Sziasztok, lenne egy kérdésem:
Van két gépen (cel D 2800 1ddr; és egy p3 733 256sd), hálózat- és internetmegosztásra egy D-Link 604 routert használok. Mind a két gépen xp sp2 van, naprakész (up-to-date - hápci) frissítéssel, plusz mind a két gépre felpakoltam a cfosspeed (3.11) drivert. A hálózattal különösebben nincs gond, bár lehetne az is gyorsabb, de gyanítom, hogy ott a régi vincsi a leggyengébb láncszem, nem igen használom a két gépet másolgatásra, így alapvetően bőven elég a 7500Kb körüli sebesség (kb 8 mega, ha jól számolom); viszont az internetmegosztás valamiért nagyon lassú, az én gépemen tökéletesen működik, teljesen ki tudom használni az 1Mbitet, ping is aránylag rendben, viszont a másik gép egyrészt extrém méretű pinggel dolgozik (a speedtest.net szerint 230 felett van, anno játszottam én Quake 3-at egy kanadai szerveren, kb. ott volt ennyi

) és a sávszélesség is csak 0,25Mbit.
Gyakorlatban ez úgy működik, hogy a böngészés érezhetően lassabb, mint itt fent, viszont a letöltésnél hajlamos felmenni 0,7 -1 Mbit környékére, viszont meglehetősen hektikusan ugrál.
Még megemlítem, hogy egy 25 méteres ethernet kábellel van összekötve a gép és a router, de ez szerintem ez nem játszik, mivel a hálózati sebesség aránylag korrekt, másrészt - ha jól tudom - 100-200 méterig garantált a 100 Mbit
Mi lehet a gond?