HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2111 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:29

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 16:22

Számomra drága! :rolleyes:

OK, megértem.
De 'AHHOZ KÉPEST' olcsó...

Ahhoz képest, hogy jó 1 éve még >18e volt hivatalos helyen áfával, számlával...

Szerkesztette: *Macika* 2008. 04. 12. 15:31 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2112 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:52

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 8:48

Magyarítás??Honnan lehetne leszedni???
Minden firmware után kell egy reset vagy mi?
Nincs valakinek WRT54G v4.0 vagy v3.0?? :rolleyes: Megvenném :D

Mister Y  hozzászólásához talán még annyit tennék hozzá, hogy én a tüzfalat és a virusírtót
is letiltottam . A tcp/ip -t is a ruter belépöjére állitottam  és explorert használok errre a célra.
Ha legközelebb frisitek kérek kölcsibe laptopot plusz a rutert is aksira kötöm, az esetleges
meglepetések elkerülése végett.

#2113 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 15:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 16:29

Ahhoz képest, hogy jó 1 éve még >18e volt hivatalos helyen áfával, számlával...

egyébként alig pár hete még pont egy ezressel volt olcsóbb, mint ez a mostani 13.7e
(persze ugyanott, Edigitalnál)

de így is jó ár (sok helyen nettóban ennyi), és tényleg bőven megéri

egy routert éveken át használ az ember, és arra az időtartamra elosztva teljesen elhanyagolható még a teljes ára is, nemhogy esetleges pár ezer Ft különbség egy olcsóbbhoz képest
és csak maga a számítógép áramfogyasztása is nagyobb tétel néhány hónap alatt

#2114 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 16:00

Hát ja, ha így közelítjük meg a dolgot, akkor ez már kicsit hasonlít az operációs rendszerek hasonlítgatásához, ami valóban gusztustalan. Máshogyan fogalmazok: A DD-WRT-t egyszerű, átlátható felülete, és funkciógazdagsága miatt az átlagemberek nagyobb része telepíti, mint a Tomato-t, ami Qos csomagütemezés téren stabilabb, mint a DD-WRT. Bár mindig jönni szokott egy "Linux különc", aki nem ismeri el népszerű dolgok népszerűségét:)

#2115 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 23:10

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 12., szombat - 17:00

Hát ja, ha így közelítjük meg a dolgot, akkor ez már kicsit hasonlít az operációs rendszerek hasonlítgatásához, ami valóban gusztustalan. Máshogyan fogalmazok: A DD-WRT-t egyszerű, átlátható felülete, és funkciógazdagsága miatt az átlagemberek nagyobb része telepíti, mint a Tomato-t, ami Qos csomagütemezés téren stabilabb, mint a DD-WRT. Bár mindig jönni szokott egy "Linux különc", aki nem ismeri el népszerű dolgok népszerűségét:)

Na, ez már jobban tetszik... ;)

Mondom, évekig volt v5-ös WRT54G-m, amire csak a DD-WRT jöhetett számításba, tehát megszerettem/megismertem a third party-t FW-t.

Ezért indítottam a GL-nél a DD-WRT-vel. És csak azután kötöttem ki a Tomato-nál, miután bebizonyosodott, hogy valami ok miatt a DD-WRT-nél szakadozik (tehát NEM újraindul, hanem csak újra csatlakozik) a net, 24 óra alatt volt 5-6 IP-m is.
A Tomato felrakása óta 6-8 napig nem kell újra csatlakoznia, valahol 11 nap körül van a rekord.
Gondolkoztál már ma?

#2116 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 09:21

Akkor ez valami egyedi probléma lehetett, én még nem tapasztaltam ilyet. Bár ez lehet sajnos a szolgáltató sara is simán.

#2117 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 10:12

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 9:21

Akkor ez valami egyedi probléma lehetett, én még nem tapasztaltam ilyet. Bár ez lehet sajnos a szolgáltató sara is simán.

Ha el tudod mondani, milyen paraméterek számolnak egy ADSL-nél, egy kábelcsatlakozásnál, a másik oldalon mondjuk több kapcsolatot használó programoknál, akkor talán közelebb lehet kerülni az okokhoz.
Lehet még modemfüggő is, melyik milyen időzítést, csomagméretet stb. szeret.

Szerkesztette: Gyula2222 2008. 04. 13. 10:15 -kor

#2118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 16:59

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 10:21

~2 éve vagyok a TV-Netnél. Ugyanazt a modemet (360R) használom azóta. Ha szolgáltatói probléma, akkor miért nem szakadozik Tomatoval a netem és miért teszi (akár most is, ha átflashelném) DD-WRT-vel.

Nincs vita, egészen biztos, valami apró beállításban rejlik a megoldás, épp emiatt emeltem fel a szavamat, amikor a Tomato ÁLTALÁNOS leminősítését közölted.

Mindösszesen csak arra kívántam utalni, hogy nem feltétlenül biztos, hogy mindenkinek a Te tapasztalatoddal egybevágó véleménye van.
Gondolkoztál már ma?

#2119 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 18:44

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 17:59

~2 éve vagyok a TV-Netnél. Ugyanazt a modemet (360R) használom azóta. Ha szolgáltatói probléma, akkor miért nem szakadozik Tomatoval a netem és miért teszi (akár most is, ha átflashelném) DD-WRT-vel.

Nincs vita, egészen biztos, valami apró beállításban rejlik a megoldás, épp emiatt emeltem fel a szavamat, amikor a Tomato ÁLTALÁNOS leminősítését közölted.

Mindösszesen csak arra kívántam utalni, hogy nem feltétlenül biztos, hogy mindenkinek a Te tapasztalatoddal egybevágó véleménye van.

Igen, sajnos néha általánosítok saját tapasztalataim alapján. Bár aki még új ebben a firmware frissítés ügyben, talán helyesebb, ha először DD-WRT vonalon indul el, ott nagy valószínűséggel minden-t meg fog találni. De pl a te esetedben, ahol valami ok miatt nem működik megfelelően, nyilván nincs más választás. Milyen DD-WRT verziókkal próbálkoztál eddig? Amúgy nekem is D-Link DSL-360R modemem van, és Linksys WRT54GL routerem, csak én a T-Online-tól kapom a netet. A modem hátulján próbáltál már resetelni? Pontosan melyik DD-WRT-t raktad fel? Pontosan így jártam el:

- fájlok letöltése (dd-wrt.v24_mini_generic.bin, dd-wrt.v24_std_generic.bin):
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...%2FWRT54GL_1.1/
- Router hátulján a reset gombot 30 másodpercig nyomvatartod (hard reset)
- belépsz a router-ed Firmware frissítés menüpontjába (üres/admin vagy root/admin)
- dd-wrt.v24_mini_generic.bin feltöltése
- hard reset
- dd-wrt.v24_std_generic.bin feltöltése
- hard reset

Az ominózus oldal pedig a képen látszik.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: The Tompi 2008. 04. 13. 18:46 -kor

#2120 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:34

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 18:44

Igen, sajnos néha általánosítok saját tapasztalataim alapján. Bár aki még új ebben a firmware frissítés ügyben, talán helyesebb, ha először DD-WRT vonalon indul el, ott nagy valószínűséggel minden-t meg fog találni. De pl a te esetedben, ahol valami ok miatt nem működik megfelelően, nyilván nincs más választás.

....

Egyébként, ha visszaolvasol (a 60. oldal körül), erre a DD-WRT v24 RC-6 -ra azt írták, hogy nem stabil a wifi-je...  :Đ

Szerkesztette: StSanya 2008. 04. 13. 19:34 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2121 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:44

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 19:44

Igen, sajnos néha általánosítok saját tapasztalataim alapján. Bár aki még új ebben a firmware frissítés ügyben, talán helyesebb, ha először DD-WRT vonalon indul el, ott nagy valószínűséggel minden-t meg fog találni. De pl a te esetedben, ahol valami ok miatt nem működik megfelelően, nyilván nincs más választás. Milyen DD-WRT verziókkal próbálkoztál eddig? Amúgy nekem is D-Link DSL-360R modemem van, és Linksys WRT54GL routerem, csak én a T-Online-tól kapom a netet. A modem hátulján próbáltál már resetelni? Pontosan melyik DD-WRT-t raktad fel? Pontosan így jártam el:

- fájlok letöltése (dd-wrt.v24_mini_generic.bin, dd-wrt.v24_std_generic.bin):
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php?pa...%2FWRT54GL_1.1/
- Router hátulján a reset gombot 30 másodpercig nyomvatartod (hard reset)
- belépsz a router-ed Firmware frissítés menüpontjába (üres/admin vagy root/admin)
- dd-wrt.v24_mini_generic.bin feltöltése
- hard reset
- dd-wrt.v24_std_generic.bin feltöltése
- hard reset

Teljesen egyetértek, hogy a DD-WRT kell legyen az első. Én is évekig azt használtam. A T-online-nál (akkor még én is ott voltam, egészen '96 óta) nem tűnt fel, hogy szakadozott, hiszen ott 24 óránként úgyis bontották a kapcsolatot.

Az az igazság, hogy - bár köszönöm a segítséget - most a Tomatoval annyira stabil a kapcsolat, hogy nem akarok hozzányúlni. :)
Gondolkoztál már ma?

#2122 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 09:09

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:34

Egyébként, ha visszaolvasol (a 60. oldal körül), erre a DD-WRT v24 RC-6 -ra azt írták, hogy nem stabil a wifi-je...  :Đ

Szintén eseti probléma, nálam, és még pár helyen, amit felügyelek, minden ok, különben egy mozdulattal visszaraktam volna a stabilat:)

#2123 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 09:11

Kérdésem van nekem is, ti melyik titkosítást használjátok? Csak kíváncsiságból. Lényeg, hogy nehezebben törhető legyen, mint a WEP, de ugyanakkor viszonylag régi eszközök is fel bírjanak rá kapcsolódni. Vagy valami leírást, ahol boncolják az alfajokat. Köszönöm

Csatolt fájl:

Szerkesztette: The Tompi 2008. 04. 14. 09:12 -kor

#2124 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 09:17

Ahogy a listában van. Mondjuk én Enterprise-okat nem használnék, mert felesleges :)

Én WPA2 Personal Mixed-et használok, mert a WPA2 eleve jó, az eszközeim közül meg valamelyik csak AES-t tud, valamelyik meg csak TKIP-et és ebben a kettő mixelve van :)

Amúgy a DD-WRT nálam is rosszalkodik valamiért, nálam is a Tomato vált be évek óta :) Tetszik a DD is, de a wireless állandóan szakad, illetve a kapcsolatom is néha random bomlik. Ez előjön mind a T-Online netemnél, mind a UPC-nél illetve a céges bérelt vonalnál is. Mondjuk ott nem szakad, csak dobálja a kapcsolatot :rolleyes:

Szerkesztette: Tiga 2008. 04. 14. 09:21 -kor

#2125 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 09:33

Mikor megvettem a routert, hetnete frissítgettem a dd-wrt -t rajta, ahogy jöttek az új verziók. Aztán megjelent a tomato, felraktam rá és azóta is az van fent. Még a legelső verziók közül valamelyik. Azóta nincs okom rá hogy frissítgessem (na meg kedvem se). Modnjuk én a wirelesst nem használom, csak a qos-t.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2126 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:05

Idézet: Tiga - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 10:17

Ahogy a listában van. Mondjuk én Enterprise-okat nem használnék, mert felesleges :)

Én WPA2 Personal Mixed-et használok, mert a WPA2 eleve jó, az eszközeim közül meg valamelyik csak AES-t tud, valamelyik meg csak TKIP-et és ebben a kettő mixelve van :)

Amúgy a DD-WRT nálam is rosszalkodik valamiért, nálam is a Tomato vált be évek óta :) Tetszik a DD is, de a wireless állandóan szakad, illetve a kapcsolatom is néha random bomlik. Ez előjön mind a T-Online netemnél, mind a UPC-nél illetve a céges bérelt vonalnál is. Mondjuk ott nem szakad, csak dobálja a kapcsolatot :rolleyes:

Gondolom nyilván ez egyenértékű a jelölt dologgal a rajzon, csak más néven fut.

Csatolt fájl:

#2127 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 15:17

Jaja, a kettő ugyan az :)

#2128 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:12

Idézet

Tomato 1.18

Posted: 13 Apr 2008 10:07 PM CDT

Tomato 1.18

Fixed PPPoE may exit instead of retrying during a connection attempt.
DHCP (udhcpc) logging is now optional. To enable, go to Admin/Logging.
Added custom entries and support for "every x minutes" in Admin/Scheduler.
Increased Basic/Wireless Filter limit to 100.
A few changes to hopefully improve speed: Use jhash for conntrack, increase route cache hash size, increase default conntrack size, option for SYN/FIN/RST prioritization (see QOS/Settings). Thanks to Rodney C.
Updated Venezuela, South Australia TZ.
Updated Dropbear 0.51.

http://www.polarcloud.com/tomato
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2129 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:28

Idézet: Tiga - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 9:17

...

Csatlakoznék, azzal kiegészítve, hogy Radius szerver sem kell, illetve az AES valamivel jobb, tehát azt erőltesd...

Viszont jó tudni:

Idézet

A maximális WPA-PSK védelemhez (256 bit) olyan kulcs kell, ami 54 véletlenszerű karaktert, vagy 39 véletlenszerű ASCII karaktert tartalmaz.

http://hu.wikipedia.org/wiki/WPA
"Mindörökké! Enter."

#2130 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 07:13

Sziasztok!

Van egy "brick" WRT54GS routerem, másfél éves.
Tegnap nyomta kezembe "ügyfél", hogy hát mostmár csak ennyit csinál.

Utána gugliztam, a spéci resetet végigcsináltam többször, semmi hatás.
Van itt valakinek ötlete?

Valami olyasmit írnak, hogy szét kell szedni és belső csatlakozón keresztül újra ráhúznin a firmware-t.
Csinált itt már valaki ilyet?

Vagy egyéb ötlet?

Köszi
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.