HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2441 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 19. 16:14

Idézet: Kardi - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 15:42

Üdv! Remélem nem veszitek zokon, hogy nem olvastam vissza mind a 80 akárhány oldalt, hogy volt e már hasonló problémája vkinek.. inkább felteszem és remélem, hogy vmi szaki tud nekem segíteni.. kicsit tanácstalan vagyok..
Tehát van egy linksys WRT54G típusú routerem és egy 30/20as digi netem.. (ez lan kapcsolat..) a lényeg, hogy mikor nem a routeren keresztül csatlakozom a netre hanem simán a hálókárytába csatlakoztatom az utp kábelt és úgy megyek fel a netre leméri a 30/20at.. sőt még többel is tudok tölteni 3,5-4M /sec.. viszont mikor átrakom a routerre, hogy wirelessen menjen az adat akkor sajna a speedtest is ilyen 10/4-5öt mér és a letöltés is ilyen 1,5M fölé nem hajlandó menni.. semmi xtra beállítást nem végeztem.. 1edül a progiknak adtam portforwardot.. le van védve a net.. szal sztem senki nem tud rámenni.. és a logban sem vettem észre, hogy vmi ilyesmi lett volna.. 1 channelt engedélyeztem azon én mindig rajta vagyok 24/7 ben.. beállítottam WPA2 kulcsot.. és most a biztonság kedvéért betettem a MAC Filteringet is.. tehát csak az én mac adressemről tudnak rácsatlakozni a wifire.. és még mindig nemjó.. a portforwardok nagyrészét kilőttem 1edül a utorrentnek lévő portot hagytam meg.. és semmi változás.. próbáltam dmz-t is így minden port nyitva van, hátha azzal volt a gond.. de hasonlóan alacsony sávszél.. szal nemtudom mi lehet a probléma.. a router a gépi wifi kártyától kb 5 méterre van.. jeminőség 100% jelerősség 90%+ tehát nem értem mi a probléma.. betonfal nem választja el a 2őt.. annyi, hogy az 1ik az asztal alatt van a másik a szekrény alatt.. de régen sem volt ezzel gond.. mikor még smc routerem volt.. csak manapság kezdett el ez e probléma felmerülni.. és 100% hogy vmi a routerrel nem kóser.. mert ha simán bedugom az utp-t a gépbe és úgy manuálisan kapcsolódok a netre.. úgy simán megvan a max sávszél..
Esetleg vki tud adni vmi tanácsot , hogy mit ronthattam el, vagy,hogy mi lelhet a bibi?
Ja múltkor a securitynél lereseteltem a router security részét.. és a routeren is nyomtam 1 resetet mikor próbáltam állítani a max channelt.. de nemtom ez mennyire számit.. azóta mindent visszaállítottam.

WRT54G belso WAN-LAN savszele nem nagy. Plusz dugjad ra kabelen es ugy is nezd meg. A WLAN szabvany b elmeleti 11M a g elmeleti 54M a gaykorlatban ez minden titkositas hitelesites nelkul egy felhasznalonal 70-80% ha titkositod akkor annak modjatol erosegetol 20-30% ra esik vissza.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2442 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 16:26

Lehet kicsit off, de írom a problémámat, mert ilyen routerem van :)

Szóval van két gép amivel nem akar összejönni a fájlmegosztás, egyszerűen csak látni szeretném a megosztott mappákat, de nem megy.
Mindegyiken XP SP2, mindegyiken megy a net, parancssorból megy a ping és ha futtatásba beírom az ip-ket vagy a gépneveket akkor be is jön az ablak, benne a megosztott mappákkal meg egyéb megosztott dolgokkal. Viszont a hálózati helyeknél semmi se látszik, se mappa se a gép.

A másik dolog meg, hogy a notebook-on lévő megosztott mappákat látom, csak a notebook wifi-vel csatlakozik routerhez, a másik gép meg vezetékkel, és nem értem miért nem működik.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2443 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 23:42

Idézet: Gabesz - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 16:26

Lehet kicsit off, de írom a problémámat, mert ilyen routerem van :)

Jó eséllyel a két gép nem azonos munkacsoportban van (megosztási hiba) vagy a tűzfal fogja meg (DMZ adott IP-re vagy más megoldás).

#2444 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 09:47

Munkacsoport azonos, a tűzfalakat beállítottam, de már le is kapcsoltam, és akkor se ment.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2445 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 10:34

ha rákeresel a gépnévre Startmenü - Keresés - Fileok, mappák - Számítógépek vagy emberek alatt?

A munkacsoport mindegy, max kicsit később találod meg xp boot után a másik munkacsoportot, ill. az abban lévő gépeket.
kuf

#2446 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 09:49

Idézet: kuf - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 11:34

ha rákeresel a gépnévre Startmenü - Keresés - Fileok, mappák - Számítógépek vagy emberek alatt?

Megtalálja.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2447 Felhasználó inaktív   Nomak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 11:38

Üdv, kis problémám lenne. Kb 9 hónapja vettem egy wrt54gs routert, szépen is ment idáig. Aztán egyszer csak gondolt egyett kb egy 3 órás áramszünet után és nem akar beengedni admin felületre, hiába írok be bármilyen ip-t nulla az eredmény, és netem sincs rajta keresztül. Sry ha nem olvasok vissza 80 oldalnyi kommentet, egy tömör választ aki tudna adni azért hálás lennék.

#2448 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 11:48

Idézet: Nomak - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 12:38

Üdv, kis problémám lenne. Kb 9 hónapja vettem egy wrt54gs routert, szépen is ment idáig. Aztán egyszer csak gondolt egyett kb egy 3 órás áramszünet után és nem akar beengedni admin felületre, hiába írok be bármilyen ip-t nulla az eredmény, és netem sincs rajta keresztül. Sry ha nem olvasok vissza 80 oldalnyi kommentet, egy tömör választ aki tudna adni azért hálás lennék.

Resetelni próbáltad már?
- Reset gomb röviden: reouter újraindul, beállítások megmaradnak
- Reset gomb hosszan (min 30 sec): minden visszaáll gyári állapotra.

#2449 Felhasználó inaktív   Nomak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 11:55

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 11:48

Resetelni próbáltad már?
- Reset gomb röviden: reouter újraindul, beállítások megmaradnak
- Reset gomb hosszan (min 30 sec): minden visszaáll gyári állapotra.

Próbálkoztam vele, de semmi haszna, fogalmam sincs mi történhetett vele. Ami a vicc, hogy wifi nem volt belőve eddig, áramszünet után látni hogy megy a wifi, laptopról is látom és olyan kóddal van megtolva amit nem is én lőttem be, tehát valami iszonyatos hiba van a rendszerben. =)

szerk: min 30 sec-et próbáltam eddig, most gyufával kitámasztottam 2 percre kb és helyre állt a rend, thx a helpet

*láma mód off  :omg: *

Szerkesztette: Nomak 2008. 09. 25. 12:06 -kor

#2450 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 02:00

Folytatás itt.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első