Idézet: Kardi - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 15:42
Tehát van egy linksys WRT54G típusú routerem és egy 30/20as digi netem.. (ez lan kapcsolat..) a lényeg, hogy mikor nem a routeren keresztül csatlakozom a netre hanem simán a hálókárytába csatlakoztatom az utp kábelt és úgy megyek fel a netre leméri a 30/20at.. sőt még többel is tudok tölteni 3,5-4M /sec.. viszont mikor átrakom a routerre, hogy wirelessen menjen az adat akkor sajna a speedtest is ilyen 10/4-5öt mér és a letöltés is ilyen 1,5M fölé nem hajlandó menni.. semmi xtra beállítást nem végeztem.. 1edül a progiknak adtam portforwardot.. le van védve a net.. szal sztem senki nem tud rámenni.. és a logban sem vettem észre, hogy vmi ilyesmi lett volna.. 1 channelt engedélyeztem azon én mindig rajta vagyok 24/7 ben.. beállítottam WPA2 kulcsot.. és most a biztonság kedvéért betettem a MAC Filteringet is.. tehát csak az én mac adressemről tudnak rácsatlakozni a wifire.. és még mindig nemjó.. a portforwardok nagyrészét kilőttem 1edül a utorrentnek lévő portot hagytam meg.. és semmi változás.. próbáltam dmz-t is így minden port nyitva van, hátha azzal volt a gond.. de hasonlóan alacsony sávszél.. szal nemtudom mi lehet a probléma.. a router a gépi wifi kártyától kb 5 méterre van.. jeminőség 100% jelerősség 90%+ tehát nem értem mi a probléma.. betonfal nem választja el a 2őt.. annyi, hogy az 1ik az asztal alatt van a másik a szekrény alatt.. de régen sem volt ezzel gond.. mikor még smc routerem volt.. csak manapság kezdett el ez e probléma felmerülni.. és 100% hogy vmi a routerrel nem kóser.. mert ha simán bedugom az utp-t a gépbe és úgy manuálisan kapcsolódok a netre.. úgy simán megvan a max sávszél..
Esetleg vki tud adni vmi tanácsot , hogy mit ronthattam el, vagy,hogy mi lelhet a bibi?
Ja múltkor a securitynél lereseteltem a router security részét.. és a routeren is nyomtam 1 resetet mikor próbáltam állítani a max channelt.. de nemtom ez mennyire számit.. azóta mindent visszaállítottam.
WRT54G belso WAN-LAN savszele nem nagy. Plusz dugjad ra kabelen es ugy is nezd meg. A WLAN szabvany b elmeleti 11M a g elmeleti 54M a gaykorlatban ez minden titkositas hitelesites nelkul egy felhasznalonal 70-80% ha titkositod akkor annak modjatol erosegetol 20-30% ra esik vissza.