HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1621 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 17:30

Idézet

Tudtok nekem olyan routert mondani, aminél meg lehet oldani, hogy ne csak portokat lehessen tiltani hanem IP-ket is? Pontosabban fogalmazva azt kellene megoldani, hogy csak néhány (5-10) IP-t és csak bizonyos portokat (80, 443 + még 1-2) lehessen elérni.

Ezek soksok éve alapfunkciók..
Ha arra gondolsz hogy a saját LAN gépeid csak néhány internet címre tudjanak csatlakozni akkor  Wbsite_Filtering a megoldás..
Ha arra gondolsz hogy csak néhány meghatározott PC tudjon a routeredre (LAN oldalon) csatlakozni arra a MAC_filtert találták ki (ámbár ez nem biztonsági funkció, arra a WPA titkosítás való!).
Ha arra gondolsz hogy csak néhány meghatározott PC tudjon a webre kijutni arra az Access_Control való.

A DHCP senkit semmiben nem korlátoz. Akinek a DHCP nem oszt ki IP-t (mert pl. a DHCP ki van kapcsolva) azok statikus IP-vel csatlakozhatnak. Pl. ha csak 10db IP-t osztott ki a DHCP, attól függetlenül további 20db gép még csatlakozhat fix IP-vel.. (vezetékes csati persze kevesebb van, de ott a WLAN)

A belinkelt oldal pedig csak azon gyártmányú router egy firmware bugját javítja/korrigálja..

Szerkesztette: Doky586 2009. 06. 06. 17:39 -kor

#1622 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 18:02

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 10:21

meg adtam az internetem elsődleges és másodlagos ip -jét http://belkingrouter.extra.hu/ ami itt le van írva.

MIT adtál meg?
És ne azt mondd, hogy "ami ott le van írva", mert "ott" szar se nincs leírva.

Szóval minek az elsődleges meg másodlagos "ip -jét" adtad meg? És hová adtad meg?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1623 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 18:51

Hát a dns nél adtam meg .

#1624 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 19:19

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 17:30

Ezek soksok éve alapfunkciók..
Ha arra gondolsz hogy a saját LAN gépeid csak néhány internet címre tudjanak csatlakozni akkor  Wbsite_Filtering a megoldás..
Ha arra gondolsz hogy csak néhány meghatározott PC tudjon a routeredre (LAN oldalon) csatlakozni arra a MAC_filtert találták ki (ámbár ez nem biztonsági funkció, arra a WPA titkosítás való!).
Ha arra gondolsz hogy csak néhány meghatározott PC tudjon a webre kijutni arra az Access_Control való.

A DHCP senkit semmiben nem korlátoz. Akinek a DHCP nem oszt ki IP-t (mert pl. a DHCP ki van kapcsolva) azok statikus IP-vel csatlakozhatnak. Pl. ha csak 10db IP-t osztott ki a DHCP, attól függetlenül további 20db gép még csatlakozhat fix IP-vel.. (vezetékes csati persze kevesebb van, de ott a WLAN)

A belinkelt oldal pedig csak azon gyártmányú router egy firmware bugját javítja/korrigálja..

[OFF]Csak én látom úgy, hogy egybemosódott az  exbow-nak és faíngyereknek adott válaszod egy hsz-be, de csak exbow-nak címezve? [/OFF]:)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 06. 19:32

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 19:51

Hát a dns nél adtam meg .

Bár h amásodik router APnak van használva, akkor sem DNS, semmi nem kellene. A külső lábának valami elcseszett fixIP, hogy csomag véletlenül se menjen arra, belső lábának meg azért fix, hogy managelni lehessen.
Make love not Wor.

#1626 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:36

Sziasztok!

ASUS RT-N11 esett utamba, de olvastam hogy valami gondja van ADSL-el?! Mirol van szo tudja valaki?!

Ebben a ~13-15ezres kategoriaban keresek valamit egyebkent, kritériumok: otthoni pppoe menjen rajta, le tudjam kapcsolni a wifit (mint feature-t) ha nem kell (leszedheto antenna is jo  :Đ ), MAC address-t tudjon klonozni (talan már mind tudja :D )... a tobbi már csak hab a tortán (n szabvány, wpa2, vpn aminek még talan hasznát veszem)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1627 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:39

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 21:36

Sziasztok!

ASUS RT-N11 esett utamba, de olvastam hogy valami gondja van ADSL-el?! Mirol van szo tudja valaki?!

Ebben a ~13-15ezres kategoriaban keresek valamit egyebkent, kritériumok: otthoni pppoe menjen rajta, le tudjam kapcsolni a wifit (mint feature-t) ha nem kell (leszedheto antenna is jo  :Đ ), MAC address-t tudjon klonozni (talan már mind tudja :D )... a tobbi már csak hab a tortán (n szabvány, wpa2, vpn aminek még talan hasznát veszem)

Nekem is van egy ilyenem, a polcon porosodik, el kéne adni, mert hirtelen döntés eredménye. Nem, a minőségével nincs baj, csak végül is inkább kábeleztem, mert a notimba nem tudtam olcsón N-es wifit szerezni. A rouernek egyébként adsl-nél nálam is baja volt az adsl-lel, konkrétan nem tudott csatlakozni, de elméletileg ez a dslam központ hibája is lehet. Ugyanis PPPoE-vel tud csatlakozni, csak nem adsl-re. Diginetre hibátlanul csatlakozik.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1628 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 21:45

Idézet: McLaca - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 22:39

Nekem is van egy ilyenem, a polcon porosodik, el kéne adni, mert hirtelen döntés eredménye. Nem, a minőségével nincs baj, csak végül is inkább kábeleztem, mert a notimba nem tudtam olcsón N-es wifit szerezni. A rouernek egyébként adsl-nél nálam is baja volt az adsl-lel, konkrétan nem tudott csatlakozni, de elméletileg ez a dslam központ hibája is lehet. Ugyanis PPPoE-vel tud csatlakozni, csak nem adsl-re. Diginetre hibátlanul csatlakozik.

Üdv!

Ha nem Miskolcon laknal még el is kertem volna egy probakorre... mostmar kivancsi vagyok nálam tunda-e csatlakozni (tvnetworkos pppoe kabelnet)... ezek utan nemigen merem megvenni boltban csak ugy lutrira  :confused:
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1629 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 20:30

Hali!

Routert keresek. Amire kell: folyamatosan 6 noti csatlakozna hozzá wifin, 2 asztali gép, 1 D-Link DNS-313 NAS. Nem lenne hátrány ha 802.11n-t tudna, de nem követelmény (jelenleg 2 noti van felszerelve n-s wifi adapterrel), a port forwarding elengedhetetlen feltétel (biztonsági kamerák miatt). A netkapcsolat 50/50 megás (nem, nem magyarország ... :D). Jelenleg egy US robotics routert használunk, de kezdi megadni magát, ezért fontos minnél hamarabb kicserélni.

Rég nem kellet routert vennem, ezért is kérem a tanácsotokat!

A segitséget előre is köszönöm!

Üdv: Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1630 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 13:52

Sziasztok!

Remélem, tudtok nekem segíteni router választásban.
Már több típussal is van tapasztalatom, a sebességgel nem is igazán volt gondom egyiknél sem. A problémát az jelenti, hogy ha rászabadul egy gép megpakolt torrentklienssel, akkor a router teljesen belassul még a config felületét sem lehet elérni olyankor. Gondolom ekkor kezelné le a több száz, ezer kapcsolatot. Idegesítő, hogy hosszú percekig megbénul az egész adatforgalom. Jelenleg egy Linksys WRT54GC lát el 4 gépet 50/25-ös nettel, de Dlink-el, Netgear-el és Edimax-al is hasonló tapasztalataim voltak.

Szerkesztette: MrZed 2009. 07. 23. 13:52 -kor

#1631 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:21

Idézet: MrZed - Dátum: 2009. Jul. 23., Thursday - 14:52

Idegesítő, hogy hosszú percekig megbénul az egész adatforgalom. Jelenleg egy Linksys WRT54GC lát el 4 gépet 50/25-ös nettel, de Dlink-el, Netgear-el és Edimax-al is hasonló tapasztalataim voltak.

Szerintem erre annyi a megoldas, hogy a torrentkliensben kicsit lekorlatozod a kapcsolatok szamat.
Vagy vmi profibb cumot veszel, ha annyira muszaj ;)

Szerkesztette: padawan 2009. 07. 23. 15:22 -kor

Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1632 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:52

Idézet: padawan - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 15:21

Szerintem erre annyi a megoldas, hogy a torrentkliensben kicsit lekorlatozod a kapcsolatok szamat.
Vagy vmi profibb cumot veszel, ha annyira muszaj ;)

Egy darabig próbálkoztam a kliensek korlátozásával, de nem én vagyok minden gép előtt. Mostanra már a Mikrotik házatáján nézelődöm, asszem routerépítés lesz ebből...

szerk: csak fogalmam sincs, hogy a gyári routerekben mekkora processzor van, de remélem, hogy egy 680 MHz-es procival szerelt alaplap elég lesz a célra...

szerk2: nézegetem még a Linksys WRT320N routert, de félek, hogy hasonlóan járok, mint az előzőekkel...

Szerkesztette: MrZed 2009. 07. 23. 17:25 -kor

#1633 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 09:01

Idézet: MrZed - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 17:52

Egy darabig próbálkoztam a kliensek korlátozásával, de nem én vagyok minden gép előtt. Mostanra már a Mikrotik házatáján nézelődöm, asszem routerépítés lesz ebből...

szerk: csak fogalmam sincs, hogy a gyári routerekben mekkora processzor van, de remélem, hogy egy 680 MHz-es procival szerelt alaplap elég lesz a célra...

szerk2: nézegetem még a Linksys WRT320N routert, de félek, hogy hasonlóan járok, mint az előzőekkel...

Vagy ha nincs kedved építeni, akkor egy jobb (pl. Draytek) routert veszel. Persze egy Vigor 2110n is már kb.: 40-45eFt

#1634 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 09:36

Idézet: zwodka - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:01

Vagy ha nincs kedved építeni, akkor egy jobb (pl. Draytek) routert veszel. Persze egy Vigor 2110n is már kb.: 40-45eFt

Köszönöm a tippet!
Mennyire biztos, hogy a fentebb vázolt terhelést bírni fogja?
Ha nem muszáj, természetesen nem építeném, csak egyszerűbb lenne készen, mint beleásni magam a routerOS rejtelmeibe.
Esetleg további alternatíváknak is örülnék...

#1635 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 12:36

Idézet: MrZed - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 10:36

Köszönöm a tippet!
Mennyire biztos, hogy a fentebb vázolt terhelést bírni fogja?
Ha nem muszáj, természetesen nem építeném, csak egyszerűbb lenne készen, mint beleásni magam a routerOS rejtelmeibe.
Esetleg további alternatíváknak is örülnék...

Itt van egy táblázat a Drytek routerekről, hogy mit "bírnak"

http://www.draytek.c...comparison.html

#1636 Felhasználó inaktív   Camel23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 24. 21:52

Van egy elég hülye problémám...Ugye, ahhoz, hogy beállítsam a router-t tulajdonságait, be kell lépnem a 192.168.0.1-re. Na már most alapból a felhasználónév az admin, jelszó pedig nincsen. Viszont én ezeket átállítottam, és sajna nem emlékszem egyikre sem...Hogy lehet megcsinálni, hogy megint az adminos felhasználónév és a jelszónélküliség legyen?

#1637 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 22:19

Reseteléssel...
(Utána meg teljes újrakonfig.)

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2009. 07. 24. 22:19 -kor

#1638 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 24. 22:23

Idézet: MrZed - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 10:36

Mikrotikot is ugyanúgy megveszed routerOS-el, aztán grafikusan be lehet kattintgatni. Bár nekem elején kicsit bonyásabb volt, mint pár sarki router, de a Drayteknél is ott a "bronadban access", azt ha nem pipálod be, akkor nincs net és anyázol :-)

Szóval a kulcsrakész Mikrotikot nem kell telepítgetni, és grafikus.
Make love not Wor.

#1639 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 20:27

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

A Draytek Vigor 2110n 38e körül lenne, a Mikrotik-et rádiósan kb 53-e-ből lehetne összerakni, viszont annak már eleve 8 portja lenne, na meg a bővíthetőség is mellette szól... asszem alszom rá még párat...

#1640 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:38

Hali.
Ugy nez ki valtani fogunk gyorsabb netre. Most ADSL van, ADSL2+ lenne. A modem a szolgaltato szerint tamogatja az ADSL2+-t is, nem lesz gond. Viszont en utananeztem a neten es bar valoban tamogatja csak 8Mbit/s sebesegget tud kezelni; a net 20-as.
Ez elkepzelheto, marmint hogy a modem limitalt savszelesseget tud csak kezelni?

A jelenlegi modemunk egy ASUS AAM 6020BI-T4. Letezik ebbol AAM 6020BI es AAM 6020BI-Z2 is. Elvileg ez a ket modell mar 24Mbit-ig birja, ami megfelelne nekunk.
Kell-e tehat valtanom modemet?

Masik kerdes, ha olyan modemet veszek ami tud WiFi-t is akkor azt en magam be tudom allitani ugye, nem kell a szolgaltato kulon engedelye, vagy igen?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.