Elküldve: 2007. 06. 26. 08:50
Sziasztok!
Egy ismerősömnek a topic címben is szereplő routere van. Múlt hét előtti héten voltam náluk bekonfigurálni. A konfiggal nem is volt gond, (pppoe, t-online hozzáférési usernév/password beállítva) t-online -os ADSL internet kapcsolatuk van ezt kell megosztani két laptop között. Az egyik laptop egy régebbi Gericom, wlan nélkül, a másik egy újabb sony vaio. Amikor ott voltam, mind a két gépet LAN-on keresztül csatlakoztattuk a routerre. Furcsa problémákat tapasztaltunk. Ha előszőr csak az egyik gépet kapcsoltuk be, tök mindegy hogy melyiket, azon simán ment az internet, azonban mikor bekapcsoltuk a másikat is, úgy hogy már az egyik üzemelt, egyik gépen sem lehetett tovább interneteznim azon a gépen is amin eddig ment, egyszerűen "elszállt" a kapcsolat, ipconfigot ellenőriztem, mind a két gép megkapta jól a router dhcp által kiosztott ip címet, ezzel nem volt gond, illetve a subnet mask és az átjáró is stimmelt, összevetve a router konfiggal. A router státuszából az is kiderült, hogy az pedig megkapta a t-onlinetól az ip-t, stb, itt is rendben volt minden. Még annyi, hogy arra már nem volt idő és lehetőség hogy ugy próbáljuk ki a routert hogy a sony vaoit wlanon keresztül csatlakoztatom, mert nem rég lett telepítve ez a laptop (nem általam) és aki csinálta az ujra telepitést, volt olyan töketlen, hogy elfelejtette a drivereket rápakolni, szerencsére a lant alapból feilsmert a windows xp, ahhoz nem kellet külön driver, ezért tudtuk ezzel használni. Aztán mielőtt elmentem, neten nagynehezen megtaláltam a driver packot, lehuztam az isminek és mondtak nekin szépen egyesével tegye fel a cuccokat, ezért a wlanos próba legközelebbre marad.
Végülis, sehogy nem sikerült végül normális működésre bírni a routert. Igazából a kérdésem az, hogy én néztem el valamit, esetleg valamilyen értéket külön be kell még állítani vagy kimondható hogy ez a router nem működik megfelelően és lehet gariztatni? Egyébként én a másodikra tippelnék mert én múlthét pénteken vettem otthonra a picit drágább változatát, a Linksys wrt54gs és ezzel semmi gond nincs, tökéletesen működik, végzi a dolgát, nálam is hasonlóan adsl van, csak nem t-online hanem invitel de ez szinte tök mindegy, ugyanazt a protokollt használja mindkettő. Annyi a különbség nálam otthon hogy az asztali gép LAN-on keresztül csatlakozik a routerre, egy laptop pedig wlanon.
:
my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II