HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1741 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 13. 16:01

Idézet: sector99 - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 16:52

de nem találtam még részletes leírást a tomato beállításáról. (pl. hogyan kell a sávszél korlátozásokat beállítani.)

Nekem DD-... van fenn, de sávot azon se állítottam. Pár hónapja viszont itt elég részletesen foglalkoztak vele.

#1742 Felhasználó inaktív   fls 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 13. 16:15

Üdv.

Beállítási tanácsot szeretnék kérni arra vonatkozóan,hogy miként lehetne beállítani a wrt54gl wifi részét,hogy a kapcsolódott kliensek elérjék egymást? (ping, filemegosztás, stb).
Megoldható az AP mód megtartása mellett?

#1743 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 16:35

Mondjuk a klienseket egy workgroupba rakni? Nálunk így van megcsinálva, de gondolom ezzel nem nagy titkot árultam el, hogy így is lehet :Đ

#1744 Felhasználó inaktív   fls 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 17:37

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 16:35

Mondjuk a klienseket egy workgroupba rakni? Nálunk így van megcsinálva, de gondolom ezzel nem nagy titkot árultam el, hogy így is lehet :Đ

Ez volt a megoldás, köszi :)

#1745 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 18:29

WRT54GL-em van és éppen most frissítettem a Tomato 1.13-al. Rájöttem hogy miért nem tudtam bejelentkezni a router weblapjára (a jelenlegi jelszóval plusz admin felhasználóval). :omg: :) Most tesztelek. :o

Érdekes és meggyőző. :D

Szerkesztette: bolic system 2007. 12. 13. 18:50 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1746 Felhasználó inaktív   sector99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:54

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 17:01

Nekem DD-... van fenn, de sávot azon se állítottam. Pár hónapja viszont itt elég részletesen foglalkoztak vele.

Ok,majd átolvasom a fórumot. Annyiban pontosítanám az észrevételemet, hogy nem kell hogy használjunk semmilyen alkalmazást a laptopon akkor is "ellop" mindent. Majd kipróbáljuk, hogy softveresen letiltjuk a botantennáját. A külsőről mer remélem a hátrafelé szórásából is elég lesz a laptopnak.
A DD-t még nem próbáltam, nem régi a készülékem, egyből a Tomato ment rá.

Majd olvasgatok szorgalmasan és gyüjtöm az infót.

KÖSZI !

#1747 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:51

eléggé kezdő vagyok még a témában. tudna valaki linkelni nekem egy összefoglaló írást a témáról (hogy tudnék egy külső vinyóval kiszolgálót csinálni, vagy torrentetni?)
előre is köszönöm.

#1748 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 23:06

Idézet: sector99 - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 19:54

nem kell hogy használjunk semmilyen alkalmazást a laptopon akkor is "ellop" mindent.

Nem kell, h Te indítsd. Több alkalmazás automaikusan elindul, és kérhet netet. Pl egy filemegosztó simán (torrent) reránthatja az egész rendszer össz kapacitását. Meg lehet direkt kártékony féreg is.

#1749 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 02:37

Idézet: szido - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 21:51

eléggé kezdő vagyok még a témában. tudna valaki linkelni nekem egy összefoglaló írást a témáról (hogy tudnék egy külső vinyóval kiszolgálót csinálni, vagy torrentetni?)
előre is köszönöm.

Te olvastál ilyet, hogy lehet ilyet csinálni?

Ami tuti (mert én is üzemeltetek ilyet) ún. NAS driveokkal lehet háziszervert gyártani. Amik közvetlenül a routerre csatlakoznak, a nagy számítógép bekapcsolása nélkül is elérhetőek és minimálisat fogyasztanak.
Gondolkoztál már ma?

#1750 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 11:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 2:37

Te olvastál ilyet, hogy lehet ilyet csinálni?

Ami tuti (mert én is üzemeltetek ilyet) ún. NAS driveokkal lehet háziszervert gyártani. Amik közvetlenül a routerre csatlakoznak, a nagy számítógép bekapcsolása nélkül is elérhetőek és minimálisat fogyasztanak.

igen, olvastam hogy lehet linuxot is tenni rája... azzal meg bármit lehet csinálni.

nas-ra nincs pénzem, asus routert meg láttam ilyet 18-ért... de egyik hozzáértő ismerős ajánlotta hogy ezzel is meg lehet csinálni mindent, csak kell rá normális szoftver.

Szerkesztette: szido 2007. 12. 16. 11:02 -kor

#1751 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 11:22

Idézet: szido - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 11:00

igen, olvastam hogy lehet linuxot is tenni rája... azzal meg bármit lehet csinálni.

Általános feltétel, h legyen valami illesztőfelület /USB, IDE, stb/ amihez valami memóriát lehet csatlakoztatni. A számítógép a routerben adott, tehát ezekután valóban programozási kérdés.
Megint más dolog, van-e készen, az elérhető-e, vagy kinek van elég tudása.
A DD-wrt szoftwer, ha keves tudásommal jól értelmeztem, akkor tartalmaz ilyen célú bővítményeket. Megoldás lehet megnézni, melyik memóriaillessztőfelülettel is rendelkező routerekre hajlandó felmászni, oszt azok közül választani valamelyiket.

Szerkesztette: Gyula2222 2007. 12. 16. 11:28 -kor

#1752 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 21:49

Hali mindenkinek...

Tudom, hogy nem az adott témához kapcsolódik a kérdésem, előre is elnézést érte.

Nincs véletlenül valakinek egy meghibásodott WUSB54G típusú hálózati eszköze. A burkolata érdekelne. Megvenném.

Előre is köszi Mindenkinek.

#1753 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 16:21

WRT54GL-es router-em van 1.1-es fw-vel, az a gyakori problémám, hogy a torrentezést nem bírja. Nagyjából annyit sikerült leszürnöm a fórumokból, hogy a QoS-ban az egyidejű kapcsolatok számát 4096-ra kell növelni és a TCP-UDP timeout-ot 60-120-ra állítani (utóbbit nem tudom, hogy hol, a QoS-ban meg nem látok olyan opciót, amit konfigurálhatnék).
Vagy vak vagyok, vagy ilyesmit az eredeti fw-vel tényleg nem lehet állítani?

Az az igazság, hogy egyelőre nem akarok másik firmware-t felrakni, mert féltem a garit.
Ha más megoldás nem marad, akkor azonban cselekedek.
Thibor, Tomato, erröl a 2 fw-ről hallottam, amik alkalmasabbak torrentezéshez. Van még ezekhez hasonló, melyik a jobb? Ebből melyik verzió(k) a legstabilabb(ak)?

Fw frissítésnél amúgy ki kell húzni az UTP kábeleket? Értelemszerűen csak annál a gépnél nem, ahonnét frissítem?

Milyen tapasztalatok vannak amúgy frissített fw-vel kapcsolatban? Ezt úgy értem, hogy korrektül fog működni minden, vagy a torrentezés továbbra is befolyásoló tényező marad?

Lehet jobban járnék, ha visszakötném a DI-604-emet a Linksys-t meg ebbe kötném és csak a wi-fi menne a Linksys-ről? Sokan ócskálják a Dlink-et, pedig nekem azzal szinte semmi szívás nem volt.

#1754 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 16:39

Nyugodtan frissítheted Tomatoval. Ha százalékosan kéne megadni az itteni forumozok közül hány ember járt rosszul Tomatoval vagy DD-WRT-vel szerintem nem érné el az 1%-ot. Talán 2éve van meg a Linksys-em + még frissítettem a sajátomon kívül kb 20-30 db-ot és még senkiével sem volt gond, pedig vannak nagyüzemi p2p-ezők is akiknél egy ilyen kütyü oszt alternatív firmware-el.

Nekem otthon 3 asztali gépet, 3 laptopot és egy PDA-t lát el nettel. p2p minimum két gépen megy mindig (torrent, dc), másolgatunk össze-vissza fájlokat a gépek között illetve egy utcai háló tagja is a routerem.

Bírja.

Én Tomatot használok, de manapság már a DD-WRT is tetszik. Itt a munkahelyi routeren az van tesztelésképpen. Egy 'pár' laptopot + smartphone-t ellát wirelessen keresztül ;)

Szerintem rosszul nem fogsz járni vele, először én is elég sokat kérdeztem meg nem mertem frissíteni, de miután az elsőn átestem, utána már bátran frissítgettem a többit is.

Még WRT54G v5-öst is sikerült DD-WRT-vel ellátnom, pedig arra nem nagyon lehet alternatív firmware-t tenni :Đ

Nem fontos kihúzni a többi gép UTP-jét, visszaállítod alapértelezett állásba a gyári firmware-t, majd a fimware upgrade-nél frissíted az újjal és miután kész konfigolod.

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 20. 16:41 -kor

#1755 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:03

Köszi a választ! Le is szedtem, a névjegyednél található oldalról az 1.11-et.
Lehet ma még fel is rakom.
Üdv!

#1756 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:54

Idézet: kekfog - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:03

Köszi a választ! Le is szedtem, a névjegyednél található oldalról az 1.11-et.
Lehet ma még fel is rakom.
Üdv!

Az régi, szedd le az újat:

Firmware:
Tomato_1_13.7z http://www.polarcloud.com/tomato

#1757 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 19:38

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:54

Az régi, szedd le az újat:

Firmware:
Tomato_1_13.7z http://www.polarcloud.com/tomato

Úgy látszik elbambúltam kicsit.:)
Köszi, hogy írtál, még időben volt.
Már fel is raktam, nagyon kemény, szinte minden konfigolható és tényleg nagyon gyors.:)
Beállítottam az ADSL-t, DHCP-vel egyelőre semmi gondom, így hagytam azon. A wifit is belőttem, de csak WEP-re, mert PDA-m is van, az meg sajnos nem tudja a WPA-t. Átállítottam a router jelszavát.
Most akkor a Maximum Connections állítsam 4096-ra? A TCP/UDP timeout-on mit állítsak?
Köszi a válaszodat előre is!

#1758 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 20:17

Szerintem mindent hagyjál alapon. Én pl nem álllítottam semmit. Ha esetleg alapon nem megy, akkor kezd mahinálni. Elvileg Tomato jól kezeli a kapcsolatokat, nem szükséges állítgatni ;)

Ugye, hogy mekkora a változás a gyári után? :respect:  :Đ

Azt ugye tudod, hogy a WEP-et kb 5 perc feltörni? Tapasztalatból mondom. Először én sem hittem el, aztán teszteltem a szomszédén :omg: Tényleg egy probram kell hozzá és kész. Mellesleg a program a google-on fellelhető ingyen.

Szóval, ha olyan helyen laksz, ahol nincs senki akkor használd, ha nem akkor érdemesebb kicsit erősebb védelmet tenni vagy a PDA-hoz keresni frissítést.

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 20. 20:24 -kor

#1759 Felhasználó inaktív   kekfog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 21:02

Ja, itt még le is lehet check-olni, hogy mennyi az aktuális kapcsolatok száma. :)

Hát a gyári ehhez képest egy kalap ....

A log-ot te kikapcsoltad amúgy?

A WEP-ről én is hallottam, hogy könnyen törhető, de 2 szomszédom van csak és mindegyiknek van internetje, na meg szupertitkos cuccokat sem tárolok.

Köszönöm a segítséget!

A paradicsom legyen veled! :)

#1760 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 09:32

Használd egészséggel ;) logot én nem kapcsoltam ki, amikor van valami gebasz a netemmel, akkor szoktam elemezgetni és az orra alá dörgölni a szolgáltatómnak :D

Szerkesztette: Tiga 2007. 12. 21. 09:32 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.