Van egy WRT54G ver 2.2 routerem
Keep Alive: Redial Period 30 sec van rajta beállítva. Felraktam rá a 4.20.8 ETSI gyári linksys fw-t, mert néha ledobott a netről.
Működött a fw, amíg ki nem próbáltam a rákapcsolt WAP54G v2 AP-t. Az AP Bridege módban van, szintén gyári fw. Az ap-ra kapcsolódik egy switchen keresztül 2 db pc. Azonban egyszerre csak az egyik pc-n lehetett tölteni, addig a másik 0 Kbyte/sec-mal figyelt. Egyszerre csak 1 db PC-t tudott kiszolgálni az AP pedig Bridge módban volt.
Visszaraktam a routerra a 3.03.9 ETSI fw-t, és akkor ismét tudott dolgozni egyszerre az ap oldali 2 pc
5 órával ezelőtt kapcsolódott a router a nethez, de most ismét megszakította a kapcsolatot (Internet)
Szerintetek tomato fw megoldaná a problémát? Tomatonál melyik mód felel meg a gyári PPoE protokollhoz? AP+WDS vagy WDS vagy AP?
Nem tudom, hogy számít-e net megszakítás kapcsán, de leírom az WAP54G V2 észrevett hibáit:
Client mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét, nem enged csatlakozni a routerhoz. Csak akkor működik, ha az AP-ra kapcsolt hálózati kártya (NIC) mac címét is beírom. (Valahogy 2 eszköznek látja, pedig client módban "eltűnne" a hálókártya mac címe)
Bridge mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét. Működik a kapcsolat, viszont a mac táblában Inaktívnak látszik az AP mac címe. (Mintha utp kábelen lenne hozzákapcsolva az AP oldali 2 db PC)
WAP54G V3 Client mód esetén:
Minden rendben. Az AP Mac címét elegendő a router mac táblájába beírni. A mac táblában látszik hogy aktív az eszköz.
Szerkesztette: gedikart 2007. 09. 18. 16:37 -kor

Súgó
A téma zárva.