HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#801 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 08:55

Idézet: Kory - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 9:49

Igen, valami hasonlót én is találtam valami brazil oldalon :) Nagyjából látható hogy mit tud.

Nem tudom, hogy feltétlenül szükséged van-e rá? 13 ezer körül már Wirelesst is lehet venni, s oké hogy most nem kell, de sose lehet tudni, hogy mondjuk 1 év múlva nem jön-e jól. Addig meg ki lehet kapcsolni azt a részét, s simán UTP-n használni.

Értem mire gondolsz, de már korábban is Zyxelt akartam venni csak akkor nem kaptam 314-est és szükségállapot miatt vettem smc-t. Zyxel-ben wless hasonló árban ezekkel a tulajdonságokkal?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#802 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:10

Idézet: NeCrO - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 9:55

Értem mire gondolsz, de már korábban is Zyxelt akartam venni csak akkor nem kaptam 314-est és szükségállapot miatt vettem smc-t. Zyxel-ben wless hasonló árban ezekkel a tulajdonságokkal?

Hát Zyxelből ennyiért biztos hogy nincs. :) 12 ezer körül sima Wireless Zyxel viszont van, MBM nélkül (P-320W).

14 ezer körül viszont van olyan Wireless D-Link, mely tudja ezt, s printserver is van benne. (DI-524 UP)

http://www.dlink.hu/?go=jN7uAYLx/oIJaWVUDL...q4sPpMjN6Jk6T8r

"QoS (Quality of Service) funkcióval fizikai port, MAC cím, TCP/UDP port vagy alkalmazás szerint határozhatja meg a biztosított sávszélességet. Ez különösen a nagy sávszélesség igényű, így például a játék vagy VoIP alkalmazások esetén hasznos."

Szerkesztette: Kory 2007. 10. 11. 09:13 -kor

#803 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:27

Idézet: Kory - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 10:10

Hát Zyxelből ennyiért biztos hogy nincs. :) 12 ezer körül sima Wireless Zyxel viszont van, MBM nélkül (P-320W).

14 ezer körül viszont van olyan Wireless D-Link, mely tudja ezt, s printserver is van benne. (DI-524 UP)

http://www.dlink.hu/?go=jN7uAYLx/oIJaWVUDL...q4sPpMjN6Jk6T8r

"QoS (Quality of Service) funkcióval fizikai port, MAC cím, TCP/UDP port vagy alkalmazás szerint határozhatja meg a biztosított sávszélességet. Ez különösen a nagy sávszélesség igényű, így például a játék vagy VoIP alkalmazások esetén hasznos."

Nekem most a sávszélkorlátozás a lényeges. Wless cuccom nincs meg nem is tervezek, szerintem 5 éven belül tuti nem. Lakás be van már kábelezve, szóval az is kész, így egyelőre nem látom értelmét olyat venni. :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#804 Felhasználó inaktív   Anjuna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 12. 13:47

Sziasztok!

Vannak már elképzeléseim, de azért kikérném a ti véleményeteket is a témával kapcsolatban.

Vettem anno egy DANA (nem nevet :D ) wifi routert, az bőven elég volt a feladatának az ellátására, semmi extrát nem kellett tennie, csak nagyon olcsónak lennie, de meg kell mondjam, az olcsó húnsak híg a leve mondás nem érvényesült rá, csak annyi a bökkenő, hogy mostmár lennének komolyabb elvárásaim is a routeremmel szemben, és mivel nem tudok 6 számjegyű összegért "igazi" routert venni, az az alatti kategoriájú routereknél pedig nagyon széles a paletta, így segítsetek kérlek.

A helyzet a következő:

- 8Mbites(azért ezen a 8on mindig olyan jót nevetek :Đ ) bejövő ADSL kapcsolat,
- Panellakás, tehát azért a jelnek át kell hatolnia némi-nemű akadályon (vasbeton),
- Szokásás számú portok,
- USB-s nyomtató és HDD megosztás (!),
- Nem csak a szokásos Wizardos beállíthatóságok, szal az admin jelszavánál több kell :) ,
- 1 PC (wired) / 2 Notebook (wireless)

Remélem ennyi pont összeszedése elég volt... :think:

Apropó, azon gondolkozott már valaki, hogy azokba a szobákba, ahol legtöbbet használja a laptopját, vagy wirelessen keresztül a PC-t, oda egyszerűen csak ethernet csatikat megcsinálja a falba beépítve?

Van annak értelme?

Na mondjuk ez már nem ez a topic... :omg:

#805 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 00:33

Sziasztok!
Nekem a következő a problémám: Az internetet egy Gigabyte GN-Br01G routerrel osztom meg 3 gép között ( 2 lan, 1 wifi ). Amíg Chello classic-om volt, addig semmi probléma nem volt vele, de most HDSNET-em van (10Mbit/10Mbit), azóta folyamatosan szaggatja a netet, újra kell indítani. Ez attól lehet, hogy nem bírja ezt a sebességet? Ha igen melyik típust ajánlanátok, amelyik stabilan működik?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#806 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 09:37

Idézet: rupic - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 1:33

Sziasztok!
Nekem a következő a problémám: Az internetet egy Gigabyte GN-Br01G routerrel osztom meg 3 gép között ( 2 lan, 1 wifi ). Amíg Chello classic-om volt, addig semmi probléma nem volt vele, de most HDSNET-em van (10Mbit/10Mbit), azóta folyamatosan szaggatja a netet, újra kell indítani. Ez attól lehet, hogy nem bírja ezt a sebességet? Ha igen melyik típust ajánlanátok, amelyik stabilan működik?

Üdv!

1.38-as firmware van rajta? Ha nem, először meg kéne próbálni frissíteni, ha akkor is dobálja, akkor sajnos erre a 3 gépre már nem bírja osztani ezt a sebességet......
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Communi...x?ProductID=978

Szerkesztette: Kory 2007. 10. 13. 09:37 -kor

#807 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 09:40

Idézet: Anjuna - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 14:47

A helyzet a következő:

- Panellakás, tehát azért a jelnek át kell hatolnia némi-nemű akadályon (vasbeton),
- Szokásás számú portok,
- Nem csak a szokásos Wizardos beállíthatóságok, szal az admin jelszavánál több kell :) ,

Üdv.

Panelban nincs gond a Wirelessel, 60 m2-es lakásban bárhol lehet netezni, akár a fürdőben is. (ez mondjuk SMC wireless).

Szerintem a Zyxel, D-Link típusoknál nézelődj, és a drágább (!) SMC-knél.

Idézet

Apropó, azon gondolkozott már valaki, hogy azokba a szobákba, ahol legtöbbet használja a laptopját, vagy wirelessen keresztül a PC-t, oda egyszerűen csak ethernet csatikat megcsinálja a falba beépítve?

Van annak értelme?

Miért ne? :) El kell vinni az UTP-t, ha van gégecsőben + fali aljzatot bekötni + patch kábel a gépig, s kész.

Szerkesztette: Kory 2007. 10. 13. 09:41 -kor

#808 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 13:26

Idézet: Kory - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 10:37

Üdv!

1.38-as firmware van rajta? Ha nem, először meg kéne próbálni frissíteni, ha akkor is dobálja, akkor sajnos erre a 3 gépre már nem bírja osztani ezt a sebességet......
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Communi...x?ProductID=978

Köszi! Megpróbálom. Ha nem válik be, akkor melyik típust ajánlanád?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#809 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 10:47

Idézet: rupic - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 14:26

Megnézted?

Típus? Pénztárcafüggő :)
De ja: fenti márkákból nem a legolcsóbb verzió szerintem megfelelne. Gigabyte-ot mondjuk egyáltalán nem ismerem.

Szerkesztette: Kory 2007. 10. 14. 10:48 -kor

#810 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 20:04

Idézet: rupic - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 12:26

Gyanus nekem a szolgaltato.Konnyen lehet hogy semmi baja a routerodnak.Veszel valami mereg draga routert es azzal is szakadni fog.Ha teheted kerj kolcson valakitol.Craft kollegaval beszelj,talan tud adni probara 1 bivaly routert.Igaz hogy D-link, de bivaly.Ha nem is azt veszed meg akkor is erdemes kiprobalni.
Igen eros parameterei vannak.DIR-655. :cool:
Joeapi

#811 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 20:56

Idézet: Anjuna - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 14:47

Sziasztok!

Vannak már elképzeléseim, de azért kikérném a ti véleményeteket is a témával kapcsolatban.

Vettem anno egy DANA (nem nevet :D ) wifi routert, az bőven elég volt a feladatának az ellátására, semmi extrát nem kellett tennie, csak nagyon olcsónak lennie, de meg kell mondjam, az olcsó húnsak híg a leve mondás nem érvényesült rá, csak annyi a bökkenő, hogy mostmár lennének komolyabb elvárásaim is a routeremmel szemben, és mivel nem tudok 6 számjegyű összegért "igazi" routert venni, az az alatti kategoriájú routereknél pedig nagyon széles a paletta, így segítsetek kérlek.

A helyzet a következő:

- Szokásás számú portok,

Van annak értelme?

Ehhez nem kell bivaly router.

D-Linkből DI-524UP - 25-30 Mbits tud a tüzfala, 4 lan port, 1 usb nyomtató, nem lesz vele baj - panelban nagyon szépen átvisz két falat (a szomszéd lakásban nem tudtam próbálni, de valószinü hogy ott is megy), tud Qos-t (sávot korlátozni),stb...

http://webshop.dlink...cifikacio&id=48

vagy USB nélkül DI-524

http://webshop.dlink...cifikacio&id=47

Ha rám hallgatsz a HDD megosztást felejtsd el a routeren (lásd az Asus ilyen routereit -sok gond van velük - sebesség, file kezelés (méret) ) inkább használj olyan eszközt ami erre van kitalálva (NAS).

#812 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 07:01

Idézet: Kory - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 9:40

Üdv.

Panelban nincs gond a Wirelessel, 60 m2-es lakásban bárhol lehet netezni, akár a fürdőben is. (ez mondjuk SMC wireless).

Szerintem a Zyxel, D-Link típusoknál nézelődj, és a drágább (!) SMC-knél.

Miért ne? :) El kell vinni az UTP-t, ha van gégecsőben + fali aljzatot bekötni + patch kábel a gépig, s kész.

http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=377  Atheros chipset, érzékenységben minden kommersz routert messze ver....

#813 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 08:13

Vagy ugyanott: WA-2204A vagy : WA-2204B

Ezek a routerek bőven elegendők, érzékenyek is. És ha ezek olyan árban vannak, mint ahogy az a weboldalon irva van, akkor ott az összes többi "kommersz" 2.4Ghz-en müködő eszköz nem éri meg az árát.

#814 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:20

Idézet: Little Bit - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:13

Vagy ugyanott: WA-2204A vagy : WA-2204B

Ezek a routerek bőven elegendők, érzékenyek is. És ha ezek olyan árban vannak, mint ahogy az a weboldalon irva van, akkor ott az összes többi "kommersz" 2.4Ghz-en müködő eszköz nem éri meg az árát.

Valaki próbálta is már ezeket?

#815 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 10:30

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:20

Valaki próbálta is már ezeket?

Internetszolgáltatók. Csak ők úgy látszik nem fórumoznak.

#816 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:20

üdv

hagyományos szóval nem wireless routert szeretnék venni, de nagyon nem vagyok otthon a témában, eddig 1 gép osztotta a netet, mostmár aludni is jó lenne éjszakánként  ;)

hallottam olyat hogy ledob ha az ember ész nélkül p2p-zik vagy ez csak a vezeteknelkülire vonatkozik?
egyelöre adsl netet osztanék szét vele késöbbiekben kabelnet lesz
egyik gépben gigabites kartya van másikban 100as, de lehet lesz abban is egy gigabites
ezért gondoltam hogy gigabites legyen a router is, mert miért ne.
2-3gépre kéne osztani csak.

Olyan 10k körül/alatta kéne maradni, végsö soron az se baj ha nem gigabites. Valami kis egyszerű de nagyszerü kéne ami birja az eszetlen torrentezést is. Köszi
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#817 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 19:57

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 18:20

üdv

hagyományos szóval nem wireless routert szeretnék venni, de nagyon nem vagyok otthon a témában, eddig 1 gép osztotta a netet, mostmár aludni is jó lenne éjszakánként  ;)

hallottam olyat hogy ledob ha az ember ész nélkül p2p-zik vagy ez csak a vezeteknelkülire vonatkozik?
egyelöre adsl netet osztanék szét vele késöbbiekben kabelnet lesz
egyik gépben gigabites kartya van másikban 100as, de lehet lesz abban is egy gigabites
ezért gondoltam hogy gigabites legyen a router is, mert miért ne.
2-3gépre kéne osztani csak.

Olyan 10k körül/alatta kéne maradni, végsö soron az se baj ha nem gigabites. Valami kis egyszerű de nagyszerü kéne ami birja az eszetlen torrentezést is. Köszi

Ha gigabites valamit akarsz belso halon akkor 1 gagyi 5k-s switch. TP-Link TL-SG1005D 5 portos
es meg 1 router  TP-Link TL-R460 4 portos DSL.
Ha csak routert akarsz akkor most a kedvencem Gigabyte GN-B40 10/100Mbps 4 portos Router.
Ja, es melyik birja a torrentet hat ez nehez kerdes.Ezek olcso masinak, de a penzt te mondtad.
A dragabb kategoriabban van 1 verhetetlen ha jatszani ,es egy idoben torrentezni akarsz csak a
DGL-4100.Hihetetlen ,mert csutkan megy a torrent es nyomod az online gamet.De ez szamodra felejtos az ara miatt.Valogass.
Most latom ez nagyobb kapacitasu,az-az gyorsabb kozel azonos aron.http://www.argep.hu/main.asp?suche=dgs+1005&x=0&y=0

Szerkesztette: Joeapi 2007. 10. 15. 20:21 -kor

Joeapi

#818 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 20:23

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:57

Ha gigabites valamit akarsz belso halon akkor 1 gagyi 5k-s switch. TP-Link TL-SG1005D 5 portos
es meg 1 router  TP-Link TL-R460 4 portos DSL.
Ha csak routert akarsz akkor most a kedvencem Gigabyte GN-B40 10/100Mbps 4 portos Router.
Ja, es melyik birja a torrentet hat ez nehez kerdes.Ezek olcso masinak, de a penzt te mondtad.
A dragabb kategoriabban van 1 verhetetlen ha jatszani ,es egy idoben torrentezni akarsz csak a
DGL-4100.Hihetetlen ,mert csutkan megy a torrent es nyomod az online gamet.De ez szamodra felejtos az ara miatt.Valogass.

tetszik ez a router+gigabit switch kombó
ha mind2 gépbe kerül gigabites lankari akkor kiegészitem a mókát a switchel addig elég a mezei router

ez a torrent+game elgondolkoztató
olyat csináltam régen hogy wow + 300ra limitelt utorrent(400kb/s netem van) fel ilyen 20 körül, aztán jöjjön ki merre lát és olyan 100ms laggom volt azt jonapot, de ez sok szállal limit ide vagy oda mégjobban laggos lett...
amugy meg elöfordul az eszetlen torrentezés kb 500szálig bezárólag, ilyen mértékü igénybevételt ezek az olcsó akármik nem birják?  :eek:

nekem ajánljgatják a linksyst mert azt elvileg a cisco csinálja, és megbizható lehet torrentre nézvést :think:
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#819 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:28

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 19:23

ha mind2 gépbe kerül gigabites lankari akkor kiegészitem a mókát a switchel addig elég a mezei router

olyat csináltam régen hogy wow + 300ra limitelt utorrent(400kb/s netem van) fel ilyen 20 körül, aztán jöjjön ki merre lát és olyan 100ms laggom volt azt jonapot, de ez sok szállal limit ide vagy oda mégjobban laggos lett...
amugy meg elöfordul az eszetlen torrentezés kb 500szálig bezárólag, ilyen mértékü igénybevételt ezek az olcsó akármik nem birják?  :eek:

nekem ajánljgatják a linksyst mert azt elvileg a cisco csinálja, és megbizható lehet torrentre nézvést :think:

A Linksys ar/ertekaranya jo.Linux fanok kedvence.Tuningolt firmware.Mi kell meg?A torrentezes pedig eros igenybevetel.A modemtol kezdve a szolgaltato vackan at barmi kiakadhat.Ez van.No DHT, 100 peers per torrent oszt csokolom.
Joeapi

#820 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 06:40

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 21:23

Minden (majdnem minden) router mögül tudsz torrentezni.
Egy a bökkenő, hogy az olcsó routereknél keményen korlátozni kell a torrent szálak számát - ahogy Joeapi is irja.
Viszont vannak olyan drága (drágább) routerek amik sebessége és tudása bőven elég arra hogy egyszerre
használj torrentet meg játsz a neten.
A D-Link DGL sorozat routerei ilyenek - külön processzor van bennük ami a forgalmat kezelei - ezek az
Ubicom cél procik.
Ha jól tudom más gyártónál nincs olyan router ami ezt tudná, ahogy Joeapi is irja lazán megy a torrent, a játék és a web egymás mellett - mindenféle akadás és lag nélkül.

Ha jól láttam az összes új routerükbe belerakták ezt az Ubicom procit - DIR-635, DIR-655 - illetve ami most
fog megjelenni a DIR-660 és az új DGL-4500 -na én erre vágyom :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.