HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#341 Felhasználó inaktív   F. A. Bian 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:23

Korábban valamikor már írtam, hogy majdnem szégyellem a márkahűségemet a D-Linkhez...  :think:
Pedig nem kellene. Egy DI-604-et használtam egy és háromnegyed évig két géphez, aztán egy és egy negyed éve lecseréltem egy DI-624+-ra, mert kellett az új laptophoz a wifi. A régit eladtam, és az azóta is kifogástalanul megy az új tulajnál, ha találkozom vele, mindig rákérdezek.
Az újhoz meg nem tudok mit hozzátenni, még újonnan lecseréltem a firmware-jét 2.05-ről 2.09-re, és azóta nyúzzuk. DC, WOW meg munka. Összesen egyszer kellett újraindítani a 15 hónap alatt, pedig 24/365-ben megy. Többször volt kimaradás a csellón, mint itthon. (Az áramszüneteket most nem számoltam, mert arról nem tehet, és utána mindig rendesen felállt...). :D
Szóval szerintem ki kell fogni. Szívtam én már Edimaxszal és Linksysszel is.

#342 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:27

http://www.linksys.h...a=wrt54gl_.html
Szakértök véleményét kérném :respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#343 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:45

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 18:27

http://www.linksys.h...a=wrt54gl_.html
Szakértök véleményét kérném :respect:

Javaslom nézz körbe a topicjában. Sok szakértő jár arrafelé ;)

#344 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:54

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 12:02

Sziasztok! Linksys WRT54GL* - ről valami tapasztalati vélemény? Jelenleg 3M-es ADSL-em van, amit ha minden igaz az Invitel 2-3 hónap múlva megemel 8-asra, vagy 6-osra.

Két gépen osztanám meg a netet. Az egyiken orrba-szájba torrent menne - szóval fontos lenen a sok kapcsolódási szál és a folyamatos kapcsoalt -, a másikon leginkább csak sima böngészés, és ez sem túl gyakran.

A gépen XP-van, de Vistára szeretnék váltani amint lehet.

* ha az L Linuxot jelent, akkor a router menne XP-vel is?

Ha fontos a torrent akko rosszul valasztottal.A D-link4300,Netgear WPNT834 RangeMax 240 Wireless Router
a javaslatom.Torrent szempontjabol kb.3x gyorsabb a te valasztottadnal.A D-link jatek szempontjabol pl. utolerhetetlen. :cool:
A torrentezes eros kovetelmeny, es ha jot akarsz melyen a zsebedbe kell nyulni.Ez nem a 10k kategoria.
Joeapi

#345 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 20:03

Idézet: kurcsics - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 18:47

Sziasztok!

Most tervezem hogy ha már emelik az adsl-t akkor megosztom a netet.
Nem akarok wlant, elég nekem a vezetékes is.
Csak nem tudok dönteni milyen routert vegyek.
Kinéztem kettőt:
D-link DIR-100
a másik meg az Edimax BR-6104K
Szerintetek melyik felel meg jobban?
A netet csak böngészésre, torrentre, néha DC-re használom.
Előre is kösz.

Dialcom BBR-1500.Kategoria gyoztes.
Joeapi

#346 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 20:15

Üdv!

Leirtam a wireless topicba, de ide is beillik.
Beleszaladtam egy érdekes problémába amely fennáll mind Allnet, Zyxel és Tonze routerekkel, érdekes módon egy régi Linksys BEFSR41-el pedig minden okés.
A lényeg a következő. Adott egy hálózat: ADSL modem rajta egy router (először Linksys volt, most raktam rá egy Tonze BW6200R-t a sávszélkorlátozás miatt). Ebbe a routerbe megy bele egy helyi pc, és a padláson levő Linksys WET54G ami egy 100m-re levő házban levő Linksys WAP54-el van összelőve. Minden eszköznek 192.168.1.x fix ip cime van. A Linksys WAP54-re csatlakozik rá a többi wireless kliens szintén fix ip-vel és az internet szolgáltató dns cimei is be vannak téve a hálókártyák tulajdonságaiba (linksys kártyák jórészt). Amig linksys router volt addig mindenki tudott netezni faxán, bármilyen más routerrel nem megy a net azoknak, akik a Linksys WAP-on keresztül akarnak csatlakozni. Routert látják, tudják pingelni. A routerre kötött helyi gépről én is tudom őket pingelni, dns szervert is tudnak pingelni de pl. az index.hu ip cimet már nem. Mi lehet a baj?

#347 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:18

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 21:15

Üdv!

Leirtam a wireless topicba, de ide is beillik.
Beleszaladtam egy érdekes problémába amely fennáll mind Allnet, Zyxel és Tonze routerekkel, érdekes módon egy régi Linksys BEFSR41-el pedig minden okés.
A lényeg a következő. Adott egy hálózat: ADSL modem rajta egy router (először Linksys volt, most raktam rá egy Tonze BW6200R-t a sávszélkorlátozás miatt). Ebbe a routerbe megy bele egy helyi pc, és a padláson levő Linksys WET54G ami egy 100m-re levő házban levő Linksys WAP54-el van összelőve. Minden eszköznek 192.168.1.x fix ip cime van. A Linksys WAP54-re csatlakozik rá a többi wireless kliens szintén fix ip-vel és az internet szolgáltató dns cimei is be vannak téve a hálókártyák tulajdonságaiba (linksys kártyák jórészt). Amig linksys router volt addig mindenki tudott netezni faxán, bármilyen más routerrel nem megy a net azoknak, akik a Linksys WAP-on keresztül akarnak csatlakozni. Routert látják, tudják pingelni. A routerre kötött helyi gépről én is tudom őket pingelni, dns szervert is tudnak pingelni de pl. az index.hu ip cimet már nem. Mi lehet a baj?

Nálam volt olyan, hogy fixip esetén meg kellett adni a dns címeket is, és nem volt jó a router ip címe erre, hanem külsőt kellett!
Próbáld meg pingelni: 217.20.131.2 (ez az index, csak kimaradna a dns)!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#348 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 12:31

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 10:18

Nálam volt olyan, hogy fixip esetén meg kellett adni a dns címeket is, és nem volt jó a router ip címe erre, hanem külsőt kellett!
Próbáld meg pingelni: 217.20.131.2 (ez az index, csak kimaradna a dns)!

Külső dns cim volt (az enterneté), pingeltem az index.hu-t simán, és csak az ip cimet is de semmi. Most kiprobalom, hogy lecserelem a Linksys AP-t egy Tonze-ra mert itthoni teszt szerint mintha jo lenne ugy.

#349 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 13:29

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 13:31

Külső dns cim volt (az enterneté), pingeltem az index.hu-t simán, és csak az ip cimet is de semmi. Most kiprobalom, hogy lecserelem a Linksys AP-t egy Tonze-ra mert itthoni teszt szerint mintha jo lenne ugy.

A routert tudod konfigolni a gépekről?

#350 Felhasználó inaktív   hoax 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 02:44

Az ASUS RX3041 routerről tud valaki valami bíztatót mondani?
Don't panic!

#351 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 08:36

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 13:29

A routert tudod konfigolni a gépekről?

Igen, router simán megy.

#352 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:19

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:36

Igen, router simán megy.

Ha a routert eléred, akkor a háló működik.

Valamiért az internetet szerintem nem a routeren keresztül próbálják elérni.
Alapértelmezett átjáró?
Nem lehet, hogy a routernek (alapértelmezett átjárónak) más az ip címe, mint az eddigi routernek?
Vagy esetleg átjárónak az access point van beállítva, annak meg nincs beállítva (vagy nem is kellett eddig) átjáró?

#353 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:25

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 10:19

Ha a routert eléred, akkor a háló működik.

Valamiért az internetet szerintem nem a routeren keresztül próbálják elérni.
Alapértelmezett átjáró?
Nem lehet, hogy a routernek (alapértelmezett átjárónak) más az ip címe, mint az eddigi routernek?
Vagy esetleg átjárónak az access point van beállítva, annak meg nincs beállítva (vagy nem is kellett eddig) átjáró?

Nem hiszem, hogy ez a baj. Direkt mindegyik routernek ugyanazokat a beállitásokat lőttem be. Minden router 192.168.1.1-en volt. Ma felrakjuk a tonze ap-t a linksys helyett kiderül a turpisság.

#354 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 22:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:47

Két külön routerrel jobban jársz, de ha valami 2 portos routerbe belfutsz, akkor sem tudod összeadni a kettőnek a sebességét, legfelejebb forrás- vagy cél irányonként válogatni, mi merre menjen. Pld. online game az egyiken, DC a másikon, vagy hasonlók.

Azert ovatosan Jahno.Nekem volt, es van 2 WAN-os routerem, es bizony a letoltesi sebessegem osszeadodott.Az igaz hogy az e-mail egy kicsit nehezkes volt,de a DC++,torrent full-ra kihasznalta a 2 vonalat.Ezt tapasztalat.
Joeapi

#355 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:29

Idézet: Derlie - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 0:47

Sziasztok,

én is routert keresnék, annyi a kritérium hogy nagyon nagyon jól bírja a torrentezést és a hardcore felhasználókat. Éjjel-nappal menne a cuccos. Ami most van egy őskövület x-micro, eddig becsületesen állta a sarat, de mostanában elég sűrűn kell resetleni. Ez abból adódik hogy 3-4 emberke is rettenetesen tud torrentezni...miután átállítottam a klienseiket, levettem a kapcsolatok számát, feltöltési korlát stb. kicsit jobb lett a helyzet. Akinek van ötlete, tapasztalata gyors, jól működő routerre azt megkérem írjon.

Zyxel Zywall 5 os szeriatol.
Az informatika atok de jo hogy van.

#356 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:10

Idézet: szaki - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:29

Zyxel Zywall 5 os szeriatol.

Mikrotik -- olcsóbb és profi cucc.....

#357 Felhasználó inaktív   Abdul 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:59

Idézet: Scooby Doo - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:51

Lehet akkor rosszul írtam le. Nem akarom összeadni a sebességet.
Szal 2 net előfizetésem van. Az egyiket megtartom magamnak... a másikat pedig le akarom ösztani. :)
Csak azt szeretném ha véletlenül... nem az ADSL-es netet tartom meg hanem a mikrósat akkor azt is lehessen vele osztani... vagy pont fordítva, nem kell nekem hogy egyszerre menjen mind a kettő.
A lényeg az, hogy aki csatlakozik rá.... annak a sávszélességét tudjam korlátozni.

Beidéztem magamnak!

Változott a dolog.

Szal adott 1 ADSL net, és wifin keresztül akarom osztani a szomszédnak. Olyan router kell amivel tudok sávot korlátozni. Várom az 5leteket.
2 Hétig offline leszek,

#358 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:06

Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:29

Hali!

Kis cégnek kellene vmi profibb, megbízhatóbb DSL router. Az alapokon kívül kellene még:

-Minimum 3, de talán 4 zónát is tudnánk használni. (LAN, WAN, DMZ, egy meg tarcsiba)
-Működő QoS, azaz ha beállítom, h pl. a mailnek legyen csutka prioritása, akkor ne nyomja már el a torrent. :)
-Jó lenne, ha tudna egyszerre 5-10 VPN kapcsolatot kezelni.

Nem feltétlen a 10-25 ezres kategória érdekel...

Senki? :)

Lassan aktuális lenne... Nézegetem a ZyWALL 5-öst, de ez elég húzós árban. Persze, ha nincs olcsóbb, ami ezt tudja...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#359 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:33

Fiuk nagyon odafigyelni a router valasztasnal.Az elkovetkezo nehany hetben a sebesseg meg sokszorozodik.
Nagyon sok router nem tud lepest tartani ezzel a tempoval, es legalabb ilyen sokan nem is fogjak tudni miert nem megy a net.Nem az ar a lenyeg, hanem a THROUGHPUT!Ebbol is a WAN->LAN irany.Ez merheto.A gyartok eloszeretettel nem kozlik ezt.A masik a torrent allosag, vagy mennyi kapcsolatot tud kezelni a router egy idoben.Ez a "Maximum Simultaneous Connections".Ezen szavakra keres ra a gogliban.
Joeapi

#360 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 14:15

Helló, wlan-os router kéne, nézem a fórumokat több helyen, mindegyikről vhol jó, vhol rossz tapasztalatot látok. Na most komolyan, mit ajánlotok? 2-3 tipp is jöhet.

Két gép között kéne osztani a netet, egyik LAN, másik wlan, különösebb szolgáltatásigény nincs, csak legyen biztos a kapcsolat.
1 szintkülönbség lenne a router+laptop közt
Férjen bele 20k-ba.

Kösz.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19