Egy érdekes kérdésem lenne:
Van egy Asus WL-500g deluxe routerem, viszont hamarosan 30/20-as DIGI net lesz a lakásban. A router 54-ből kb. 18Mbitet tud stabilan WLAN-on (mint az összes, gyorsító megoldások nélküli G-s router), de csak ha tökéletes a jelszint, ami viszont 4-es és 5-ös (maximum) között ingadozik, 4-es szintnél már csak 12-14Mbit elérhető.
Tisztában vagyok vele, hogy a DIGI 30Mbit csak a "cső", és a webszerverektől is függ, mennyi lesz ebből használható a valóságban, viszont ott van a 20Mbites feltöltés is és a belső hálózaton másolgatás is.
Ez utóbbi miatt is és a DIGI-s nethez szűk keresztmetszet miatt is akarok váltani egy
Asus RT-N11 802.11n-et tudó routerre (a notimba pedig majd egy Intel 4965AGN kártya kerül). A kérdés, hogy ezt a routert ismeri-e, használta-e valaki, vannak-e gyermekbetegségei (új firmware elég gyakran jön ki hozzá), és N-es hálózaton teljesíti-e a jellemzően (más fórumokon írt) kb. 70-100Mbitet a 300-ból?
A másik kérdés, ami tulajdonképpen AZ érdekes kérdés

, hogy utóbbi routeren nincs USB port, viszont olcsó. Az USB portos N-es Asus (a WL-500W-n kívül nem találtam mást) drága, és megbízhatatlan a felhasználók szerint. A jelenlegi WL-500g dx-emen viszont van USB, kettő is.

Tudom-e nyomtatószerverként az új routerre dugva tovább használni a régit? És ehhez a régi WAN portját, vagy az egyik LAN portját kell az új LAN portjaiba dugni? (Gondolom, hogy a WAN-ját, és XP-ben IP-nek a régi router IP-jét megadni hálózati nyomtatáshoz, bár nem tudni, WAN-on tud-e nyomtatni, de LAN-on mindenképp kéne tudnia szerintem.)
Azért jutott ez a megoldás eszembe, mert mindenképp kell, hogy tudjak a notiról nyomtatni, viszont az USB-s router drága, sima egy USB-s 1 LAN-os nyomtatószervert meg 8-10 körül kapni a leggagyibbat, de ennyit nem kapok a régi routeremért, ha eladom... (bár lehet, hogy egy ilyen "gagyi" nyomtatószerveren keresztül látszana a nyomtatóállapot, mivel a régi routeremen keresztül ez nem látszik).
Nos, működne ez így? Megoldható?
Üdv!