HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1241 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 06. 14:50

Routerből érdemes valami normális márkát venni szerintem (pl. Linksys), mert az olcsóbbak hajlamosak gyakran lefagyni. Ha később wifit is akarsz akkor szerintem egy wifi routert vegyél, azt berakod a switch helyére és akkor a plusz hálókártya nem is kell a gépbe. Adatmozgatás és hálózati nyomtatás simán megy a routeren keresztül is.
Amúgy a UPC féle bérelhető Netgear router se szar, de az csak rövidtávra éri meg, mert kicsit több, mint egy évi bérleti díjból már saját routert veszel. Mindenesetre, ha azt rendeled meg, ne hagyd, hogy a technikus állítsa be, inkább csináld meg magadnak, mert el szokták barmolni.

P.S. Ha esetleg Chello Gold (vagy Chello Prof) csomagod van, akkor nem kell a router, switchen keresztül 3 gépet rá tudsz rakni, csak regisztrálni kell.
Programmers don't die! They just gosub without return...

#1242 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 20:34

Holló!

Van valami nem túl drága rúter, amire nyomtatót is rá lehet dugni (usb-n) és érdemes megvenni?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1243 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 17:11

Olcsó , de stabil minőségű load-balance képességű routerre kérnék tippeket.
"Légy szerény mint én..."

#1244 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 21:37

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 17:11

Olcsó , de stabil minőségű load-balance képességű routerre kérnék tippeket.

mikrotik routerboard 150, 450

#1245 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 21:58

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 22:37

mikrotik routerboard 150, 450

Köszi, megnézem.
"Légy szerény mint én..."

#1246 Felhasználó inaktív   hunter440 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 14. 12:02

Sziasztok!
Nekem is most kell vennem új routert. Olyat szeretnék venni amiben benne van az ADSL2+ modem is.
Két tipust néztem ki. TP-LINK TD8840 vagy a D-LINK DSL-2543B. Szerintetek melyiket vegyem. Ha lehet érveket is mondjatok ne csak azt, hogy melyik a szimpatikus. Köszi.

#1247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 14. 12:04

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 13:02

Nekem is most kell vennem új routert. Olyat szeretnék venni amiben benne van az ADSL2+ modem is.

Egybecumót szerintem ne vegyél, kitalálnak valami új szabványt, vagy valami van a vonallal, akkor modemig legyen már a szolgáltató sara. Azt szépen frissítgetik távolról, meg hasonló mindenfélék.
Make love not Wor.

#1248 Felhasználó inaktív   hunter440 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 13:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 11:04

Egybecumót szerintem ne vegyél, kitalálnak valami új szabványt, vagy valami van a vonallal, akkor modemig legyen már a szolgáltató sara. Azt szépen frissítgetik távolról, meg hasonló mindenfélék.

Kvázi a szolgáltatónál dolgozom. Szerinted mit frissítenek távolról egy D-LINK v. Dialcom modemen.
Ha már D-LINK fórumokon mindenki szídja a DSL-360R-t és dícsérik a Dialcomot. Nekem mióta lecseréltem D-LINK-re a Dialcomot nem szakadt meg az ADSL.

#1249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 13:52

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 14:45

Kvázi a szolgáltatónál dolgozom. Szerinted mit frissítenek távolról egy D-LINK v. Dialcom modemen.

Mondjuk firmwaret.
Make love not Wor.

#1250 Felhasználó inaktív   hunter440 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 14:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 12:52

Mondjuk firmwaret.

A szolgáltató kb. másfél éve megveteti az ügyféllel a modemet. Nem hiszem, hogy frissítgetnék a üf. berendezésében a firmwaret. Ha mégis egybecumót szeretnék, akkor melyiket?

#1251 Felhasználó inaktív   thali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 17:10

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 14:23

A szolgáltató kb. másfél éve megveteti az ügyféllel a modemet. Nem hiszem, hogy frissítgetnék a üf. berendezésében a firmwaret. Ha mégis egybecumót szeretnék, akkor melyiket?

Szia!

Vegyél Zyxelt, aprokban is érdemes körülnézni ADSL-re az egyik legjobb rengeteg egyéb kiegészitő szolgáltatással.

#1252 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 18:58

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 12:02

Sziasztok!
Két tipust néztem ki. TP-LINK TD8840 vagy a D-LINK DSL-2543B. Szerintetek melyiket vegyem. Ha lehet érveket is mondjatok ne csak azt, hogy melyik a szimpatikus. Köszi.

A 8840-t nyugodtan megveheted... nem melegszik, teljesen stabil... A nettó 4400ft körüli ár meg új szabvány esetén sem nagy kiadás :)

#1253 Felhasználó inaktív   hunter440 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 21:49

Nekem is a TP-LINK a szimpatikusabb. De! Tegnap felhívtam egy forgalmazót, hogy érdeklődjek a routerről. Azt a választ kaptam, hogy megbízható és tudja az ADSL2+ 24M-át addig amíg nem akarok több porton is nagy adatforgalmat generálni. :eek:  Gondolom itt a torrentre és az ftp-re utalt. Remélem nem azt feltételezte, hogy minden porton egyszerre 24M-át akarok elérni. Én úgy gondolom, hogy a 4 lan összsebességének el kell érnie a névleges DSL sebességet. Szóljatok ha rosszul gondolom.
Lelassúlhat-e a modem illetve a router a nagy adatsebesség illetve a nagy forgalom miatt?

#1254 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 22:19

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 22:49

Lelassúlhat-e a modem illetve a router a nagy adatsebesség illetve a nagy forgalom miatt?

1 irányból nagy sebesség nem. Sokezer session sokezer irányba már bonyolult lehet, az nyilván lassít.
Make love not Wor.

#1255 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 07:48

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 22:49

Én úgy gondolom, hogy a 4 lan összsebességének el kell érnie a névleges DSL sebességet. Szóljatok ha rosszul gondolom.

Rosszul. Ez ennél sokkal összetettebb, bonyolultabb dolog.

A routerben van egy proci+hardver ami Xdb csomagot tud kezelni. Ha megszakad a procija, akkor sem tud többet.

#1256 Felhasználó inaktív   thali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 12:23

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 21:49

Tekintettel arra, hogy a router is használ bizonyos protokolokat, ezért összeségében, csak névleges alatti sebességet érsz el.

Az egy másik kérdés, hogy a gyengébb minőségüek, ezt hogyan tudják a gyakorlatban megoldani.

#1257 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 14:12

Routert(mindenképp routert, nem símán, vagy switch-csel összekapcsolni) kellene vennem két gép közötti internet- és fájlmegosztásra lehetőleg 10E Ft alatt.
Csak vezetékes jöhet szóba (egyesek sugárzásmániája miatt), Digi kábeles internetem van(20Mb/~15Mb valós sávszélességgel), erre kellene, úgy, hogy legalább az egyik gépen Bittorrent is működjön stabilan, amennyire lehet, kihasználva ezt a sávszélességet(hogy ne a router legyen a BT és egyéb átviteli sebesség korlátja).
Ezek kaphatók helyben(ami szerintem szóba jöhet):
D-LINK DIR-100
EDIMAX BR-6214K
TP-LINK R460
SMC7004VBR
Mit vegyek?

Szerkesztette: dababa 2008. 10. 15. 14:23 -kor

#1258 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 21:07

Idézet: dababa - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 13:12

Routert(mindenképp routert, nem símán, vagy switch-csel összekapcsolni) kellene vennem két gép közötti internet- és fájlmegosztásra lehetőleg 10E Ft alatt.
Csak vezetékes jöhet szóba (egyesek sugárzásmániája miatt), Digi kábeles internetem van(20Mb/~15Mb valós sávszélességgel), erre kellene, úgy, hogy legalább az egyik gépen Bittorrent is működjön stabilan, amennyire lehet, kihasználva ezt a sávszélességet(hogy ne a router legyen a BT és egyéb átviteli sebesség korlátja).
Ezek kaphatók helyben(ami szerintem szóba jöhet):
D-LINK DIR-100
EDIMAX BR-6214K
TP-LINK R460
SMC7004VBR
Mit vegyek?

Ezek minimal kepessegekkel megalldott darabok.Csak szivas lesz proba nelkul.Dogos drotos nem nagyon van a szamtech boltokban.Esetleg hasznaltan.Az egyideju kapcsolatok szama 30-60 kozott van IxChariot-val merve.Magyarul torrentezes eleg gaz lesz,de azert probalkozz.Tobb penz kell, es nem ez a magyar csoro szemlelet hogy a legolcsobb a legjobb. :mad:
Azonkivul alig van RAM ezekben, a switch, es a proci egyetlen BGA, nagy rakas shit.Egyetlen darab volt dogos az olcsok kozul abban egy AMRISC 9041 volt. Na , sok szerencset.
Joeapi

#1259 Felhasználó inaktív   zsero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 21:56

Barátommal épp szenvedünk, hogy lelogoljuk mikor és miért indul újra a WRT54GL-je, és poénból megnéztem az én itthoni 541-es TP-Linkem mikor indult újra. 138 napja, pont mikor FW-t frissítettem. Ja, a Kínaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy Cisco kamu alatt egy vacakot adjanak ki...

#1260 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 22:04

Idézet: zsero - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 20:56

Barátommal épp szenvedünk, hogy lelogoljuk mikor és miért indul újra a WRT54GL-je, és poénból megnéztem az én itthoni 541-es TP-Linkem mikor indult újra. 138 napja, pont mikor FW-t frissítettem. Ja, a Kínaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy Cisco kamu alatt egy vacakot adjanak ki...

Na ,akkor TP-Link az elozo ember markaja,de ez mar uncsi.Ket hozzaszolassal feljebb talalkozna a markanevvel.Az igen pozitiv ha olyan sokat ment.
Joeapi

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.