HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1321 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 23. 20:07

Idézet: HJM - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 20:25

Lehet, hogy csak "melege lett" szegénynek..
;)

Tudott jól szellőzni?

Ilyen szempontból szerintem mindegy neki, ugyanannyira, ugyanúgy feküdt fel a bútorlapon. Bár, most hogy mondod, állítva magasabban volt, fölötte polc, így fektetve meg fölötte több a szabad hely. De fogdostam, és nem tűnt melegebbnek.

Szerkesztette: Joci 2008. 11. 23. 20:08 -kor

#1322 Felhasználó inaktív   Hauptmann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 13:43

Sziasztok,

Szeretnék a közeljövőben egy WiFi routert venni. Adva van egy 30Mbit/20Mbit-es kábelnet (tehát nem kell ADSL modemes router). Gyakran megy a torrent is (olvastam valahol, hogy a Low End TP-LINK szeret tőle kifagyni). A PC kábellel lenne rákötve, a WiFi rész a PDA-hoz kellene. Kb. úgy max. 12 ezret szánnék rá (vagy akár használtat is vennék). Gondolom, az összes router tudja a WPA-t, valamit a MAC Address klónozást.

Mondjatok konkrét típust. Köszi.

#1323 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 16:40

Idézet: Hauptmann - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 13:43

Sziasztok,

Szeretnék a közeljövőben egy WiFi routert venni. Adva van egy 30Mbit/20Mbit-es kábelnet (tehát nem kell ADSL modemes router). Gyakran megy a torrent is (olvastam valahol, hogy a Low End TP-LINK szeret tőle kifagyni). A PC kábellel lenne rákötve, a WiFi rész a PDA-hoz kellene. Kb. úgy max. 12 ezret szánnék rá (vagy akár használtat is vennék). Gondolom, az összes router tudja a WPA-t, valamit a MAC Address klónozást.

Mondjatok konkrét típust. Köszi.

Linksys WRT54GL
Az informatika atok de jo hogy van.

#1324 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 16:53

Idézet: szaki - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:40

Linksys WRT54GL

WPA? Az meg minek?
Ennyi erővel már lehetne WEP is :-)))

#1325 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 18:52

Apró problémám van: van egy titkosított routerünk, és az egyik PCI-os wifi kártyával szerelt gépünk nem tud rá csatlakozni. Lehetséges olyan, hogy bizonyos (régebbi) wifi kártyák nem támogatnak bizonyos titkosítást? Sima WEP-es titkosításnál vagy titkosítás nélkül tudok simán csatlakozni, csak ha a "legdurvább" (azt hiszem WPA-2 akármi...) titkosítás van, akkor nem.

A Kártyám egy ASUS WL-138G V2, amiről annyit tudok, hogy WEP-et meg WPA-t tud, de hogy azokon belül mit... azt nem.

Vagy valamit elbénáztam?

#1326 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 19:32

Idézet: Joci - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 19:52

Apró problémám van: van egy titkosított routerünk, és az egyik PCI-os wifi kártyával szerelt gépünk nem tud rá csatlakozni. Lehetséges olyan, hogy bizonyos (régebbi) wifi kártyák nem támogatnak bizonyos titkosítást? Sima WEP-es titkosításnál vagy titkosítás nélkül tudok simán csatlakozni, csak ha a "legdurvább" (azt hiszem WPA-2 akármi...) titkosítás van, akkor nem.

A Kártyám egy ASUS WL-138G V2, amiről annyit tudok, hogy WEP-et meg WPA-t tud, de hogy azokon belül mit... azt nem.

Vagy valamit elbénáztam?

lehetséges

#1327 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:07

Idézet: Joci - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:52

Vagy valamit elbénáztam?

Elméletileg tudni kellene neki a WPA2-t is. :confused:

#1328 Felhasználó inaktív   Harlond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:24

sziasztok! tudna valaki véleményt mondani az Asus wl-520gc -ről?? vagy esetleg ilyen árban jobbat? (max 12ezer) Előre is köszi!! :)

#1329 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 12:12

Sziasztok!

Tudtok nekem megbízható kábelmodemet, melybe wireless router van integrálva?
Jelenleg egy adsl netgear dg834gb-t használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve, de esedékes a kábelnetre való váltás.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1330 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 12:19

Idézet: Gopher - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:07

Elméletileg tudni kellene neki a WPA2-t is. :confused:

Lehet :) Mindenesetre nem akar menni semmilyen routerrel, ami "komolyabban" védve van.

De hagyom is a fenébe, lehúztam 50M kábelt, így legalább van egy stabilabb, gyorsabb kapcsolatom. Mert amúgy nincs szükség a wifire.

MÁS:

Routert kell vennem... :)

Szóval, szeretnék majd venni egy új routert. Egyetlen extra dolog kéne, amit tudnia kéne, ez pedig az SNMP támogatás. Tudtok ebben segíteni, hogy mely' (nem csúcskategóriás...) routerek támogatják JÓL az SNMP-t? Azért hangsúlyozom ki, hogy jól, mert a mostani routerem is támogatja, és működik is, de nem éppen tökéletesen. A bejövő forgalmat pontosan méri, de a kimenőt nem... egész pontosan duplázza az értéket (lehet, hogy már írtam emiatt ide is, akkor bocs).

Sajnos nem tudom, hogy egyáltalán melyik routerek támogatják az SNMP, ezért kéne tanács. Azzal kapcsolatban meg pláne nincs tapasztalatom, hogy melyek támogatják jól, esetleg extra lekérdezési lehetőségekkel...

Joci

#1331 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 12:44

Idézet: Joci - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 12:19

Sajnos nem tudom, hogy egyáltalán melyik routerek támogatják az SNMP, ezért kéne tanács. Azzal kapcsolatban meg pláne nincs tapasztalatom, hogy melyek támogatják jól, esetleg extra lekérdezési lehetőségekkel...

Joci

Én úgy tudom hogy a "home" kategóriában a Linksys WRT54G ill GL-ek külső firmare-el megoldható a dolog. Pl. a Wifibox firmware-el.

Itt van egy régi beírás róla:
http://vowe.net/archives/004600.html

#1332 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 13:31

Sziasztok!

Tudom, nagyon gyalázatos, hogy nem olvasok el a kérdésem előtt 69 oldalt, de...
Ehh, nem magyarázkodom, Ti is tudjátok, hogy az nem menne.
:-)

Szóval olyan olcsó wlan routert keresek, amin beállítható, hogy a vezetékes switch része előnyt élvezzen a wireless-szel szemben.
Ha ez nem megy olcsó pénzért, akkor legalább annyit tudjon, hogy korlátozhassam x kb/s értékre a wireless-t benne.

Biztos volt ilyenről szó már korábban, hogy hogyan lehet az ilyesmit olcsón megoldani, de ha valaki idepöttyentene egy konkrét típust, azt nagyon szépen megköszönném.

Előre is:
:respect:

#1333 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 14:30

Idézet: mckay - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 14:31

Sziasztok!

Szóval olyan olcsó wlan routert keresek, amin beállítható, hogy a vezetékes switch része előnyt élvezzen a wireless-szel szemben.
Ha ez nem megy olcsó pénzért, akkor legalább annyit tudjon, hogy korlátozhassam x kb/s értékre a wireless-t benne.

Biztos volt ilyenről szó már korábban, hogy hogyan lehet az ilyesmit olcsón megoldani, de ha valaki idepöttyentene egy konkrét típust, azt nagyon szépen megköszönném.

Előre is:

Sziazoli! :)

Nekem a legócskább SMC SMCWBR14-G routerem is (cégnél) tud wireless-t korlátozni, Mbitenként kb. Gondolom, ha beállítom, hogy "Transmission Rate : 1Mbit", akkor annyit fog csak lökni.

Szerintem ez annyira alap, hogy minden Wlan router tudja. Ez az SMC legalábbis ócska, régi, és tudja.

#1334 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 16:11

Idézet: Joci - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 13:30

Sziazoli! :)

Nekem a legócskább SMC SMCWBR14-G routerem is (cégnél) tud wireless-t korlátozni, Mbitenként kb. Gondolom, ha beállítom, hogy "Transmission Rate : 1Mbit", akkor annyit fog csak lökni.

Szerintem ez annyira alap, hogy minden Wlan router tudja. Ez az SMC legalábbis ócska, régi, és tudja.

Szia Joci!

Igen, ha hazaérek, én is meg fogom nézni az otthoni 5 ezer forintos TP-Linkemet, hátha.

De ha pl. csak 1MBit a legkisebb érték, akkor az sovány nekem: egy összesen 1MBit/s ADSL-t kéne úgy osztani, hogy a vezetékes net véletlenül se szenvedjen csorbát.
Ugye, ha valaki rádiósan 1MBit/s torrentezik, akkor aztán nem sok marad az ADSL eredeti előfizetőjének, aki meg vezetékesen lóg a routeren majd.

#1335 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 18:37

Idézet: mckay - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 15:11

Szia Joci!

Igen, ha hazaérek, én is meg fogom nézni az otthoni 5 ezer forintos TP-Linkemet, hátha.

De ha pl. csak 1MBit a legkisebb érték, akkor az sovány nekem: egy összesen 1MBit/s ADSL-t kéne úgy osztani, hogy a vezetékes net véletlenül se szenvedjen csorbát.
Ugye, ha valaki rádiósan 1MBit/s torrentezik, akkor aztán nem sok marad az ADSL eredeti előfizetőjének, aki meg vezetékesen lóg a routeren majd.

A gond legfőként az, hogy az 1Mbit is minimum ötszöröse az 1MBit-es ADSL feltöltési sebességének....
Kliensoldali program nélkül, ami dinamikusan osztja a sávszélességet/prioritást nem fog menni szvsz.

#1336 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 18:41

Idézet: mckay - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 17:11

Szia Joci!

Bocsánat, én már csak 20Mbit feletti netre gondolok ;) Ez a fránya digi elveszi az ember eszét.

Persze, egy eleve 1Mbites nethez ez nem megoldás. Mi lenne, ha a kliens gépre raknál egy korlátozó prg-t? Pl egy netlimiter jó megoldás lehet, azzal program szinten is korlátozhatsz, webböngészőknek esetleg meghagyva a sebességet, egyebeknek (főleg p2p) pedig korlátozás ezerrel.

#1337 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 12. 04. 18:41

van értelme ezeknek a rúter + modem dolgoknak? az smc rendetlenkedik a héten, ilyenkor mindig előjön a vásárlási lázam, aztán hónapokig semmi... gondoltam vmi egybe megoldás, ezek ketten meg mehetnének a polcra, tartaléknak...
ilyeneket találtam (akkor már legyen wifi is, bár kétlem, h használnám):
EDIMAX AR-7084B
Zyxel P660HW-T1
megvehetősek ezek, szolid otthoni használatra? torrentezni ritkán szoktam, akkor is jobbára kevés forrásból (pár tucat). inkább a stabil és gyors helyi háló a fontosabb, meg a kevés szívás a beállításoknál. vagy vegyek egy közkedvelt linksys-t, ha meg bekrepál a modem, szerezzek be modemet? ahogy elnézegetem, az is pár nap, mire rendezek egyet, azt meg net nélkül mostanság már rizikós bevállalni...

Szerkesztette: avman 2008. 12. 04. 18:45 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1338 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 20:21

Idézet: mckay - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 13:31

Sziasztok!

Előre is:

Szia!

Nekem egy TP-Link WR543G routerem van, az tud ilyet (lásd csatolt kép), bár egyelőre még nem próbáltam ki, hogy mit is ér - csak beállítottam -, mert nagyon új szerzemény. :D

Amint látszik, 32 kilobites lépcsővel tudod megadni a garantált sávszélességet (1 quantum = 32 kbps) ill. prioritást.

Csatolt fájl:

#1339 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 21:27

NeoPampalini,

thx! Nálad van a pont!
És egy ilyen csupán 6500 forint...
Remek, pont ilyenre gondoltam.

Joci, Gopher,

háát, igen, sokkal precízebb lenne kliens oldalon korlátozni, lehetne protokollokra kihegyezni, de sajna ez itt nem menne: a vezetékes, preferált része a LAN-nak ugyan állandó, de a rádiós részén idegen pc-k lennének, amolyan hot spot szerűen.

Szóval mindenképpen a router oldalán kéne valamit csinálni, és olcsón...

#1340 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 22:00

Idézet: avman - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 19:41

van értelme ezeknek a rúter + modem dolgoknak? az smc rendetlenkedik a héten, ilyenkor mindig előjön a vásárlási lázam, aztán hónapokig semmi... gondoltam vmi egybe megoldás, ezek ketten meg mehetnének a polcra, tartaléknak...
ilyeneket találtam (akkor már legyen wifi is, bár kétlem, h használnám):
EDIMAX AR-7084B
Zyxel P660HW-T1
megvehetősek ezek, szolid otthoni használatra? torrentezni ritkán szoktam, akkor is jobbára kevés forrásból (pár tucat). inkább a stabil és gyors helyi háló a fontosabb, meg a kevés szívás a beállításoknál. vagy vegyek egy közkedvelt linksys-t, ha meg bekrepál a modem, szerezzek be modemet? ahogy elnézegetem, az is pár nap, mire rendezek egyet, azt meg net nélkül mostanság már rizikós bevállalni...

Párral fölötted írtam, hogy a Netgear nagyon jó a kategóriában. Mindhárom funkciója kifogástalanul működik, még sosem vesztettem szinkront.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67