HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol? II

#1561 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 15. 07:24

Idézet: Joeapi - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 21:43

Gyanitom hogy nem letzik ilyen olcson, de ha tevedek akkor bocsi, es ird ide hogy mit talaltal , mert engem is erdekel egy ilyen. :cool:

A mostani routerem 26 rongy volt 2005-ben, G-s, és a leírt összes feltételt teljesíti egyet kivéve, hogy hálózati meghajtóként nem kezeli a vinyót, csak FTP- szerverként. Ezért kéne másik. Vagy nézek hozzá moddolt firmware-t, hátha... :)

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2009. 05. 15. 07:25 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1562 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 11:38

Üdv!

70m-re akarok átküldneni 2Mbit-es netet, és venni akarok egy eszközt, hogy rá tudjak kapcsolódni a másik routerra. Az a router TP-Link, és az antennájára rá van húzva egy hungarocell parabola antenna. Ha szerencsém lesz, kapok 2db gyári parabolát, azzal mégiscsak jobba kapcsolat, de az még nagyon a jővő zenéje.

Lehet hülye kérdés, de nem értek hozzá. Routeroknál az 54Mbit-108Mbit közt nem tudom pontosan mi a különbség.
Csak a sávszélesség, amivel tud dolgozni, vagy jelerősségben is van különbség?
Jobb lesz a kapcsolat, vagy nem befolyásolja?
Mivel továbbb akarom osztani, tennem kell mögé mégegy routert, mivel kell a wifi. Így clienst tudó routert érdemes venni, mert kb ugyanannyiba kerül, vagy ap-t(Kb9000Ft-ot szánok rá)?

#1563 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:21

A vezetél nélküli netnél ha msn ezek vagy ftp re töltök akkor mindig megszakad a kapcsolat ha meg msnezek akkor meg kilép . Mi lehet ennek a gondja?      De ha kábelllel netezek akkor jól műxik.

#1564 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 18:02

Most néztem kábellal is megszakad az ftp.

#1565 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 22:18

Hali! Vettem egy Belkin F5D7230-4 rev 7001-et. Az a baj vele, hogy a kapcsolat eléggé szaggat, kb 5 perc után a wi-fi meg is szakad teljesen. Igazából gondolom ez típushiba, mert a környéken levő 1db open wlannal simán ment szakadás nélkül a laptop. Van esetleg erre vmi megoldás? "Új" firmware is van a routeren. Ha nincs megoldás, akkor tudnátok olyan routert mondani, ami megbízható? 2 vezetékes gép van, meg 1 vezeték nélküli, amihez kéne a cucc, de max 10k lenne rá. Előre is köszi!!!

Szerkesztette: Neton 2009. 05. 18. 22:23 -kor

Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#1566 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 04:57

Idézet: Neton - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 22:18

Hali! Vettem egy Belkin F5D7230-4 rev 7001-et. Az a baj vele, hogy a kapcsolat eléggé szaggat, kb 5 perc után a wi-fi meg is szakad teljesen. Igazából gondolom ez típushiba, mert a környéken levő 1db open wlannal simán ment szakadás nélkül a laptop. Van esetleg erre vmi megoldás? "Új" firmware is van a routeren. Ha nincs megoldás, akkor tudnátok olyan routert mondani, ami megbízható? 2 vezetékes gép van, meg 1 vezeték nélküli, amihez kéne a cucc, de max 10k lenne rá. Előre is köszi!!!

TP-Link

http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?session...SC&dbperlap2=10

#1567 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 10:01

Idézet: HJM - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 3:57

Köszönöm a segítséget. Megvettem, működik, örülök. :)
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#1568 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 14:59

Én is egy TP-Link routerrel szemezgetek, holnap vagy holnapután meg kellene vennem.               
A típusa: TL-WR642G
Vajon ez bírni fogja kábellel a 3Digi 0/20-as digit full sávval fel-le egyszerre? (sajnos a kis SMC 7004vbr már nem ahogy erről régebben szó volt)
Érdemes ezt venni a 108M miatt? Van a istesója az 54M-es az 542G.

#1569 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:53

Idézet: mexel - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 14:59

.....       
A típusa: TL-WR642G
.....
Érdemes ezt venni a 108M miatt?

Nekem is ez a típus van...
szvsz nem érdemes...

digi:
próba...

#1570 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 19:26

Idézet: HJM - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 19:53

Nekem is ez a típus van...
szvsz nem érdemes...

digi:
próba...

Mondjuk árban kb 500ft a különbség. Sajna ha a próba nem jó akkor lesz itthon még egy routerem :)

#1571 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 14:34

Ha vezeték nélküli hálózatra csatlakozok és rögtön kilép, de utána vissza is lép de sajna megint kilép.Mi okozhatja ezt ?  Most azzal az usb vezeték nélkülivel lépek fel a netre nem pedig ami a laptopba van beleépítve.
Kérlek segítsetek!!!! Előre is köszönöm tanácsotokat.

#1572 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 19:06

http://belkingrouter.extra.hu/
Itt láttam ezt a hozzászólást. Nekem viszont csak az elsődlegest hozza be mert mi lakó telepi házban lakunk és a lépcsőházban van egy router . Van valami ötlet ?

#1573 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 07:55

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:21

A vezetél nélküli netnél ha msn ezek vagy ftp re töltök akkor mindig megszakad a kapcsolat ha meg msnezek akkor meg kilép .

Csak hogy én is értsem: ha "msn ezel", akkor szakad, ha "msnezel", akkor kilép?
Ezt írtad! Ezt akartad írni?

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:21

De ha kábelllel netezek akkor jól műxik.

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 18:02

Most néztem kábellal is megszakad az ftp.

Detto.

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 14:34

Most azzal az usb vezeték nélkülivel lépek fel a netre nem pedig ami a laptopba van beleépítve.

Mi történt?

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 19:06

Nekem viszont csak az elsődlegest hozza be mert mi lakó telepi házban lakunk és a lépcsőházban van egy router .

Mi hoz be, mit hoz be?

Idézet: faíngyerek - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 19:06

Van valami ötlet ?

Hogye lenne!

Szedd össze magad, írd le, hogy milyen eszközökkel dolgozol, mit szeretnél csinálni, és ezzel szemben mi az, amit a rendszered csinál.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1574 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 14:22

Van egy Belkin f5d7230 típusú routerem . A vezeték nélküli hálózatom szokott baszakodni ,mert nem mindig szokott fel csatlakozni a vez. nélk. hál. rá, vagy pedig fel lép rá de utána ki is lép. Ha torentezek akkor pedig megszakad a kapcsolat. Láttam ezen az oldalon ezt a tanácsot. http://belkingrouter.extra.hu/
De mi egy társas házban lakunk és a lépcsőházban van egy router és ezért csak az internet-szolgáltatóm elsődleges ip-jét hozza be.
Ha kábellal van össze kötve akkor csak a szakadás szokott előjönni de semmi más gond nincs akkor.
Ha van msn-ed akkor felvehetsz és akkor jobban tudnál segíteni . daverally@freemail.hu

#1575 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 17:20

Eddig hónapokig nem volt gond. De nekem is ezzel a routerrel akadt problémám (Belkin 54g wireless). Noha semmilyen hw/sw változás nem volt azóta.

Úgy másfél hete játssza azt, hogy ha kapcsolatigényes program fut a gépen (torrent vagy online fps játék), akkor behal, nem vagy alig megy a net, böngészni sem lehet (noha a pingidők továbbra is kiválóak). De egy másik, szintén ehhez a routerhez csatlakoztatott gépen bezzeg megy. Megnéztem a router Security Log-ját, tele van
*** UDP flood *** k.u.lso.ip -> n.e.tem.ipje:alkalmazasportja
...
bejegyzésekkel. De csak akkor, ha ezek a kapcsolatigényes alkalmazások mennek.

Megpróbáltam az alábbiakat:
- kérdéses alkalmazások portjait forwardoltam -> nem segített
- kikapcsoltam a router tűzfalát -> nem segített (persze így nincsenek UDP flood bejegyzések, mégse jó)
- a gépet demilitarizált zónán (DMZ) kívülre tettem -> megint nem segített semmit, ezek szerint nem a router tűzfala az oka (persze így nincsenek UDP flood bejegyzések, mégse jó)
- firmware-t frissítettem -> nem segített
- torrentben levettem a kapcsolatok számát, DHT-t kikapcsoltam -> nem segített
- megcsináltam a http://belkingrouter.extra.hu/ oldalon írt kézi DNS beállításokat -> nem segített.

Mi lehet a gond? Megdöglött a router?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 05. 22. 17:25 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1576 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 20:10

Ötlet: routerben a nat sessionre kisebb limit?

#1577 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 06:20

Kösz a tippet. De sajna ezt nem tudom állítani. Elég fapados router. Csak ezeket lehet állítani, ami a problémával kapcsolatos:
- router tűzfala ki/be
- port forwarding (kliens IP:private_port TCP&|UDP -> pulic_port... lista TCP&|UDP)
- kliens IP korlátozások (kliens IP lista)
- szűrés MAC cím szerint (kliens MAC lista)
- DMZ zónához adás (kliens IP lista)
- Ping blokkolás ki/be
- NAT használata ki/be
- UPNP ki/be

Annyi adalék még a problémához, hogy csak vezetékes kapcsolatnál csinálja. Vezeték nélküli kapcsolatnál eddig nem tapasztaltam a jelenséget (bár lehet nem teszteltem hozzá eleget). Az első hozzászólásból még lefelejtettem, hogy portforwardingnál sincs természetesen UDP flood. De mint írtam, mégse jó.

Egyelőre most újra csak a portforwarding van beállítva (torrent és játékszerver portjára TCP&UDP). Most pont jól működik. De nem akarom elkiabálni, mert tegnap délelőtt is úgy látszott, hogy megoldja a problémát. Aztán késő délutánra már nem ment.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 05. 23. 06:43 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1578 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 19:00

A vezeték nélküli hálózat egyenlőre nem szakadt meg , de viszont nem akar rögtön csatlakozni a vezeték nélküli hálózatra. A Routert kikell húznom a konnektorból és utána bedugom és felcsatlakozik rá. Ez miért lehet?

#1579 Felhasználó inaktív   faíngyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 19:54

Most megint kilépett az msnből is. Valaki tényleg segítsen !!! Légyszíves !!!!

#1580 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 06:52

A vezeték nélkülinél kísérletezz. Várj 10 percet, hátha felkapcsolódik rá, és csak várni kell. Ha akkor sem kapcsolódik, akkor indítsd újra a routert az admin webfelületen. Nálam kb. 1 perc míg kapcsolódik és hálózati címet kér le magának (manuális IP címmel se kap gyorsabban).

MSN-hez portforwardold az 1863 és 443-as TCP portokat (Login -> Firewall -> Virtual Servers).

Úgy néz ki, közben az én problémám megoldódott. Pedig csak annyit állítottam a portforwardoláson túl, hogy a Connection Type -> PPPoE -> Maximum Idle Time értékét 0-ra állítottam, így elvileg sem bontja a kapcsolatot. De az is lehet, hogy csak szimplán csoda.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 05. 24. 06:57 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.