HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#141 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 09:59

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:54

SziasztoK!

nekem kb 4 honapja van ilyen routerem: SMCWBR14-G2 (chello netkapcsolat)
es azt jatszotta kb 2 honapja h nem oldotta fel a www.akarmi.hu cimeket, csak akkor jott be az oldal ha az IP-t irtam be... (Nem csak bongeszobol pl ssh, ftp es ping is ugyanigy)

aztan raktam uj firmware-t es utana ment minden egeszen tegnapig, most mar hiaba rakok ujat (1 van ujabb) es hiaba restelek, meg a gyari beallitasokra is nem megy...

ha siman bedugom a gepet, akkor megy minden, es nem tudom mar mit csinaljak vele...

teljesen alapbeallitasokkal sem, sem ha adok a gepen fix dns kiszolgalot (azaz a routert), probaltam mar a routerben masik dns kiszolgalot allitva is es linuxon es windows alatt is...

van vkinek vmi 5lete?

komolyan gondolkozom h visszaviszem a boltba es veszek egy masik tipust/markat de milyet?!?!

Milyen tipus az ami akkor tud "ennyit", van benne clone mac address es kb 3-4 percen belul lehet ujat is adni a szgep nelkul (azaz siman atirom es mentem), van benne dmz helyi halos ip-re, es tud meg talan wireless-t is.
Ha jo akkor az lehet kicsit magasabb is, nem kell a 10.000 forintos hataron lennie...
Csak legyen jo ;)

köszi

levittem a boltba ahol vettem es szo nelkul kaptam egy ujat :)
remelem annak nem lesz mondjuk mas hibaja, es legalabb az is megy majd 4 honapot hiba nelkul :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#142 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 13:49

Sziasztok

Kellene nekem egy olyan ADSL router, amiben van párhuzamos portos printer szerver is.
Én első körben az SMC BR14UP változatot találtam 10k körül, ámde sehol nem lehet kapni, mert kifutott darab.
Most már ott tartok, hogy jó lenne használtan is :)

Szóval milyen routert tudtok ilyen feltételek mellett, ami kapható is ?

- legalább 4 portos
- párhuzamos portos printer szerver (de lehet rajta pluszban USB is, hátha 1x lecserélem a nyomtatót :)
- lehetőleg 15k HUF alatt van
- WLAN mellékes
- tűzfal mellékes

De ha valakinek van eladó BR14UP-je, az szóljon :)

Köszi

#143 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:14

Idézet: ChoSimba - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:49

Sziasztok

Kellene nekem egy olyan ADSL router, amiben van párhuzamos portos printer szerver is.
Én első körben az SMC BR14UP változatot találtam 10k körül, ámde sehol nem lehet kapni, mert kifutott darab.
Most már ott tartok, hogy jó lenne használtan is :)

Szóval milyen routert tudtok ilyen feltételek mellett, ami kapható is ?

- legalább 4 portos
- párhuzamos portos printer szerver (de lehet rajta pluszban USB is, hátha 1x lecserélem a nyomtatót :)
- lehetőleg 15k HUF alatt van
- WLAN mellékes
- tűzfal mellékes

De ha valakinek van eladó BR14UP-je, az szóljon :)

Köszi

Eletem elso routere az SMC7004BR volt.Neked valo.Nem keveredo ossze a SMC7004ABR-rel.Az interneten
teljes a kaosz ahogy neztem.A te szempontodbol mindegy, mert az ABR kesobbi tipus mas procival es kulsovel,de mind a 2 tudja az ohajtott printerportot.Nekem nagyon uzembiztos volt.Az igaz ugyan hogy a printerportot nem hasznaltam.roviden ennyi.

Szerkesztette: Joeapi 2006. 10. 04. 10:15 -kor

Joeapi

#144 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 15:41

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. 50m-re lévő szomszédommal szeretnénk meg osztani a netet wifi routerral. Szembe velünk van a háza, semmi akadály nincs a házak között. Meg lehet ezt oldani és melyik routert ajánljátok? Max 25.000 pénzünk van rá.

#145 Felhasználó inaktív   ChoSimba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:16

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:14

Eletem elso routere az SMC7004BR volt.Neked valo.Nem keveredo ossze a SMC7004ABR-rel.Az interneten
teljes a kaosz ahogy neztem.A te szempontodbol mindegy, mert az ABR kesobbi tipus mas procival es kulsovel,de mind a 2 tudja az ohajtott printerportot.Nekem nagyon uzembiztos volt.Az igaz ugyan hogy a printerportot nem hasznaltam.roviden ennyi.

Köszi, de ez sem éppen a kapható kategória :/
Kezd olyan érzésem támadni, hogy aki párhuzamos portos kőkori nyomtatót birtokol, az bek..hatja és különben is monnyon le :)

#146 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:52

Idézet: ChoSimba - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:16

Kezd olyan érzésem támadni, hogy aki párhuzamos portos kőkori nyomtatót birtokol, az bek..hatja és különben is monnyon le :)

Vigor 2104p még lehet venni, műxik is.
Make love not Wor.

#147 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 01:25

Idézet: Pacal - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 16:41

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. 50m-re lévő szomszédommal szeretnénk meg osztani a netet wifi routerral. Szembe velünk van a háza, semmi akadály nincs a házak között. Meg lehet ezt oldani és melyik routert ajánljátok? Max 25.000 pénzünk van rá.

Szerintem ez (is) szóba kerölhet (ne) nektek...  :think:
Router: Edimax BR-6204Wg 13ezer huf
Kliens: Edimax EW-7209APg 12ezer huf
A kliens lehet esetleg usb eszköz is csak nem irtad, hogy benn van-e a tökéletes rálátás pár méteres sugaru körében a géped...
USB: Edimax EW-7318Ug 6ezer huf
:up:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#148 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 06:59

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 0:25

Ahoj!

ééés hol 12K? :confused:

ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#149 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 07:32

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:29

Ezeket megtaláltam, köszi!

Fő szempont lenne a stabilitás, tűzfal konfigurálhatósága és a támogatás, mint firmware frissítés, esetleg magyar nyelvű leirás. Ebben melyik márka lenne a nyerő?

A stabilitás az smckre nem igazán jellemző.
Ha jót akarsz venni, vegyél zyxel-t vagy draytek vigour-t. Persze ezek nem 10eFt-k.

#150 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 19:35

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 7:59

Ahoj!

ééés hol 12K? :confused:

SRY!  :respect:
Benéztem ennek a 12 netto ára...  :omg:

Bár talán még igy is belefér mert a cucc ok...

Csatlakozók

#151 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 13:11

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 18:35

SRY!  :respect:
Benéztem ennek a 12 netto ára...  :omg:

Bár talán még igy is belefér mert a cucc ok...

ééééés ... hol???????????????????

:respect:
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#152 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 23:48

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 14:11

ééééés ... hol???????????????????

:respect:

pl:
Itt
Itt
vagy esetleg ha nem kell bele switch akkor BRUTTO 10.560 huf -ért itt:Kipróbálva!!! :up:

:beer: 
Csatlakozók

#153 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 04:42

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:48

pl:
Itt
Itt
vagy esetleg ha nem kell bele switch akkor BRUTTO 10.560 huf -ért itt:Kipróbálva!!! :up:

köcc  :respect:

#154 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 11:18

Üdv!

Kis szaktanács kellene router ügyben. Olyan eszközre lenne szükségem, ami VPN-en keresztül VNC-t is át tud vinni úgy, hogy közben mellette egy másik gép zavartalanul netezhet. ADSL-em (2048/192) van, ehhez csatlakozik egy tipikus PC (ld. az aláírásomban), XP-vel (SP1 + frissítések). Napközben nem megy, csak meló után szoktam bekapcsolni, no meg hétvégén. Emellett van egy wifi-s céges laptopom, amit csak céges melóra használok (XP SP2 + rissítések). A jövendőbeli router-emnek azt kellene tudnia, hogy miközben az alap PC zavartalanul netezik (term. ekkor korlátozott sávszéllel), a laptoppal időnként VPN-en keresztül be tudjak lépni a céges hálóba, és ott alkalomadtán VNC-vel el tudjam érni a céges gépemet (ami - a változatosság kedvéért - linuxos :) ). Jelenleg ezt csak úgy tudom megoldani, ha a távmunka idején kihúzom a PC-ből a LAN-kábelt, átdugom a laptopba, és onnan csatlakozok az ADSL-re, majd tovább a céges hálóra. A VPN ráadásul eToken-es (van egy kis usb-s kulcs hozzá), valamint belépés után különféle szoftverkomponensek ellenőrzése is lezajlik, csak ekkor oldja fel a zárolásomat (mivel a testreszabottan telepített PC-met nem voltam hajlandó szétverni emiatt, ezért kaptam laptopot :) ). Egyéb okosságok (print/ftp/samba/stb. szerver, külső USB, miegyéb) nem kellenek, de pl. tűzfal jó, ha van (a PC-men most egy jól belőtt Kerio van, a laptopon viszont Symantec kell fusson), illetve meg kell tudnom akadályozni, hogy a laptop/router wifi-n keresztül illetéktelenek is felcsatlakozzanak.
Ötlet?
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#155 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 09:36

Addig halogattam a router vásárlást, míg kaptam egy Edimax BR-6204WG routert.

Beleolvasgattam a mellé kapott lemezen pdf formában található felhasználói kézikönyvbe, amiben ven egy olyan rész, hogy QoS-el hogyan lehet sávszélességet korlátozni ill. garantálni különböző feltételek esetén.

Namost a feltételek között találtam olyan lehetőséget, hogy IP címet vagy IP tartományt is lehet beállítani feltételnek. Mivel nemigen vagyok járatos ilyetén dolgokban, nekem ebből az jön le, hogy ha a routerre csatlakoztatott gépeknek Fix IP címet lövök be, akkor korlátozni/garantálni tudom gépenként a sávszélességet.

Jól gondolom?
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#156 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 09:40

Idézet: PetruZ - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 12:18

Kis szaktanács kellene router ügyben. Olyan eszközre lenne szükségem, ami VPN-en keresztül VNC-t is át tud vinni úgy, hogy közben mellette egy másik gép zavartalanul netezhet.

ipseces VPN-t akármelyik sarki router átengedi, de ha nem akarsz megőszülni 1-2 szopás miatt, akkor Draytek Vigort vegyél, mert az jó.
Make love not Wor.

#157 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 11:05

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 10:36

Addig halogattam a router vásárlást, míg kaptam egy Edimax BR-6204WG routert.

Beleolvasgattam a mellé kapott lemezen pdf formában található felhasználói kézikönyvbe, amiben ven egy olyan rész, hogy QoS-el hogyan lehet sávszélességet korlátozni ill. garantálni különböző feltételek esetén.

Namost a feltételek között találtam olyan lehetőséget, hogy IP címet vagy IP tartományt is lehet beállítani feltételnek. Mivel nemigen vagyok járatos ilyetén dolgokban, nekem ebből az jön le, hogy ha a routerre csatlakoztatott gépeknek Fix IP címet lövök be, akkor korlátozni/garantálni tudom gépenként a sávszélességet.

Jól gondolom?

Közben Edimax-éknál megtaláltam a bizonyítékot arra, hogy tényleg jól gondoltam:

How to assign computers on BR-6204WG with fair bandwidth for Peer to Peer applications
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#158 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 18:22

Router throughput-jat szeretnem megmerni, es ez ugyben kernem a tapasztaltak tanacsat.Valaki a Qcheck-et ajanlotta, mert ingyenes, de a WAN oldali gepet nem tudom mukodesre birni.Esetleg valami egyszerubb megoldas ha van az jo lenne.A halozat tehat pc1->wan router lan->pc2.
Lehetoleg linuxot ne,mert az meg bonyolultabb.Lenyeg hogy egyszeru legyen.
Szoval a routert, es a WAN oldali XP-et hogy kell beallitani?Koszi
Hogy jutott ez eszembe?Egyszeru, nehany regi router lassu (DI-604,SMC7004).Ezek nemelyike nem eri el a 1M-t se.Ugye itt mar nem szamit hogy mennyi a RAM ugyis kifekszik.
Joeapi

#159 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 20:42

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 23:48

pl:
Itt
Itt

vagy ezek:
http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=325
http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=318
http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=317
Van közte br. 10 alatti is.....

#160 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 21:55

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 19:42

Köszi, de megoldodott a dolog ... panelházban 4 betonfalon jön át a WiFi jel (számomra érthetetlenül sokat szidott Dlink 624+ szolgáltatja egy biquad antennával), és aggodtam, hogy a nagyberuházásként megvett laptoppal nem tudom venni a jelet ... pedig semmi gond, semmi szakadozás ...

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.