Sziasztok
Egy Linksys WRT54GL 1.1, DD-WRT v24 rc6.2 standard firmware van rajta. Optware cuccokat szeretnék feltenni rá, első körben FTP szervert, majd esetleg mást is.
A gondom az, hogy ennél a típusnál a standard ddwrt 64 k-t hagy csak JFFS-nek. Ezért megpróbáltam egy samba-share-re installálni. (MMC kártya modot egyelőre nem szeretnék csinálni). A share meg azért volna jó, mert a egy alacsony fogyasztású hálózati vinyón van (
MyBook World), így az ftp szervert tudnám futtatni számítógéptől függetlenül. (egyébként a mybook is linuxos, akár arra is telepíthetnék optware-t, csak nem merem a garanciavesztés miatt... nomeg jóval drágább mint a router, és könnyebb is téglásítani :Đ )
Sok próbálkozás után sem sikerült, végigolvastam az összes ide vonatkozó leírást a ddwrt wikin, nézgettem fórumokat, de semmi sem segített. Sok helyen azt írták felejtsem el samba share-re instalálást, másutt valami loop file system telepítését ajánlották. Ennyire azért nem értek én a linuxhoz, ezért most a ti segítségeteket kérném!
a samba share-t /jff-re mountoltam be (egy fórumon ezt ajánlották), abban van egy opt könyvtár, az lett a /opt mount
leszedtem az optware-install.sh installáló scriptet, a
leírás alapján mindent megcsináltam, futtattam, és a következ eredményt kaptam:
/jffs$ sh optware-install.sh
Checking system config ...
Using 213.16.123.254 as default gateway.
Using the following nameserver(s):
nameserver 192.168.1.2
Installing package uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk ...
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org [140.211.169.169:80]
/opt/sbin/ldconfig: can't create /opt/etc/ld.so.cache~ (Permission denied)
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org [140.211.169.169:80]
Updating /opt/etc/ld.so.cache
Installing package ipkg-opt_0.99.163-9_mipsel.ipk ...
/opt/sbin/ldconfig: can't create /opt/etc/ld.so.cache~ (Permission denied)
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ddwrt/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ddwrt/cross/stable/Packages.gz
An error ocurred, return value: 1.
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package uclibc-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ipkg-opt.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
Van benne két "Permission denied" üzenet. Ez vajon mitől lehet?
próbáltam a
kézi módszert is, akkor is hasonló "not permitted" hibákat kaptam.
Linuxhoz sajnos nem nagyon értek, pár napja foglalkozom vele. Remélem van valakinek tapasztalata ilyen téren és tud nekem segíteni.
Sikerült már egyáltalán valakinek samba share-re installálni?
Előre is köszönöm!
üdf:F