HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1171 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 19:32

Ad5: Ha idáig eljutottál, és elakadsz, kérdezz újra.

Ps.: Ha végül mégis falhoz akarnád vágni, adok egy címet, az én falamhoz vágd...  :D

Végre volt egy kis időm és valahogy feltettem, sőtt upgradeltem a Tomato-ra.

Ebben mit érdemes állítani és mire?  :think:  :D
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1172 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:57

Idézet: Dorian - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 20:43

Ebben mit érdemes állítani és mire?  :think:  :D

Hát hogy neked mire van igényed, azt nem tudhatom. Én ugyan nem tomatot használok, de wlanhoz wpa-t mindenképpen érdemes, a statikus dhcp, vagy mi a szösz, hasznos tud lenni, meg qos-el érdemes elszórakozni, és megtalálni rajta a legmegfelelőbb beállításokat. Én még használom a wake on lan funkciót is ddwrt-n. Ezeken túlmenően is tud mind a ddwrt, mind a tomato egy csomó dolgot, amiket addig, ameddig nincs rá szükséged, nem érdemes piszkálgatni, sőt, amit lehet, én ki szoktam kapcsolni.

#1173 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 11:41

WLAN kapcsolatot vegul hogy oldottad meg?
Egyik AP modban, masik client?

AP+WDS :)

#1174 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 08:50

Sziasztok!

Egy ismerősömnek a topic címben is szereplő routere van. Múlt hét előtti héten voltam náluk bekonfigurálni. A konfiggal nem is volt gond, (pppoe, t-online hozzáférési usernév/password beállítva) t-online -os ADSL internet kapcsolatuk van ezt kell megosztani két laptop között. Az egyik laptop egy régebbi Gericom, wlan nélkül, a másik egy újabb sony vaio. Amikor ott voltam, mind a két gépet LAN-on keresztül csatlakoztattuk a routerre. Furcsa problémákat tapasztaltunk. Ha előszőr csak az egyik gépet kapcsoltuk be, tök mindegy hogy melyiket, azon simán ment az internet, azonban mikor bekapcsoltuk a másikat is, úgy hogy már az egyik üzemelt, egyik gépen sem lehetett tovább interneteznim azon a gépen is amin eddig ment, egyszerűen "elszállt" a kapcsolat, ipconfigot ellenőriztem, mind a két gép megkapta jól a router dhcp által kiosztott ip címet, ezzel nem volt gond, illetve a subnet mask és az átjáró is stimmelt, összevetve a router konfiggal. A router státuszából az is kiderült, hogy az pedig megkapta a t-onlinetól az ip-t, stb, itt is rendben volt minden. Még annyi, hogy arra már nem volt idő és lehetőség hogy ugy próbáljuk ki a routert hogy a sony vaoit wlanon keresztül csatlakoztatom, mert nem rég lett telepítve ez a laptop (nem általam) és aki csinálta az ujra telepitést, volt olyan töketlen, hogy elfelejtette a drivereket rápakolni, szerencsére a lant alapból feilsmert a windows xp, ahhoz nem kellet külön driver, ezért tudtuk ezzel használni. Aztán mielőtt elmentem, neten nagynehezen megtaláltam a driver packot, lehuztam az isminek és mondtak nekin szépen egyesével tegye fel a cuccokat, ezért a wlanos próba legközelebbre marad.

Végülis, sehogy nem sikerült végül normális működésre bírni a routert. Igazából a kérdésem az, hogy én néztem el valamit, esetleg valamilyen értéket külön be kell még állítani vagy kimondható hogy ez a router nem működik megfelelően és lehet gariztatni? Egyébként én a másodikra tippelnék mert én múlthét pénteken vettem otthonra a picit drágább változatát, a Linksys wrt54gs és ezzel semmi gond nincs, tökéletesen működik, végzi a dolgát, nálam is hasonlóan adsl van, csak nem t-online hanem invitel de ez szinte tök mindegy, ugyanazt a protokollt használja mindkettő.  Annyi a különbség nálam otthon hogy az asztali gép LAN-on keresztül csatlakozik a routerre, egy laptop pedig wlanon.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1175 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:17

en el tudom kepzelni , hogy a laptopokon fereg tenyesz, es lehet hogy a ket gep egyszerre akkora halozati adatforgalmat csinal kifele ( spam kuldes pl ) , hogy nem kepes a bongeszod szohoz jutni. ( lehet vad otlet :) )

#1176 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:35

Valaki más esetleg? :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1177 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:52

A tomato reboot után elfelejti a napi, heti, havi adatletöltés naplózást? Mindig 0-ról indul?

Mert mostanában elég sokszor kell reboot-olni, nem tudom net miatt-e vagy router miatt-e, de nem kapcsolodik fel, mikor beakarok hozni egy oldalt akkor képembe nyomja a telefonos kapcsolatokat, hogy válasszak mivel akarok csatlakozni.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1178 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:25

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 8:35

Valaki más esetleg? :)

Hello,

Szerrintem ip utkozes lehet, ipconfig-renew vagy töröld es telepitsd ujra a TPC/IP protokolt.

#1179 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 06:33

hát ez érdekes. szóval, adott egy ilyen router adsl-el. ha azon keresztűl kapcsolódok a netre, rengeteg oldal egész egyszerűen nem megy. tracert-el, ping-el se találja meg, sőt, fel se ismeri hogy létezik olyan weboldal.

ha kiiktatom a routert, minden megy jól.  reset/reboot már volt természetesen.
JóSebesség

#1180 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 06:42

DHCP-t hasznalsz, vagy egyedileg konfiguraltad az IP-t a gepen?
Gyanithatolag utobbi, de hianyosan van beallitva: a router IP-jet ne csak a default gatewaynek, hanem DNS-nek is add meg.

Amig az nincs megadva, addig a gepednek fogalma sem lesz rola, hogyan kell egy URL-t IP cimre atforditani, emiatt nem megy semmi bongeszo (amig nem kozvetlenul IP-vel cimzel, pl. ha forum.hwsw.hu helyett 195.70.35.136-et irsz a cimhez, akkor egybol bejon a forum?)
Ha a router van megadva DNS-nek, akkor automatikusan tovabbitja a kerdest a netszolgaltatod DNS szervere fele, valaszt meg vissza, de akar azt is megadhatod fixen, ha ismert.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 01. 06:57 -kor

#1181 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 09:38

Nah a tomatos wrt54gl-t racuppantottam egy wap54g AP-ra wireless bridgekent most onnan jon a net :D
nagyon kiraly. (mielott felreertes lenne, fater netje :D , nem lopom senkitol. )
AES/TKIP, eddig frankon megy.
1 klikk volt az egesz.

#1182 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 12:17

Ha valakinek kellene esetleg garis WRT54GL jó áron dobjon 1 mailt.

ÜDV: Tracert

#1183 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 13:27

Sziasztok! Ha távolról belépek a Tomato 1.07-es WRT54G-mre, panaszkodik, hogy nem megfelelő cert-et küldött az eszköz. Firefox ilyenkor tovább se enged, csak az IE, mit kell tennem, hogy elfogadja a böngésző a certet?
thundermix

#1184 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 13:35

Felvenni azt az IP-t a megbizhato cimek koze?
Ezutan az IE7 ugyan jelzi, hogy tanusitvanyhiba, de kerdes nelkul megnyitja.

FF 2.0.x viszont elso kiserletnel feldobott egy ablakot, ahol be lehet jelolni, hogy tartosan elfogadja...
Masodik kiserletnel feldob egy masik ablakot, hogy nem azonos a tartomany a hitelesitettel, biztos, hogy folytatni akarod-e, aztan OK.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 02. 13:50 -kor

#1185 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 13:53

Lehet valamelyik firmwareben állítani a NAT timeout értékeket? Ugyanis eMule Kademlia hálózattal kifingatja a routeremet a sok UDP csomaggal.

Ha igen, elvinném Tracert a routered. Feltéve, hogy tényleg jó az ára.

#1186 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:03

Paradicsomban ez van, valami ilyesmire gondolsz?

Csatolt fájl:

#1187 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 19:13

Igen pontosan ezekre. Köszönöm a képet!

#1188 Felhasználó inaktív   kaktuszka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:45

Valaki röviden és tömören el tudná magyarázni, hogy mi a különbség a WRT54G, WRT54GS, WRT54GL között? (Az ára meg a színe nem érdekel :D )

#1189 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 19:46

Idézet: kaktuszka - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 18:45

Valaki röviden és tömören el tudná magyarázni, hogy mi a különbség a WRT54G, WRT54GS, WRT54GL között? (Az ára meg a színe nem érdekel :D )

Röviden és tömören: lapozz vissza pár oldalt, és ha nem találod meg, vendégem vagy egy sörre.  ;)

#1190 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 21:12

WRT54

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59