HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2401 Felhasználó inaktív   Kimby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 14. 14:12

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 13:59

Akkor ezekszerint a TP link egy router, amely kliens vagy kliens bridge módban veszi a netet és a lan kimeneteire osztja.
Nem tudom, a Linksysnek melyik bemenetére csatlakoztattad.

A Tp link lan kimenetéröl rácsatlakoztam a a linksys wan portjára (az internet teljesen jól üzemel) DE csak a linksys lan portján keresztül! (wifin nem)
A wifi nem ad jelet, csak néha néhány másodpercig (nem található vezeték nélküli hálózat, ha meg épp lát akkor meg nem tud csatlakozni, mert mire csatlakozna addigra megint nem talál hálózatot)
A gépemen pedig megy a wifi és eddig is ment azzal elvileg nem lehet baj!!(mármint jól van beállítva) eddig netgeer volt beállítva és nem volt vele baj (míg meg nem halt a router)

#2402 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 14. 14:27

Idézet: dash - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 1:50

Nem volt bepipálva. A remote management és a wireless access sincs engedélyezve.

Hali!

Nem tudom, miért marad nyitva a 23-as port.

tippek: esetleg egy nvram törlés, és újra konfigurálás.

esetleg a legújabb victek verzióra csere :

Version 1.21.8002 (same version as previous one, DNSmasq 2.45 already compiled)

Tomato 1.21 speedmod Victek verzió

Próbáld meg, (esetleg nézd meg, hogy nincs-e valamilyen nem kívánt port-forwarding beállítás.)

#2403 Felhasználó inaktív   Kimby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 17:03

minden fasza, minden jó!
felraktam a tomato 1.21et, de a wifi még mindig nem megy! lanon jön a net, de valamiért wifin keresztül nem akkar, már végképp nem tudom, hogy mi lehet a baj! kérem segítsen valaki!!!!

#2404 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 17:07

Idézet: Kimby - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 17:03

de a wifi még mindig nem megy! lanon jön a net, de valamiért wifin keresztül nem akkar, már végképp nem tudom, hogy mi lehet a baj! kérem segítsen valaki!!!!

Valami támpontot, mégis mit csinál, esetleg mit ír ki. Kap IP-t a géped, vagy fix IP van definiálva?
Az átjáró megvan?

#2405 Felhasználó inaktív   Kimby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 17:17

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 17:07

Valami támpontot, mégis mit csinál, esetleg mit ír ki. Kap IP-t a géped, vagy fix IP van definiálva?
Az átjáró megvan?

Ha kábellel vagyok csatlakozva a links-re akkor van netem.
mikor pedig kihúzom a kábelt és keresek elérhető vezeték nélküli hálózatot akkor vagy azt írja ki, hogy nincs elérhető hálózat vagy elérhető a links. de nem tud rá csatlakozni, majd pár másodperc múlva, meg azt írja, hogy nincs elérhető hálózat!!!
Az ipt hol nézzem meg és mikor? mikor kábellel vagyok rácsatlakozva? bár máskor nem nagyon tudnék, mert nem tudok rácsatlakozni..
egyébként próbáltam egy olyat, hogy Basic beállításoknál a Typet Disabledre állítottam
ekkor az itthoni hálózat tökéletesen üzemelt,(wifin) látta egymást 2 gép, de net nem volt (ez egyértelmű) de így kiderült, hogy a wifi müködik
már végképp nem tudom, hogy mit tegyek..
köszönöm, hogy próbálsz segíteni!!!!!!

#2406 Felhasználó inaktív   Tutivesztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 23:28

Sziasztok...
Megoldhatatlan problémába ütköztem, mert nagy eséllyel hülye vagyok. Eddig ADSL-em volt WRT54G v7-essel megosztva 2 gép között, az egyik wifin, a másik kábelen kapta, ment rendesen. Most bekötötték a chellot, és egyszerűen nem vagyok képes összehozni a netet, igaz most már mindkettő wifin kapná, de nem teszi. Automatic config DHCP be van állítva, mac andress clone megvolt, kap ip-t is, a gépem is látja, kapcsolódik is hozzá, mert a setup az működik, csak éppen net az nincs. Sehogy. Mit tegyek? (a halál most nem megoldás).
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.

#2407 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 23:59

Idézet: Kimby - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 17:17

akkor vagy azt írja ki, hogy nincs elérhető hálózat vagy elérhető a links. de nem tud rá csatlakozni, majd pár másodperc múlva, meg azt írja, hogy nincs elérhető hálózat!!!

Azt gyanítom, h a géped oldalán van a hiba. Milyen kártyával (fejjel) próbálsz csatlakozni?
Találkoztam olyannal, h egy kliens nem scannelte rendesen a teret, viszont kézzel beírt bázishoz jól kapcsolódott.
Az érdekes lehet, h akár madzagon milyen IP-t kap a gép.

#2408 Felhasználó inaktív   iadacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 10:15

Sziasztok...

Új vagyok itt a fórumon, de láttam, hogy itt foglalkoztok Linksys WRT54GL típusú routerekkel, ill. ezeket működtető FW-ekkel...
Nos nekem 10 db kérdésem lenne, csatolom a képet és a "?"-es megjelölésekre szeretném megkapni a választ!
Egyébként WRT54GL v1.1 routerem van Tomato v1.21-es FW-el...
Kösz a segítséget!
Üdv.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2409 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 12:02

Idézet: iadacsi - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 11:15

Sziasztok...

Új vagyok itt a fórumon, de láttam, hogy itt foglalkoztok Linksys WRT54GL típusú routerekkel, ill. ezeket működtető FW-ekkel...
Nos nekem 10 db kérdésem lenne, csatolom a képet és a "?"-es megjelölésekre szeretném megkapni a választ!
Egyébként WRT54GL v1.1 routerem van Tomato v1.21-es FW-el...
Kösz a segítséget!
Üdv.

http://en.wikibooks....rmware#Wireless

Idézet

Wireless

Controls advanced settings for the connection over the Wireless Local Area Network.

* Afterburner: Broadcom Afterburner is a 802.11g Standards Enhancement to provide additional speed for home wireless networks while remaining compatible with all Wi-Fi CERTIFIED™ 802.11b/g Products. When enabled, it allows 125 Mbps mode.
    * AP Isolation: A prime example would be like in a hotspot (e.g. coffeeshop like Starbucks, hotels) wherein a lot of computers connect randomly to the network. Since all computers are connected to 1 single network there is a possibility that they could access each other which may result in unwanted hacking. AP isolation will help prevent this by making each and every single computer a separate entity on their own. When enabled, prevents wireless devices from communicating with each other. If disabled, the unit will switch traffic from one wireless client to another.
    * Authentication Type: Controls whether clients must use shared keys to authenticate. This setting is disabled (i.e. forced) in some security modes.
    * Basic Rate: Sets mandatory rate list transmitted by the AP which must be supported in order to connect. Some old 802.11b clients can only connect if this is set to 1-2Mbps.
    * Beacon Interval: Sets the amount of time between beacon transmissions in milliseconds. A longer interval can save power on sleeping clients.
    * CTS Protection Mode: When set to Auto, enables a mode which ensures 802.11b devices can connect when many 802.11g devices are present.
    * Distance / ACK Timing*: Sets the approximate maximum distance in meters from which clients can connect. May be useful in preventing distant "cantenna leeches" from connecting. It will not prevent snooping, however. Setting to 0 disables this function.
    * DTIM Interval: Sets the amount of time in milliseconds between Delivery Traffic Indication Messages, which tell the client when to expect the next broadcast message.
    * Fragmentation Threshold: Sets the maximum packet size in bytes before fragmenting it.
    * Frame Burst: Enables frame burst mode which increases throughput but does not work well with more than about three clients.
    * Maximum Clients*: Sets the maximum number of wireless clients that can connect at once.
    * Multicast Rate: Sets the signalling rate used for multicasting.
    * Preamble: Selects long or short preamble for 802.11b. Short will increase throughput, but some older 802.11b devices require the long preamble.
    * RTS Threshold: Sets the minimum packet size in bytes which triggers Request to Send/Clear to Send signalling. A number higher than the Fragmentation Threshold serves to disable the function. It is normally not needed but may be useful in adverse conditions.
    * Receive Antenna: Selects which antenna is used for receiving. These settings are primarily useful for external antennas. Single antenna units should be set to Auto.
    * Transmit Antenna: Selects which antenna is used for transmitting.
    * Transmit Power: Sets the transmit power in milliwatts. High settings may cause nonlinearity in the transmitter causing loss of data, interference to other users and channels, and a high "noise floor". It may also overheat and shorten the life of the transmitter. Tomato default is 42mW. Using 84mW is usually safe.
    * Transmission Rate: Allows forcing a lower maximum signalling rate, which can be useful in adverse conditions.
    * WMM: Enables Wireless Multimedia extensions which provide automatic QoS and power saving. Primarily intended for wi-fi phones and the like.
    * No ACK: Controls whether WMM packets require acknowledgment. Enabled sets No Acknowledgment which allows higher throughput and lower latency when some packet loss is acceptable (i.e. for VoIP).

*New settings for v1.07.

Egyébként pedig: RTFM :rolleyes:

#2410 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 19:46

Sziasztok..
Valaki eltudná mondani mit kell beírnom Távoli kiszolgáló  mezőbe  ha a rendszer naplózást szeretném kipróbálni.

köszi

Csatolt fájl:

#2411 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:16

Sziasztok !

Mióta áttértem 8/512-es ADSL-ről 10/2-es UPC-re (coax de nagyon szépen megy), bajom van a torrentezéssel.

Ha beindítok egy torrent klienst, egyszerűen megfő a netem. Nem töltenek honlapok, nem megy a névfeloldás, full megáll az egész.

A kliensem be van állítva hogy fogadni is és küldeni is csak titkosított csomagokat dobjon, szerintem nem a szolgáltató fogja.

Router WRT54GL, firmware v24 legfrissebb stabil SP1.

Idézet

Mindkét hálózatban azt tapasztaltam, hogy ha beindulnak a torrent kliensek, a hálózati fogralom elhasal, a névfeloldás, a böngészés a levelezés, szóval minden lelassul.

Nálam dettó.

Mivel tudok ezen segíteni ?

250k a max up-om, amibe bele-bele is bólint, de ha visszaveszem akármennyire - legyen az akár mondjuk 30k, akkor sem töltenek oldalak. Szóval tökmindegy neki, mennyire fogom vissza a torrent forgalmat, a net meghalni látszik.

Ez csak WRT54GL-t érintő jelenség, szóval egy Debian router-t felhúznék, megoldódna a dolog, vagy máshol van az eb elásva ?  :confused:

Szerk.: pucéron, a router nélkül ilyet nem tapasztalok.

Szerkesztette: Eperkutyus 2008. 08. 19. 09:30 -kor

Om mani peme hung.

#2412 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:42

A max. kapcsolatok számát vedd le 200-ra
A max. kapcsolatok /torrent számát vedd le 50-re.

Kép
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2413 Felhasználó inaktív   gyu84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 11:53

Üdv!
Minap vettem egy Lnksys WRT54GL típusú routert. A problémám az lenne, hogy a torrentben a maximális feltöltési sebességem 60kb/s, router nélkül 250kb/s, a port-forwardot beállítottam, a tracker is aktívnak jelez. Éppen e miatt cserélem routert, mivel az előző SMC-vel a feltöltésem 3-4kb/s volt, bár ez a mostani is jelentős javulás, mégis jobbra számítottam.
Mivel lehetne orvosolni a problémát? Firmware frissítés segítene, esetleg más open source firmware?
Ja, a jelenlegi Firmware Version :v4.30.7, Jun. 20, 2006.
Válaszokat előre is köszönöm!

#2414 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 10:39

Sziasztok,

a problémám megoldódott.

http://www.lvllord.d...n&url=downloads

TCP/IP kapcsolatkorlátozás SP2 óta..

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :omg:  :omg:  :omg:
Om mani peme hung.

#2415 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 17:50

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 11:39

Sziasztok,

a problémám megoldódott.

http://www.lvllord.d...n&url=downloads

TCP/IP kapcsolatkorlátozás SP2 óta..

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :omg:  :omg:  :omg:

A NOD32 vírust visít a linkeden szereplő állományra (az angolra, a németet nem néztem), ezért inkább a jobb félni, mint megijedni elvén ezt javaslom mindenkinek:

http://www.xp-antispy.org/index.php/lang-e...=sellang&iso=hu

Ezen program menüjében, Speciális/Kapcsolat korlátozás alatt lehet könnyen a kapcsolatszámot emelni, ezen figyelmeztetés elolvasása után:

Idézet

Figyelem!
A Microsoft nem véletlenül vezette be a korlátot. Ezzel próbálták meg mérsékelni a vírusok, férgek és egyéb kártevők terjedését (10 kapcsolaton nem tudnak olyan gyorsan terjedni). Néhány alkalmazás (például a fájlcserélők) viszont a limitnél sokkal többet akarnak kapcsolódni. Ezért csak akkor emeld az értéket meg ha szükséged van rá! Ha van időd nézd meg a Start menü >> Futtatás >> Eventvwr.msc >> Rendszer ablakot. Ha látsz bejegyzéseket 4226-os ID számmal, azok jelölik a kapcsolat korlátozást.
!!!!Csak saját felelősségedre állítsd ezeket át!!!!

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2416 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 21:01

Mikor elkezdtem utorrentet használni még 100 globális kapcsolatlimitnél is jött a tcpip.sys-es kékhalál. Aztán az lvllord féle patch segített. Egyébként WUP-ra is figyelni kell, például volt egy update ami a tcpip.sys-t birizgálta jóval az SP2 után, de még az SP3 előtt.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2417 Felhasználó inaktív   Menotti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 23:19

Idézet: FÁBRICIUSZ - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 19:46

Sziasztok..
Valaki eltudná mondani mit kell beírnom Távoli kiszolgáló  mezőbe  ha a rendszer naplózást szeretném kipróbálni.

köszi

Próbáld meg ezt:
192.168.1.110

(Én Asus wl-500gp gyakorlatilag ugyanezt a dd-wrt-t használom...)

#2418 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 11:53

Sziasztok!

WRT54 GS + DD-WRT-vel kapcsolatban két kérdésem lenne felétek:

1. Router hiba e vagy firmware gáz hogy kb 6-8 óra aktív torrent után (2 megabit le, 1 fel, folyamatos) "behal" a router. Ilyenkor a webes setupba is vagy 5 perc belépni, néha a "router reboot" sem segít, csak a 10 perc áramtalanítás. (ha csak 1 percre húzod ki folytatja a hülyeséget...)

2.Sikerült belépnem telnettel, akkoris mikor a webes setup lassú. Tudja valaki a parancsot amivel teljesen újra lehet indítani? Nem találtam meg...

Érdekes dolog ez, gyári firmware-es BEF-SX-em nem halt meg a torrenttől akkorsem ha napokig ment rajta.

Olvastam itt valakitől hogy a linuxos firmware-ek nem bírják annyira ezt a fajta terhelést, ezt azért nem értem mert az average load olyan 25% körül mozog. Mi az igazság srácok?

Vagy vegyek WRV-200-at az jobban bírja?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#2419 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 12:33

Idézet: ReeChee - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 11:53

1. Router hiba e vagy firmware gáz hogy kb 6-8 óra aktív torrent után (2 megabit le, 1 fel, folyamatos) "behal" a router.

Ha ventillátorral megfujatva is behal, akkor nem túlmelegedés.
Épp a Linuxos szoftwerekre jellemző, h korrektül meg vannak írva, és így nem produkálnak pl. pufferfeltöltődésből hibát.
Mindenesetre ha hűtés ellenére behal, egy firmcserét megér a dolog.
A tapsztalatodról majd számolj be.

#2420 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 13:06

Vagy vedd le a global max. number of connections-t 200-ra, a max. number of connections per torrent-et 50-re. Nekem ezzel a beállítással is full sebességgel megy a letöltés, és nem hal be a router sem.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.