva.)

#1110 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:42

PC-PC közé csavart kábel kell, PC-eszköz közé egyenes. De, ahogy második linked is írja: "Newer routers, hubs and switches (including some 10/100, and all 1 Gigabit or 10 Gigabit devices) use Auto MDI/MDIX to automatically switch to the proper configuration once a cable is connected." Több, mint 4 éves switch-em is auto MDI/MDIX.

Idézet

Netlimiter jelenthet megoldást? (Persze ha a "fő" gép is be van kapcsolva.)

Ha az otthoni gépek között akarod beállítani a sávszélesség elosztást, akkor a Netlimiter jó.
Router esetén olyan, hogy "fő" gép nem lesz. Minden számítógépre telepíted a szabályzó programot.

#1111 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 11:08

létezik olyan router, amibe USB-s HSDPA modemet lehet dugni?
vagy olyanból mit ajánlotok, amibe beépített HSDPA modem lenne, és csak simkártya kell bele?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 11:55

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 12:08

létezik olyan router, amibe USB-s HSDPA modemet lehet dugni?
vagy olyanból mit ajánlotok, amibe beépített HSDPA modem lenne, és csak simkártya kell bele?

LinkSysnek van, Vodával teljesen jól működik.
Make love not Wor.

#1113 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 19:03

thx, közben megleltem énis :)
(persze találtam másikat is, de azok az 50-100 K körüli árukkal felejtősek :p)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1114 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 19:47

Idézet: Fresi - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 10:42

Router esetén olyan, hogy "fő" gép nem lesz. Minden számítógépre telepíted a szabályzó programot.

Ööö arra gondoltam hogy amikor az én gépem nem megy akkor a másik használhatja a teljes sávszélt, amikor viszont igen, akkor le lesz korlátozva.  :think:

Miért kell ehhez mindkét gépre Netlimiter?  :confused:

#1115 Felhasználó inaktív   thali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 18. 20:11

Ööö arra gondoltam hogy amikor az én gépem nem megy akkor a másik használhatja a teljes sávszélt, amikor viszont igen, akkor le lesz korlátozva.  gondolkodik.gif

Ezt azok a routerek tudják amelyeken , lehet a sávszélt menedzselni, lásd pl Zyxel.

Ment egy privi.

#1116 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:22

Sziasztok!

Sok javítási próbálkozás után úgy döntöttem, hogy lecserélem a routeremet. Ahogy nézegettem az utóbbi hozzászólásokat, elég nagytudású routereket kerestek a többiek, nekem elég lenne egy 4 portos, 100 megás, wi-fis router, különösebb extra nélkül. Ha lehet, ne legyen túl drága, 10-15 ezer forint körül mondjuk. Nekem eddig az jött le, hogy a Linksys vagy az Asus ebbe az árkategóriába eső darabjai a legjobbak, de mégis melyiket vagy esetleg valami mást?

Mielőtt döntenék, azért itt is felteszem a kérdést, hogy biztos reménytelen-e az eddigi router. Alapvetően ugyan működik, de se a letöltés, se a honlap nézegetés sebessége nem éri el azt a szintet, mint amikor közvetlen internetkapcsolatot használnék. SMC 7004VBR v1 routerről van szó. Van benne port forward a torrent és a DC miatt, 3 gép kapcsolódik rá, mindkettő viszonylag nagy terheléssel. Volt már mindenféle reset, switchet is iktattam be, hogy csak egy kábelt kezeljen a router (máshol tanácsolták), de végleges megoldásra nem leltem, néha jobb a helyzet, néha rosszabb. Arra már nem nagyon emlékszem, az elején milyen volt, már rég óta nem az igazi.

Köszönöm előre is az ajánlatot vagy az esetleges segítséget!

#1117 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:34

Idézet: Nightquest - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 18:22

Sziasztok!

Sok javítási próbálkozás után úgy döntöttem, hogy lecserélem a routeremet. Ahogy nézegettem az utóbbi hozzászólásokat, elég nagytudású routereket kerestek a többiek, nekem elég lenne egy 4 portos, 100 megás, wi-fis router, különösebb extra nélkül. Ha lehet, ne legyen túl drága, 10-15 ezer forint körül mondjuk. Nekem eddig az jött le, hogy a Linksys vagy az Asus ebbe az árkategóriába eső darabjai a legjobbak, de mégis melyiket vagy esetleg valami mást?

Mielőtt döntenék, azért itt is felteszem a kérdést, hogy biztos reménytelen-e az eddigi router. Alapvetően ugyan működik, de se a letöltés, se a honlap nézegetés sebessége nem éri el azt a szintet, mint amikor közvetlen internetkapcsolatot használnék. SMC 7004VBR v1 routerről van szó. Van benne port forward a torrent és a DC miatt, 3 gép kapcsolódik rá, mindkettő viszonylag nagy terheléssel. Volt már mindenféle reset, switchet is iktattam be, hogy csak egy kábelt kezeljen a router (máshol tanácsolták), de végleges megoldásra nem leltem, néha jobb a helyzet, néha rosszabb. Arra már nem nagyon emlékszem, az elején milyen volt, már rég óta nem az igazi.

Köszönöm előre is az ajánlatot vagy az esetleges segítséget!

Nézzed meg ezeket a TP-Link routereket...
nekem s még jónéhány ismerősömnek beváltak...
és az áruk is nagyon barátságos.

http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?session...SC&dbperlap2=10

#1118 Felhasználó inaktív   Nightquest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:52

Idézet: HJM - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 19:34

Nézzed meg ezeket a TP-Link routereket...
nekem s még jónéhány ismerősömnek beváltak...
és az áruk is nagyon barátságos.

http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?session...SC&dbperlap2=10

Köszi a tippet, bár erről a márkáról sose hallottam még, várok még megerősítést vagy cáfolatot másoktól.

Ami még fontos, hogy kifejezetten jó teherbírású legyen (3 gépen torrent, egyszerre akár gépenként 10-15 aktív torrentes letöltés/feltöltés, alkalmanként egyéb letöltés és DC++, napi sok óra böngészés mindegyik gépen, MSN, ilyesmi), meg persze jó lenne, ha nem fagyna túl sűrűn.

#1119 Felhasználó inaktív   spedway 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:11

Sziasztok!

Most, hogy a digiféle LAN 10/10-em van, wifin keresztül meg szeretném osztani a netet egy asztali gép és a laptopom között.

Ez a router jó választás ehhez?
http://www.acomp.hu/...id=746&session=

Szerkesztette: spedway 2008. 07. 25. 14:24 -kor

#1120 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:24

Idézet: spedway - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 15:11

Sziasztok!

Most, hogy a digiféle LAN 10/10-em van, wifin keresztül meg szeretném osztani a netet egy asztali gép és a laptopom között.

Ez a router jó választás ehhez?
http://www.acomp.hu/...id=746&session=

Lehet orbitális marhaságot kérdezek, de ugye a cable/DSL router nem alkalmas az én digis LAN netem megosztásához, ahhoz ez a LAN megjelölésű router szükséges?

Tökéletes választás! Soha rosszabbat. Nekem 543G van, természetesen TP-Link,  SMC-t agyon veri. Az egy ratyi :reklamacio:  :down:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.