HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#181 Felhasználó inaktív   Cufter 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 19:21

Milyen routert kell vennem ahhoz, hogy a wlan routertől kapott jelet fogjam, és újra továbbadjam(mint egy átjáró)? Mennyi körül repkednek ezek?
Köszi  :respect:
Mindennek van határa, még Magyarországnak is, csak rossz helyen!

Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!

#182 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 22:31

Idézet: Cufter - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 20:21

Milyen routert kell vennem ahhoz, hogy a wlan routertől kapott jelet fogjam, és újra továbbadjam(mint egy átjáró)? Mennyi körül repkednek ezek?
Köszi  :respect:

Egy normálisabb router megteszi. Én egy edimax br-6204wg -vel csinálom ezt annyi különbséggel h ez egy ap-ról kapja a jelet, de tovább is adja :)

Jah, és 11400 huf volt.

Szerkesztette: Joke 2006. 10. 27. 22:31 -kor

Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#183 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 22:59

Azért egy normálisabb router nem elég. Legalábbis a ZyXel P334WT-m ilyet nem tud.

Nézegettem a wlan-ok.hu-t és ilyet sem láttam még: MAXIMUS AW-2204A Wireless Router 802.11b/g

Idézet

Van egy ún. Wireless ISP üzemmódja. Ebben az Üzemmódban a WAN interface szerepét átveszi a Wireless Interface.

Ha csak simán továbbadod a jelet, akkor valami ilyesmi: Wistron RDAA-81 802.11a/b/g AP

Idézet

A népszerű CA8-4 utóda 3db EthernetLAN porttal. Három féle üzemmódban használható: Acces Point, WDS Bridge és Wireless Repeater.

#184 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 23:07

Idézet: keter - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 13:22

Hello!

A VPN tulajdonság egy routerben azt jelenti, hogy hozzá lehet kapcsolódni ilyen módon, vagy a mögötte levő hálózat gépeihez - amennyiben azokon be van állítva.
:think:

A broadband routerek csak a Single címzést támogatják a rajtuk lévő hálóra, tehát a hozzá kapcsolt gépek közül csak egy tudja használni a VPN-csatornát. Ez arra jó, hogy a munkahelyi VPN-re fel tudsz menni otthonról.

Ahhoz, hogy rád kapcsolódjon valaki vpn-n, ahhoz valami komolyabb (pl: ZyXel ZyWall) cucc kell.

#185 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 13:44

Én is szeretnék már egy routert, mivel így egésznap mehet a gépem, ha muter akar netezni...anno volt router, de nagyon nem jött be (D-Link D604-es volt). Fagyogatott, meg minden... :reklamacio:
Szóval most egy olyanra lenne szükségem, ami könnyen kezelhető, lehet aktív módot belőni p2p-es dolgokhoz és nem fagyogat. WLAN annyira nem fontos, de nem árt, ha van.
USB csati akkor kell, ha elérhető a webcam a neten keresztül. :cool:
Van valakinek ötlete? :rolleyes:

#186 Felhasználó inaktív   TM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 28. 20:05

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 12:44

Én is szeretnék már egy routert, mivel így egésznap mehet a gépem, ha muter akar netezni...anno volt router, de nagyon nem jött be (D-Link D604-es volt). Fagyogatott, meg minden... :reklamacio:
Szóval most egy olyanra lenne szükségem, ami könnyen kezelhető, lehet aktív módot belőni p2p-es dolgokhoz és nem fagyogat. WLAN annyira nem fontos, de nem árt, ha van.
USB csati akkor kell, ha elérhető a webcam a neten keresztül. :cool:
Van valakinek ötlete? :rolleyes:

Szia, én pont ma cseréltem le az SMC routeremet, mert fagyogatott, minden baja volt. Beruháztam egy Linksys WRT54G-re, mivel nekem a WLAN is fontos volt. Az áramaláhelyezéstől a teljes beállításig kb 7 perc telt el  - ebbe beletartozott a wlan titkosítás is. A routerhez adnak egy cd-t, amin van egy installálási segédlet, hogy mindent egyszerűen és gyorsan be lehessen állítani, szal felhasználóbarát.. :)  Igaz pár ezer forinttal drágább, de mégiscsak Cisco Systems áll mögötte, ami eleve pozitív a géped védelmét tekintve, valamint a Linksysekről még rosszat hallottam, ha nem buheráltad a prociját, nem gyári firmware-t tettél rá, stb.. de ez itt nem a reklám helye, az elérhető lehtőségeket nézdmeg a linksys oldalon :)
Aktív mód belövéséhez p2p hálókon elég, ha a kliensedben és a routeredben is engedélyezed a uPnP-t, a kliens magától megnyitja a forgalom idejére a számára fontos portokat TCP és UDP irányban is, tehát aktív lehetsz tőle. De ha mindenképpen portnyitogatással akarod a szabad perceidet eltölteni arra is kényelmes és tuti lehetőséged van a router menüjében.
Arra meg hogy hol vegyed meg depo.hu vagy kiskerarak.hu megadja a választ. Garancia meg 3 év van elvileg mindegyik Linksys termékre, szóval én csak javasolni tudom :)

Szerkesztette: TM 2006. 10. 28. 20:09 -kor

#187 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 23:32

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 23:59

Azért egy normálisabb router nem elég. Legalábbis a ZyXel P334WT-m ilyet nem tud.

Dehogynem elég. Legalábbis sztem az Edimax Br-6204wg semmi extrát nem tud. De ezt igen. Szóval úgy gondoltam h ez egy normális router midenféle extra nélkül. 11400 hufért megéri. Az tény, h van rajta wireless isp, de azt ne mondjátok h a többin nincs. Ez nem alap?
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#188 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 04:40

Idézet: Joke - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 23:32

Dehogynem elég. Legalábbis sztem az Edimax Br-6204wg semmi extrát nem tud. De ezt igen. Szóval úgy gondoltam h ez egy normális router midenféle extra nélkül. 11400 hufért megéri. Az tény, h van rajta wireless isp, de azt ne mondjátok h a többin nincs. Ez nem alap?

nem. a wisp üzemmódot csak néhány router tudja, pl.  http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=326 .

#189 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 19:34

Sziasztok!

Régebben olvastam valahol itt a fórumon, hogy otthoni routernek, jelentősebb p2p forgalom esetén a Zyxel P334 jó választás. Egyrészt érdekelne, hogy még mindig az a nyerő vagy van jobb már? Másrészt elképzelhető hogy ennek a routernek az ára egy hónap alatt ~20e-ről 12e-re csökkenjen (ezt találtam egy jelentősebb bolt árlistájában)?

#190 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:55

Idézet: cheoppy - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 19:34

Sziasztok!

Régebben olvastam valahol itt a fórumon, hogy otthoni routernek, jelentősebb p2p forgalom esetén a Zyxel P334 jó választás. Egyrészt érdekelne, hogy még mindig az a nyerő vagy van jobb már? Másrészt elképzelhető hogy ennek a routernek az ára egy hónap alatt ~20e-ről 12e-re csökkenjen (ezt találtam egy jelentősebb bolt árlistájában)?

Az a 334 WT lehetett....

#191 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 09:34

Idézet: cheoppy - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 18:34

Sziasztok!

Nem vagyok D-link ugynok, de ha a maximumot akarod akkor DGL-4300 vagy a drotos DGL-4100 a top.
Nem tudsz jobbat venni azert a penzert.Ha megis valami olcsosagot, es drotost akarsz akkor a te routered
Dialcom BBR-1500.Nagyon gyors 7500 penzert.Ezt nem csak en mondom hanem itt is.
:cool:
Joeapi

#192 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 22:06

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 9:34

Nem vagyok D-link ugynok, de ha a maximumot akarod akkor DGL-4300 vagy a drotos DGL-4100 a top.
Nem tudsz jobbat venni azert a penzert.Ha megis valami olcsosagot, es drotost akarsz akkor a te routered
Dialcom BBR-1500.Nagyon gyors 7500 penzert.Ezt nem csak en mondom hanem itt is.
:cool:

Azért ez sem rossz...  http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=336
:)

#193 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 01:49

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 21:06

Azért ez sem rossz...  http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=336
:)

Amit ajanlottal az Marvell chip-es.Ellenben a Dialcom kb. 5x gyorasabb az AMRISC9041 procija.
A 90Mbps az akkor is oriasi teljesitmeny egy gagyitol.A Marvell 17Mbps korul muzsikal.
Esetleg ha nem tiszta a WAN to LAN sebessegrol irtam, es a Dialcom-ot magam is megmertem.Tudja a
90Mbps.
Joeapi

#194 Felhasználó inaktív   Zephael 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 14:18

Idézet: TM - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 20:05

Szia, én pont ma cseréltem le az SMC routeremet, mert fagyogatott, minden baja volt. Beruháztam egy Linksys WRT54G-re, mivel nekem a WLAN is fontos volt. Az áramaláhelyezéstől a teljes beállításig kb 7 perc telt el  - ebbe beletartozott a wlan titkosítás is. A routerhez adnak egy cd-t, amin van egy installálási segédlet, hogy mindent egyszerűen és gyorsan be lehessen állítani, szal felhasználóbarát.. :)  Igaz pár ezer forinttal drágább, de mégiscsak Cisco Systems áll mögötte, ami eleve pozitív a géped védelmét tekintve, valamint a Linksysekről még rosszat hallottam, ha nem buheráltad a prociját, nem gyári firmware-t tettél rá, stb.. de ez itt nem a reklám helye, az elérhető lehtőségeket nézdmeg a linksys oldalon :)
Aktív mód belövéséhez p2p hálókon elég, ha a kliensedben és a routeredben is engedélyezed a uPnP-t, a kliens magától megnyitja a forgalom idejére a számára fontos portokat TCP és UDP irányban is, tehát aktív lehetsz tőle. De ha mindenképpen portnyitogatással akarod a szabad perceidet eltölteni arra is kényelmes és tuti lehetőséged van a router menüjében.
Arra meg hogy hol vegyed meg depo.hu vagy kiskerarak.hu megadja a választ. Garancia meg 3 év van elvileg mindegyik Linksys termékre, szóval én csak javasolni tudom :)

én egy WRT54GL-es verzióba ruháztam be, még nem érkezett meg, de aznap este felmásztam a wikipedia oldalára, rákerestem erre a routercsaládra, és bizony erre is írják, hogy a bittorrent, és atommerev filecserélőzés megfekteti a szabvány firmeket :(
Nem tudom mi lesz, révén nem csak szabvány firmek vannak hozzá, lehet azt töltök fel rá, de olyan hosszú a lista, és nagy a téma, még erőm se volt belefogni a dologba :(
Esetleg valaki javasol valamit? :)
Vagy nézzem meg az itteni 80-90 oldalas ezzel foglalkozó topicot :) (igen, említettem, hogy hatalmas a téma :D)

#195 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 15:13

Köszi a tippeket, elfelejtettem írni, hogy csak drótos és tűzfallal rendelkező routerek érdekelnek per pillanat, mivel nincs semmim amivel ki tudnám használni a drótnélkülieket. :) Ilyenformán módosítva a kérdést, melyek azok a routerek  amik bírják a p2p terhelést? (illetve megnéztem a Dialcom BBR 1500-t, így erről is érdekelne tapasztalat)

#196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 01. 15:59

Idézet: cheoppy - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 15:13

Ilyenformán módosítva a kérdést, melyek azok a routerek  amik bírják a p2p terhelést? (illetve megnéztem a Dialcom BBR 1500-t, így erről is érdekelne tapasztalat)

Egyszer a legkisebb vezetéknélküli SMCbe távolról belenéztem, az még teljesen bírta a terhelést, oszt egyik IPre közel 3ezer session volt rátolva. Ez szerintem otthoni körülményekhet mérve teljesen jó. De DCbigyókkal meg hasonlókkal az otthoni legrégebbi LinkSys-t sem sikerült megborítani, így nem hinném, hogy az újak rosszabbak lennének.

Inkább az Edimax, MSI, GigaByte, Stlab, Repotec meg társaitól féljél, ugyanaz a dzsunka közepük van, ezekkel klönösen jókat lehetett szopni.

Vagy itt-ott már adnak el 2200-as Vigorokat, az nekem simán megérne 2 rugóval többet használtan is, mint egy új SMC  :D
Make love not Wor.

#197 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 17:05

a linksys-nek csak annyi koze van a ciscohoz, hogy az eszkozeiken rajta van egy cisco logo...semmi tobb.
Fejlesztesekbe a cisco nem szol bele mint ahogyan az sokan gondoljak, mert a linksysnek mar regen megvan erre a sajat csapata.
A cisco es a linksys teljesen mas minosegi kategoriat kepvisel es mas a celszegmens is. Ez az arakon, a termekek altal nyujtott szolgaltatasokban is meglatszik. Szoval senki ne eljen tevhitben, ha vesz egy linksys-t, kozel sem fog cisco minoseget, szolgaltatasokat kapni...
Amit linksysbol erdemes megvenni, az az a wrtg54 sorozat amire lehet moddolt firmwaret tenni, amugy pedig az egesz linksys termekpaletta felejtheto.

#198 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 21:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 14:59

Egyszer a legkisebb vezetéknélküli SMCbe távolról belenéztem, az még teljesen bírta a terhelést, oszt egyik IPre közel 3ezer session volt rátolva. Ez szerintem otthoni körülményekhet mérve teljesen jó. De DCbigyókkal meg hasonlókkal az otthoni legrégebbi LinkSys-t sem sikerült megborítani, így nem hinném, hogy az újak rosszabbak lennének.

Inkább az Edimax, MSI, GigaByte, Stlab, Repotec meg társaitól féljél, ugyanaz a dzsunka közepük van, ezekkel klönösen jókat lehetett szopni.

Vagy itt-ott már adnak el 2200-as Vigorokat, az nekem simán megérne 2 rugóval többet használtan is, mint egy új SMC  :D

Nagyon igazad a Draytek Vigor nem kis palyas gep, es nem lehet osszehasonlitani a gagyi kategoriaval.
Mindig kihangsulyoztam hogy a Dialcom amit ajanlgatok az a gagyik kiralya.Ez a 20-25$ kategoria.Nagysagrendekkel jobb az SMC7004VBR,D-link604,Edimax BR-6104 es tarsainal.Ha mar valakinek keves a penze, vagy nem szan ra sokat akkor legalabb a kategoria legjobbjat vegye.Raadasul egy kis magyar erdekeltseg is van benne.
Nincs itt semmi titok mind kinai, meg a draytek is.Az sult bolond aki azt hiszi hogy nem ott keszul mind.
Joeapi

#199 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 09:09

szevasztok
Van egy NAGY problémám.
Ma reggel sűrgősen felkellene szerelni egy U.S.Robotics 5461 MAXg Wireless Router-t.
Tudjátok ennek a Routernek 4 portja van, vagyis Switchnként is működik.
Van egy NAGY hibája, mert ez fent lenne a padláson, tehát belőle jönne ki egy UTP le. Lent pedig van egy Edimax 8portos Switch és ha egybedugom őket, akkor IP akadás történt, holott SEMMI!!! köze nincs au IP kiosztáshoz, mert NINCS azonos IP cím.
Szerintetek miért csinálhatja ezt? Az Edmiax Switchben van +3gép is.

#200 Felhasználó inaktív   Gordon88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 09:10

Kiprobáltam már "kétgépközé" kábellel és "gép és switch közé" -kábellel is, de eddig sikertelen eredmény született.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.