HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1561 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 17:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:03

Max nem fog műkszeni. Akkor visszatöltöd az eredetit. A Mac léptetése meg természetes, elvileg nem létezhet két egyforma. Ha ugyanazt a biost mégegyszer letöltöd, annak is már minden bizonnyal más lesz.
Tudod mit? Írd át a nyers adatállományt, és nézd meg, reklamál-e.

Lementettem, megszerkesztetem, most mászik vissza.

Csak ne lenne ennyira k. lassú, >90 perc a full flash...
Gondolkoztál már ma?

#1562 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 18:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:26

Csak ne lenne ennyira k. lassú, >90 perc a full flash...

Bocsi, úgy gondoltam, simán az eredetit átírod, aztán a router menüjéből pár perc alatt csinálsz egy frissítést. :)

#1563 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 22:50

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 19:43

Bocsi, úgy gondoltam, simán az eredetit átírod, aztán a router menüjéből pár perc alatt csinálsz egy frissítést. :)

Na, ez a 'simán az eredetit átírod' ez érdekelne, hogyan érted.

Mert kissé tanácstalan vagyok.
Lementve a wholeflash tartalmat, KIZÁRÓLAG az nvram részben található MAC-ADDRESS, az meg ugye folyton változik.
Ha teljesen leresetelem a modemet, vagy jtag-gel ff ff ff-re írom az nvram-ot, akkor is előszedi valahonnan a régi MAC-et, ami teljesen idegen az én routeremtől.

Mindegy, így marad, nem szakad a legújabb gyári FW-vel. :)

Köszönöm a segítséget.
Gondolkoztál már ma?

#1564 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 03:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 22:50

Na, ez a 'simán az eredetit átírod' ez érdekelne, hogyan érted.

Én úgy gondoltam, ahogy a netről leszedted a  .bin állományt, átszerkeszted. Aztán avval az UTP kábelen keresztül frissítessz.

#1565 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 06:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 4:29

Én úgy gondoltam, ahogy a netről leszedted a  .bin állományt, átszerkeszted. Aztán avval az UTP kábelen keresztül frissítessz.

Az a baj, hogy egyik FW-ben sincs benne semmilyen MAC-Address, legalábbis látható, észrevehető módon nincs.
Gondolkoztál már ma?

#1566 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 08:43

A MAC address a routerben levo wifi ill ethernet 'kartya' belso rom-jaban van benne, nem a flashben.
kuf

#1567 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 09:06

Idézet: kuf - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 8:43

A MAC address a routerben levo wifi ill ethernet 'kartya' belso rom-jaban van benne, nem a flashben.

Ez remek hír, csak akkor áruld el nekem, Macika routerében hogyan tudott a külső és a belső Mac is megváltozni. Meg azt, hogyan tudná az eredetit visszabűvölni.

#1568 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 16:03

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 8:06

Ez remek hír, csak akkor áruld el nekem, Macika routerében hogyan tudott a külső és a belső Mac is megváltozni. Meg azt, hogyan tudná az eredetit visszabűvölni.

pl ugy,h nyomott egy random mac address-t, mindketto atirhato szoftveresen, de 'bele van egetve'. Ha megnezed pl az asztali gepet, notid halokartyajat az Eszkozkezeloben, ott is van MAC address sor, vagy 'helyi cim' vagy vmi hasonlo, ott be tudsz irni kezzel barmilyen MAC-et.
kuf

#1569 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 18:04

Idézet: kuf - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 17:03

pl ugy,h nyomott egy random mac address-t, mindketto atirhato szoftveresen, de 'bele van egetve'. Ha megnezed pl az asztali gepet, notid halokartyajat az Eszkozkezeloben, ott is van MAC address sor, vagy 'helyi cim' vagy vmi hasonlo, ott be tudsz irni kezzel barmilyen MAC-et.

No tehát, szerinted van-e lehetőségem arra, hogy visszaállítsam az eredeti, a matricán szereplő MacAddresst a Linksysemnél?

Szerk.:
Tudtommal nem nyomtam random semmit, előtte DD-WRT volt rajta (így vettem (cseréltem pontosabban egy zsírúj v7-ért)) és mivel folyamatosan szakadozott a kapcsolatom, ezért gondoltam, hogy megpróbálok FW-t frissíteni rajta. Aztán egyszer az egyik után nem volt hajlandó újrabootolni, ezért építettem meg a JTAG-kábelt hozzá.
Ezek után arra gondoltam, hogy visszarakom a legfrissebb gyári FW-t rá, hátha azzal jó lesz (jó is lett, napokig elvagyok ugyanazzal az IP-vel).

És ekkor, a VxWorks visszaállításakor történhetett valami, mert azóta más a MacAddress és nem is tudom visszanyomni az eredetit...

Szerkesztette: *Macika* 2007. 10. 04. 18:17 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1570 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 18:21

Holnap jön meg az 54GL routerem és Tomatot szeretnék rakni rá... Tényleg csak ennyi lenne? Firefox alól is mehet, igaz?:o Köszike...

Idézet

Installing from Linksys' firmware

* Open the Linksys GUI in your browser. The default URL is http://192.168.1.1/.
    * Click the Administration tab, then Firmware Upgrade.
    * Select and upload the correct firmware for your router.
    * Wait for about 2 minutes while the firmware is uploaded & flashed.

#1571 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 11:00

Tényleg, tökmind1 milyen böngészőt használsz.

#1572 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 11:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 17:04

No tehát, szerinted van-e lehetőségem arra, hogy visszaállítsam az eredeti, a matricán szereplő MacAddresst a Linksysemnél?

Szerk.:
Tudtommal nem nyomtam random semmit, előtte DD-WRT volt rajta (így vettem (cseréltem pontosabban egy zsírúj v7-ért)) és mivel folyamatosan szakadozott a kapcsolatom, ezért gondoltam, hogy megpróbálok FW-t frissíteni rajta. Aztán egyszer az egyik után nem volt hajlandó újrabootolni, ezért építettem meg a JTAG-kábelt hozzá.
Ezek után arra gondoltam, hogy visszarakom a legfrissebb gyári FW-t rá, hátha azzal jó lesz (jó is lett, napokig elvagyok ugyanazzal az IP-vel).

És ekkor, a VxWorks visszaállításakor történhetett valami, mert azóta más a MacAddress és nem is tudom visszanyomni az eredetit...

A gyari fw-vel sztem nem tudod modositani a MAC-et, bar oszinten, ezt a gyari fw-t meg nem lattam. Egyebkent van vmi konkret dolog,ami miatt kene a gyari MAC?
kuf

#1573 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:01

Idézet: kuf - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 12:05

A gyari fw-vel sztem nem tudod modositani a MAC-et, bar oszinten, ezt a gyari fw-t meg nem lattam. Egyebkent van vmi konkret dolog,ami miatt kene a gyari MAC?

Tulajdonképpen nincs semmilyen oka, max. a rendszeretet :)

Még az is lehet, hogy ez a gyári MAC-je, csak rossz dobozba tették vissza, mint említettem, használtként cseréltem, szóval bármi is lehet...

Szerk.:
Egyébként műxik a cucc, a gyári FW-vel közel 36 órát ment egy felcsatlakozással. Igazán akkor sem kellett volna bontania, de ezt már azért elnézem neki... :)
Kár, hogy a DD-WRT-vel ennek a tizedét sem mindig hozta...

Szerkesztette: *Macika* 2007. 10. 05. 14:03 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1574 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:14

Tomato v1.10.1188 Released

http://polarcloud.com/tomato

Version 1.10

* Fixed DDNS custom URL doesn't work correctly if "@" was used in the path.
* Fixed config backup download may be renamed/handled by the browser instead of just saving it. This seems to have been introduced when I corrected a content-type typo.
* SSL certificate CN is now editable in Admin/Access. The default didn't turn out to be useful, so I'll just let you guys decide what you need in there (your DDNS hostname maybe).
* Updated to l7-protocols-2007-10-03.
kuf

#1575 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 14:48

Sziasztok!

Még ebben a témában új ember vagyok. Van nekem is szintén egy Linksys WRT54G. Elolvastam a hozzászólások nagy részét és persze interneten is keresgéltem, de nem találtam megoldást a problémámra. Remélem ti tudtok megoldást.

Tehát:

Adott egy program vagy egy játék, példa okáért Counter-Strike. Ha szeretném lekérni az összes szervert, akkor elmegy kb. 200 darabig és meghal. Hiába kattintok bármely szerverre, ilyen 2000MS-t ír ki és nem tud csatlakozni. Várnom kell kb. 1 percet és újból tudja pingelni a szervereket. Ha valaki ismeri az 'All seeing eye programot', akkor abban is ugyanezt műveli, ha pár száz szervert megpingel. (Itt is ha eléri azt a kritikus ping mennyiséget, akkor olyan 1 percig letilt és semmit sem tudok csinálni. Összes szerver halott ilyenkor és belépni se lehet sehova.)
Ezelőtt egy másik router használtam, de azzal semmi gond nem volt. Annyi szervert találtam, amennyit csak lehetett.   

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, HuNReal

#1576 Felhasználó inaktív   tbala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 21:05

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Barcsinőmnek kéne beállítanom a wireless hálózatát Linksys WRT54G routerrel.
Van egy laptopja amiben van integrált wireless,telepítve is van,beállítva is elvileg,
(csak nem én csináltam) egy ideig látta a routert a gépe,lehetett netezni, de kb. 2 nap után teljes csőd,nem talál wireless hálózatot,azóta se tudom beállítani.

Tudnátok valamilyen linket adni,ahol le van írva, hogy hogyan állítsam be az egészet Windowsban,meg a router menüjében pontról pontra végigvezetve,mert nem nagyon vágom hogy mi mi.
Csak annyit szeretnék,hogy lássa a laptopja a routert,és tudjon netezni.

Nagyon köszi!!!!!     

#1577 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 23:31

Először  alaptopot kéne szemügyrevenni, miért is nem látja már a hálót. ;)
Aztán rúgdosni a routert.... :smoker:

#1578 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 23:49

Idézet: tbala - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 21:05

egy ideig látta a routert a gépe,lehetett netezni, de kb. 2 nap után teljes csőd,nem talál wireless hálózatot,azóta se tudom beállítani.

Olvasgass itt, és a társfórumokon. Ha még nem tetted, ne állítgasd el a gépeket. Először nézd meg, melyikkel van a gond. A laptoppal könnyen mehetsz egy másik állomás közelébe.
Megpróbálhatod kihúzni a router tápját, majd egy perc múlva visszadugni.
Használhatod a Microsoft tudástárát is.

#1579 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 03:48

Idézet: kuf - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 10:14

Tomato v1.10.1188 Released

http://polarcloud.com/tomato

Version 1.10

* Fixed DDNS custom URL doesn't work correctly if "@" was used in the path.
* Fixed config backup download may be renamed/handled by the browser instead of just saving it. This seems to have been introduced when I corrected a content-type typo.
* SSL certificate CN is now editable in Admin/Access. The default didn't turn out to be useful, so I'll just let you guys decide what you need in there (your DDNS hostname maybe).
* Updated to l7-protocols-2007-10-03.

Az a baj az egészben, hogy gyakorlatilag lehetetlen <= v4 WRT54G-hez hozzájutni.

Akinek v5 ill. nagyobb van, az kenheti a hajára az egészet :(((
Gondolkoztál már ma?

#1580 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 05:42

miről beszélsz??  :think:  :Đ  A GL kapható mindenhol (ami egy v4-es!!) és többnyire olcsóbb, mint a sima wrt54g (v5.0 - v8.0..)

Szerkesztette: kuf 2007. 10. 12. 05:44 -kor

kuf

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »