HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#661 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:25

A D-link DI-524 az jó lenne nekem ha itthon szeretnék megosztani netet olcsón vezetéknélkül? :)

Megbizható meg ilyesmik, vagy van ennél esetleg olcsóbb is meg jobb? Mert eddig nem volt szükségem ilyesmire és csak a D-link-et ismertem úgyahogy.. ezért gondoltam erre elsőre. Meg lehet nekem itthonra nem is kellene ilyen, hanem egyszerűbb is elég lenne, szóval kicsit okositsatok ki majd :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#662 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 15:38

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 15:25

A D-link DI-524 az jó lenne nekem ha itthon szeretnék megosztani netet olcsón vezetéknélkül? :)

Megbizható meg ilyesmik, vagy van ennél esetleg olcsóbb is meg jobb? Mert eddig nem volt szükségem ilyesmire és csak a D-link-et ismertem úgyahogy.. ezért gondoltam erre elsőre. Meg lehet nekem itthonra nem is kellene ilyen, hanem egyszerűbb is elég lenne, szóval kicsit okositsatok ki majd :)

Jó a D-Link DI-524...nekem 1évet szolgált 7/24órában, aztán meghalt. Torrentet ugyan nem nagyon bírta, nem erre van kitalálva, de sima böngészéshez ha nincs gyilkolva megfelel, igaz a Wifi-je nem túl erős, szóval ha családi ház, akkor lesznek lefedetlen pontok. Aztán rájöttem, hogy kicsit több beleinvesztálással (+ 5k) 'kicsit' jobb routereket is lehet venni. Linksys WRT54GL, azóta az egész ház lefedve, bírja a torrentet (pedig van pár gép rákötve) + az utcai magánhálózatunkat is ;)

Sajnos olcsó húsnak...

Szerkesztette: Tiga 2007. 06. 05. 15:42 -kor

#663 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:39

Akkor én is kipróbálok egy ilyet szerintem..  a G és a GL között mi a különbség?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#664 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:11

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:39

Akkor én is kipróbálok egy ilyet szerintem..  a G és a GL között mi a különbség?

off

felfedeztem már, bocs  :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#665 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:54

Szevasztok srácok!

Tényleg bogarászhatnám az előző beírásokat, biztosan találnék fogódzkodókat, de kérlek most bocsássátok ezt meg nekem hogy nem teszem. Egész sok témában megtettem, de most szorít az idő.

Szóval wifi-s net megosztáshoz kellne egy erősebb router (5 emelet függőlegesen, téglaház.) Emellett a lakás másik részében van egy szabad wifi. A kérdésem az volna van-e olyan router ami adott esetben megosztóként (jelküldő) adott esetben viszont wifi antennaként ( szabad wifi fogása) működik. És mit javasoltok , hol szerezzem be?

Előre is köszönöm a segítséget...  P..

#666 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 08:34

Sziasztok! Teljesen amatőr vagyok a témához, úgyhogy bocs...

Szóval most kötötték be hozzám a chellot, ehhez kellene egy olyan router, ami tud kezelni 1 laptopot rádión +2 gépet vezetéken.  :think:  Szóval nincsenek nagy igényeim, de gagyit sem akarok venni, hogy aztán csak a gond legyen vele... Nyilván minél olcsóbban kéne  :D
Érdemes olyant, amivel beépített tűzfal van?
Mivel a választék hatalmas, szeretném, ha ajánlanátok pár konkrét típust ...
Köszi
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#667 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 10:50

Idézet: Dorian - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 8:34

Szóval most kötötték be hozzám a chellot, ehhez kellene egy olyan router, ami tud kezelni 1 laptopot rádión +2 gépet vezetéken.  :think:  Szóval nincsenek nagy igényeim, de gagyit sem akarok venni, hogy aztán csak a gond legyen vele... Nyilván minél olcsóbban kéne  :D
Köszi

Ajánlani nem tudok, de Belkint NE vegyél, legalábbis az mm-ben és más elektronikai üzletekben található f5d7230-4 v6000-et ne vegyed, mondjuk használtan egy v1440-es ami még 2 antnnás és broadcom chippes megérheti, de ez az új változat lassú, wlanja határeset, és néha kifagy (hetente, 2 hetente), a torrentet sem bírja valami jól, bár mondjuk ez az első routerem, de mintha a huawei modemem gyorsabb lenne router módban, ezért is most csak wlan access pointként és switchként használom a belkint.
Már maga ahogy az összes router a netmegosztást végzi (NAT, azon belül PAT), már tüzfalként szolgál, ugyanis a portok nagy része rejtve marad, csak a kliensprogik (böngésző, mail, msn) portjai látszanak, nem látszk kifele hogy hány gép van a te helyi hálódon, mert csak 1 ip cím, a routeré látszik. Ha mégis akarsz valami szervert, vagy torrentet, akkor vagy a routerben engedni kell azt a portot, vagy ha jól működik, és be is van kapcsolva a router UPNP szolgáltatása, és a Windowsé is müxik (xp sp2 kell asszem) akkor automatikusan engedi a router. Valamint ott van még a DMZ üzemmód. De majd bizto jön valami szaki és segít.
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#668 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 08:31

Idézet: Dorian - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 7:34

Köszi

Csak egy picit olvass vissza.Linksys WRT54GL a best buy.Olcso is ,jo is, es meg wireless is. :cool:
Joeapi

#669 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:48

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 8:31

Csak egy picit olvass vissza.Linksys WRT54GL a best buy.Olcso is ,jo is, es meg wireless is. :cool:

Őőőő izé... olcsóbbért nincs?  :confused:
Nem kell hogy tudjon többet, mint amit írtam, csak normálisan működjön.
Láttam már 8-9ért is rádiósat, az nagyon gagyi?
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#670 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:49

Idézet: Dorian - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 13:48

csak normálisan működjön.

A "normálisan működjön" meg "olcsó" egyenlethez nem jó az és kapcsolat. Ez vagylagos tényező.
Make love not Wor.

#671 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:50

Idézet: Dorian - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 13:48

Ebből csak a fekete 8 centi széles a gagyi, ameliyknek elöl kettővel több LEDje van az fasza, meg lehet venni, 2 centi magas, oldalsó hűtéssel, ezüstös színben. Ugye erre a kettőre gondoltál?
Make love not Wor.

#672 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 08:44

Sziasztok!
Melyik éri meg jobban? Linksys WRT54GR vagy Asus WL-500g Premium? Vélemények pro/kontra? Azt tudom, hogy az Asus tudja a letöltés vezérlést szgép nélkül, meg FTP-szerver is tud lenni. Viszont azt is olvastam róla, hogy a tápja gagyi. DoS, QoS terén hogy állnak ezek a jelöltek?
Köszönöm a segítséget!

#673 Felhasználó inaktív   aérion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 12. 22:33

Üdv Mesterek!

Kis segítségre szorulok, ugyanis a régi D-Link 604-es csodarúterem haldoklik, és egyre gyakrabban "fagyik", és egyre körülményesebb bele életet lehelni. Legyetek kedvesek ajánlani valamit a következő specifikumokra (nem nagy igények):
- 4 port
- 100Mbit körüli elég lenne
- w-lan nem kell (a falat már korábban átvájtam  :) )
- NE FAGYJON
- NE KELLJEN resetelni állandóan
- NE legyen 20.000-nél sokkal több, sőt, lehetőleg alatta legyen (jóval  :D )

Akinek van valami jó tippje, pozitív tapasztalata, kérem ossza meg velem!
Előre is köszi,

gy

#674 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 06:38

Idézet: aérion - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 23:33

Üdv Mesterek!

Kis segítségre szorulok, ugyanis a régi D-Link 604-es csodarúterem haldoklik, és egyre gyakrabban "fagyik", és egyre körülményesebb bele életet lehelni. Legyetek kedvesek ajánlani valamit a következő specifikumokra (nem nagy igények):
- 4 port
- 100Mbit körüli elég lenne
- w-lan nem kell (a falat már korábban átvájtam  :) )
- NE FAGYJON
- NE KELLJEN resetelni állandóan
- NE legyen 20.000-nél sokkal több, sőt, lehetőleg alatta legyen (jóval  :D )

Akinek van valami jó tippje, pozitív tapasztalata, kérem ossza meg velem!
Előre is köszi,

gy

Én a helyedben innen válogatnék. Nekem kellett a wlan (meg az ftp-server, meg a dowload master) ezért Asus-t vettem.

#675 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:09

Mivel a Zyxel p334wt-m harmadolja a chello extreme(10/1) letöltési sebességét, sajnos meg kell válnom tőle. De mi legyen helyette? Elvárások:

-stabil, több havi uptime kisujjból
-legyenek szolgáltatásai (vpn, wlan-mac filter pl)
-bírja a wan 10/1 megát
-erős wlan jel. (mert ezzel a ház mögüli parkolóból is simán neteztem)
-etc,etc.
4 8 15 16 23 42

#676 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 14. 14:15

Üdv!

A "szaktopikokban - cikkekben" is eléggé gyakran emlegetik a homogén környezetet (azonos gyártó routere + kártyája).
Mennyiben legenda ez, ha pedig mégsem akkor egy laptop Intel 2200BG Wlan kártyájához mely routerek illeszkednek "egyenlőbben" ?

Majd az egész topikot elolvastam és tudom hogy itt a Linksys a fő ajánlat, de nálam sem torrent, sem egyéb extra nem lenne amúgy, egyedül a laptop miatt vennék egyáltalán Wifi routert (egyszintes családi házba). Viszont a szakadozás az munka közben kiborító tud lenni.

Vélemények ?

#677 Felhasználó inaktív   cseteat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:01

Idézet: Michell - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 13:15

Üdv!

A "szaktopikokban - cikkekben" is eléggé gyakran emlegetik a homogén környezetet (azonos gyártó routere + kártyája).
Mennyiben legenda ez, ha pedig mégsem akkor egy laptop Intel 2200BG Wlan kártyájához mely routerek illeszkednek "egyenlőbben" ?

Majd az egész topikot elolvastam és tudom hogy itt a Linksys a fő ajánlat, de nálam sem torrent, sem egyéb extra nem lenne amúgy, egyedül a laptop miatt vennék egyáltalán Wifi routert (egyszintes családi házba). Viszont a szakadozás az munka közben kiborító tud lenni.

Vélemények ?

Helló!

Ugye ismered a szólást, "olcsó húsnak híg a leve" meg "amennyi pénz, annyi zene", ez a számítástechnikai alkatrészekre fokozottan érvényes. Tudtommal az Intel nem gyárt routereket, így marad a Linksys, esetleg  Asus WL500GP  vagy valamelyik Draytek modell. Tapasztalatom szerint a  legtöbb ember sajnál 3-4e forinttal többet fizetni egy jó minőségű alkatrészért, aztán jönnek a szívások meg a panaszok.

#678 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:25

Idézet: TromF - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:09

Mivel a Zyxel p334wt-m harmadolja a chello extreme(10/1) letöltési sebességét,

Nekem megy jól. :smoker:

#679 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:35

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:25

Nekem megy jól. :smoker:

melyik fw-vel?
4 8 15 16 23 42

#680 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:16

P334wt-t 8-as fw-vel szabad használni, az jó, szép, szagos, stb., viszont nincs tele meglepi bug-gal  :) 9-es, 10-es fw erősen felejtős, bár vannak olyanok, akik kellően mazohisták ahhoz, hogy ezeket használják :D
Verba volant, scribere non scio.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.