HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#861 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 10. 23:22

Idézet: Brainrain - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 18:14

Szeretnék venni egy vezetéknélküli routert. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Kb. milyen hatótávolsággal rendelkeznek?
- Mindenféle laptoppal együtt tudnak működni?
- A bekonfigurálást ugye vezeték nélküli módban is el lehet végezni?
- 20 Mbites net lesz rajta. Rengeteg leírásában olvastam, hogy: "10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)". Akkor csak 10 Mbites internetet lehet kihasználni?
- Milyet érdemes venni max. 17 ezerig?

Asus WL520G-re gondoltam. Ez tdja a 20 Mbitet a WAN porton? Van valakinek tapasztalata vele?

Hat vazeg szegyeld el magad.20M net, es rongyos 17k-t akarsz kolteni.Komolytalan vagy.
Csak a legegyszerubb kodot ismerik a laptopok,komolyabb kod eseten nem mukodnek.
A konfig valoszinu csak drotrol megy,de lehet hogy tevedek.
"10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)"
Ez egy olcso router ,ilyet nem szabad venned.
17 ezerig?Szerintem semmilyet.
WL520G.Ez egy g szabvanyos.Tessek egy n szabvanyosat valasztani.Abbol is egy jot.Kulonben a hajdba tuzheted a 20M neted,es csak szivni fogsz mint a boci.A tobbit majd a nagyok megmondjak.
Szia
Joeapi

#862 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 11. 10:30

Idézet: Brainrain - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 19:14

Szeretnék venni egy vezetéknélküli routert. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Kb. milyen hatótávolsággal rendelkeznek?
- Mindenféle laptoppal együtt tudnak működni?
- A bekonfigurálást ugye vezeték nélküli módban is el lehet végezni?
- 20 Mbites net lesz rajta. Rengeteg leírásában olvastam, hogy: "10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)". Akkor csak 10 Mbites internetet lehet kihasználni?
- Milyet érdemes venni max. 17 ezerig?

Asus WL520G-re gondoltam. Ez tdja a 20 Mbitet a WAN porton? Van valakinek tapasztalata vele?

Hi!
17-ből tényleg nem fogsz kijönni. Szerintem is N szabvány kell neked vagy Mikrotik. 20as netet nem vogsz tudni mezei 54-es, 108-as eszközökkel kihasználni. Csak a szívás lesz velük.

#863 Felhasználó inaktív   Brainrain 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 12:01

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 23:22

Hat vazeg szegyeld el magad.20M net, es rongyos 17k-t akarsz kolteni.Komolytalan vagy.
Csak a legegyszerubb kodot ismerik a laptopok,komolyabb kod eseten nem mukodnek.
A konfig valoszinu csak drotrol megy,de lehet hogy tevedek.
"10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)"
Ez egy olcso router ,ilyet nem szabad venned.
17 ezerig?Szerintem semmilyet.
WL520G.Ez egy g szabvanyos.Tessek egy n szabvanyosat valasztani.Abbol is egy jot.Kulonben a hajdba tuzheted a 20M neted,es csak szivni fogsz mint a boci.A tobbit majd a nagyok megmondjak.
Szia

Köszi, de nem kértem kioktatást.

A net albérlőknek (2 német egyetemista) lesz, de a routert nekem kell megvenni, nekem meg 17 ezernél többet nem ér, hogy legyen netjük. Nyilván ha ennyiből nem jön ki egy olyan router, ami tudja a 20 Mbitet, akkor természetesen veszek drágábbat.

jan2, neked nagyon köszi a segítséget!

Ezek közü melyiket ajánlod: http://multimediatow...sta/termekek/70 ?

Szerkesztette: Brainrain 2007. 11. 11. 12:03 -kor

#864 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 13:09

Idézet: Brainrain - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 12:01

A net albérlőknek (2 német egyetemista) lesz, de a routert nekem kell megvenni, nekem meg 17 ezernél többet nem ér, hogy legyen netjük. Nyilván ha ennyiből nem jön ki egy olyan router, ami tudja a 20 Mbitet, akkor természetesen veszek drágábbat.

Egyiket sem.... De ha már, úgy vedd meg, hogy ki tudd cserélni.

#865 Felhasználó inaktív   Brainrain 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 13:51

Én ezt nem értem. 54 Mbites routerrel miért nem lehet a 20 Mbites netet kihasználni? :confused:
Valaki magyarázza már el :respect:

#866 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 16:14

Idézet: Brainrain - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 13:51

Én ezt nem értem. 54 Mbites routerrel miért nem lehet a 20 Mbites netet kihasználni? :confused:
Valaki magyarázza már el :respect:

54Mbit/s WLAN szabvany elerheto elvi legnagyobb savszel ket eszkoz kozott titkositas es egyeb nelkul, kulso zavar mentesen.
Egy kliensre juto savszel elerheto legjobb:
Szabvany szerinti savszel pld 54M
- 15% zavarasi tenyezo kornyezeti elektronikus zavaras
- 10-90% attol fugg hogy milyen a falszerkezet a besugarzando ter visszaverodesi merteke
- 10-40% a hasznalt ado es vevo antenna minosege
- / kliensek szama
- 0-30% a titkositastol fugg
- 0-10% a valasztott protokol fiksz IP vagy dinamikus
- maradek tenyleges forgalom

ezrert van hogy 54M halozat teljesit egy kliense tokeletes kornyezetben kb 30-40M normal kornyezetben ez 10-35M ha tobben vannak akkor ez mar 1-25M terjed.

Persze nem art ha egyazon gyrtotol szamazik a halozati park vagy a kliensek Atheros chipsetesek azokkal kisebb gond van.

Ha nagyon nem akarsz tulzasokba esni Linksys WRT54GL + dd-wrt (ez sajat felelosegre).

+ nagyon sok router hirdeti magarol, hogy 10/100Wan de a belso savszel a wan es lan portok kozott nem eri el a 10MB, amik kepesek 10 feletti atvitelt azok mar a nem home kategoriaba soroljak a gyartok sem. Igy a WRT54G sem kepes kiszolgalni a 10Mb feletti igenyt stabilan.
Erre eddig egyetlen megoldast talaltam valamilyen intel mikroATX+CPU 2-6 intel halokarival Linux. A masik lehetoseg meg egy routerboard 153.

Szerkesztette: szaki 2007. 11. 11. 16:26 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#867 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:01

Idézet: Brainrain - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 11:01

Na ezt olvasd el.
Minden kerdesedre valaszolnak ,es majd ha megerted akkor nem lesz miert megsertodnod.
Magadnak droton huzd a netet, es talan neked lesz 20M. :cool:

Szerkesztette: Joeapi 2007. 11. 11. 18:08 -kor

Joeapi

#868 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 11:48

Olvasgattam ezt azt és arra jutottam, hogy nekem egy linksys wrtg54l kell, mert majd jó kis firmware-t rakok rá.
Aztán tovább olvasva látom ám, hogy asus készülékekre ugyanúgy rakható linux-os fw és még van USB port is (wl 500g) és ha rádugok egy USB vinyót, akkor tud fájlszerver lenni is (ha jól értem a wl-700 ugyanez beépített vinyóval). Szóval ismét az elbizonytalanodás.

Valódi kérdés az volna, hogy az asus milyen gyors fájlszerverként?  (arról nem is beszélve, hogy használható-e torrentezésre pc nélkül)

#869 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 11:55

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 11:48

Olvasgattam ezt azt és arra jutottam, hogy nekem egy linksys wrtg54l kell, mert majd jó kis firmware-t rakok rá.
Aztán tovább olvasva látom ám, hogy asus készülékekre ugyanúgy rakható linux-os fw és még van USB port is (wl 500g) és ha rádugok egy USB vinyót, akkor tud fájlszerver lenni is (ha jól értem a wl-700 ugyanez beépített vinyóval). Szóval ismét az elbizonytalanodás.

Valódi kérdés az volna, hogy az asus milyen gyors fájlszerverként?  (arról nem is beszélve, hogy használható-e torrentezésre pc nélkül)

Asus a HDD fele igen kicsi a teljesito kepessege, a fw csere utan kell molyolni a beallitasokkal lasd prohardwer asus forum.

Linksys WRT54G es GL tipusokhoz van fw a tobbihez nincs a G-ben is csak 4.0 verzioig lehetseges a csere.

#870 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 12:44

Idézet: szaki - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 10:55

Asus a HDD fele igen kicsi a teljesito kepessege, a fw csere utan kell molyolni a beallitasokkal lasd prohardwer asus forum.

Köszi. molyolástól nem félek, de mégis mennyire kicsi a teljesítménye. Van valami írás/olvasás sebesség adatod ?
Gondolom samba-t használ, de természetes nem sok felhasználó kiszolgálását várom tőle, inkább csak egy gép bekapcsolása nélkül elérhető fájlrendszert.

#871 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 17:02

Idézet: Brainrain - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 12:01

Hi! Sajnos ezek közül nem tudok tutira ajánlani neked egyet sem. Én személy szerint akkor vennék N-es routert ha nagyon muszáj lenne vagy már teljesen kész van a szabvány. (Egyenlőre az n-es kütyük még kiforróban vannak annak ellenére, hogy pár darab már megtalálható a piacon. Késöbb még adódhatnak problémák ezekkel az eszközökkel, ha a technológiát a végső szabványosítás előtt módosítják  :))
Én úgy láttam, hogy a nagyok a te problémádhoz hasonló helyzeteket mikrotikkel oldják meg. De 2 userre fölösleges 50ezret(~kb) áldozni.
Ha teheted probáld ki, hogy mit tud az a 20-net átlagban le és feltöltési irányban. A névleges és a gyakorlati sávszél között mindig van eltérés lefelé és fontos, hogy ne keverjük a Mbit/sec -et a MB/sec-kel.
A realitásoknál maradva én is Linksyst tudok neked ajánlani alternativ szoftverrel. Persze csakis WRT54GL-t. Én DDWRT-vel használom, és szintén linksys pci kártyát használva kb 1-1,2 MB/sec-et visz át két téglafalon. Van itt a fórumon olyan kolléga akinek még ennél is többet:) De nekem ez bőven elég. Neked is, ha csak nem valami extra szervert üzemeltet az a két egyetemista :D

Üdv.

#872 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 17:12

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 12:44

Köszi. molyolástól nem félek, de mégis mennyire kicsi a teljesítménye. Van valami írás/olvasás sebesség adatod ?
Gondolom samba-t használ, de természetes nem sok felhasználó kiszolgálását várom tőle, inkább csak egy gép bekapcsolása nélkül elérhető fájlrendszert.

http://prohardver.hu...m/hsz_1-50.html

forum olvasasa.

#873 Felhasználó inaktív   Anjuna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 13:47

Na, leredukálódott két routerre a választék:

A manapság nagyon populáris ASUS WL500G, a másik meg egy SMC router, nevezetesen a 7908VoWBRB.

(talán még ott van egy Linksys WRT150N)

Ha valaki tud nyomós érveket, és ellenérveket, kizárólagosan csak saját tapasztalatok érdekelnének, ugyanis a google-t, tudom használni :D

Köszi!
:respect:

Szerkesztette: Anjuna 2007. 11. 20. 13:50 -kor

#874 Felhasználó inaktív   Anjuna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 14:07

Bocsi, de valami miatt nem engedi szerkeszteni már a HSZ-t....

Szóval, elfelejtettem azt leírni, hogy ASUS-ból a Premiumról van szó, azt hiszem azis tudja még a 2xUSB 2.0-át. Viszont, amit nem értek, hogy a DELUXE, mitől kerül többe 10.000 huffal?

Jah, és a vásárlásnál még mindig a Fájlszerver megoldás lenne a fő szempont, és sajnos egyenlőre nincs NAS-os történetre pénz, szóval?

ASUS, ugye?

#875 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 20:02

Üdvözlet,

pár napja vettem egy SMC7004VBR routert és Vivanet-es adsl-t nem igazan akarja lekezelni. Pár percig jó, de aztan teljesen belassul és 5 perc után eldobja a kapcsolatot. A modem egy Askey RTA1310B. A router maga jól müködik máshol dinamikus IP-re állitva mikrohullámnál, de nálam nem PPPoE hasznalatával, pedig csak az van.

Javaslatokat kérnék a helyzet megoldására és egy új megvásárolandó router tipusára.
A szolgáltató a konfigurálást a honlapján bár másik eszközre irja le, de a lépések nem különböznek.
3 nap sikertelenség után most már tanácstalan vagyok.

Köszönettel.
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#876 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 21:53

Idézet: MrCashman - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 19:02

Üdvözlet,

pár napja vettem egy SMC7004VBR routert és Vivanet-es adsl-t nem igazan akarja lekezelni. Pár percig jó, de aztan teljesen belassul és 5 perc után eldobja a kapcsolatot. A modem egy Askey RTA1310B. A router maga jól müködik máshol dinamikus IP-re állitva mikrohullámnál, de nálam nem PPPoE hasznalatával, pedig csak az van.

Javaslatokat kérnék a helyzet megoldására és egy új megvásárolandó router tipusára.
A szolgáltató a konfigurálást a honlapján bár másik eszközre irja le, de a lépések nem különböznek.
3 nap sikertelenség után most már tanácstalan vagyok.

Köszönettel.

Router nelkul tovabb birja mint 5 perc?Probaltad?
Joeapi

#877 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 11:48

Idézet: Joeapi - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 21:53

Router nelkul tovabb birja mint 5 perc?Probaltad?

Igen, router nélkül a kapcsolat kifogástalan és nem szakad meg órák után sem.
Ezért olyan furcsa az eset.
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#878 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 16:18

Idézet: MrCashman - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 10:48

Igen, router nélkül a kapcsolat kifogástalan és nem szakad meg órák után sem.
Ezért olyan furcsa az eset.

Hat akkor add el az SMC-t.A helyedben en biztosra mennek.Erdeklodnek ki milyen routert hasznal ennel a szolgaltatonal.Nem irtad a sebesseget,de szerintem nem lehet nagy.Mas a helyzet ha 500 szalas torrenttel teszteltel, mert az olcso routerek nehezen viselik el.Azert itt
egy konkret ajanlat.Gigabyte GN-B40 Cable/DSL Roter with 4 portos switch.
Nagyon korrekt kis masina.

Szerkesztette: Joeapi 2007. 11. 25. 16:19 -kor

Joeapi

#879 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 14:56

Olyan routert keresek amelyikben tudom a letöltési sebességet korlátozni kapcsolatonként. Találtam már többet QoS-el, de pont ilyen funkciót még nem.

#880 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 16:21

hy

egy kis olvasgatni valo

http://forum.zyxel.h...ewforum.php?f=4

p335
p335wt

tudja ammi neked kell

Téma megosztása: