HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#301 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 31. 09:30

Idézet: amargo - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 15:15

Wifiel gondolom több mindenki használja a notiját. Egy WRT54GS(v1.1) routerem van, de 500-800k másolásnál nem ment feljebb, volt, hogy 1m volt a 2eszköz egymástól.. Miért van ez? Már láttam erre itt pár megoldási kisérletet, tegyem másik csatornára, proci húzás.. most nem tudom ezt tesztelni, majd ha haza értem.
DD-WRT v23 SP2 Final van most a gépen.
még 2005ösHSZ-ben olvastam ezt, azóta valami tuti beállítási trükk született?

üdv
amargo

HI. azt kérdezném, hogy valaki probálta már a procit huzni a routeren,és ha igen mi volt az eredménye,ill. medig huzta.
Köszi.

#302 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 31. 10:31

Semmi ertelme.. verziotol es fw-tol is fugg, de altalaban 200mhz-n futnak defaultban. Ezt szoktak felhuzni 216mhz korulire, de a moddolt fw-k alapbol megteszik. Az alap 200mhz-n voltak olyan gondok,h nagyobb file masolasakor ujraindult a router, ezzel a +16mhz emelessel ez megoldodott.
Ezt leszamitva sztem tok felesleges a huzas.
kuf

#303 Felhasználó inaktív   Karcsi- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 21:30

Sziasztok,

ha ezeket DISABLED-re rakom:

IPSec Passthrough
PPTP Passthrough
L2TP Passthrough

akkor azzal kikapcsolom a VPN elérést?

Még egy kérdés, hogy tudom elérni, hogy felengedjen a router olyan IRC szerverekre is ahol egy kicsit szerintem rosszul van bekonfigurálva a kliens ellenőrzés, ezeket az ipéket, jelenleg konnekt közbe tiltja egy időre!?

köszönöm!

#304 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 10:34

Hali!

Segítség kellene!
Van 3 db linksys WRT54g(l) WDS módban összekötve, amelyikre bejön a DSL azon az ACTIVE IP CONNECTION 30 és 480 közt ingadozik akkor is ha csak 2 gép lóg az egész hálón.
Mi okozhatja ezt és mivel tudnám kideríteni melyik gép nyit meg ennyi kapcsolatot?

#305 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 13:14

Sziasztok!

Van egy Linksys WRT54GL routerem gyári FW-vel (még nem tettem rá másikat, mert tegnap vettem) és alap esetben egyszerűen nem akar rajta működni az uPnP (ami nekem fontos lenne). A router amúgy szépen megy még gyári FW-vel is, de ha az XP Hálózati kapcsolatoknál bekacspolom az uPnP-t, akkor nem találja meg a hálózati (jelen esetben a Linksyst) eszközt. :( A routeren természetesen Enabled-en van. E router előtt egy D-Link DI 524-esem volt (még van is, csak elromlott a WiFi-je) és azt egyből felismeri az XP, mint uPnP eszközt. Valakinek esetleg van valami ötlete? Visszavigyem hétfőn? Tökön ki van már vele, hogy nem működik rendesen az egyetlen fontos funkció amire szükségem lenne :reklamacio:

#306 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 04. 20:54

Sziasztok!

Lenne egy problémám, bár nem hinném, hogy a router a hibás. Hátha járt már így valaki.

Adott egy Dell D600as laptop, Dell Wireless 1350 WLAN Mini-PCI hálókártyával. A gép felcsatlakozik több helyen is a netre, 2 esetben van probléma.
Az egyik helyen ez a router van, WPA-TKIP titkosítással, MAC-filterrel. A gép látja a hálózatot, kéri a hálózati kulcsot is, de az IP-cím lekérésénél nem jut tovább, kéri, amíg le nem állítom.
A másik helyen egy US Robotics USR8054 802.11g Wireless Turbo Router van, ott sima nyitott WEP van, de nem megy fel sem hálózati kulccsal, sem MAC filterrel sem. Csak az IP lekérésig jut el, valamint legutóbb kiírta, hogy a hálózat csökkentett (vagy valami ilyet, nem emlékszem pontosan).

A koliban egy mezei SMC SMC WBR14-G2-vel megy vidáman, ott is azt hiszem WEP és MAC-filter van.

Előre is kösz.

Grillo
KomposztWC

#307 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 11:37

Nincs ujabb driver a noti wlanjahoz? Nekem egy smc pcmcia kartya csinalta ugyanezt egy Acer notiban..egy compaqban meg ment :) :(
kuf

#308 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 05. 12:08

Nem, a legújabb van fent, ráadásul az USRoboticsnál megesett az is, hogy egy másik notiban lévő Linksys PCMCIA hálókártyát a géppembe rakva ment, aztán legközelebb már nem, és abban a gépben is néha felengedi, néha nem. Nem tudom mi lehet a baj, mert mind a két helyen barátnőm Acer notija azonnal csatlakozik, minden gond nélkül.

A router v2.2-es.
KomposztWC

#309 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 12:18

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 21:54

Sziasztok!

Lenne egy problémám, bár nem hinném, hogy a router a hibás. Hátha járt már így valaki.

Adott egy Dell D600as laptop, Dell Wireless 1350 WLAN Mini-PCI hálókártyával. A gép felcsatlakozik több helyen is a netre, 2 esetben van probléma.
Az egyik helyen ez a router van, WPA-TKIP titkosítással, MAC-filterrel. A gép látja a hálózatot, kéri a hálózati kulcsot is, de az IP-cím lekérésénél nem jut tovább, kéri, amíg le nem állítom.
A másik helyen egy US Robotics USR8054 802.11g Wireless Turbo Router van, ott sima nyitott WEP van, de nem megy fel sem hálózati kulccsal, sem MAC filterrel sem. Csak az IP lekérésig jut el, valamint legutóbb kiírta, hogy a hálózat csökkentett (vagy valami ilyet, nem emlékszem pontosan).

A koliban egy mezei SMC SMC WBR14-G2-vel megy vidáman, ott is azt hiszem WEP és MAC-filter van.

Előre is kösz.

Grillo

Ilyen gondom nekem is volt DELL notebookkal. Nem találtam rá megoldást, vagy a titkosítást kellett kikapcsolni, vagy másik kártyával próbálni. Egy szutyi dlinkkel simán ment ugyanaz az albacomp notimról...:(
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#310 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 05. 12:49

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 12:18

Ilyen gondom nekem is volt DELL notebookkal. Nem találtam rá megoldást, vagy a titkosítást kellett kikapcsolni, vagy másik kártyával próbálni. Egy szutyi dlinkkel simán ment ugyanaz az albacomp notimról...:(

Az a baj, hogy a fent említett Linksys WPC54G kártyával is van, hogy megy, van, hogy nem , és ezt csinálja egy HP gépben is.
KomposztWC

#311 Felhasználó inaktív   horcsab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 19:59

Hi!

Adott 2 db linksys wrt54g router ..1.1 és ..1.2, a következő a probléma. Az ..1.1 routerbe jön az ADSL és az ..1.2 routerhez WDSel van kötve. A ..1.1 routerhez kötött WLAN kliensekenek és UTP kliensek is csatlakoznak. A WLAN-on a titkosítás WPA-PSK val van védve, és az ..1.1 routerhez csatlakozó klienseknek van internetjük. Az ..1.2 routerhez tartozó WLAN klienseknek nincs netjük csak az UTPre kötött klienseknek. Természetesen a WLAN klienseknek is be van állítva a WPA-PSK.

MI A FRANC OKOZZA EZT!  :confused: 

ÖTLETEKET VÁROK!

#312 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 22:29

dd-wrt.v23_sp2_standard-nál mi a jelszó?
Frissitetem és az eddigi admin jelszóval nemtudok bejelentkezni a routerre.

#313 Felhasználó inaktív   amargo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 22:44

Idézet: kuf - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 18:10

Esetleg probald meg kikapcsolni XP alatt a QoS-t, ill en a helyedben mar megprobaltam volna
mas fw-t is a wrt-n. Esetleg a sajat gyarit,vagy a par kommenttel elobb javasolt Tomatot.
Nekem 2-3 falon keresztul olyan 10 meter tavolsagbol 3000k/sec-et tud egy wrt54g es a notim beepitett wifije.

Feltettem ma a Tomatot, egész szép felülete van. Meg találtam azokat a funkciókat, amit  eddig hazsnáltam.. de itt a másikást elkezdi látszólag pörgősen, aztán semmit nem mutat "bevagy" a TC, de net monitorral látom, hogy ezzel olyan 300-450k között mozognak az adatok. Nem sokára megnézem qos kikapcsolásával is.
Hétvégén egy x-microval is 3-4x többet vitt.. sőt!

#314 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 22:47

Idézet: enginer - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:29

felhasználó: root, pw: admin. ezt prószáltad?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#315 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 22:50

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:47

próbáltam.
Sajnos nem megy vele.
Sima admint is próbáltam.

Ma már nincs kedvem felmenni a padlásra, resetelni.

Szerkesztette: enginer 2006. 11. 05. 22:58 -kor

#316 Felhasználó inaktív   amargo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 23:12

Idézet: amargo - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:44

Feltettem ma a Tomatot, egész szép felülete van. Meg találtam azokat a funkciókat, amit  eddig hazsnáltam.. de itt a másikást elkezdi látszólag pörgősen, aztán semmit nem mutat "bevagy" a TC, de net monitorral látom, hogy ezzel olyan 300-450k között mozognak az adatok. Nem sokára megnézem qos kikapcsolásával is.
Hétvégén egy x-microval is 3-4x többet vitt.. sőt!

Kiszedtem a qos-t és megy, vigan hozza a 2megát is! Köszönöm a segítséget :)

#317 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 09:56

Idézet: enginer - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 21:29

Már biztos késő, de úgy emlékszem, hogy nem kell user, csak pass, az meg 'admin'. Tehát üres username, és 'admin' a password. Ha ezt próbáltad, akkor passz... :rolleyes:
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#318 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 11:19

Szivjon le ez a router 18k-ert.  :mad:
Beirom a bongeszobe a webes felulet cimet, erre restetel.
Beallitom a wlant es kozvetlenul mellette 75%-os a jel, 2m-rel odebb meg mar csak 25%-os. Csomoszor megszakadt, ma reggel meg mar fel sem birtam csatlakozni ra wifin keresztul.  :reklamacio: Mindezt 2 nap hasznalat utan. Cisco minoseg, hja persze... :down:

#319 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 11:52

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:47

Én mint kivülálló csak annyit tudok mondani, hogy köszi az infot.Nálam működik a jelszó.
:jump:  :jump:  :jump:

#320 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 12:29

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 10:19

Szivjon le ez a router 18k-ert.  :mad:
Beirom a bongeszobe a webes felulet cimet, erre restetel.
Beallitom a wlant es kozvetlenul mellette 75%-os a jel, 2m-rel odebb meg mar csak 25%-os. Csomoszor megszakadt, ma reggel meg mar fel sem birtam csatlakozni ra wifin keresztul.  :reklamacio: Mindezt 2 nap hasznalat utan. Cisco minoseg, hja persze... :down:

Na igen, selejtes darabok mindenhol előfordulnak. De igazad van, mert a minőség onnan ismerszik meg, hogy a meosok jól végzik a dolgukat és nem engedik a selejtet a polcokra  :( Persze ezért az árért nem vizsgálnak át minden darabot napokig, szóval...  :rolleyes:
Viszont, ami jól működik, az aranyat ér!  :D Vidd vissza garanciába gyorsan és ne bosszankodj tovább!
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.