HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 22. 19:54

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 11:01

Nem tudok rájönni hogy melyik a jobb :
A Wifi router vagy az Access point?

Attól függ mire.
Make love not Wor.

#1142 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 22. 21:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 18:54

Attól függ mire.

Egyik se hoz neked sört  :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1143 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 23:05

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 18:04

DGL-4300 Routerről tud valaki olyan írni, aki használja is? Mennyi portforward hely van benne?
Egy barátomnak Asus 520gc van és abba csak 16 fért.

Esetleg érdemesebb venni DGL-4500-at? Igaz itt semmi sem N es ami van azok max B / G szabványúak... ám.... Majd ezt Ti megmondjátok.

A DGL-4500 emulator itt
.Probald ki magad.Szerintem amig a memoba belefer,de minek neked 16-nal tobb?A DGL-4500 meg nincs Europaba, tehat az amcsiktol kell rendelned.A DGL sorozat gaming router.16 jateknal tobbet akarsz beallitani?Ember!A portforwardingon kivul kulon a gamenak meg elsobbseget tudsz nyomni.Ha ez sem eleg akkor csinalj magadnak egy linuxos szervert. :cool:
Meg valami.A DGL-s routerek firmware-je nagyon hasonlo.Amit a DGL-4500 emulatorban latsz az a DGL-4300-ban is benne van majdnem.Amire te kivancsi vagy az fingra ua. :D

Szerkesztette: Joeapi 2008. 08. 22. 23:10 -kor

Joeapi

#1144 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 20:49

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 23:05

A DGL-4500 emulator itt
.Probald ki magad.Szerintem amig a memoba belefer,de minek neked 16-nal tobb?A DGL-4500 meg nincs Europaba, tehat az amcsiktol kell rendelned.A DGL sorozat gaming router.16 jateknal tobbet akarsz beallitani?Ember!A portforwardingon kivul kulon a gamenak meg elsobbseget tudsz nyomni.Ha ez sem eleg akkor csinalj magadnak egy linuxos szervert. :cool:
Meg valami.A DGL-s routerek firmware-je nagyon hasonlo.Amit a DGL-4500 emulatorban latsz az a DGL-4300-ban is benne van majdnem.Amire te kivancsi vagy az fingra ua. :D

Tudom hogy gaming router és bírja a torrentet is, :-)
Kipróbáltam, de nem tudtam hozzáadni a virtual serverhez semmit, csak nézegetni tudtam.
Nem 16 játék, hanem 16 port továbbítás 2 gép menne játékokkal és pl a torrenthez, BCDC-hez és a játékokhoz, pl már eleve kétfelé kell betenni az adatokat, egyik gépen pl torrent megy a másikon bcdc, és ugye ezekhez már 2 - 2 sort kell beírni 1 gép felé, és ugye az már 4. Halohoz is kell 2 port és ezen belül tcp és udp is. Sajnos az asus520gc ben pl nincs both vagyis mindkettő és így az nagyon hamar megtelt. Egyszerre több játék is van a gépen, mindegyikkel szoktunk játszani, és amikor előveszem, semmi kedvem azzal eltölteni az időt, hogy a portokat kikeressem és beírogassam. Barátomtól van 2 kép melyben látni mennyi fért bele és ez az összes.
Kép
Kép

Szerkesztette: XRV 2008. 08. 23. 20:52 -kor

#1145 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 21:15

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 19:49

Tudom hogy gaming router és bírja a torrentet is, :-)
Kipróbáltam, de nem tudtam hozzáadni a virtual serverhez semmit, csak nézegetni tudtam.
Nem 16 játék, hanem 16 port továbbítás 2 gép menne játékokkal és pl a torrenthez, BCDC-hez és a játékokhoz, pl már eleve kétfelé kell betenni az adatokat, egyik gépen pl torrent megy a másikon bcdc, és ugye ezekhez már 2 - 2 sort kell beírni 1 gép felé, és ugye az már 4. Halohoz is kell 2 port és ezen belül tcp és udp is. Sajnos az asus520gc ben pl nincs both vagyis mindkettő és így az nagyon hamar megtelt. Egyszerre több játék is van a gépen, mindegyikkel szoktunk játszani, és amikor előveszem, semmi kedvem azzal eltölteni az időt, hogy a portokat kikeressem és beírogassam. Barátomtól van 2 kép melyben látni mennyi fért bele és ez az összes.
Kép
Kép

Es az emulatort probaltad mit bir?
Joeapi

#1146 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 21:23

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 20:15

Es az emulatort probaltad mit bir?

Na varj csak a haverod routerja gagyi.Most latom hogy az utorrent 2 slotot foglal.Nalam egyet se ,es megy.
UPnP vazz a kulcs. DGL-knel azt hiszem egy jatek egy sor, es egy csomo elore be van allitva.Kiprobaltam 24 a te varazslatos szamod.Ennyi telik egy d-link-tol. :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2008. 08. 23. 21:38 -kor

Joeapi

#1147 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 23:01

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 21:23

Na varj csak a haverod routerja gagyi.Most latom hogy az utorrent 2 slotot foglal.Nalam egyet se ,es megy.
UPnP vazz a kulcs. DGL-knel azt hiszem egy jatek egy sor, es egy csomo elore be van allitva.Kiprobaltam 24 a te varazslatos szamod.Ennyi telik egy d-link-tol. :cool:

Érdekes én nem bírtam az emulátorba beírni semmit, illetve beírtam, de hozzáadni nem.

Muszáj volt betenni azt a két sort mert nem volt feltöltése. Azt az íUPnP-t hol lehet bekapcsolni a routerben és az utorrentben?

Köszi az infót :-)

Asus WL-500gP V2 ez esetleg nem jobb valamivel? Ugyanis ebben van USB aljzat. Áhh nem gigabites.
Bezzeg a DGL-4500 abban van USB aljzat.
Mi van akkor ha előtte beteszek egy gigabites Switchet?

Szerkesztette: XRV 2008. 08. 23. 23:22 -kor

#1148 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 08:28

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 22:01

Érdekes én nem bírtam az emulátorba beírni semmit, illetve beírtam, de hozzáadni nem.

Muszáj volt betenni azt a két sort mert nem volt feltöltése. Azt az íUPnP-t hol lehet bekapcsolni a routerben és az utorrentben?

Köszi az infót :-)

Asus WL-500gP V2 ez esetleg nem jobb valamivel? Ugyanis ebben van USB aljzat. Áhh nem gigabites.
Bezzeg a DGL-4500 abban van USB aljzat.
Mi van akkor ha előtte beteszek egy gigabites Switchet?

Utorrentben Options/preferences/connection/Enable UPnP port mapping.
A routerben Advanced/advanced network/UPNP pipa oszt annyi.
D-link USB portja nem arra valo amire te gondolsz.Nem HDD,de nem is nyomtato csatlakozasara valo.Innentol folosleges vele foglalkoznod.Korabban Jahno kollega szazszor leirta ha valaki igazi Gigabites valamit akar akkor egy gagyi router majd egy minosegi gigas switch, es igy a leggyorsabb a belso halod.
Termeszetesen ha egy dobozba van ugy jobb. :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2008. 08. 24. 08:30 -kor

Joeapi

#1149 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 19:12

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 8:28

Utorrentben Options/preferences/connection/Enable UPnP port mapping.
A routerben Advanced/advanced network/UPNP pipa oszt annyi.
D-link USB portja nem arra valo amire te gondolsz.Nem HDD,de nem is nyomtato csatlakozasara valo.Innentol folosleges vele foglalkoznod.Korabban Jahno kollega szazszor leirta ha valaki igazi Gigabites valamit akar akkor egy gagyi router majd egy minosegi gigas switch, es igy a leggyorsabb a belso halod.
Termeszetesen ha egy dobozba van ugy jobb. :cool:

DGS-2208 8-Port 10/100/1000 Desktop Switch
ASUS GigaX 1108B - Switch
Ezek gondolom minőségiek
Lehet akkor mégis csak az ASUS WL-500GP V2 - Router (WLAN) lesz  katt
és előtte a fenti switchek valamelyike.

Most olvastam valahol a D-link DIR-655 Ez minden az egyben ha jól látom. Viszont az az USB rajta akkor mire való a hátulján?

Szerkesztette: XRV 2008. 08. 24. 19:20 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 19:17

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 20:12

DGS-2208 8-Port 10/100/1000 Desktop Switch
ASUS GigaX 1108B - Switch

Ezek gondolom minőségiek

5-10ezer pénzekért? Ennyiért már a tápjának örülni kell, meg mert világítanak rajt a LEDek  :Đ
Make love not Wor.

#1151 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 07:49

semmi

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 08. 25. 07:57 -kor

JóSebesség

#1152 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 08:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 19:17

5-10ezer pénzekért? Ennyiért már a tápjának örülni kell, meg mert világítanak rajt a LEDek  :Đ

Ezt hogy értsem?

#1153 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 08:28

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 7:24

Ezt hogy értsem?

Olcsó sz@r, kukába vele, ismervén Jahnot...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1154 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 11:48

Idézet: VKP - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 8:28

Olcsó sz@r, kukába vele, ismervén Jahnot...

Ajánlat? :-) kb árral?

#1155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 12:06

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 12:48

Ajánlat? :-) kb árral?

Otthon ezek is bírnak működni, csak a gigabitre ne légy nagy mellénnyel. Odahaza kis Asus, GigaByte, SMC, aztán kész, majdnem egykutyák.
Make love not Wor.

#1156 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 19:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 12:06

Otthon ezek is bírnak működni, csak a gigabitre ne légy nagy mellénnyel. Odahaza kis Asus, GigaByte, SMC, aztán kész, majdnem egykutyák.

Én is így gondoltam :-) Csak akkor nem tudom mire fel jöttél ezzel a világító táppal :-)

Már csak azt jó lenne valahogy kipróbálni, eldönteni, hogy Dlink vagy Asus Router legyen.

#1157 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 19:23

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 18:03

Én is így gondoltam :-) Csak akkor nem tudom mire fel jöttél ezzel a világító táppal :-)

Már csak azt jó lenne valahogy kipróbálni, eldönteni, hogy Dlink vagy Asus Router legyen.

Vigyazz ,ha a belso halon valaki torrentezik,es te online gamet akarsz nyomni akkor csak DGL valamelyike.Ha el tudod rendezni azt hogy no torrent mikor a kiraly jatszik akkor mindegy mit veszel.Esetleg valami savszel tologatos router a masik megoldas,de az szerintem undorito a belso halon levo szomszedokkal szemben.Ez az en velemenyem, de ha  ram hallgatsz azt veszel amit akarsz, ugyis te szivsz majd vele.
Joeapi

#1158 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:30

Idézet: Joeapi - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:23

Vigyazz ,ha a belso halon valaki torrentezik,es te online gamet akarsz nyomni akkor csak DGL valamelyike.Ha el tudod rendezni azt hogy no torrent mikor a kiraly jatszik akkor mindegy mit veszel.Esetleg valami savszel tologatos router a masik megoldas,de az szerintem undorito a belso halon levo szomszedokkal szemben.Ez az en velemenyem, de ha  ram hallgatsz azt veszel amit akarsz, ugyis te szivsz majd vele.

Háát nem szomszédnak lesz, hanem családnak.  ;)
2 embör online game ebből 1 torrentezik is néha, a 3. meg csak netezik. Ha sok a torrent lekiabálnak hogy erősen laggolnak. Gamefuel meg gondolom csak 1 gépre megy mi? hmmm lehet szivacs lesz. :rolleyes:

Sávszél tologatós sztem jó mert ha pl ha az 1. ember torrentezik, akkor annak csak egy bizonyos sávszél jut (pl nekem)  és közben meg a 2. ember nyugodtan játszhat, nem veszi el a sávszélt. Erre meg azt mondanám ott a fel és le töltési korlát a kliensben, használjam azt. Igen ám, de a ping eléggé leromlik...hmm. ok.
Filózok még. hátha jön még valami tipp.

#1159 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 21:44

Idézet: XRV - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:30

Háát nem szomszédnak lesz, hanem családnak.  ;)
2 embör online game ebből 1 torrentezik is néha, a 3. meg csak netezik. Ha sok a torrent lekiabálnak hogy erősen laggolnak. Gamefuel meg gondolom csak 1 gépre megy mi? hmmm lehet szivacs lesz. :rolleyes:

Sávszél tologatós sztem jó mert ha pl ha az 1. ember torrentezik, akkor annak csak egy bizonyos sávszél jut (pl nekem)  és közben meg a 2. ember nyugodtan játszhat, nem veszi el a sávszélt. Erre meg azt mondanám ott a fel és le töltési korlát a kliensben, használjam azt. Igen ám, de a ping eléggé leromlik...hmm. ok.
Filózok még. hátha jön még valami tipp.

Nekem van egy DGL-4100.Meg mindig az viszi nalam a palmat megha a mostani router procija erosebb nala.
Volt olyan eset hogy ment az utorrent, mert ugye elfelejtettem ,es en voltam a szerver a dotaba ,akkor nem sirtak a sracok.Talan a kinezete is jobban tetszett,meg az a sok szar led amit Jahno leszolt.Bar ejjel zavaro volt az eros kek led.Szoval a csaladban nem gond pl. szolsz "anyu ne most nezd a recepteket", es maris megoldott a draga router kerdese.Szoval a masik eset amire emlekszem az az volt hogy padlogazzal hasitott az utorrent kb. 10Mbps ,es ment a dota a masik gepen a wow, de ez mar ISP fuggo is szerintem, meg milyen messze vagy a kozponttol.Persze ha ADSL-t nyomsz.
Kerdezz mast is ,mert nekem csak ez van ,es lehet hogy ez a legszarabb.  :cool: 
Joeapi

#1160 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:15

Segítséget kérnék router ügyben mert teljesen :lama: vagyok hozzá. A helyzet talán a legegyszerűbb: anyósék a mostani laptop mellé beszereztek egy másikat és azzal is használnák a netet. A második laptopot wifi-n szeretnék kapcsolni a leendő routerhez. A net 1-2Mbit-es, jellemzően böngészés, email. Torrent kizárva.
Amit keresnénk, egy olcsó, relatív megbízható wifis router, ami azért ha kell 1-2 falon keresztül még elérhető legyen.
Kérhetnénk márka, típus ajánloatokat? Vagy ennyit bármelyik dzsunka is megcsinál?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.