HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#501 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:25

Idézet: kapasz - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 12:26

Szaki: és a Draytek 2900G megbízhatóbb is mint a Linksys WRT54GL vagy csak többet tud nála szolgáltatásban?

Én egy olyat keresek, amit nem kell resetelni, tud menni 24/7-ben. Egyébként nem lenne folyton használva, de felügyelet nélkül kellene, hogy működjön.

Igen mint modtak elottem valaszkent. Utana 3Com majd Cisco persze ez igy arban is maszik rendesen felfele.

Ha a DSL vonal instabil akkor barmilyen eszkoz kepes elobb utobb lehalni, ha a racsatlakozo gepek rosszul konfiguraltak, a kabelek hibasak, szinten. Ha nincs megfelelo szellozes es igen szelsoseges a homerseklet ingadozas attol is behalhat meg a legjobb eszkoz is.
Az informatika atok de jo hogy van.

#502 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 20:00

Köszi, az ára másodlagos (ésszerű keretek között), úgyhogy akkor Draytek lesz. Esetleg USB-s adapterekről is tudnátok hasonló listát adni? Mielőtt a PCI-ra próbálnátok rábeszélni, notiba lesz, úgyhogy muszáj az USB.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#503 Felhasználó inaktív   ng0ofy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 09:31

Figyelem! A gyártók utálják az ilyet, de NE vegyetek MSI routert mert a konfigolásával csak szívás van és a WAN-t körülményes rajta beállítani! (tapasztalatok rg60g és rg54SE, nézzetek utána más forumokban[google]) Még a d-link is jobb! Főleg árban... (:
"Sokkal jobb valakit idegen nyelven leszidni... Olyan mintha nem is én tenném." K.F.

#504 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 10:15

Idézet: ng0ofy - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 10:31

Figyelem! A gyártók utálják az ilyet, de NE vegyetek MSI routert mert a konfigolásával csak szívás van és a WAN-t körülményes rajta beállítani! (tapasztalatok rg60g és rg54SE, nézzetek utána más forumokban[google]) Még a d-link is jobb! Főleg árban... (:

Kontra!

Szerintem nem vészes.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#505 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 09:43

Sziasztok, lenne egy kérdésem:

Van két gépen (cel D 2800 1ddr; és egy p3 733 256sd), hálózat- és internetmegosztásra egy D-Link 604 routert használok. Mind a két gépen xp sp2 van, naprakész (up-to-date - hápci) frissítéssel, plusz mind a két gépre felpakoltam a cfosspeed (3.11) drivert. A hálózattal különösebben nincs gond, bár lehetne az is gyorsabb, de gyanítom, hogy ott a régi vincsi a leggyengébb láncszem, nem igen használom a két gépet másolgatásra, így alapvetően bőven elég a 7500Kb körüli sebesség (kb 8 mega, ha jól számolom); viszont az internetmegosztás valamiért nagyon lassú, az én gépemen tökéletesen működik, teljesen ki tudom használni az 1Mbitet, ping is aránylag rendben, viszont a másik gép egyrészt extrém méretű pinggel dolgozik (a speedtest.net szerint 230 felett van, anno játszottam én Quake 3-at egy kanadai szerveren, kb. ott volt ennyi :) ) és a sávszélesség is csak 0,25Mbit. 
Gyakorlatban ez úgy működik, hogy a böngészés érezhetően lassabb, mint itt fent, viszont a letöltésnél hajlamos felmenni 0,7 -1 Mbit környékére, viszont meglehetősen hektikusan ugrál.
Még megemlítem, hogy egy 25 méteres ethernet kábellel van összekötve a gép és a router, de ez szerintem ez nem játszik, mivel a hálózati sebesség aránylag korrekt, másrészt - ha jól tudom - 100-200 méterig garantált a 100 Mbit

Mi lehet a gond?

#506 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 13:05

Idézet: nando42 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 10:43

Sziasztok, lenne egy kérdésem:

Van két gépen (cel D 2800 1ddr; és egy p3 733 256sd), hálózat- és internetmegosztásra egy D-Link 604 routert használok. Mind a két gépen xp sp2 van, naprakész (up-to-date - hápci) frissítéssel, plusz mind a két gépre felpakoltam a cfosspeed (3.11) drivert. A hálózattal különösebben nincs gond, bár lehetne az is gyorsabb, de gyanítom, hogy ott a régi vincsi a leggyengébb láncszem, nem igen használom a két gépet másolgatásra, így alapvetően bőven elég a 7500Kb körüli sebesség (kb 8 mega, ha jól számolom); viszont az internetmegosztás valamiért nagyon lassú, az én gépemen tökéletesen működik, teljesen ki tudom használni az 1Mbitet, ping is aránylag rendben, viszont a másik gép egyrészt extrém méretű pinggel dolgozik (a speedtest.net szerint 230 felett van, anno játszottam én Quake 3-at egy kanadai szerveren, kb. ott volt ennyi :) ) és a sávszélesség is csak 0,25Mbit. 
Gyakorlatban ez úgy működik, hogy a böngészés érezhetően lassabb, mint itt fent, viszont a letöltésnél hajlamos felmenni 0,7 -1 Mbit környékére, viszont meglehetősen hektikusan ugrál.
Még megemlítem, hogy egy 25 méteres ethernet kábellel van összekötve a gép és a router, de ez szerintem ez nem játszik, mivel a hálózati sebesség aránylag korrekt, másrészt - ha jól tudom - 100-200 méterig garantált a 100 Mbit

Mi lehet a gond?

HA a két gép egymás között stabilan nagy sebességgel másol, akkor nem a kábelezés a gond.
Viszont tűzfal okozhat ilyet, de legalábbis egy próbát megér, hogy átmenetileg kikapcsold (ha nem telepítettél külön tűzfalat, akkor is nézd meg a windows-ét)!
Illetve a cfosspeed-ben kapcsold ki a hálózatoptimalizálást (átmenetileg)!

#507 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 17:01

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 13:05

HA a két gép egymás között stabilan nagy sebességgel másol, akkor nem a kábelezés a gond.
Viszont tűzfal okozhat ilyet, de legalábbis egy próbát megér, hogy átmenetileg kikapcsold (ha nem telepítettél külön tűzfalat, akkor is nézd meg a windows-ét)!
Illetve a cfosspeed-ben kapcsold ki a hálózatoptimalizálást (átmenetileg)!

win tűzfalat használok. :) de azzal nincs semmi gond.

viszont ezt a hálózatoptimalizálást nem találom, merre van..?

egyébként ahogy nézem a sávszélességgel nincs itt sem baj, egyszerűen csak hektikus, illetve a válaszidő eszméletlen.

Szerkesztette: nando42 2007. 03. 22. 17:02 -kor

#508 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:16

Sziasztok!

Meglepődve látom, hogy ilyen topic is van! :D

Szerintetek az SMC 7004VBR ár/érték arányban korrekt? Elég kevés lóvém van erre, így kb ilyen árkategóriájú routerben kell gondolkodnom, nem kell valami ultramodern csodagép...napi kb 8 órát menjen gond nélkül, beállításához ne kelljen átlapoznom a quantumfizika-kislexikont, valamint ne kelljen az értelmes működéshez firmware-ekkel szüttyögnöm. (bár ez utóbbi nem kizáró ok, ha elég EGYSZER megcsinálni! Nincs kedvem órákhosszat keresgélnem a legfrissebb fw-ért, csak hogy értelmesen működjön)

Vagy nézzek mást? Keretem: 6-7 max 8e pénz...

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#509 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:26

Idézet: lacam - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:16

Szerintetek az SMC 7004VBR ár/érték arányban korrekt?

Én elég sokat beüzemeltem belőle, műxenek.
Make love not Wor.

#510 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:38

Sziasztok !
A dlink 4300-asról tud valaki mondani valami érdemi infót? (bittorrent, játék, wireless sebesség)

Most egy linksys wrt54gx pre-n mimo routerem van, és az a gondom, hogy sehogy sem tudok nagyobb sebességet elérni, mint az 54mbit 32%-a, wpa val 20%.
A laptopban intel 3945 van.

Szerintetek ez a router hibája, a laptop hibája, vagy ez normális.
Már minden beállítást kipróbáltam, de ennél mindig csak lassabb volt.
Milyen router tud nagyobb sebességet produkálni ennél?

#511 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 21:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:26

Köszi szépen, akkor azthiszem befektetek egyre!! :)
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#512 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 22:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 17:26

Jahno vazeg a haveromnak ilyen sz@r van, es megfekudt a Pantel halozaton.Nem kepes 6M-nal tobbre.
Hogy adhatsz igy tanacsot?Nincs versenybe a kedvencemmel.Az ara pedig ua.
Joeapi

#513 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 22:23

Itt egy link.
Itt emlitik a merest es arra hivatkoznak hogy ftp-s meres kevesebbet mutat.Akkor mennyi lehet a WAN-LAN
sebessege a kedvencemnek? :cool:
Ftp-vel 92Mbps.Nem rossz ,mi?
Konflikt mi ujsag?

Szerkesztette: Joeapi 2007. 03. 22. 22:24 -kor

Joeapi

#514 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 23:37

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 22:23

Itt egy link.
Itt emlitik a merest es arra hivatkoznak hogy ftp-s meres kevesebbet mutat.Akkor mennyi lehet a WAN-LAN
sebessege a kedvencemnek? :cool:
Ftp-vel 92Mbps.Nem rossz ,mi?
Konflikt mi ujsag?

Az igazi meres a celmuszeres. De annak ara huzos millas. A szoftveres merest befolyasolja az alaplap, a cpu, a lan cipset annak kommunikacios resze a rendszerrel cpu-ram a hdd atereszto kepesseg az alkalmazott OS es annak rendes beallitasa a jo driveren. Ugyan az a gep de mas mas gyarto ugyan olyan chipsettes lan kartyaja is jelentos eltereseket mutat. Aztan nem minegy a kabel minosege (Cat5e, Cat6, FTP,SSTP) barmily meglepo de ez is beleszol.

Lattam olyat is hogy egy sima kabel csere utan az addig nyogdoklo halo megtaltosodott.

#515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 00:32

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 22:16

Jahno vazeg a haveromnak ilyen sz@r van, es megfekudt a Pantel halozaton.Nem kepes 6M-nal tobbre.
Hogy adhatsz igy tanacsot?

Ok, Te láttál 1 darab döglődőt, én meg vagy 130 darab működőt. Egyéb kérdés?
Make love not Wor.

#516 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 01:06

Nálunk is elment 'pár' 7004-es, és talán egy garis cserénk volt. (bár még visszavan 1-, vagy 2 év a legrégebben eladott garijából, ami eredetileg 5 év volt :))

#517 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:40

A kovetkezo tesztet futattam le egy konfiggal:
- 3COM Switch 5500G-EI

- Intel® D975XBX asztaligép-alaplap
- Intel® Core™2 Extreme Processor
- DDR2 ECC  2 * 1G

Kabelek 2 db Cat6e SSTP ACONE gyari patch 4m

Lan kartyak a gepben:
- 1. Edimax 10/100 EN-9130TX
- 2. Edimax 1000 EN-9230TX-32
- 3. Planet 10/100 ENW-9503
- 4. Planet 1000 ENW-9605
- 5. Linksys 10/100 LNE100TX
- 6. Linksys 1000 EG1032
- 7. Intel® PRO/100 S
- 8. Intel® PRO/1000 GT

Szoftver Windows XP SP2 EN minden leszedve ami csak lehetseges minden szolgaltatas is , Lan nal csak TCP/IP protokol maradt fen. Meres Windows Commander FTP csatlakozassal
Masik gep ami szinten hasonlo mint fenn de Windows 2003 szerver csak es kizarolag FTP szerviz futattassal. Szinten minden mas legyalulva.

Szoval egy 1G anyagot mozgattunk a fenti sorendben berakott es konfigolt kartyaval. Ja igen az alaplapon biosbol minden felesleges dolgot letiltottunk igy csak a szuksegsesek maradtak, a winyo egy  mind ket gepen Seagate Barracuda® ES SATA 3.0Gb/s 250-GB Hard Drive volt.

Na a meresi eredmenyek:
- 1 lan kartya stabil mukodes fikszen beallitott 10Fulduplexen kihozhato maximum 7MBit/s
- 1 auto 14-4Mbit/s
- 2 fiksz 100Fullduplex 34Mbit/s
- 2 auto 32-2Mbit/s
- 3 a fentieket hozta az 1 essel de itt elertuk a 15mint maximumot is auto modban
- 4 es ez erdekes volt stabilan csak 10.esre alitva ment de ott 9 et vitte, auton elment 45M-ig de volt 1M is
- 5. ez stabilan ment 100halfduplex modban 65Mbit/s de neha leesett 5Mbit/s re szakaszosan, auto modban mar 2-45Mbit/s kozott ingadozott
- 6. ez stabilan ment 1000halfduplex modban 114Mbit/s de neha leesett 1Mbit/s re szakaszosan, auto modban mar 2-98Mbit/s kozott ingadozott
- 7. ez stabilan ment 100halfduplex modban 45Mbit/s de neha leesett 15Mbit/s re szakaszosan, auto modban mar 11-65Mbit/s kozott ingadozott
- 8. ez stabilan ment 1000halfduplex modban 210Mbit/s de neha leesett 101Mbit/s re szakaszosan, auto modban mar 11-240Mbit/s kozott ingadozott

Gondolkodtunk egy UNIX ban is ki probalni de elvetettuk mert nagyon maceras lett volna az ingadozasok egyertelmuen a HDD keresztmetszete miatt volt. A szerveren fikszre 1000FD modra raktuk a kartyat az birta is de ott is jelentos ingadozasok voltak.

Roviden meg egy erdekesseg kiprobaltunk meg sima utp es noname patch kabeleket is a PC-switch kozott es volt olyan hogy a 8 kartya ami a legjobb eredmenyt adta nem volt hajlando stabilan csak 10FD modban mukodni!

Ezt este produkaltuk egy ismerosnel (nagykeres).

#518 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 22:50

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 0:06

Nálunk is elment 'pár' 7004-es, és talán egy garis cserénk volt. (bár még visszavan 1-, vagy 2 év a legrégebben eladott garijából, ami eredetileg 5 év volt :))

Vazeg nem magyarul irtam?Mukodik csak 6M-ig.Tehat sz@r a 24max-ra.Nagyon nem midegy hogy 6M vagy 16M. :omg:
Joeapi

#519 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 22:52

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 22:50

Vazeg nem magyarul irtam?Mukodik csak 6M-ig.Tehat sz@r a 24max-ra.Nagyon nem midegy hogy 6M vagy 16M. :omg:

Nekem megy 10 megabittel is, de azért fújjad a magadét ja. Fentebb még nem próbáltam, bár lehetne.
Make love not Wor.

#520 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 09:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 21:52

Nekem megy 10 megabittel is, de azért fújjad a magadét ja. Fentebb még nem próbáltam, bár lehetne.

Jahno te nem amator vagy.Neked illene megmerni azt a bizonyos throghput-ot, es a vitanak vege.
Ftp-vel, vagy akar a belinkelt kis progival.Csirke szaki kereskedo ,tehat O is hozzafer.Nem ertem akkor miert nem teszitek meg, en megmernem ha lenne VBR-m.Most is azt mondom a router mukodik uzembiztos csak lassu, es mennyire lassu azt csak pontos meressel lehet megallapitani.A pontos mereshez az is kell hogy V1 esetleg V2, netan V3-as HW verzio...
Az emlitett panteles esetben a Linksys hibatlanul hozza a formajat.

Szerkesztette: Joeapi 2007. 03. 24. 09:04 -kor

Joeapi

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »